Da mi je neko rekao da ce Microsoft da deli Windows besplatno ne bih mu verovao, zaista.
Šta su promenili u sigurnosnim mehanizmima? Da li prosečan korisnik može da koristi win10 bez antivirusa?
Rešili su da uteraju žive kockice za sve pare. Meni je to i dalje gadno.
@magna86:
Sve je to super, potpisani driveri, secure boot,... Ali korisnik i dalje može da pokupi neki malware. To je nedopustivo.
Da li Kortana može da se u potpunosti ukloni iz OS-a? Da li novi Windows može da se koristi bez MS naloga? Da li integracija sa One Drive može da se ukloni? Da li Skype može da se ukloni?
Rešili su da uteraju žive kockice za sve pare. Meni je to i dalje gadno.
@magna86:
Sve je to super, potpisani driveri, secure boot,... Ali korisnik i dalje može da pokupi neki malware. To je nedopustivo.
Da li Kortana može da se u potpunosti ukloni iz OS-a? Da li novi Windows može da se koristi bez MS naloga? Da li integracija sa One Drive može da se ukloni? Da li Skype može da se ukloni?
@magna86:
Ali korisnik i dalje može da pokupi neki malware. To je nedopustivo.
Verum mi na rec da sam ovo cuo mnogo puta. I to od ljudi znalaca, koji znaju sta rade. Neki can ni od Windows XP ne mogu prihvatiti dalje. Neki ljudi na zalost, ne mogu prohvatiti promene.Ms servise ne koristim i nemam nameru da ih koristim ubuduće. Osx ima drugih problema.
Ono što yooyo verovatno želi da kaže jeste da je bi trebalo da reše neke stare probleme koji se vuku odavno
Moze, potrebno je 16gb.Jel moze ovaj Windows 10 Technical Preview x64 EN da se instalira na particiji od 25GB samo za probu, tj da li ce biti dovoljno? Ne nameravam nikakve posebne dodatne programe da instaliram.
Moze, ja sam odradio tako, i to iz windowsa, jedino moraju graficki drajveri da se prepucju ponovo.
Skines iso i mountujes i instaliras ...
Posle obrises windows old i teras dalje.
Trebalo je ranije ispraviti te propuste i yooyo je tu u pravu, bio pristrasan ili ne. Nažalost, u pitanju je profit - ne korisnici. A što se tiče proprietary formata, to je tako kako jeste. Ne bi ih ni trebalo podržati. Docx i xlsx nisu proprietary - otvoren su standard. A Linux distribucije (za PC, ne mislim na distribucije za telefon) su već dugo dosta funkcionalne. Za prosečne korisničke potrebe - dovoljne. Nažalost, oni imaju drugi problem - distribuciju aplikacija koja je loše, loše odrađena bar po meni.yooyo jako dobro zna zašto je windows takav kakav jeste. On, jednostavno, voli da potkači MS i Windows s vremena na vreme. Da windows ima bazu korisnika i aplikacija koliko imaju linux i OSX, lako bi oni sredili neke stvari. A pošto nemaju, neke stvari se ne mogu tako lako izmeniti. I da ne bude zabune, ja koristim linux servere i na poslu i kod kuće, a bogami korstio sam i linux desktop u raznim varijantama nekoliko godina na poslu (i nisu mi radile posao kako treba, ali ne zbog samog linuxa kao takvog, već njegove podrške za proprietary formate fajlova, aka. doc/docx, xls/xlsx).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari