Šta je novo?

Gejming konfiguracija od 2000 Evra

PigFreak

Poštovan
Učlanjen(a)
22.12.2014
Poena
50
Zdravo ljudi! U Aprilu zavrsavam 8. razred pa su moji roditelji odlucili da mi kupe novi PC. Trenutno prezivljavam na nekom laptopu od 2.0 GHz CPU i 2 GB RAM-a. Uspeo sam da izpregovaram budzet od 2000 Evra. Kao sto pise u naslovu ovaj PC ce se koristiti primarno za gejming i malo strimovanja i video editing-a. Ovo je konfiguracija do koje sam uspeo da dodjem posle nekoliko meseci lurk-ovanja po raznim forumima i gledanje LinusTechTips-a.

CPU: Intel i7-4790K
Cooler:Cooler Master Nepton 280L
Motherboard:ASUS Z97 Sabertooth Mk1
GPU:ASUS GTX 970 Strix
RAM:16GB(2x8GB) Kingston Fury 1886MHz
HDD:Western Digital Black 3TB
SSD:Samsung 840 EVO 250GB
PSU:Seasonic SS-850 (Nova X serija)
Case:Corsair 760T
Monitor:ASUS VS238H-P

E sad posto je Srbija tako odlicna zemlja kao sto jeste, ovo konfa kosta oko 2000 evra. :wall: Malo sam cackao po PC Part Picker-u i (zamisli ovo) da sam u Americi mogao bi da ubacim jos jednu GTX 970 i jos jedan monitor za istu cenu al eto sta nam radi Evropska Unija. Sta kazete o konfi? Da li vredi ove pare (znam da vredi ali ajde da trazim utexu za tix 2000e :D)?

I najbitnije: imate li neke predloge ili preporucena mesta za kupovinu?

Poslednja izmena:
Znaci u sustini konfa dobra malo *ahem* premijum, cilj je ubaciti jos jednu GTX 970 za SLI? Doduse nema nista od kupovine do Aprila,mozda sam se ja malo zaneo? :D E da I neki bolji monitor ako mi ostane novca?

Javi se u aprilu onda. Tada ce biti drugacije cene i neki novi proizvodi - prvenstveno nove graficke. ;)
Ne vredi ovako sada pricati.

Gaming konfiguracija od 2000e je ******ština i to nikome normalnom ne treba!

+1000
Jedino ako se ide na neke skuplje periferije, monitore i tako to...

Sto ce reci i da je i7-5xxx ******stina za gaming.

Poslednja izmena:
Najeftiniji i5 i plocu koju nadjes, 2x8 gb najeftiniju ddr3 1333 memoriju
R9 290x po oglasima pojuris, neko dobro napajanje i to je to... zadovoljni.
Najbolje da sve pojuris polovno sa 2 godine garancije za 500-600e.

Poslednja izmena:
CPU i7-4790K- 38.249
SSD SATA3 256GB Crucial MX100- 12.980
GPU GeForce GTX970 Gigabyte G1- 47.350
MB LGA1150 Z97 ASUS SABERTOOTH Z97 MARK 2- 17.699
HDD SATA3 7200 1TB WD Black- 8.989
Memorija DIMM DDR3 4x4GB 1600MHz Kingston HyperX- 17.966
730W Thermaltake Smart SE SPS-730M- 7.999
Kućište Fractal Design Define R4 Titanium Grey Window - 13.199
Monitor 23" Asus VS239HV LED IPS- 18.250

UKUPNO 182.681/240.000 (koliki je tvoj budzet)

Na ovo dodaj jos neki dobar hladnjak a mozda bi mogla da se uglavi i jos jedna grafa ali onda bi moralo i neko jace napajanje. Ali to uvek mozes kasnije. Cene su iz emmija na danasnji dan.

Sklopi neku mašinu za do 1,000 eur, već su ti pisali, i ima da leti sve još par godina. Ostatak čuvaj za dobrog miša i podlogu, tastaturu, zvučnike, slušalice, kasnije apgrejdove, devojčice, putovanja...
Ili baš ako tvoji mama i tata imaju toliko para da ti ih daju da ih bacaš, kupi onda za sve pare :wave:

Ali je u pravu...

Decko je rekao da hoce da se igra i malo pici montazu neku ili 3d. Sto u realnom svetu znaci 95% vremena da se igra i malo da uci da radi neki zanat od koga ce zaradjivati jednog suncanog dana. Sa 4790 ce se naigrati isto kao i sa HE. bolje da uzme sebi neki 780ti prebesan, ili dve 970 GB G1 i da uziva.

To sto ce njemu da ucini HE procesor i DDR4 za pare koliko SADA kosta, cenim da nece primetiti. Pritom sve iz madjarije i ko ce da se cima sa garancijom posle...

2000 a ne uzeti ddr4 platformu? 242610
i7-5930K 67,189
MSI X99S GAMING 7 32,399
Kingston Predator, HX430C15PB2K4/16 42,240
GTX980 MSI Gaming OC 4GB DDR5 75,999
650W ThermalTake Toughpower Modular 80+ GOLD 10,499
Ukupno 228,326
Za ostatak neko kuciste (ja bih drzao ibez) i neki hdd samo da premostis dok ne "ispregovaras" za bolje..:d
Kojom logikom preporucujes 5930k kad ce komp biti sa jednom kartom (eventualno dve) ?
Bas me interesuje...

Inace neka ceka April lepo pa onda sta bude aktuelno tada ce biti novih saveta. Za gaming i "malo" editinga moze bez ikakvog problema 4690k i glavno ulaganje u 970 SLI, pa cak i ako se uklopi sa ostalim periferijama nek ide i 4790k i to je to.
Kao da ce jedan od tih procesora zakazati sto se tice igara u narednom periodu...

Ja sam skrpio mašinu iz potpisa za 1100e i nema te igre koju ne moze da potera u 1080p sve na ultra/high i da ne ide fps ispod 50-60. Sada mi je najveca tuga sto koristim krš od monitora koji je star 10 godina i tastaturu, mis, sluske i zvučnike ukupne vrednosti 80e, jer jelte nestalo je para, zato pamet u glavu i mani se i7 i GTX980 overpriced komponenti i kupi sebi kvalitetnu periferiju i dobar monitor za pare sto ti ostanu. Linus je radio par testova i jeftini G3258 prži većinu igara malo slabije od i7-4790K, dok je i7-5960X u desetak fps od njega.

5930k je bolji za 2fps od i7-4790k.. a negde i losiji.
Ja sam predlozio, kako ce potrositi 2000e njegova stvar.
Ovde ne fali logike nego para.. bar jos 2000e da bi se kompletirao..

Pa naravno, kada se nadje baja da ospori bilo sta da napises, "zasto, kako"..
Ja sam ga resio u "sekundi", odmah je zafalilo para...:d

Sto je najjace, mnogo ljudi se javlja sa savetima kada vide da se radi o konfiguraciji od 2000 evra.
A kada treba da se posavetuje nesto za 400 evra, nista... :D

Za neki 4k gaming(mozda i 8k, uskoro), rendering.. cime god pozeli da se bavi.
Ili da cita novine na netu...mogucnosti su beskonacne.

Sklopi neku mašinu za do 1,000 eur, već su ti pisali, i ima da leti sve još par godina. Ostatak čuvaj za dobrog miša i podlogu, tastaturu, zvučnike, slušalice, kasnije apgrejdove, devojčice, putovanja...
Ili baš ako tvoji mama i tata imaju toliko para da ti ih daju da ih bacaš, kupi onda za sve pare :wave:

Ja sam skrpio mašinu iz potpisa za 1100e i nema te igre koju ne moze da potera u 1080p sve na ultra/high i da ne ide fps ispod 50-60. Sada mi je najveca tuga sto koristim krš od monitora koji je star 10 godina i tastaturu, mis, sluske i zvučnike ukupne vrednosti 80e, jer jelte nestalo je para, zato pamet u glavu i mani se i7 i GTX980 overpriced komponenti i kupi sebi kvalitetnu periferiju i dobar monitor za pare sto ti ostanu. Linus je radio par testova i jeftini G3258 prži većinu igara malo slabije od i7-4790K, dok je i7-5960X u desetak fps od njega.

Kojom logikom preporucujes 5930k kad ce komp biti sa jednom kartom (eventualno dve) ?
Bas me interesuje...

Inace neka ceka April lepo pa onda sta bude aktuelno tada ce biti novih saveta. Za gaming i "malo" editinga moze bez ikakvog problema 4690k i glavno ulaganje u 970 SLI, pa cak i ako se uklopi sa ostalim periferijama nek ide i 4790k i to je to.
Kao da ce jedan od tih procesora zakazati sto se tice igara u narednom periodu...

Sve je to tacno i ja znam da se MNOGO prerano spremam i mastam! Ali! Nadam se da ce mi ovo znanje sluziti kad stingne taj vec legendarni April. A ne moji nisu bogati daleko od toga. Prosek 50.000 plata ukupna. Ovolke pare mi od babe i dede koji zele da ostave nekakvo nasledje. Totalno ste u pravu za procesor i evo sta sada kazete? Uklapa se u budzet a i totalno je jaca u grafickom smislu?

CPU: Intel i5-4690K
CPU Cooler:Cooler Master 212 EVO Hyper
Motherboard:ASUS Z97 Sabertooth Mark 2
GPU:Gigabyte GTX 970 Gaming G1 x2 SLI
RAM:Kingston HyperX Fury 2x4GB 1866GHz
HDD:Western Digital 1TB Black
SSD:Samsung 840 EVO 250GB
PSU:Seasonic 650W
Case:Corsair 760T
Monitor:ASUS VS238H-P

klinac ostavio 2 poruke,izlozio nas ko majmune da ovde penimo.... a komp kupiti nece (skorije) :D

u svakom slucaju,te kombe sa ddr4 i7 su mi smesne :D

Dok ja odgovorim na jednu postuje se 10 novih! Svi pene kad vide velike brojeve nije da se nisam vadio na to ali mi stvarno treba neko predznanje za kupovinu. Zamisli da 5 dana pre kupovine ovo radim? Nikad se ne bih odlucio.

U tom slučaju, nemoj da spljiskaš tolike pare. Nego razumno uzmi. 2000€ trošiš ako ih imaš i/ili ako će da se brzo samo otplati.
Bolje je da te pare raspodeliš i na sam računar vremenom.
Ovako, potrošiš previše, to neće toliko da ti traje, a gubi na vrednosti veoma brzo.

A ne moji nisu bogati daleko od toga. Prosek 50.000 plata ukupna. Ovolke pare mi od babe i dede koji zele da ostave nekakvo nasledje.
Za max 1500 € složi mašinu, ostalih 500 potroši na nešto drugo.

To ti je pametnije i korisnije na više načina i zbog više razloga (da ih sad ne nabrajam, čukam po telefonu komentar..).

Osim naravno ako ti nije primarni motiv da drugarima pokazuješ konfiguraciju od 2000€, u tom slučaju samo napred.

Iste muke, treba da menjam monitor, ubio sam G15, pa sam na običnoj, treba mi hard koji odlažem.

Care, kontam da si nalozen na cool izgled i skupe stvari ali imaj malo razuma, ljudi koji ti ovo pricaju imaju mnogo iskustva i oni znaju sta treba za jednu gaming konfu, sedni i razmisli, postavi sebi pitanje: Da li ovo meni stvarno treba?
2000E je ogromna suma posebno u Srbiji, bolje ulozi pare u nesto korisnije, u tim godinama sve brzo dosadi (nije da sam ja neki mudrac i sudija pa da ovde prosipam pamet, cak sam tek 4 godine stariji od tebe). Dobronameran savet, sastavi sebi komp za 700e sa kojim ces sve moci da igras a ostatak para ulozi u nesto drugo.

za 700e nemere sve da se igra na maks otpanju,to smo valjda do sad doktorirali.moze i ps2 polovan na oglasima da uzme za 50e i da se sit naigra,a ostalih 1950e da da nekom na kamatu.previse mracite,i to bez nekog realnog osnova,ulazite u psiho-socijalne analize i pitate previse intimna pitanja i klinac vam se preko interneta pravda odakle mu pare itd.kome smeta sto neko ima da spiska 2k e na komp najbolje bi bilo da preskoci temu,nece mu nista biti.

elem,kao sto koleza ivica veli,javi se u aprilu sa novom temom,a ja predlazem da se ova preruzna tema ukloni.

Nazad
Vrh Dno