Šta je novo?

SpeedTest.net: merenje brzine Internet konekcije

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Dodavace, to svakako.
A ovo je svakako lepa vest :)
Napredak koji je lako uocljiv, to je ono sto nam treba u IT-u

Мени се чини да их у неком делу и шијемо. ;)
Poređenja radi, u Mineapolisu Comcast trenutno nudi 50-megabitni internet za 77 dolara mesečno, dok US Internet ima opciju i od 100 megabita za svega 45 dolara mesečno.

Nije u redu da se ostali clanovi foruma dovode u zabludu. Zato insistiram na cinjenicnom stanju, a ne na obmanama.

Da ne zaboravim, i drugi put. ,)
Vidim svi su u zabludi pa su pomislili da neko kome je speedtest izmerio 52Mbit umesto 50 Mbit pa pomisle ljudi da TS daje 60Mbit, i tao ja i nekolicina nas dovedosmo u zabludu ceo ovaj forum... Mislim stvarno, i ako je od tebe mnogo je, brate....

I da ne zaboravim nema na cemu i drugi put
u covece kako se osecam mocno obmanuo sam nase forumase koji citaju ovaj topic.
Predlazem da napravimo glasanje da vidimo koliko sam ljudi par nas doveli u zabludu, hmmm.
Evo ja cu poceti:
1.mikiPSY
2. ..... dopisujte broojeve i nickname svi koji ste obmanuti da umesto 50 imamo 52Mbit-a.

E sad sto se tice ovih brzina to je samo u Minneapolicu dostupno koliko sam procitao, ali ono sto je dostupno vecem broju korisnika u USA to je Google fiber, koji je dostupan(trenutno ali ce uskoro biti na vecem boju mesta trenutno u planu 9 novih gradova) u Austin, Provo, Kansas City.
Oni imaju doduse 1Gbps za 70$ i UL i DL, a besplatan net imaju svi brzine 5/1

Нисам проверио али сам чуо, другару су ћерке у Калифорнији, сада неко иде да их посети и понеће им хард од тера са свим и свачим. Каже да скоро да и не помишљају да саме скидају нешто што није легално па их он снабдева. Можда још нису научиле или не смеју.

Ili ne moraju, posto imaju sasvim dovoljno finansijskih sredstava da sve sto ih zanima probaju, pa ako im se dopadne i kupe.

Da za takve stvari se koristi VPN, kad ih vec spijuniraju i zbog piraterije, no bezveze sad da sirimo temu u tom pravcu kad je tema speedtest.
Kazem to zbog spominjanja VPN. Inace je to prava stvar za njih zakupe i ne razmisljaju ili plate server ili SB pa su mirni bar sto se tice torrenata.

Njihova policija moze da vidi da si karticom platio online zakup seedboxa ili vpn-a. To im daje pravo da zagrebu ispod povrsine ili cak upad u stan da bi proverili legalnost stvari na hdd-u.
ne kazem da ce to sigurno odraditi ali postoji sansa, imaju zakonska ovlascenja.

4016082185.png

Ili ne moraju, posto imaju sasvim dovoljno finansijskih sredstava da sve sto ih zanima probaju, pa ako im se dopadne i kupe.
Не би им онда одавде носили. ;) А они ће теже да бркну у новчаник него ми, колико год немали.

Zato sto znaju da cene dolar, koji od malih nogu krvavo zaradjuju. Ovde u Srbiji nista strasno sprziti minimalac na ruletu za noc.

Fino je ovo. Samo da ima i u Beogradu server ...

Fino je ovo. Samo da ima i u Beogradu server ...

Ja sam razmisljao da kupim, ali sto je mnogo, mnogo je... Sa share opcijom izlazi oko $2500 godisnje. Mada realno ovaj server u Rumuniji je otprilike slika kako internet radi kad se izadje van svog internet provajdera.
Otprilike testiras preko servera u BG-u, pa sa ovim ka spolja + neki direktan dowload/upload i eto slike :)

Batalio sam sve te testove za ozbiljno merenje odavno jer mere samo peak do najvece postignute brzine u tih 5-10 sekundi.

Vec par meseci koristim measurementlab.net/tools/shaperprobe jer optereti mrezu skidanjem i uploadanjem fajla nekih 2-3 minuta, tacno odredi packetloss izmedju modema i provajdera i tacnu brzinu. Dzaba meni speedtest ili bilo koji slican njemu pokaze 117/4.88 kada ovamo vidim 4.20 upload. A ujedno i pratim u windowsu protok koji ne prelazi 4.2. Da speedtest radi duze i izracuna stabilnu brzinu brojka bi bila manja.

^^ Evo kod mene kako izgleda merenje ovog programa.

DiffProbe release. January 2012. Build 1008.
Shaper Detection Module.

Connected to server 38.98.51.17.

Estimating capacity:
Upstream: 1883 Kbps.
Downstream: 42303 Kbps.

The measurement will take upto 3.0 minutes. Please wait.

Checking for traffic shapers:

Upstream: No shaper detected.
Median received rate: 1829 Kbps.

Downstream: No shaper detected.
Median received rate: 41477 Kbps.

For more information, visit: http://www.cc.gatech.edu/~partha/diffprobe

^^ Evo kod mene kako izgleda merenje ovog programa.

Shaper Detection Module.

Connected to server 38.98.51.17.

Estimating capacity:
Upstream: 1883 Kbps.
Downstream: 42303 Kbps.

Median received rate: 41477 Kbps.

For more information, visit: http://www.cc.gatech.edu/~partha/diffprobe

Sam skontas situaciju :) Deluje dobro, da ima burst umesto no shaper detected znaci da imas packetloss. Meni upload umesto 4.88 na speedtestu izmeri 4100 u programu (bez packetloss-a) sto znaci da uopste i ne dostizem stabilnu brzinu iz paketa. Verujem da je to samo sa 3.5mbita+ brzinama za upload jer nemaju infrastrukturu da podrze to pa zamaskiraju speedtestom. Ja to testiram livestreamom ili jednostavno pracenjem protoka u windowsu dok uploadujem na youtube. Posto mi je posao youtube, vidim padove i duza vremena za upload, mozda zanemarljiva 5-10 minuta ali kad radim 20-ak klipova na dan igra ulogu, a sa livestreamom tek vidim situaciju jer konstantno obara upload brzinu nekad cak i na 0kb/s zbog prevelikog opterecenja.

Od kada su povecali brzine tj smanjili cene i presao na ovaj paket, ja ne mogu da odrzim 3.5mbita upload konstantno vise od 60 minuta bez padova. Jeste da sa streamom koristim nemacki server ali osim pinga sve mora da bude korektno kao i u Srbiji, bar sto se tice brzina. Pa mogu da predjem i preko 4.1 mbit ako je stabilan ali uvek pada ispod 3.3.

Eto kod mene paket 122/5

Estimating capacity:
Upstream: 4433 Kbps.
Downstream: greater than 200 Mbps.

The measurement will take upto 3.5 minutes. Please wait.

Median received rate: 4330 Kbps.

Median received rate: 114165 Kbps.

A kada radim 10 uzastopno 5/10 su 4.3 a ostalih 5 idu na 4.1 otprilike.

A speedtest ODMAH nakon ovog testa
4053827194.png

Onda par minuta odmora da se to sredi, da dodju serviseri i da mi kazu da nema problema
4053831266.png

I tako se ja ubedjujem sa njima pola godine. Propade mi posao a ne mogu da smanjim paket i dobijem stabilan upload sada, jos 11 meseci ugovora.

Poslednja izmena:
Evo i moje...

Shaper Detection Module.

Connected to server 64.9.225.166.

Estimating capacity:
Upstream: 1961 Kbps.
Downstream: 24142 Kbps.

The measurement will take upto 2.5 minutes. Please wait.

Median received rate: 1941 Kbps.

Median received rate: 23669 Kbps.

@Djilkosh_Ns ocigledno je sve kako treba. Bas me zanima neko sa 120/5 paketom da vidim da li ima isti problem kao i ja. Ali updejt sam moj prethodni post. Mislim da je do njih i do cinjenice da ne mogu da pruze stabilan upload za vece brzine.

Odlican je program.
Samo jos i @enraged da izmeri i da napokon resimo mit o namestanju rezultata :)

Pazi, to je verovatno paket za fizicka lica bez ikakvih garancija, to je UP TO :)
Bolje za YT uzmi neki wireless paket 10/20Mbit-a, bez garancije. Postoje fore da se burstuje speed test, ali to bas mora da je neki pilicarski ISP. SBB je jak ko zemlja. Evo kako recimo radi kabal u Torontu - Unbox Therapy
10899525_908306459188633_488011414_n.jpg

Poslednja izmena:
Pazi, to je verovatno paket za fizicka lica bez ikakvih garancija, to je UP TO :)
Bolje za YT uzmi neki wireless paket 10/20Mbit-a, bez garancije. Postoje fore da se burstuje speed test, ali to bas mora da je neki pilicarski ISP. SBB je jak ko zemlja. Evo kako recimo radi kabal u Torontu - Unbox Therapy
Pogledajte prilog 159785

Youtube manje vise, ali pokusavam da prosirim sve to na twitch-u gde je livestream u pitanju. Ne znam uopste koji provajder nudi vise od 4/5mbita uploada ovde pa i da je wireless. Kod nas je sve neki minimalac i ovaj paket je jedino sto sam nasao kasvetno da sluzi.

Kao sto je neko spomenuo tamo su kablovi ispod zemlje a ovde po banderama. U zavisnosti od temperature i signali osciluju. Juce u prepodnevnim casovima kada je bilo prolecno vreme internet je radio kao podmazan, kako je sunce zalazilo i pocela kisa tako su poceli i problemi. A oni aktivno rade na uklanjanju problema umesto da mi lepo kazu. Zato i moram prinudno da raskidam ugovor zbog neispunjavanja ugovorne obaveze tj zalbe da nemam ono sto mi je obecano u ugovoru.

Poslednja izmena:
Samo jos i @enraged da izmeri i da napokon resimo mit o namestanju rezultata :)

Ti dok mene ne pomenes ne mozes da zaspis,a?
Koliko bih voleo da sam ti bar 5 minuta bas bih se odmorio, ti ocigledno nemas pametnija posla.

Connected to server 38.107.216.34.

Estimating capacity:
Upstream: 1884 Kbps.
Downstream: 40410 Kbps.

Median received rate: 39610 Kbps.

Connected to server 80.239.142.234.

Estimating capacity:
Upstream: 5021 Kbps.
Downstream: greater than 200 Mbps.

The measurement will take upto 3.5 minutes. Please wait.

Upstream: Burst size: 1148-1193 KB;
Shaping rate: 3733 Kbps.

Median received rate: 115994 Kbps.

MOJ VOLJENI SBB ! Mesecima gubim zivce, batalio sam ali eto sa vremena na vreme da se nasmejem. Speedtest sljaka, nemaju sta da poprave :)

Nazad
Vrh Dno