Šta je novo?

Kopernikus internet provajder i kablovska televizija

Kod mene na JOTEL-u i KOPERNIKUSU--u Arene su u 576i rezoluciji i ratio 4:3. Kazem KOD MENE, ne znam kako je u nekom drugom delu grada ili drugom gradu.
Da su bolje nego u analognom signalu bolje su. Da je to daleko od HD signala daleko je.

Kod nas u SM, danas je nestao TEST kanal u DTV ponudi (ukupno ih sada ima 65), ali je zato dosao u analogiju TLC Balkan na frek. gde je ranije emitovao OBN...Znaci C56 (751MHz)...Ukupno 69 kanala...Pozz

Kod nas u SM, danas je nestao TEST kanal u DTV ponudi (ukupno ih sada ima 65), ali je zato dosao u analogiju TLC Balkan na frek. gde je ranije emitovao OBN...Znaci C56 (751MHz)...Ukupno 69 kanala...Pozz

Kod mene se test kanal nije ni pojavljivao, a na C56 je Pink sapunica... :wall::wall::wall::wall:

Bese kopernikus ne da net bez kablovske?

Kablovski internet se ne moze koristiti bez kablovske televizije, tako je kod svih operatera, internet je samo dodatna opcija uz televiziju, kao sto se ni adsl ne moze koristiti bez telefonske linije. :D

E *** :/ televizija je ocaj otkazacu je uskoro al im je kod nas net dobar tako mi komsija kaze. A ja hocu da uzmem D3i pa mi treba 20mb net a njihov je jeftiniji od telekonja.

E *** :/ televizija je ocaj otkazacu je uskoro al im je kod nas net dobar tako mi komsija kaze. A ja hocu da uzmem D3i pa mi treba 20mb net a njihov je jeftiniji od telekonja.

Monopol, bas zbog toga sto u vecini gradova korisnici nemaju alternativu sto se interneta i televizije tice, zbog toga im je i usluga jadna...

U Boru u analognoj ponudi imamo 57 kanala a u digitalnoj 64 i nikakvog test kanala nije bilo_Od sinoc ga u ponudi nema ni euro sport 1.Znaci za razliku od 150 dinara 12 kanala u analognoj i 1 manje u digitalnoj za razliku od Sremske mitrovice pa nismo ni tako lose prosli.Vrlo posteno od provajdera koji istu uslugu reklamira u celoj Srbiji.SRAMOTA!!!!!

Prvi sneg napolju...a bogami i na tv-u...kao i obicno u ovo doba godine :D

Kako ti se ponasa slika kada je kisa? Tu moze biti da je probijena i ostecena izolaciju na kablu ili problem sa razvodnom kutijom gde je pojacivac signala. To bi njihova ekipa morala da izadje i izvrsi merenja.

Ja zivim u Vranju i koristim Kopernikusov internet i kablovsku. Sa kablovskom je sve okej, ali internet svakoga dana posle podne (izmedju 4 i 7, neodredjeno vreme) pocne da bude previse spor, tj nista ne radi osim skypa, za ucitavanje fejsa treba mu vise od minuta, a pre podne je sve normalno i okej. Pozvan je korisnicki servis i oni su pitali da li je ista menjano oko kablova i da li su ubacivani televizori novi, i sutra ce poslati nekoga da to pogleda.

@razanac
Navikao sam a verujem i ostali na losije kanale kada je vreme kisovito ili pada sneg ili duva vetar... a njihova konstatacija je obicno da je to do TV-a, a bilo je slucajeva gde se slika osetno poboljala iako su mi rekli da je do televizoram, a ja televizor nisam menja...Inace internet radi super..da ne bude da nista ne valja :D Ali ako placamo najskuplju KTV u zemlji onda ocekujem da su bolji od SBB, Telekoma, RV...al nesto slabo im ide,....

Mislim, stvarno nema smisla, na Nacionalnoj Geografiji od subote uveče nema ni zvuka ni prevoda, juče sam pomislio, nedelja je, pustiće sutra, kad ono jok.
Discovery Science je pre 15 dana potpuno isključen, nakon očigledno nerešivog problema sa titlovima.

Jagodinci ja sam danas saznao da mozemo uzeti SBB-ov ADSL a sa njim i SBB Total TV ponudu :)
Tako da odoh Zlopernikuse :D
P.S. trenutno nemaju uredjaje na stanju pa se mora sacekati da prodje srpska nova da ih dobiju.

Jagodinci ja sam danas saznao da mozemo uzeti SBB-ov ADSL a sa njim i SBB Total TV ponudu :)
Tako da odoh Zlopernikuse :D
P.S. trenutno nemaju uredjaje na stanju pa se mora sacekati da prodje srpska nova da ih dobiju.

To funkcioniše još od 2010god. i samo da znaš pošto koristim njihove usluge skoro 4god. da nisu ništa bolji od tvog " Zlopernikusa" :D

U nekim stvarima su i gori

Srećno

E do mojega sad. To se kod nas pojavilo pre tri meseca. kako mislis isti a i gori?
Jel si ti u Jagodini?
Tv ide kao IPTV slika je sigurno bolja. Zlopernikusov net nisam imao.

u SM dosao novi 66. po redu DTV kanal. To je Sremska TV na frek 738000 MHz...nisam proveravao da li ovaj kanal emituje i u DVB-T2, jer su najavili da ce i oni emitovati DTV zemaljskim putem. Pa je moguce da je i to razlog ulaska ovog kanala. Pozzz.

Jeste, Sremska televizija je danas počela da se emituje digitalno sa Crvenog Čota.

@Moca
Šta se kod vas pojavilo pre tri meseca? Kao što kolega reče, kombinacija SBB Total Mix (TV+ADSL) je dostupna već godinama, a D3i od prošle godine.

To odavno postoji, svuda se može u Srbiji uzeti Total Tv sa netom, nisam iz Jagodine, ali ako ga ima u Smederevu ima ga i tu odavno:
ali evo par činjenica:
imaš net do 20 Mb/s (ADSL je u pitanju, nikad anije 20, koliko sam ja pratio do 18Mb/s pa na dole), TV ide preko satelita, instalacija je oko 4000 (jednokratno) , inače pretšplata je ako sklopiš ugovor na 2 godine 2430 din, na godinu dana je 2634 din, naravno TV možeš da gledaš samo na jednom televizoru ili ako imaš više televizora onda jedan kanal možeš da gledaš na svim televizorima, naravno, ako hoćeš da ti na jednom tv-u gledaš jedan kanal a neko od tvojih drugi, plaćaš mesečno digitalni prijemnik 356 din, i tako za svaki tv... što povećava pretplatu.

Uzeo sam na probu njihov D3i, ne znam šta da ti kažem ništa impresivno, jeste d aimaju neke kanale u ponudi koje Kopernikus nema (Grand tv :), BN, OBN, DM sat, ... )

naravno ako hoćeš dodatne kanale isti se dodatno plaćaju: tako npr: HBO je 397 din, Cinemax 264 din, FILMSKI PAKET (HBO, HBO Comedy, Cinemax, Cinemax 2, Pink Movies, Pink Film, Pink Action) je 690 din
grubom računicom bi bilo mesečno npr ugovor na 2 godine:
- mesečna pretplata sa start+plus paketom i jednim digitalnim prijemnikom= 2430 din
- npr još 1 dig prijemnik = 356 din
- HBO paket = 397
ukupno mesečno: 3183 din (pa sad ako ti pare ništa ne znače)

naravno uz sve ovo dobijaš net DO 20Mb/s - 1 Mb/s, kao D3 GO televizija u pokretu s 55 TV kanala, WiFi ruter

S tim što je bitno da znaš da SBB nema kalsičnu korisničku podršku, ako se nešto desi prijaviš kvar pa čekaš da ti se neko javi, neki ovlašćeni serviser.

Svakako kad oduzmeš i sabereš ispadnu skuplji dosta, i nemaju nikavu korisničku podršku. Kopernikus bar ovde kod mene ima stabilan net kao i TV, jedina mana mu je izbor (kvalitet) kanala, kad bi se ovaj gazda malo dozvao pameti, pa posluša malo reakcije i komentare korisnika i iskoristi ih (mesto da beži od njih), uspostavi normalnu korisničku podršku koja će da komunicira sa korisnicima, kao i poboljša TV, bila bi to dobra kablovska televizija, ovako mu je jedina zamerka loš izbor kanala, ahh koliko sam mailova i maliova samo poslao

eto druže to je neka slika toga, veruj mi da sam ispitivao sve moguće varijante i kombinacije da bih otišao od Kopernikusa

To odavno postoji, svuda se može u Srbiji uzeti Total Tv sa netom, nisam iz Jagodine, ali ako ga ima u Smederevu ima ga i tu odavno:
ali evo par činjenica:
imaš net do 20 Mb/s (ADSL je u pitanju, nikad anije 20, koliko sam ja pratio do 18Mb/s pa na dole), TV ide preko satelita, instalacija je oko 4000 (jednokratno) , inače pretšplata je ako sklopiš ugovor na 2 godine 2430 din, na godinu dana je 2634 din, naravno TV možeš da gledaš samo na jednom televizoru ili ako imaš više televizora onda jedan kanal možeš da gledaš na svim televizorima, naravno, ako hoćeš da ti na jednom tv-u gledaš jedan kanal a neko od tvojih drugi, plaćaš mesečno digitalni prijemnik 356 din, i tako za svaki tv... što povećava pretplatu.

Uzeo sam na probu njihov D3i, ne znam šta da ti kažem ništa impresivno, jeste d aimaju neke kanale u ponudi koje Kopernikus nema (Grand tv :), BN, OBN, DM sat, ... )

naravno ako hoćeš dodatne kanale isti se dodatno plaćaju: tako npr: HBO je 397 din, Cinemax 264 din, FILMSKI PAKET (HBO, HBO Comedy, Cinemax, Cinemax 2, Pink Movies, Pink Film, Pink Action) je 690 din
grubom računicom bi bilo mesečno npr ugovor na 2 godine:
- mesečna pretplata sa start+plus paketom i jednim digitalnim prijemnikom= 2430 din
- npr još 1 dig prijemnik = 356 din
- HBO paket = 397
ukupno mesečno: 3183 din (pa sad ako ti pare ništa ne znače)

naravno uz sve ovo dobijaš net DO 20Mb/s - 1 Mb/s, kao D3 GO televizija u pokretu s 55 TV kanala, WiFi ruter

S tim što je bitno da znaš da SBB nema kalsičnu korisničku podršku, ako se nešto desi prijaviš kvar pa čekaš da ti se neko javi, neki ovlašćeni serviser.

Svakako kad oduzmeš i sabereš ispadnu skuplji dosta, i nemaju nikavu korisničku podršku. Kopernikus bar ovde kod mene ima stabilan net kao i TV, jedina mana mu je izbor (kvalitet) kanala, kad bi se ovaj gazda malo dozvao pameti, pa posluša malo reakcije i komentare korisnika i iskoristi ih (mesto da beži od njih), uspostavi normalnu korisničku podršku koja će da komunicira sa korisnicima, kao i poboljša TV, bila bi to dobra kablovska televizija, ovako mu je jedina zamerka loš izbor kanala, ahh koliko sam mailova i maliova samo poslao

eto druže to je neka slika toga, veruj mi da sam ispitivao sve moguće varijante i kombinacije da bih otišao od Kopernikusa

Bravo za komentar.....svaka ti je ka Njegoseva....zemljace moj iz Smedereva.....

Hvala na informacijama.
Meni rekla ova zena sto radi u njihovoj poslovnici da valjda i sad ide kombinacija ADSL + D3i koliko sam razumeo ali ocigledno sam pogresno razumeo. Najvise mi kod njih smeta sto mi je slika KATASTROFALNA na pojedinim kanalima. I takodje sto je siromasna ponuda kanala u odnosu na SBB. Videcu sta cu i kako cu. Opet cu otici da se raspitam da vidim sta i kako. A kod nas su poslovnicu otvorili pre 3 meseca koliko sam primetio a kako bih ja pre toga znao da ima ADSL i ostalo za teritoriju cele Srbije.
Gledam sad sajt kopernikusa kombinacija net 12MB+kds mi je 2300. Ovamo bez HBO paketa mi je sve 2786 ali dobijem 20mb net umesto 12, bolju sliku u odnosu na Kds koja je ocaj i bolji izbor kanala. Sto mi iskreno vredi 486 dinara vise.
I slazem se sa tobom kada bi se ovi iz Kopernikusa dozvali pameti i malo sredili stvari bili bi odlicna ponuda koju niko ne bi menjao a ovako ***.

Hvala na informacijama.
Meni rekla ova zena sto radi u njihovoj poslovnici da valjda i sad ide kombinacija ADSL + D3i koliko sam razumeo ali ocigledno sam pogresno razumeo. Najvise mi kod njih smeta sto mi je slika KATASTROFALNA na pojedinim kanalima. I takodje sto je siromasna ponuda kanala u odnosu na SBB. Videcu sta cu i kako cu. Opet cu otici da se raspitam da vidim sta i kako. A kod nas su poslovnicu otvorili pre 3 meseca koliko sam primetio a kako bih ja pre toga znao da ima ADSL i ostalo za teritoriju cele Srbije.
Gledam sad sajt kopernikusa kombinacija net 12MB+kds mi je 2300. Ovamo bez HBO paketa mi je sve 2786 ali dobijem 20mb net umesto 12, bolju sliku u odnosu na Kds koja je ocaj i bolji izbor kanala. Sto mi iskreno vredi 486 dinara vise.
I slazem se sa tobom kada bi se ovi iz Kopernikusa dozvali pameti i malo sredili stvari bili bi odlicna ponuda koju niko ne bi menjao a ovako ***.

Imali su sigurno neke svoje distributere, no svakako si mogao uvek da naručiš pozivajući call centar SBB u Beogradu našli bi oni već nekog servisera da pošalju da ti namesti šta treba. :)
No, pravi samo razliku: jedno je D3GO a drugo je D3i. Za D3GO moraš da imaš njihov kablovski ili Total TV, za D3i ne moraš već može da bude bilo koji internet provajder (ADSL telekoma, beotela ili koga već). Kopernikus kao i ostali kablovski operateri ne daju odvojeno kablovski i net. Možeš da uzmeš da isprobaš D3i imaš mesec dana probe, posle toga ili nastavljaš ugovor ili vraćaš bez ikakvih penala (kao što sam ja uradio, to im je neka promocija sada).

Ako se ne varam ti reče da si iz Jagodine, tebi je net od 12 MB= 1400 din i TV = 1200 din, što je ukupno 2600, isto kao u Smederevu. Ali imaš sada akciju u Kopernikusu, potpišeš ugovor na 12 meseci i dobiješ brzinu od 20 MB za 1400 din, ili pak da zadržiš staru brzinu od 12 MB za 1100, u stvari sad videh da si to zapravo i naveo kada si rekao da ti je tv+internet 2300, što onda ne poveća brzinu na 20 MB i zadržao cenu od 1400 din, to ti izlazi 2600 sa tv-om, doduše jeste da Kopernikus kuburi sa kvalitetom slike (ja doduše nemam tih problema),sad izbor kanal manje više, ali i tehnička podrška je bitna (koju nemaš u SBB).

Moj neki savet ti je da uzmeš D3i na probu mesec dana, (ništa ne plaćaš, koristiš ga preko neta Kopernikusovog, pogledaj kanale (svi su ti dostupni u tom promo periodu) pa ćeš videti i kvalitet slike i kanale, pa se preračunaj), nakon mesec dana ili uzmi onda Total TV sa netom a otkaži Kopernikus, ili vrati D3i SBB-u (bez ikavih obaveza, bitno je samo da im vratiš u roku od mesec dana).

Čisto radi tvoje informisanosti:
Ukoliko ti se svidi D3i tj kanali SBB, savet ti je da vratiš D3i i uzmeš njihov Total TV paket sa netom. Kao što sam ti rekao D3i radi isključivo preko interneta drugih provajdera, znači morao bi da uzmeš neki ADSL telekomov ili nekog drugog (ili možda želiš da zadržiš i kopernikus) da bi to funkcionisalo. Ako uzimaš drugi ADSL i zadržavaš D3i, onda ti D3i radi preko ADSL (i samim tim korsiti jedan deo protoka)

Ako uzmeš Total TV sa netom, u tom slučaju TV ti ide preko satelitske antene dok je net isključivo preko ADSL i ne opterećuje ga TV jer je odvojen.

Ajd pa nek je sa srećom u Novoj godini i da rešiš pitanje neta i tv-a :) na tebi zadovoljavajući način

Poslednja izmena:
A kao plus Total Tv-a je valjda sto je odvojen od neta pa bar TV radi kako treba ako net pukne. Videcemo ima vremena raspitacu se i za tehnicku podrsku kako su resili kod nas. Drugar u BG-u ima Total TV i zadovoljan je ful. Ja sam takodje u Jagodini kod drugara video Total TV i slika je brutalna u odnosu na budjavi Kopernikus. Bas cu i njega da pitam kako su zadovoljni.

Total TV je ok..bolji je od Kopernikusa,,,,Ali ako hoces vise od jednog TV-a moras da doplatis dodatno za svaki risiver...A ako hoces i njihov adsl net onda razmnisli dobro, nemaju tehnicku podrsku i ukoliko imas neki problem to moze da potraje. ADSL najbolje uzeti preko Telekoma...

zna li neko da li ce da vracaju i fox kanal? vratili sve foxove kanale osim fox kanala :) mozda je to slucaj samo u vranju

pozz i srecna Nova

Fox kanal je vraćen kad i ostali Foxovi kanali. Zovi korisnički servis u Vranju, ako nisu već otišll na doček.

Kod mene od juče ponovo radi Discovery Science i to sa sve prevodom, ovo mi dođe kao novogodišnji poklon od Kopernikusa. Hvala!

SREĆNA NOVA GODINA!!! :beer:

Ja sam prosle nedelje dobio Total TV, Kopernikus otkazujem cim dobijem i ADSL (ceka se Telekom). Prvi utisci su odlicni, slika je neuporedivo bolja, sto neko napisa "brutalna". Iz ove perspektive mi je zao sto nisam to uradio ranije, jednostavno sam vise verovao kablu i stalno cekao da Kopernikus nesto uradi sa samim sobom. Presudila je ova situacija sa Foxom, NG i 24 Kitchen. Paradoksalno je da je Kopernikus vratio deo kanala na dan kad sam stavio Total. Jedini kanal sto nedostaje klincu je Cartoon Network, iznenadilo me je da ga nema.
Prijavom do Nove godine za Total TV kucu se dobijalo 3 meseca gratis i gratis 3 naloga za D3go uslugu za vreme trajanja ugovora (2 godine) tako da je cena uporediva.
Sto se tice interneta mogu da Vam javim razliku u odnosu na kablovski kad ga dobijem. Sa Kopernikusovim internetom sam bio zadovoljan ali za TV su jednostavno neozbiljni i igraju na kartu monopola. Jos jedna prednost je odvojen Net od TV-a sto je dobro u slucaju kvarova kao za vreme poplava kad sam najkriticnijeg dana ostao bez oba. Inace sve preporuke za servis koji instalira Total u Sremskoj Mitrovici.
Lokalni korisnicki servis Kopernikusa ne bih mnogo komentarisao jer ga nikad nisam uspeo ni dobiti (radno vreme do 15, posle toga se niko ne javlja ni na mobilni), neke intervencije i informacije sam dobijao iskljucivo preko Bgd.

Ja sam uzeo promociju ista cena ali brzi paket umesto 12 - 20 ali i dalje imam 12.
Moracu da ih cimam malo.

Ja sam uzeo promociju ista cena ali brzi paket umesto 12 - 20 ali i dalje imam 12.
Moracu da ih cimam malo.

moraces da zoves korisnicki centar u Beogradu i oni ce ti srediti odmah,u njihove poslovnice u gradovima nema oslanjanja,ja sam tokodje to uradio i dok nisam zvao BG nisu mi povecali brzinu,a proslo je 3 dana od potpisivanja ugovora.

pao malo sneg veceras odmah 80% kanala nema ...koji slepci ne verujem

Nazad
Vrh Dno