Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Koji god bio tačan okidač za takvo ponašanje winrara ovo je prilično čudno, zato ti napisah da tu nema ničeg očiglednog.

Da li si siguran da to uopšte radi kao što kažeš? Da li si pogledao u ProcessMonitoru šta WinRAR radi na tvom računaru? Evo, nije mi bio problem - znam da besplatan Bandizip ima to implementirano u shell ekstenziji - ako njega instaliram, on kopira direktno u folder u koji uradim drag and drop. WinRAR uvek prvo kreira privremeni direktorijum. Jednostavno je testirati - uradi dva puta drag and drop iz WinRAR prozora direktno u neki direktorijum u Exploreru i reci mi da li te RAR pita da uradiš overwrite ili Windows Explorer?

Poslednja izmena:
Ja na Googleu nalazim samo primere raspakivanja u privremeni direktorijum kod drag and dropa u Windows Explorer. Proveri ono što tvrdiš - bilo bi lepo da postaviš ovde sličicu iz Process Monitora.

Edit: probao i Peazip, oni imaju drugačiju implementaciju za ovo - program hvata aktivni eksplorer prozor kod drag-and-dropa, što ima svoje prednosti i mane, ali isto provereno radi direktno bez raspakivanja u privremeni direktorijum.

Poslednja izmena:
Ja na Googleu nalazim samo primere raspakivanja u privremeni direktorijum kod drag and dropa u Windows Explorer. Proveri ono što tvrdiš - bilo bi lepo da postaviš ovde sličicu iz Process Monitora.
Da proverim ono što tvrdim?
Da postavim sličicu?

To znači da što se tebe tiče ja sam u zabludi i/ili lažem?
Zanimljivo...

Da proverim ono što tvrdim?
Da postavim sličicu?

To znači da što se tebe tiče ja sam u zabludi i/ili lažem?
Zanimljivo...
Jednostavno ne mogu da reprodukujem ono što ti kažeš da je standardno ponašanje WinRAR-a. Probao sam i instalaciju 32bit WinRAR 5.20 na Visti SP2, arhive se uvek raspakuju u privremeni direktorijum, bez izuzetaka. Ni na netu ne mogu da nađem podatak da WinRAR ima direct drag-and-drop. Dakle, voleo bih dokaz da to negde stvarno tako radi. Reci mi zašto ne bih uzimao tvoje tvrdnje sa rezervom? Ne vidim ni jedan konkretan dokaz o tome u temi, osim tvoje izjave.

Poslednja izmena:
Možeš li da dokažeš da nije tačno ovo što tvrde ostali članovi?
Da ili ne?
U zabludi su i oni?
Mogu da potvrdim ponašanje instalacije WinRARa na više različitih operativnih sistema bez problema - ja sam proverio Vistu x86 sa WinRAR 5.20 i Windows 8.1 x64 sa x64 WinRAR 5.20 - default instalacija, kao i prazan path za temporary folder. Ni u jednom slučaju, WinRAR ne raspakuje direktno kod drag-and-drop na Windows Explorer. Proverena instalacija shell ekstenzije u AutoRuns. Provereno Proces Monitorom -dva filtera zadata - Process Name contains WinRAR i Operation is CreateFile. Uvek dolazi do raspakivanja u Temp folder, podrazumevano %USERPROFILE%\AppData\Local\Temp na Visti i novijim OS. Dakle, zaključak na osnovu onoga što ja vidim je - shell ekstenzija za WinRAR ne radi direktno kopiranje kad se radi drag-and-drop u Windows Explorer. Da li uopšte trebala da to radi? Ne znam, zvaničnog podatka nema. Ako to treba da radi, očigledno da imaju ozbiljan problem sa ekstenzijom za Explorer. Verujem u ono što vidim, ili kad vidim da neko tvrdi nešto, potkrepljeno konkretnim podacima.

Poslednja izmena:
Ima i dosta ljudi koji se žale da im to ne radi. Dakle, nije slučaj sam protiv svih, kao što to prikazuješ - mada mi ni to nije bitno. Ne vidim zašto to konkretno ne proveriš. Ako to stvarno treba da radi, WinRAR ima ozbiljan problem. Default instalacija na mašine u poprilično sterilnom okruženju na dva različita operativna sistema koji pre nisu ni videli WinRAR radi sa istim postavkama. Bandizip - radi u oba slučaja. Peazip - isto.

Poslednja izmena:
Winrar u slucaju drag and drop raspakuje u temp pa posle radi move. Jedino desni klik pa extract here ili extract... ce raspakovati arhivu direktno.

Winrar u slucaju drag and drop raspakuje u temp pa posle radi move. Jedino desni klik pa extract here ili extract... ce raspakovati arhivu direktno.
Isključivo kod drag-and-dropa, da. Bar ja vidim takvo ponašanje. I naglasio sam da govorim baš o tome više puta.

Dakle, nije slučaj sam protiv svih, kao što to prikazuješ - mada mi ni to nije bitno.
Ne prikazujem ja to tako nego tako stoje stvari.
De radici je oduvek imao taj scenario (prvo temp folder) pa njega možemo isključiti.
Ostali nisu oduvek imali taj scenario (a sada su ga primetili).
Dakle oni su u zabludi u vezi toga da im se winrar ranije ponašao na jedan a sada na drugi način.
A ja sam u zabludi u vezi toga da se kod mene nikada nije ponašao na gore spomenuti način.
Tvoje tvrdnje (winrar po defaultu uvek ekstraktuje prvo u temp folder) i njihove tvrdnje (i moje) se isključuju međusobno.
Te neko mora biti u krivu, ili ti ili mi.

Jedno pitanje,

Da li su kompitabilni drajveri od Win7 za Win8.1? Zreo mi laptop za nov sistem, pa da ga počastim sa 8.1

Edit: Napravio bootabilan dvd, pokrenuo instalaciju i izbaci mi ovu grešku. Na laptopu je priključen samo USB miš i ništa više.
88c63ac1be90173052f9d0e52ea6edba.jpg

Poslednja izmena:
Ne prikazujem ja to tako nego tako stoje stvari.
De radici je oduvek imao taj scenario (prvo temp folder) pa njega možemo isključiti.
Ostali nisu oduvek imali taj scenario (a sada su ga primetili).
Dakle oni su u zabludi u vezi toga da im se winrar ranije ponašao na jedan a sada na drugi način.
A ja sam u zabludi u vezi toga da se kod mene nikada nije ponašao na gore spomenuti način.
Tvoje tvrdnje (winrar po defaultu uvek ekstraktuje prvo u temp folder) i njihove tvrdnje (i moje) se isključuju međusobno.
Te neko mora biti u krivu, ili ti ili mi.
Te stvari trenutno ne stoje tako. Nema tu ja ili vi, opet iskrivljuješ stvari. Ostali su možda to tek kasnije primetili, ali niko nije proveravao kako to stvarno radi. Evo, ima još jedan user
za koga pouzdano znam šta govori, a zna da to tako radi. Ili da i njega isključimo? Ja nisam u krivu - proverio sam i na kućnom računaru, isto Win 8.1 x64, WinRAR x64 5.20. Pazi, proverio drag-and-drop. To da li je neko ranije primetio kako RAR radi ili ne, ne znam ili RAR u većini slučajeva ne radi kako treba, ne znam. Ali je stvar vrlo lako proverljiva, ma kako nevažna bila. Možeš i ti da je proveriš - probaj, možda se i iznenadiš. Evo i sličice iz Process Monitora - sveža instalacija WinRAR 5.20 na Win 8.1 (sve x64), drag and drop u proizvoljan folder. Path u podešavanjima za Temp default i prazan, use only for removable drivers selektovano i deselektovano. Ili WinRAR ne radi kako treba, ili nikad to nije ni radio.

Prilozi

• rar.png
    rar.png
    185.7 KB · Pregleda: 71
Poslednja izmena:
@ Bezolovni problem je do hard diska ili windows instalacije.
Skini proverenu verziju win 8.1 iso i program Windows USB/DVD Download Tool.
http://wudt.codeplex.com/
Sa programom napravi boot dvd ili usb i probaj.

Taj download tool je jedino jako spor kad pravi USB - Rufus je znatno brži. I ima više opcija, za slučaj da ti zatrebaju - UEFI instalacija itd... A ISO najbolje skinuti sa MSDN-a.

Poslednja izmena:
8.1 sam skinuo, probaću sutra sa Usbom.

Ne znam šta može da bude sa hddom, bez loših sektora je, relativno nov.
Taj download tool je jedino jako spor kad pravi USB - Rufus je znatno brži. I ima više opcija, za slučaj da ti zatrebaju - UEFI instalacija itd... A ISO najbolje skinuti sa MSDN-a.
Probaću sutra sa usbom.

Ja ne mogu da proverim celu stvar, jer nemam pri ruci računar koji nije na 8.1. Niti se sećam koji build sam koristio na sedmici. Ali znam sigurno da nije drag and drop tada radio u temp. Koristio sam i za velike arhive, primetio bih. A od kad sam stavio osmicu me nervira, da sam na kraju pitao u čemu je stvar.

I dalje se vrtimo u krug...
Od mene za sada toliko, ti ako imaš potrebu da još dodaš nešto (i edituješ) slobodno izvoli.

OK.. ako kod tebe WinRAR prilikom rasapakivanja arhive koriscenjem drag-n-drop akcije raspakuje direktno na lokaciju gde je korisnik izabrao bez upotrebe temp foldera, molim te objasni kako si ga ubedio da tako radi. Svima bi bilo korisno. Ovo je scenario u kome winrar korisi temp:

1. dupli klik na RAR file
2. izaberes sta zelis da raspakujes
3. prevuces i pustis na neki folder ili desktop

Ukoliko sa desnim dugmetom misa povuces rar file na izbrani folder i iz contex menija izaberes extract here onda ce raspakovati sve bez upotrebe temp-a.

Poslednja izmena:
Ljudi, da li potoji neka app za vraćanje Aero glass tj. da zaglavlje prozora bude transparentno kao na Win 7?
Malo sam Google-ova i našao Aero Glass for win 8.1, ali ljudi prijavljuju problem da ne radi kako treba tj. da pri startovanju OS-a nekada se ne aktivira i prijavljuju neki watermark koji se smešta u desni ugao destopa kada se koristi pomenuti program.
Da li potoji neki proveren način da se vrati Aero glass na Win 8.1 ? Nemojte samo da predlažete da instaliram Win 7 :)

Poslednja izmena:
Ljudi, da li potoji neka app za vraćanje Aero glass tj. da zaglavlje prozora bude transparentno kao na Win 7?
Malo sam Google-ova sam i našao Aero Gals for win 8.1, ali ljudi prijavljuju problem da ne radi kako treba tj. da pri startovanju OS-a nekada ne aktivira i prijavljuju neki watermark koji se smešta u desni ugao destopa kada se koristi pomenuti program.
Da li potoji neki proveren način da se vrati Aero glass na Win 8.1 ? Nemojte samo da predlažete da instaliram Win 7 :)
AeroGlass provereno radi dobro - novije verzije imaju installer i sve je automatizovano. Nažalost, besplatna verzija stavlja watermark u donji desno ugao desktopa, kao što si rekao - ali licenca je jeftinija od dve kutije cigareta.

Poslednja izmena:
@HighONE, hvala na informaciji. Nije problem licnenca, sada vidim da je zaista jeftino, ako radi dobro, onda je ta suma koju treba platiti zaista simbolična.

Poslednja izmena:
@HighONE, hvala na informaciji. Nije problem licnenca, sada vidim da je zaista jeftino, ako radi dobro, onda je ta suma koju treba platiti zaista simbolična.
Ja koristim verziju za 8.1 već duže vreme, automatizovan je i download neophodnih paketa sa simbolima. Radi i sa StartIsBack i ClassicShell - ukoliko isključiš transparentnost, start meni takođe dobije blur.

Win 8.1 stavis da se bootuje na deskotp i instaliraj classic shell i bice ti jako blizu Win 7.

Da li postoji sansa da win 8 ima priblizno slican izgled kao win7 jer sam pre par meseci samo instalirao win8 i nisam mogao da se snadjem i pohvatam i odmah vratio i instalirao win7.
Buni me onaj glavni screen i oni folderi i plavi ekran...sve mi totalno confuse....:trust:
Nisam ni skontao pitanje jer su braca u*rala temu glupom raspravom koja nema veze s mozgom.

Skini Classic Shell i AeroGlass, podesi ih kako ti se svidja i udri.

Dobro ste me podsetili na PeaZip, nisam ga koristio još od sedmice, on radi kako želim na osmici, i još bitnije ima eksplicitnu opciju da ne koristi ili koristi temp folder.

Čisto da javim, prošla je instalacija sa Usbom koji sam napravio uz pomoć Rofusa.

Jedno pitanje. Da li mogu imati problem ako koristim MSN nalog za logovanje na piratsku 8.1 verziju?

Možda, verovatno ne.
Kako se priča tolerišu.
A evo twist, ja imam original, ali nemam Microsoft nalog i ne logujem se. [emoji14]

Nazad
Vrh Dno