Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa još samo btc-e da pukne i ajd zdravo :).
Btw ja sam izvukao sa vircurexa kerove nekako (naravno izmenjao ltc po tada užasnom kursu) i onda pola od tih kerova prebacim na mintpal nedelju dana pre nego što su pukli :d, šta reći? Za mene je izgleda bolje da zaobiđem kripto svet u širokom luku jer ona minimalna zarada koju imam na kraju nije vredno truda i živaca :).

"09:06 <Eleven> its the BTC-e plan, Hack all other exchanges so everyone moves to theirs. Then opps. And its gone"

Proletos sam postavio ovde pastebin o Stamp-u ali je konstatovano da je glupost.
Takođe sam video da trader-i sa par hiljada BTC Stamp nazivaju ghost exchange i da prelaze na OKcoin dok je Finex u isto vreme imao nekih problema, preskakanje ordera između ostalih.

Ovaj je imao info: https://twitter.com/dominic_w/status/551989718699618304

"@AdamGuerbuez Adam, you knew there was trouble at @Bitstamp many hours before everyone else. Maybe before @Bitstamp. May I ask how?"

Poslednja izmena:
Ako su pametni, nagodiće se sa hakerom. Nešto kao bter i nxt, par stotina btc i svi srećni... idemo dalje .. u nove ath i low :D

Poslednja izmena:
Mene najvise brine sto sam preko njih vadio pare za struju, sad ce da mi iseku struju :d

Potvrdili su da je ukradeno 19.000 BTC-a:

AN IMPORTANT MESSAGE TO OUR CUSTOMERS:

January 6, 2015, 12:34am UTC: We have temporarily suspended Bitstamp services. Bitstamp customers can rest assured that their bitcoins held with us prior to temporary suspension of services on January 5th (at 9am UTC) are completely safe and will be honored in full.
On January 4th, some of Bitstamp’s operational wallets were compromised, resulting in a loss of less than 19,000 BTC. Upon learning of the breach, we immediately notified all customers that they should no longer make deposits to previously issued bitcoin deposit addresses. To repeat, customers should NOT make any deposits to previously issued bitcoin deposit addresses. As an additional security measure, we suspended our systems while we fully investigate the incident and actively engage with law enforcement officials.
This breach represents a small fraction of Bitstamp’s total bitcoin reserves, the overwhelming majority of which are held in secure offline cold storage systems. We would like to reassure all Bitstamp customers that their balances held prior to our temporary suspension of services will not be affected and will be honored in full.
We appreciate customers’ patience during this disruption of services. We are working to transfer a secure backup of the Bitstamp site onto a new safe environment and will be bringing this online in the coming days. Customers can stay informed via updates on our website, on Twitter (@Bitstamp) and through Bitstamp customer support at [email protected].
- Bitstamp Team

https://www.bitstamp.net/

Ovo će, po mom mišljenju, biti dobar test za Bitcoin. Da li će ostati playground za lopove ili će najzad neko i da odgovara za ove krađe.

PS. Idemo na $500 :)

Poslednja izmena:
Kako ce da odgovara na koji nacin po kojem zakonu... pojeo vuk kenjca otislo 19k btc-a sad ce lopov polako da izvlaci lovu a bitstamp da dozivi veliko ne povjerenje pretpostavljam iako se vrati ljudi ce pokusat da sve povuku od njih tako da ce obim trgovine sigurno biti dosta mali... usput ne nadam se da ce btc uskoro dozivit neki rast dok se ovakve stvari desavaju... pravi cirkus.

Kako ce da odgovara na koji nacin po kojem zakonu... pojeo vuk kenjca otislo 19k btc-a sad ce lopov polako da izvlaci lovu a bitstamp da dozivi veliko ne povjerenje pretpostavljam iako se vrati ljudi ce pokusat da sve povuku od njih tako da ce obim trgovine sigurno biti dosta mali... usput ne nadam se da ce btc uskoro dozivit neki rast dok se ovakve stvari desavaju... pravi cirkus.

Gde ima volje, ima i načina.

Ja vec dugo govorim ljudima nemojte drzati sredstva na menjacnicama... osim nesto sitno djubreta kojeg vam nije zao da nestane... dok god se ne pojave p2p sistemi za trejding ove sve lopine treba izbegavati em im pravite profit, em ih odrzavate u zivotu i onda posle se kuka jao sta cu sad kako ovo gde su moji coini... Zato sad pamet u glavu i nista ne drzati ni na jednoj menjacnici... a hakeri ako su uopste nezavisni od same menjacnice sto mi je jako sumnjivo samo koriste propuste u sistemima koje su pravili bobosi...

Neko od kolega ovde je dobro primetio da keš iz BTC ide u XRP, Stamp je imao gateway za isti.
Operiše se na veliko.

Poslednja izmena:
Neko od kolega ovde je dobro primetio da keš iz BTC ide u XRP, Stamp je imao gateway za isti.
Operiše se na veliko.

Citiram;Neko od kolega ovde je dobro primetio da keš iz BTC ide u XRP:

POnavljam : Neko od kolega ovde je dobro primetio da keš iz BTC ide u XPY.

Konstatiram: Neko ima krive djozluke.:sceptic:

hehe

Dobre su cvike, prvo u XRP a posle u XPY.
Sećam se, imao sam info od veoma pouzdanog trader-a da pazarim tamo novembra ali ipak nisam poslušao...

Ja vec dugo govorim ljudima nemojte drzati sredstva na menjacnicama... osim nesto sitno djubreta kojeg vam nije zao da nestane... dok god se ne pojave p2p sistemi za trejding ove sve lopine treba izbegavati em im pravite profit, em ih odrzavate u zivotu i onda posle se kuka jao sta cu sad kako ovo gde su moji coini... Zato sad pamet u glavu i nista ne drzati ni na jednoj menjacnici... a hakeri ako su uopste nezavisni od same menjacnice sto mi je jako sumnjivo samo koriste propuste u sistemima koje su pravili bobosi...

ja drzim kesa i to ne malo na stampu, i uopste se ne stresiram. znam da ce biti tamo gde sam ga i ostavio.

a otprilike ce se desiti to sto si rekao kada se otvore vrata stampa> svi ce da pojure da kupe btc i onda ce nakon toga onaj pad na ispod 250 $. cenim da ce u tom poslednjem padu dogurati na ispod 200 na kratko.

:D

genijalcino! "Skidam kapu" za tvoje prognoze! Bio je 370 kada si rekao da ce ici do 250-70
Kako si siguran da ce novci biti tamo gde si ih ostavio? I ja imam /ne malo/ BTC-a i bas se ""stresiram" :mad:

genijalcino! "Skidam kapu" za tvoje prognoze! Bio je 370 kada si rekao da ce ici do 250-70
Kako si siguran da ce novci biti tamo gde si ih ostavio? I ja imam /ne malo/ BTC-a i bas se ""stresiram" :mad:

I ja se nisam stresirao za XMR na MINTPALU a i dalje se ne stresiram
jer znam da ih nikad necu videti!:-devil-:

Ja sam do sad ïmao srece, ali izgleda da je ova poslovica tacna: Ko ne izgubi na mostu, na cupriji ce.
No, evo ohrabrujuce vesti: navodno pocinje sa radom u sledeca 24h

Poslednja izmena:
Ako slovenci puste menjacnicu za 24 casa, mogao bi da zadrzi ljude, a to bi znacilo i raketu za BTC, pitanje zasto dupliraju server i to u San Francisku, moze biti lako da ce crypto podpasti pod nadleznost FBI, a onda drste se hekleri, janezi ocigledno nest znaju sto mi ne znamo

Mogu oni pustiti menjacnicu i odmah, glavna stvar hoce li pustiti withdrawal BTC-a i dolara odmah.
Ja sam povukao u nedelju pre podne malo para pa cemo videti kada cu doci na red :)

Ono sto treba da se desi je da se hotwallet na vecim berzama SKROZ izbaci iz upotrebe!, da se direktno tranzicijom skladisti u coldstorage!
Da se na povlacenje BTC ceka Veryfikacija ako treba i par dana, da se svi nalozi pre aktiviranja debelo provere!

Ovakav sistem bi bilo skoro nemoguce hackovat jer bi se svakih 24h radio audit stanja i isplata bi se blokirala ako se brojke ne podudaraju

Onda ceo sistem pada u vodu. Koja je poenta kriptovaluta i bitcoina?

Ono sto treba da se desi je da se hotwallet na vecim berzama SKROZ izbaci iz upotrebe!, da se direktno tranzicijom skladisti u coldstorage!
Da se na povlacenje BTC ceka Veryfikacija ako treba i par dana, da se svi nalozi pre aktiviranja debelo provere!

Ovakav sistem bi bilo skoro nemoguce hackovat jer bi se svakih 24h radio audit stanja i isplata bi se blokirala ako se brojke ne podudaraju

+1
Nije mi jasno za sta uzimaju procenat.
Sta kad treba da zgrnes pare na ono sto prebacim ok,a
kad treba da snosis odgovornost kad nestanu sredstva ti ces da zatvaras radnju?!
Zatvor bato,ipak ce morati BTC pod okrilje zakona!

Onda ceo sistem pada u vodu. Koja je poenta kriptovaluta i bitcoina?

Jok rekao sam vece berze... svrha BTC nisu berze vec trgovina ona i dlaje ide trenutno i niko ni nema nameru da je hackuje

Znaci ko zeli da mesetari na berzi taj ce prihvatiti garancije berze koje ce realno biti vece (trebalo bi) i uslove trgovanja

@nenadubica
Zakon tu nemoze da stiti vec se trzsite samo mora regulisati, sutra kad pukne neka banka da sme da nestane niko joj nista ne bi mogao, ali zbog toga sto je to "nedopustivo" zna se ko moze biti banker i iz kojih krugova takve radnje su za sad nedopsutive

Znaci sutra ako bude normalno da polazes BTC uz garanciju tada ce i trizte istu nuditi srazmerno riziku i politici naplate svojih usluga

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno