Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

malopre sam citao komentare ljudi koji su probali na jednom drugom forumu....kazu da za sada lose radi,i da prilicno greje Android uredjaj....

Супер. Једна ствар мање на коју бих бацио паре [emoji1]

Pratim par dana sve o jednom Novom Igracu na polju Android Tv-a,ni cena mu nije nesto preterana,a postoje opcije da se uzme model sa DVB-S2,ili DVB-T2 tunerom...
prenecu iskustvo lika koji je kupio sa DVB-T2 tunerom....a moze da se naruci iz Ljubljane....
https://wetek.com
https://wetek.com/product/wetek-play
http://www.freaktab.com/forumdisplay.php?239-WeTek-AML-Devices
text lika koji je kupio....
--------
Pozdrav decki,

Iako nisam fan sat tv, vise sam fokusiran na xbmc i openelec obzirom da me vise zanima multimedija od samog DVB.

WeTek sam narucio 21 decembra i vec 23 mi je isporucen u Njemackoj, pute TNT express kurirske sluzbe, i samo da potvrdim kao sto je vec neko napisao paket je poslan iz Ljubljane.

Ono sto me privuklo da kupim ovaj uredjaj jesu dvije stvari i to da je ova kompanija diamond sponzor xbmc ili kako ga sada zovi Kodi projekta, a uz to i sponzor OpenELEC-a koj8 je uskoro najavio i oficijelni build.

Ja sam svoj WeTek Play narucio sa hibridnim tunerom koji ima podrsku za DVBC, DVBT i DVBT2 u sklopu jednog tunera. Tuneri su izmjenjivi i mogu se zamjeniti bez otvaranja uredjaja.

Ono sto je interesantno jeste da je uredjaj jedan od prvih koji ima Google GMS certifikat, ima legalan set Google aplikacija poput Google Play i slicno i na Google Playu se bas prikazuje kao wetek play. Jos bitnije je da radi Google Widevine DRM pa sam uz pomoc VPN-a isprobao i OYO koji radi savrseno. U proslosti mi OYO nije radio niti na jednom kineskom android tv uredjaju, sto smatram da je glavni razlog bilo to sto malo koji od tih uredjaja uopste ima Google GMS/CTS certifikat, no na Wetek Play radi. Testiran i Netflix takodjer.

Podrska je odlicna, vec postoji CyanogenMOD 11 i 12, AOSP, AOKP i Omni ROM (ko ima samsung android telrfon sigurno je nekada koristio neki OmniROM) :D.

Nadalje, dostupni su i CWM i TWRP recovery.

Nisam testirao ali vidim da je vec dostupan i Android 5.0.2 Lollipop ali sto je jos interesantnije i Android TV, sto WeTeka stavlja rame uz rame sa Google Nexus Player.

Neko je spomenuo emu i slicno. Na FreakTab forumu ( http://www.freaktab.com/forumdisplay.php…Tek-AML-Devices ) sam vidio da je dostupan OSTool koji je zapravo oscam i moze se konfigurisati direktno sa resivera a naravno i putem web interfejsa ko kako zeli. Licno nisam probao, ali vidim da drugi jesu i da im odlicno radi.

Na ruskom forumu, 4pda sam nasao komentar da je zap na kodiranim kanalima izmedju 1 i 3 sec u zavisnosti da li se salta na kanalima sa istog tp ili razlicitog.

Za gledanje televizije pod Androidom koristi se WeTek Theater, dok pod OpenELEC (Linux XBMC) sto koristim 90% vremena za gledanje live tv koristim tvheadend i vdr. Pod Linuxom se koristi standardni oscam za ARM dostupan direktno iz unofficial openelec repository.

Kada je u pitanju procesor, radi se o anlpgic dual core procesoru koji je prvi dobio hardware drcoding support od strane samog XBMC teama, tako da procesor bukvalno "zdere" sve i svasta, izuzev 4k i h265, no s obzirom na (ne)dostupnost takvog materijala meni to ne predstavlja manu.

Interesantna je aplikacija WeCloud Antenna koja ima oko 180 FTA kanala kao IP stream i zaista sve radi ukljucujuci epg i remindere za tih 180 kanala. WeCloud Antenna se aktivira sa aktivacijom uredjaja i sve je besplatno, nazalost nema nasih kanala.

Ukoliko ima neko pitanja neka slobodno pita pa kad naletim odgovorim sto znam i sto sam isprobao.

P.S izvinjavam se na gramatickim greskama, tipkao sam sa 3.5" telefoncica :)

Zanimljiv uredjaj. Mozda bi mogao da pusta i zahtevnije fajlove (full BD/remuxe i sl.). Ima li mogucnost snimanja programa posto to nisam nigde procitao?

Poslednja izmena:
moze da snima....

Prilozi

• uploadfromtaptalk1420370657808.jpg
    uploadfromtaptalk1420370657808.jpg
    42.7 KB · Pregleda: 216
Dual Core dvb-t2 uređaji su prošlost.Ja imam takav jedan sa bukvalno istim izmenjivim tjunerom,međutim sada se igram sa Quad Core T2 spravicom koja je svakako puno bolja od dual core verzije.S2 nisam probao jer smatram da je za pasionirane satomane ipak bolji recimo pravi box a pogotovo najnoviji Vu plus uređaji sa neverovatno povoljnom cenom koji naravno mogu pustiti i iptv.

Poslednja izmena:
ti nas prilicno cesto obradujes nekim Vanzemaljskim otkricima.....Hvala ti:)....a taj VU+ jer klonce ili originale:)

Naravno originalče.Napravise boks da sahrane kineze.Vu +zero a podrška za 10.Cena u jevropi 120 eura.Imadeo sam par komada i prosto sam zanemeo kad sam ga na licinom mestu uporedio sa nekim drimom tri puta skupljim.Još kad sam mu nabo usb dvb-t2,milina.

Poslednja izmena:
Izvinjavam se sto upadam ovako u diskusiju, ali zanima me koja je prednost ovih Android box uredjaja (cesto ih srecem na Alibabi) u odnosu na ono sto nude danasnji TV uredjaji? Svaki noviji TV sa kojim sam imao kontakt je uredno pustao bilo koji film sa flash usb-a, zajedno sa titlom itd.

Izvinjavam se sto upadam ovako u diskusiju, ali zanima me koja je prednost ovih Android box uredjaja (cesto ih srecem na Alibabi) u odnosu na ono sto nude danasnji TV uredjaji? Svaki noviji TV sa kojim sam imao kontakt je uredno pustao bilo koji film sa flash usb-a, zajedno sa titlom itd.

Kada probas da flashujes TV sa novom verzijom softvera da bi dobio jos neke mogucnosti rizik je kod smart TVa da ces da upropastis 500 do 1000e, dok je u slucaju TV boxa rizik od 30e do 150e :d

Realno na android TV sticku mozes svasta a na TVu nisam siguran da li mozes da instaliras bas toliko android aplikacija... i da li mozes da rootujes TV da bi neka aplikacija radila...?

Jedina prednost TVa po meni je: jedan daljinski.

Kakve ima veze flesh kakve ima veze daljinski (daljinski ako tv podrzava cec funkiciju i android tv box mozes da koristis daljinski od tv da upravljas sa oba uredjaja,postoje i tastature koje mogu da kontrolisu i tv i android u istom trosku)
Fleshovanje :)
Ima mnogo stvari sto tv ili smart tv ne moze a android tv box moze pogledaj na youtube ,koliko znam nije neka nauka da se sa usb pusta film sa prevodom heheh ako si mislio to da radis sa android tv boxom onda ti ne treba takav uredjaj

Naravno originalče.Napravise boks da sahrane kineze.Vu +zero a podrška za 10.Cena u jevropi 120 eura.Imadeo sam par komada i prosto sam zanemeo kad sam ga na licinom mestu uporedio sa nekim drimom tri puta skupljim.Još kad sam mu nabo usb dvb-t2,milina.

Daj baci neki klip da vidimo to cudo od 120e

Nemam ih vise.Mogu se pronaci na netu.Ako pored svih uredjaja koje imam zadrzim jos i to,žena će me izbaciti iz kuće[emoji3]

Poslednja izmena:
skyUk el to ovaj sa slike....

Prilozi

• uploadfromtaptalk1420647128830.jpg
    uploadfromtaptalk1420647128830.jpg
    41.5 KB · Pregleda: 220
Ima mnogo stvari sto tv ili smart tv ne moze a android tv box moze pogledaj na youtube ,koliko znam nije neka nauka da se sa usb pusta film sa prevodom heheh ako si mislio to da radis sa android tv boxom onda ti ne treba takav uredjaj

Sem surfovanja netom, youtube-a i igrica koje su jos primamljive stvari posto sam manje vise samo to nasao na youtube-u? Hvala :)

Торент без зујања вентилатора ноћу.

@j.babic...(VU+ ZERO)jeste:) i ima na KP za 155-160 eura....

Poslednja izmena:
skyUk el to ovaj sa slike....

To je taj.

Ja sam moje viškove prodao za 130 eura.Trebao mi je jedan ali sam morao uzeti 5 komada ili ništa.Na kraju sam udomio i taj jedan jer više nije bilo slobodnih štekera:smash:

Poslednja izmena:
Vrh Dno