Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Drugaru sam sklopio mali android multimedijalni centar, evo i fotke.

Fioka za 2.5 hdd sa dodatnim napajanjem, Android TV MK808 + LG projektor :)

Bice jos dorada oko ulepsavanja, ovo je samo test.

Prilozi

• 2015-01-03 17.04.51.jpg
    2015-01-03 17.04.51.jpg
    618.4 KB · Pregleda: 200
jel koristio neko vpn na android boxovima?
ja sam probao nekoliko sa play store,ali ni jedan ne radi

da li ima neki koji radi?

ja sam probao hideninja ali nista se ne desava,nece da se konektuje
bas ni jedan vpn mi ne radi,a treba mi za neku aplikaciju

ja sam probao hideninja ali nista se ne desava,nece da se konektuje
bas ni jedan vpn mi ne radi,a treba mi za neku aplikaciju

Može da bude do ROMa.
Ako fali neke biblioteke za VPN neće ti ni jedan od ovih programa raditi.

ako je to u pitanju,da li ima neka opcija da mi ruter ide na neki proksi,pa da kad se android box nakaci na njegov wifi bude kao da se nakacio na internet nekog stranog provajdera?
ne znam da li sam bas pravilno pitao,jer da znam kako da pitam,znao bih i sta da izguglam :D

hvala u napred

Postoje ruteri koji imaju VPN i proksi opciju. Pogledaj uputstvo za svoj.

probao sam sad hola,ali opet mi nista ne uradi :/

videcu da li ruter ima vpn opciju

Jel kačio neko od vas ove andoid plejere na CRT TV? Kakva je slika? Imam odličan CRT TV, pa ne bi da ga bacim, a vidim da ima kutičica koje imaju kompozitni video izlaz.

^upotrebljivo samo za Video,zaboravi na Internet,Surf.....

^upotrebljivo samo za Video,zaboravi na Internet,Surf.....
Treba mi samo za XBMC i Show Box. Tv je bio babaroga, 32" 16:9 100Hz, stereo zvučnici sa subvuferom, slika je i dandanas perfektna, šteta da se baci ili proda u bescenje.

Moram da upadnem sa kratkim pitanjem, pošto mi pola vaše priče nije jasno :).

Treba mi player SAMO za puštanje 1080p filmova sa titlovima i svim mogućim podešavanjima za to (to nije problem, znam ).

Koji je najbolji/najjednostavniji i ne previše skup uređaj za to?

Može kod nas, može poručivanje sa neta.

Hvala.

Da li ima neko box sa Amlogic 805 čipom? Interesuju me utisci u radu.

То сам видео само једном у животу и тада зинуо ко пеш. Како је добро то изгледало.

Izgleda i danas. Ima bolju sliku od scakog LCDa koji imam u kući. Jedino što je povelik i težak ko tuč!

to je tacno sto ti pricas,kad nakacis SD Sat risiver,ili gledas Analogiju....imao sam ja pre 7 god.....neki Schneider TV(85 ekran....)ubijala slika.....
ajd nakaci sad neki AndroidTV,pa da vidis kako ce samo Meni i Ikonice da budu mutne,da ne pricam da na Surf ili Citanje Novina zaboravis ....a onda taj Isti Android stavi na neki tvoj LCD.....

Neće ni da služi za surf, samo za filmove i serije. Na njega je nakačen DBOX2, pa ako slika sa androida bude ko sa Nokie, zadovoljan ja :)

CRT je najbolji za 720x576 rez.Sve preko toga ide se na plazmu ili lcd.
S805 ili S812 ?Prvi je bez 4k podrske i bez giga mreze,drugi ima sve to plus 2gb rama.Oba su identicna kod 1080 videa.

Sky budi malo precizniji (cini mi se da pricas o minix boxevima)?Inace nisu identicni kod 1080p videa kao ni kod ostalih formata ,amlogic s805 je primetno sporiji u radu od s802 ,s812 ,rk3288, aw80.Bacam akcenat na xbmc i cini mi se da je tu najbrzi rk3288 ali jos nije ispeglan tjst cini mi se da amlogic baca bolju sliku (trenutno) sa mx pleyerom je rk3288 izjednacen sa amlogicom ,znaci s805 je sasvim dovoljan za 1080p kad pusti pustio je ali je dosta sporiji od navedenih ,hevc jos nije zaziveo kao ni 4k u toj meri ,da box mora da ima podrzku hw (amlogic s802 je dovoljno jak da sw resi hevc i mislim da je pin do pina jednak sa s812 tjst nebi me zacudilo da neko za koju god kaze da su identicni ,mozda se varam ali neka sam rekao )U svakom slucaju neces pogresiti ni sa jednim od navedenih (aw80 nisam testirao).

Poslednja izmena:
Ne znam na koju brzinu misliš.Ui brzina svih quad corova je sasvim dovoljna.U xbmc-u sve je brzo,da brže ne znam čemu svrha.A31 i s805 imaju identične brzine,mada tu više igra ulugu optimizovan sw.Ja sam se lično opredelio da 2015 godinu obeležim isključivo sa s805 i s812 rešnjima.Proizvođačka cena između njih je jako mala pa sam napravio da S805 ide sa T2 a S812 da bude solo.S812 sam napakovao sa sata konektorom,one touch back-up rešenjem,dual band antenom,HDMI-in konektorom,4xusb,bluetooth.Sve što je moglo da stane na šasiju sam napakovao_Ostaje samo da inžinjeri naprave finalnu verziju.Dizajn malo vuče na X-box.

Poslednja izmena:
Vrh Dno