Šta je novo?

LG G2

Da, to uputstvo sam nasao. I moja verzija je D802, za Evropsko trziste...E ali procitao sam da sistem posle instalacije nece da se podigne ako ne instaliras i jos neki dodatni baseband (to kazu vazi za KK korisnike)...

Nisam nista. Samo sam citao. Pre instalacije bih voleo da znam kako se vraca na stock ukoliko mi zatreba.

:-D pretpostavljam da moram da skinem fabricki rom i raspakujem ga na memoriju telefona i cuvam tako ako ne daj boze zatreba...

To sam i mislio, nandroid backup ako na to mislis da mi sacuva sve? A kada uradim restore sta je sa twrp, jel se on brise? Da ne ostane da se moze uci iz boota u njega pa da me izvale u servisu?

Twrp je i dalje tu nece nestati jer ti svakako ne mozes ni da uradis backup bez root-a tako da svakako ti tel gubi nevinost :) :) :)

Sto se tice servisa ako ne daj boze mora na neku popravku sve moze da se vrati fabricki cak i u download mode ce da pise unroot

Poslednja izmena:
Hm, to znaci onda sigurno gubitak garancije. Znaci ne moze svez stock rom i kao da nikada nisam nista rootovao i instalirao?

Tebi i sad pise u download modu crvenim slovima root kao da je vec rootan a nije mozes to i sam da proveris

Uvek mozes da vratis kao sto sam ti vec rekao sve stock svez kako ti kazes preko LG Flash Tool i bice ti kao da je sad iznet i radnje :)

Poslednja izmena:
Pozdrav drugari,uskoro uzimam telefon pa je odluka pala izmedju S4 i LG G2.Znam da ce vecina ovde napisati LG G2 sto je i normalno,ali mene zanima objasnjenje zasto je LG G2 bolji od S4.
Koliko ja vidim neko poredjenje bi bilo :
Ekran - S4
Procesor i grafika - LG G2
Slike - Nereseno
Video - S4
Baterija- LG G2
UI - LG G2
Blizi sam LG G2-ci ,ali me nervira samo crna boja na IPS ,jer nije crna nego vuce na sivkasto,cini mi se da S4 ima bolji ekran.
To me jedino nervira kod njega ,ostalo sve po meri.
I zanima me verzija od 16Gb ,da li je to sasvim dovoljno,posto memorija nije prosiriva?
Samo da napomenem uzimam nov telefon.

Video je bolji na G2, ekran je stvar ukusa - na G2 je bolja bela, svetliji je i veći, a na GS4 bolja crna i uglovi gledanja, interfejs je očaj na oba kad su stock, ali G2 će sad dobiti ovaj od G3 koji izgleda vrhunski (ili flešuješ G3 rom pa ga dobiješ odmah), G2 je mnogo brži u svakodnevnom radu i ima duplo bolju autonomiju, GS4 ima bolji zvuk na slušalicama i jači zvučnik, malo brži fokus kamere, kao i izmenljivu bateriju i sd card slot.

Ja sam imao prvo G2 a sad GS4, da sada uzimam nov telefon uzeo bih opet 32gb G2, pošto do 330e nema bolje kupovine (osim ako ne voliš egzotiku poput One+)

Video je bolji na G2, ekran je stvar ukusa - na G2 je bolja bela, svetliji je i veći, a na GS4 bolja crna i uglovi gledanja, interfejs je očaj na oba kad su stock, ali G2 će sad dobiti ovaj od G3 koji izgleda vrhunski (ili flešuješ G3 rom pa ga dobiješ odmah), G2 je mnogo brži u svakodnevnom radu i ima duplo bolju autonomiju, GS4 ima bolji zvuk na slušalicama i jači zvučnik, malo brži fokus kamere, kao i izmenljivu bateriju i sd card slot.

Ja sam imao prvo G2 a sad GS4, da sada uzimam nov telefon uzeo bih opet 32gb G2, pošto do 330e nema bolje kupovine (osim ako ne voliš egzotiku poput One+)

Kako možeš da kažeš da je video bolji kad ima 10-15fps kad je slabo osvetljenje?

Fotke su akvarel ako malo uveličas da vidiš nešto, zbog preteranog noise reduction-a.

Svakako je bolja i video i što se tiče fotkanja su bolje fotke kod S4.

Znači kupiš telefon i moraš odmah da ga popravljas. Flesuj ovaj fix, onda ovaj fix, pa i ovo.

Ekran je kako šta ko voli neko voli amoled neko ips, mada je bolji amoled meni.

Jedino gde je bolji G2 od S4 je baterija i malo je brži, ali to je baš malo, jer i G2 ima svoj bloat kao i S4 što ima bloat.

Poslednja izmena:
HM. Lg g pro 2 ima 5.0.1, moguće da je netko portao. Ali ovaj ma videu ne pokazuje nista, pitaj boga sta prica uopće :)

Kako možeš da kažeš da je video bolji kad ima 10-15fps kad je slabo osvetljenje?

Fotke su akvarel ako malo uveličas da vidiš nešto, zbog preteranog noise reduction-a.

Svakako je bolja i video i što se tiče fotkanja su bolje fotke kod S4.

Znači kupiš telefon i moraš odmah da ga popravljas. Flesuj ovaj fix, onda ovaj fix, pa i ovo.

Ekran je kako šta ko voli neko voli amoled neko ips, mada je bolji amoled meni.

Jedino gde je bolji G2 od S4 je baterija i malo je brži, ali to je baš malo, jer i G2 ima svoj bloat kao i S4 što ima bloat.
Nema potrebe da lažem, ovo šaljem sa Samsunga, rekao sam kako jeste. Čak i na stock ne pada toliko fps kad je slabo osvetljenje, kad se izabere 60fps snimanje nikad ne pada ispod 30, a sa fiksom je već velika razlika u klasi, ja sam ceo dokumentarac snimio u 4k koji je fenomenalnog kvaliteta. Slike u noćnim uslovima imaju više šuma na Samsungu, ali Samsung brže fokusira, čak i kad je fiks ubačen. Ja imam Exynos verziju pa je zato zvuk bolji, ne znam kakva je situacija na i9005, pošto i drug i drugarica imaju isto i9000

Nije mala razlika u brzini na stock, Samsung ima mnogo više bloata, morao sam da zamrzem oko 70-80 aplikacija koje dolaze sa telefonom koje su apsolutno nepotrebne i koje su većinom stajale u pozadini i zauzimale ram

Realno...jedino od samsunga sto valja(pardon..sto je premium) je note serija. Note3/4 i uz bloatware rade u 90% slucajeva dobro/odlično. S druge strane - sve je to android. Pricekajmo daljnji razvoj, ima da bude ispeglan da ga ni proizvodjaci ne mogu usporiti (OK, Samsung ce se potruditi, himna mu je:"nikud bez bloata"). Sve u svemu bitka treba ići nama korisnicima u korist.

@Djilkos_Ns
Nismo mi ovde komercijalisti LG ili Samsunga pa da vodu teramo na nasu vodenicu. Od svakog foruma se ocekuje bar sto veca objektivnost, mozemo da diskutujemo o svacemu ali ne i o kameri jer ti je u ovom slucaju to aksiom.
Za klasu je bolja kod LG. Ako ti smeta noise reduction koji se vid isamo kod zuma (koji se koristi mozda u 5% slucajeva prilikom reprodukcije) ti instaliraj Snap HDR pa sve to iskljuci i povecaj ostrinu.

EDIT:

sad vidim da F320L itd imaju 5.0.1 a to je g2 zapravo :)

znaci....uskoro

i g3 ui je ;)

Drugari predjoh sa S3 na G2 po preporuci dosta ljudi. I jako mi se svidja telefon, ali jako baguje.
Telefon je polovan, i imao je neki G3 rom instaliran. Kao i twrp recovery. E sad telefon je odjednom zabo pri ukljivanju i restartovao se. I to se desilo nekoliko puta. Kad je proradio pri paljenju kamere i posle par fotki opet zabode i opet restartuje. I ja lepo udjem u recovery i vidim da ima naravno custom rom i probam na whipe da ocistim kes. Ali oept isto sve. I probao sam sve i svasta i na kraju nece ni u recovery da udje. Cak nema vise ni onaj hard reset. Posle dosta sati cimanja po netu itd, uspem preko milion instaliranih programa da instaliram factory image. Ali opet su ti problemi. U Download modu mi pise da mi fon rutovan a kad hocu neke aplikacije koje traze root permisiju da instaliram kazu mi da nije.. Da li moze neko da mi da neki savet sta da radim sa tim. Hocu sve da bude fabricko. Na S3 mi je bilo lako jer sve sa 1 imidzom odradim u odinu. Ovo je sad jako velika *******cija. Ne bih telefon da nosim negde gde ce da mi uzmi ko zna koliko para da mi instaliraju softver koji mozda opet nece raditi. Inace cuo sam se sa prodavcem i u pon. cemo se dogovoriti sta da radimo. A do tad da prodam da resim problem sam. 
Da napomenem da radi super kad nema sim karticu u sebi, ali opet nece da slika aparatom. I cim ubacim sim karticu opet zabode. :/
Pomagajte ko bratu.

@shanac
Ja trazio nesto za sebe pa naleteo na ovo. Mozda ti pomogne da ne budes vise shanac (u kanalu) :-D

Poslednja izmena:
Bas sam ovo pratio i tako sam odradio.. Flesovao sam Europe OPEN D80220D_00.kdz
I opet iste greske.. Par puta sam to uradio. I ne mogu da udjem u Recovery da probam da flesujem neki custom rom pa da probam njega kakav je.
El moze nekako preko ovih programa da se flesne custom rom?

Nazad
Vrh Dno