Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Knowledge Zenith

Stigle mi danas KZ ed8. Postupak sam opisao na relevantnim temama u online prodaji. Imam već dve porudžbine. Od danas im je cena samo 7 $ :zgran:.

Ko zna, kupuje KZ, a ne neprovereni kineski bofl. Xiaomi Pistons 2 su odlične, ali KZ za manje novca nudi više.
Šta više, da nisam saznao za KZ, kupio bih Piston 2. Fotografije sutra.

Ne znam, imam edse i micro, i često mi prekida na telefonu, čim se jack malo pomeri.

Stigle mi danas KZ ed8. Postupak sam opisao na relevantnim temama u online prodaji. Imam već dve porudžbine. Od danas im je cena samo 7 $ :zgran:.

Ko zna, kupuje KZ, a ne neprovereni kineski bofl. Xiaomi Pistons 2 su odlične, ali KZ za manje novca nudi više.
Šta više, da nisam saznao za KZ, kupio bih Piston 2. Fotografije sutra.

Da li znas mozda razliku u zvuku izmedju tih kz ed8 i ovih
http://es.aliexpress.com/store/prod...headset-bass-earphone/1380688_1987291707.html
KZ gr . Izuzetno mi se dopao ovaj retro izgled :)

Jel ima neko iskustva sa ASUS HS-101? Dosta su jeftine...

Au kako su stock sony slusalice sahranile cx150, posebno u kombinaciji sa fiiom mada i preko telefona. Jesu cx malo udobnije i materijali su malo ''finiji'' na dodir ali.. sto je najgore cena cx150 do pre 2 godine bese oko 2,5k a sada je oko 3,5k din :d

Ko naleti na te sony za oko 2k din (vidjao sam po KP za 700-800 din ali ko zna, mozda je kopija u pitanju) ima preporuku za kupovinu (mada je opet bolje naruciti xiaomi P2).

Ali opet cx zvuce bolje od 4 god. matorih stock samsung. Samo je sramota sto su ovoliko skocile cene IT robe kod nas (porez itd), pre 3-4 god over ear slusalice koje su bile 2500-3000 din sada kostaju 4000-5500 din, uzas.

Poslednja izmena:
Quarkie Purple Gem

Akam ih već nedelju dana.
Visoki tonovi jako teški za uštelovati, na svakoj petoj numeri imam prenaglašene pa štelujem EQ evo već 7 dana... :(
Srednji ubi bože koliko su prenaglašeni, spušteni do besvesti na EQ.
Bas sasvim solidan.
Kabal deluje jako kvalitetno, kao i izlaz iz samog džeka mada džek ne ulazi potpuno u ženski, kao da ima 1mm lufta. Ne smeta mi samo eto zapažanje...
Mikrofon dobar za po kući, kada nema zvukova u pozadini. Kada ima vetra ne može niko da me razume. Sirena iz autobusa "izbija uši" mojim sagovornicima tako da je mikrofon sve u svemu uslovno upotrebljiv.
Udobnost OK čak i više. Mada su mi i najveće gumice male pa često "podešavam" desnu slušalicu, imam utisak kao da je malo ispala iz uva...
Izolacija jako dobra, čujem pozadinu samo kad je pauza između pesama.
Izgled - svi me pitaju gde sam ih kupio i komentarišu kako su dobre. Meni su lično previše upadljive, malo sam mator za ovakav dizajn.

:wave:

Poslednja izmena:
Naleteo sam na ove wireless bubice Soundpeats QY7, ima ih na aliexpress za 32$ sa isporuklom, a na americkom amazonu ima 918 ocena. Pojavile su se pre samo 2 meseca.
Deluju ok. Ima cak i dosta opisa na youtube. Mozda sam pronasao svoje bluetooth bubice.

Soundpeats-Soundbeats-QCY-Qy7-1.jpg

Poslednja izmena:
Au kako su stock sony slusalice sahranile cx150, posebno u kombinaciji sa fiiom mada i preko telefona. Jesu cx malo udobnije i materijali su malo ''finiji'' na dodir ali.. sto je najgore cena cx150 do pre 2 godine bese oko 2,5k a sada je oko 3,5k din :d

Ko naleti na te sony za oko 2k din (vidjao sam po KP za 700-800 din ali ko zna, mozda je kopija u pitanju) ima preporuku za kupovinu (mada je opet bolje naruciti xiaomi P2).

Ali opet cx zvuce bolje od 4 god. matorih stock samsung. Samo je sramota sto su ovoliko skocile cene IT robe kod nas (porez itd), pre 3-4 god over ear slusalice koje su bile 2500-3000 din sada kostaju 4000-5500 din, uzas.

javljaj ako naletis za normalne novce,pa i na pm ako treba. :)

Naleteo sam na ove wireless bubice Soundpeats QY7, ima ih na aliexpress za 32$ sa isporuklom, a na americkom amazonu ima 918 ocena. Pojavile su se pre samo 2 meseca.
Deluju ok. Ima cak i dosta opisa na youtube. Mozda sam pronasao svoje bluetooth bubice.

Soundpeats-Soundbeats-QCY-Qy7-1.jpg
eBay je za nijansu jeftiniji , zbog trakinga valjda
http://www.ebay.com/itm/QCY-QY7-Bluetooth-4-1-Sport-mini-Earphones-Stereo-Headphones-Headset-with-Mic-/321616725447?pt=UK_MobilePhones_MobilePhonesCasesPouches&var=&hash=item4ae1d9c5c7

Knowledge Zenith

Izvinjavam se. Obećao sam da ću objaviti o KZ, ali nisam imao vremena plus sam čekao da mi se slegnu utisci.

KZ ed8 je prvi model treće (najnovije) generacije i kupio sam ga na slepo jer nije bilo ništa o njima na zapadnim foruima jer ih niko još nije dobio, ali su kineski izveštaji bili puni hvale, i u međuvremenu se ispostavilo da su pun pogodak.

Što se tiče ostalih modela, sve preporuke za:
ed special edition
micro ring
dt3
gk-lps
ed8

Nažalost, neki modeli se više ne prodaju.

Što se tiče ed8, ja sam prezadovoljan. Nek izdrže do kraja godine i onda se raspadnu, neću žaliti. Nisam audiofil, ali na Xonar DG zvuče fenmenalno, što muzika, što video igre. Npr. RaceRoom Racing Experience, simulator sa najboljim zvukovima auta ikada, zvuči nadrealno :Klanjanje.

Fotografije:
IMG_5151 r.JPG
IMG_5152 r.JPG
IMG_5153 r.JPG

Nisam znao da Just You OST tako fenomenalno zvuči :D:
IMG_5155 r.JPG

Odgovori

Relevantna tema za KZ slušalice koju sam skoro celu pročitao pa iz nje prenosim utiske.

Ne znam, imam edse i micro, i često mi prekida na telefonu, čim se jack malo pomeri.
Ne znam zašto, ali nisam čitao o tim problemima. Gde si ih kupio?

Ja juce kad sam video tvoj post narucio jedne, sad kao, a da ga ***** nek idu jos dva komada ako se izjalovi.

Daj boze i meni da stigne za 2 nedelje.
Nećeš zažaliti. Ja sam naručio još jedne za prijatelja.

Deluju da su najbolji odnos kvalitet cena te KZ. Mene interesuje zasto si uzeo bas taj model (KZ ed8)? Nisam bas nasao poredjenja njihovih modela.
Objasnio u poruci iznad, ali da dopunim. To je najnoviji model (treća generacija). KZ je uvek u svakoj generaciji modela poboljšavao kvalitet. Prva generacija im je bila meh prosek, ali je onda krenulo naglo na bolje.

Da li znas mozda razliku u zvuku izmedju tih kz ed8 i ovih
http://es.aliexpress.com/store/prod...headset-bass-earphone/1380688_1987291707.html
KZ gr . Izuzetno mi se dopao ovaj retro izgled :)
Ne. Ostavio sam preporučene modele na osnovu tuđih iskustava.

Relevantna tema za KZ slušalice koju sam skoro celu pročitao pa iz nje prenosim utiske.

Ne znam zašto, ali nisam čitao o tim problemima. Gde si ih kupio?

Mogao si da pročitaš u toj relevantnoj temi, žalio sam se u par postova.
Kupljene preko alija, prodavac takođe preporučen u temi.
Probano na par telefona, ima onaj L priključak, možda on zeza,na pojačalu nema problem.

Ne mogu se setiti svega iz tolike teme ;). Ne znam šta ti kažem. Nemam nikakvih problema. Su se drugi žalili na to?

Moj jedini "problem" je moja ušna školjka, nekad ih dobro ubodem nekad ne. Probalo ih je nekoliko prijatelja i svima su legle iz prve.

Moraću još malo menjati uloške dok ne nađem da mi 100% uvek ulegnu.

@ roadracer ili kako bese nick clana koji je kupio ove AT ckx5.. da li je moguce koristiti te slusalice bez onih silikonskih ''kandzi'' za uvo?

Znaci da li mogu da skinem to ako mi smeta i da ih koristim u kucnim uslovima samo sa obicnim gumicama koje idu u usi?

Hvala, trazio sam po YT al ne naleteh na ovaj video.. ali opet me zanima da li ima neki uticaj na zvuk.. mada ne bi trebalo.

To je to, onda do kraja nedelje stizu ove :smoke: http://eu.audio-technica.com/en/products/product.asp?catID=5&subID=38&prodID=4427

Posto ste pre par meseci pomenuli one JVC koje ne mogu da se kupe kod nas pa reko da vam predlozim i ove AT za koje kazu da su zvucno prakticno egal sa tim JVC modelom. Imaju 13.5mm drajvere i par manjih otvora pa kazu da je zvuk sjajan za tu klasu i cenu (posebno bas, soundstage, separacija inst.) a navode i da nema nikakve distorzije u bass podrucju cak ni pri ludackim jacinama zvuka. Valjda ce se tako i pokazati u praksi :)

Samo malo me smaraju ovi silikonski tripovi za usi.. kapiram da je to dobro za slusanje u pokretu ali dok sam kuci ne znam da li ce mi smetati i koliko su udobni ti dodaci.

Poslednja izmena:
Pa problem je sto i dalje necu znati kako zvuce JVC :)

Ali ovakvi komentari sa HF obecavaju:

But the CKX9 sounds very good to me. I own a few $100 IEMs - the JVC FXT90, UE700r, Sony EX510 - actually they all cost me a little more than $100, but I get the feeling that CKX9 is higher-fi than all of them. In terms of details and layers revealed, the precise spatial placement of sound elements, and maybe a little more energy/fun than even the FXT90. Most of my music - even 70s oldies in a very low bitrate - sound renewed and modern, but at the same time the CKX9 doesn't go overboard on higher-energy stuff like EDM or smooth jazz (yep, laugh away...). This is the quality that sold me.

The CKX9 is not a bass monster, there's just no way when there's a true fart cannon that we call the Sony XB90EX. If you like bass, there's plenty of rumble and fire to keep things enjoyable, but the CKX9 is simply not as dark as the XB90EX, the overall balance bears more resemblance to Sony's non-XB offering in this price range, the EX510.

The CKX9 also eliminates my entire need/planned gadget lust for all open phones $100 and above. I'm happy enough with this, that my heart shall never yearn, never wonder about the B&O A8, Aurvana Air, Yuin PK1 or Sennheiser MX985 again, not to mention I no longer plan to purchase the KSC75.

The 9's blew me away however. They have a clarity and brightness with a airy soundstage that I do not find in anyway fatiguing. Bass is there, but not boomy, with a decent amp they can really get down low and not distort thanks to their 13mm driver. I would describe their sound as rich and immersive. If I recall correctly, I thought the CKX9's were more comfortable and felt smaller since they didn't have the swivelling bud mechanism.

I spent about 5hrs going around the store testing almost every IEM around with the same source (shure,etymotic,JBL,sony etc). Pick of my listening was the $700 Sennheiser IE800's and I would say the sound from the CKX9's was the closest the IE800s out of all the earphones I listened to (running back and forth comparing them). The highs in the IE800 did show slightly more detail... but it wasn't amazingly different (at least for my ears).

I had a chance yesterday to compare the CKX9s to my friends HifiMan RE400's.

They have a fairly similar sound profile. The top end and vocals on the CKX9's seemed to have slightly more sparkle and more open than on the RE400's.

Soundstage was a fair bit wider on the CKX9's.

Bass wise, its hard to describe. The bass volume itself was very similar between the sets, but the CKX9's seemed to do it with more 'ease'? Kind of like going from a 6" computer subwoofer to a 12" home theatre subwoofer, it sounded more refined.

Pa reko daj da cujem to cudo :) a i cena mi je prihvatljiva, da kostaju 2-3x vise tesko da bih dao toliko para za in ear slusalice ali 80e moze da prodje. Bitno mi je da imaju ''fun'' trip, za slusanje u pokretu uz dozu adrenalina, a koristicu ih i kuci uz fiio, zasto da ne. Mozda cak postanu i primarne za slusanje muzike ako su toliko dobre koliko ih hvale :smoke:

Poslednja izmena:
Ako mislis na one KZ napisano je negde na prethodnim stranama a AT
- roland planet, BG

znam da neces znati,ali ako su ih drugi uporedili onda je i to dovoljno :) a evo ima uporedjivanja sa hifiman re400,koje su takodje nahvaljene. ma ne moz' da omane :D
sad da uzimam bubice sigurno bih uzeo te ili ckx7.

Ovi koji su probali sva 3 modela iz serije kazu da su 5 i 7 super za te pare ali da ih je 9-ka oduvala i da ne treba zaliti jos 20$/evra vise :) Moguce da je to zbog razlike u velicini drajvera (8.8mm vs 13.5mm + par otvora) jer kazu da to kod AT in ear pravi razliku (navodno vece drajvere ugradjuju samo u in ear visih klasa a sada su to uradili i ovim najskupljim modelom sonic fuel serije). A i inace koliko sam video do 200e su najcesci 7-10mm drajveri.. naravno da to nista ne mora da znaci ali navode da to u slucaju AT donosi poboljsanja (bolji bas, nema distorzija, vise vazduha u zvuku/siri SS i input power 20mW sto je veoma retko u toj cenovnoj klasi).

Sta ce ti druge slusalice kad vec imas odlicne :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno