Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Da li si ispratio zauzece procesora i memorije ?

Sto se tice memorije negde oko 390 GB je slobodno, ako mislis na ram memoriju, jedan drugi program pokazuje da je u proseku zauzeto 25-30% rama a za procesor nisam siguran gde da vidim ?????

U task manageru mozes sve pogledati
cpu usage.JPG

imam jedan problem na win 8.1 sa prikazom webstranice podešavanja adsl modema. radi se o tome da neke stranice otvori normalno a neke smo do pola, recimo port forward stranicu otvori kako treba a stranicu za wirelless ne tako da i ono što otvori na njoj nemogu da potvrdim. radi se o linksys wag200g adsl modemu. znam da je star ali mi dobro radi posao i nebih ga menjao. sa win 7 je sve ok a na win 8.1 sam probao sve ali bez uspeha. nije do browsera isprobani svi aktuelni.
ima li neko ideju šta bi moglo da ga blokira?

imam jedan problem na win 8.1 sa prikazom webstranice podešavanja adsl modema. radi se o tome da neke stranice otvori normalno a neke smo do pola, recimo port forward stranicu otvori kako treba a stranicu za wirelless ne tako da i ono što otvori na njoj nemogu da potvrdim. radi se o linksys wag200g adsl modemu. znam da je star ali mi dobro radi posao i nebih ga menjao. sa win 7 je sve ok a na win 8.1 sam probao sve ali bez uspeha. nije do browsera isprobani svi aktuelni.
ima li neko ideju šta bi moglo da ga blokira?
Skini neku stariju portabilnu verziju firefoxa, označi da se pokreće u windows 7 compatibility modu pa probaj.

Ako radi eto zakrpe, nije rešenje ali nije ni bitno, bitno je da možeš podesiti šta ti treba u ruteru.

A ako se ne pronadje nijedno rešenje, pristupaj podešavanjima rutera iz live windowsa (hirens boot cd na primer), live linuxa ili sa telefona, tableta.

mozilla-firefox-portable.en.uptodown.com/old

@poolmaker mnogo ti hvala! firefox portable rešava problem:type:

Imam veliki problem. U temi u vezi BSOD su me savetovali da updateujem BIOS na dell N5110, skinuo sam fajl sa dell sajta, pokrenuo ga počeo je da se instalira i sve je bilo OK dok se kompjuter nije resetovao. Kada se resetovao pojavi se BSOD i neće da podigne win8.1. Kada odem u BIOS kaže da je update-ovan na verziju A11, predhodna je bila A3. Međutim sistem neće da se startuje, šta da radim?

Pogledaj da li je hdd podesen da radi u AHCI mode

Windows user loggon interface has stop working ?

Naravno administrator na svojoj masini ?
Nemam resenja.
Da li neko ima isti `problem`..

Izvinjavam se što ovako upadam, ali imam problem za koji neko od korisnika ima rješenje. Naime, imam WEB kameru (Gigatech W-019) koju Win. 8.1 prepoznaje ali čim pokrenem poziv na Skpe, automatski se "izbiju" drajveri što naravno onemogućava video pozive. Grafička je PowerColor Radeon R7 260X. Zamijenio sam 5 web kamera, promijenio drajvere na grafičkoj, čak sam pokušao koristiti mobilni telefon kao WEB kameru, ali svaki put čim se pokrene video poziv, dobijem obaviještenje da je drajver da je drajver presato sa radom. To mi se dešavalo i sa Win7, pa zato smatram da je vjerovatno Skype nekompatibilan sa mojom grafikom. Kako rješiti problem?

Ništa tu nije očigledno :)
Pročitaj moje prethodne komentare.
Mislim da je skoro sigurno da RAR ima implementiran drag and drop u ekstenziji za Windows Explorer. Mada, ne mogu da tvrdim. Znam da recimo, Bandizip ima, free je i ekstenzija provereno radi. Uglavnom, jasno je sta je problem, treba pogledati ekstenziju - detalji se mogu videti u Autoruns.

Pogledaj da li je hdd podesen da radi u AHCI mode
Da, u BIOSU je setovan taj mod.Nego izvrsio sam neki refresh mod, ubacio instalacioni diks od Win8.1, to mi je sam sistem ponudio, to je radio nekih 20 min i sada se sistem startuje normalno. No to mi obrisalo sve app sa hard diska i sve drajvere, samo su podaci ostali.

Izvinjavam se što ovako upadam, ali imam problem za koji neko od korisnika ima rješenje. Naime, imam WEB kameru (Gigatech W-019) koju Win. 8.1 prepoznaje ali čim pokrenem poziv na Skpe, automatski se "izbiju" drajveri što naravno onemogućava video pozive. Grafička je PowerColor Radeon R7 260X. Zamijenio sam 5 web kamera, promijenio drajvere na grafičkoj, čak sam pokušao koristiti mobilni telefon kao WEB kameru, ali svaki put čim se pokrene video poziv, dobijem obaviještenje da je drajver da je drajver presato sa radom. To mi se dešavalo i sa Win7, pa zato smatram da je vjerovatno Skype nekompatibilan sa mojom grafikom. Kako rješiti problem?

Prvo probaj da skines drajvere za kameru http://www.giga-tech.eu/products/gigatech-web-camera-w-019/
Ako nece onda obrisi drajvere za graficku sa ddu.
Kada windows instalira svoje, probaj onda da koristis skype.
Pa naknadno instaliraj drajvere za kartu.

Probao, ali opet isto... Kamera radi, imam preview (Metro Camera), ali cim pokrenem video poziv ili izbije drajvere ili zamrzne čitav sistem da moram "nasilno" restartovati sistem.

Da li si probao u settings da odobris permissions za kameru i mikrofon?

Probaj da iskljucis hardware acceleration.
Idi u Adjust Screen Resolution-Advanced Settings-Troubleshoot-change settings.

Probaj da iskljucis hardware acceleration.
Idi u Adjust Screen Resolution-Advanced Settings-Troubleshoot-change settings.

Nemam tu opciju pošto imam instaliran AMD Catalyst CC, a nisam našao ništa slično u Catalyst CC. Ako je to GPU scaling, on je isključen.

To je tamo gde menjas rezoluciju ekrana u Advanced Settings.

Rade li igre? cudno ja sam prikljucivao neke kamere iz praistorije.
To nesto sa drajverima ne stima, koje drajvere imas instalirane?
Pokreni neki test FurMark, heaven... vidi pucaju li drajveri.
Mada i 260x zna da zeza, ja sam imao asusovu reklamirao i dobio ovu 270x.

Rade li igre? cudno ja sam prikljucivao neke kamere iz praistorije.
To nesto sa drajverima ne stima, koje drajvere imas instalirane?
Pokreni neki test FurMark, heaven... vidi pucaju li drajveri.
Mada i 260x zna da zeza, ja sam imao asusovu reklamirao i dobio ovu 270x.

Drajveri (14.12 AMD Catalyst Omega Software) rade bez problema, igram sa njom Assassin`s Creed Unity, Shadow Of Mordor.... Ne pucaju....

^^ Pročitao si moje i njihove komentare?
Jesam. Ako misliš šta je odgovor na problem sa WinRAR - najednostavnije je, ako ne želiš da tačno ustanoviš šta je problem na konkretnom sistemu, koristiti opcije unutar njega za Extract - onda će sigurno raditi bez ekstrakcije u privremeni direktorijum. Da li ima opciju da prikaže dva panela kao 7-zip, gde unutar programa radi drag and drop - ne znam, ne koristim WinRAR. Uglavnom, tamo gde ne radi - tačno se zna gde mora biti problem.

Poslednja izmena:
Da. Ako negde radi, negde ne radi - problem je sigurno u registraciji shell ekstenzije tamo gde ne radi.
U teoriju to zvuči kao objašnjenje.

U praksi imamo situaciju:
1. Da se magicianu i mijalku samo (i uvek) na osmici dešava to.
2. De radiciju na sedmici oduvek se dešava a ako se dobro seća i na windowsu xp mu je bilo tako.
3. Da se meni nikada nije desilo takvo ponašanje winrara (na sve tri navedene verzije windowsa se nikada nije desilo).
4. Da smo svi mi instalirali i koristili različite verzije winrara i svi smo ga instalirali i koristili sa default postavkama.

Problem mora biti u registraciji shell ekstenzije - ako to radi tako kao što kažeš. Zašto - zato što je to jedini način da program kupi ciljni folder na osnovu drag and dropa u Windows Explorer. Zašto negde radi, a negde ne i da li radi - to je vrlo teško reći bez pristupa konkretnom sistemu, ali bar znaš odakle da počneš. Međutim, testirao sam ovde RAR na Windows 8.1 - 5.20 x64 na Win 8.1 x64, i ovde isto uvek prvo kopira u privremeni direktorijum kod drag and drop u Windows Explorer, a vidim da se ovo pitanje javlja i na netu dosta često.

Poslednja izmena:
Vrh Dno