Šta je novo?

LG G2

Pitanje za vlasnike G2. Da li ima da se kupi poklopac baterije koji je kao ledja kod Nexus 5, onako gumirana? Nesto mi deluje da je prilicno klizav.
Meni je u prvih 15 dana dva puta skliznuo iz ruke na parket, imao sam sreće pa oba puta na ćošak, malo se ulubio, gotovo neprimetno. Onda sam kupio Slim Armor case, evo već više od godinu dana, nijednom nije ispao. Elegantnije izgleda bez, ali šta mi to vredi ako se razbije, imam velike šake i nije mi problem povećanje gabarita, case je prekrasan.

@shanac
Mislim da treba da probaš preko LG Recovery tools-a, on vraća komplet na fabrički, a i nije svejedno koji kdz fajl. Koja je poslednja verzija, ima onaj link preko imei-a, d a proveriš. No, ja sam laik za ovo, bolje sačekaj sa ti se neko javi i objasni tačnije, dok ne uradiš nešto što ne možda se sredi.

Poslednja izmena:
Ljudi ja bih konacno da probam da instalim rom. Moze li neko da mi potvrdi ove korake, da li cu sve uraditi kako treba ako radim ovako:

iroot i recovery.png
baseband.png
ROM.png

i ako pratim uputstvo sa ovog videa?!
Molim Vas izadjite mi u susret.

Bas sam ovo pratio i tako sam odradio.. Flesovao sam Europe OPEN D80220D_00.kdz
I opet iste greske.. Par puta sam to uradio. I ne mogu da udjem u Recovery da probam da flesujem neki custom rom pa da probam njega kakav je.
El moze nekako preko ovih programa da se flesne custom rom?

Ako posle flesovanja stock roma imas i dalje probleme moguce da je hardverski problem.

I opet iste greske.. Par puta sam to uradio. I ne mogu da udjem u Recovery da probam da flesujem neki custom rom pa da probam njega kakav je.
Ja imam slican problem,samo kod mene se resetuje i na fabrickom romu jedino kad ostavim kompas u pozadini onda radi normalno,a ako nema kompasa onda obavezno restartuje se kad ga zakljucam.

skini ovde svoj kdz file http://lg-firmware-rom.com/ treba samo da ukucas svoj imei i dobices kdz file za tvoj tel
ako si vec radio kdz metodu to znaci da si izgubio root pa moras da rutujes ako hoces opet neki custom rom

Poslednja izmena:
@dejan1001

Ne moze da downloaduje, sad sam probao sa tri browsera i nece da krene da skida

@Djilkos_Ns
Nismo mi ovde komercijalisti LG ili Samsunga pa da vodu teramo na nasu vodenicu. Od svakog foruma se ocekuje bar sto veca objektivnost, mozemo da diskutujemo o svacemu ali ne i o kameri jer ti je u ovom slucaju to aksiom.
Za klasu je bolja kod LG. Ako ti smeta noise reduction koji se vid isamo kod zuma (koji se koristi mozda u 5% slucajeva prilikom reprodukcije) ti instaliraj Snap HDR pa sve to iskljuci i povecaj ostrinu.

Kad se kaže kamera zna se da Samsung pravi najbolje fotke, bar što se tiče Android sveta, Apple ne računam. Tvoju objektivnost svakako nećemo dobiti sa 60 postova i od tih 60 postova 99% u G2 temi.

Kad bude moglo bez štapa i kanapa da kamera radi kako bog zapoveda out of the box mozemo da pricamo. Kupio sam telefon da radi, a ne ja da ga popravljam.

Slusaj brate, ja u G2 temi nemam ni 30% postova, a pisem u G2 temi jer od pre nedelju dana imam taj telefon, e sada da ja kazem nesto o tebi trolu. Vidis ja znam ko si ti, a ti ne znas ko sam ja. Smarao si ljude u Alcatel 995 temi na nekim drugim sajtovima. Gosn Pagzly, admin, te je mnogo puta opominjao ako ne cak i banovao jer si se ponasao kao ovde. Takodje si dobio po usima i na XDA forumu. Ne znam u cemu je draz tvog kontriranja ali za**** ovu temu...
Nikakav stap i kanap niko ne spominje vec pricamo o romovima koji vec imaju u sebi kamera mod, a forumi cesto sluze za menjanje romova. Mozda je bilo tako kao sto kazes pre malo vise od godinu dana... Cenio bih da napustis ovu temu i pocnes velicati svoj odabir kao bolji telefon S4 u temi za S4.

Poslednja izmena:
sta se prepirete popicete ban i jedan i drugi - ako hocete dobru kameru kupite foto aparat a telefon je prvenstveno telefon pa sve ostalo

Ljudi, ja necu u off topic niti da se prepirem sa trolom. Iako vidim da hoce da me predstavi kao krivca i nekog ko licno vredja (samo ne znam koga i kako sam ja poceo to), ne zelim dalje u raspravu vec da pricamo o G2.
Molim Vas treba da mi neko prekontrolise ovo na vrhu prethodne strane sto sam pitao, prvi put radim bilo sta sa ovim telefonom i bilo kojim LG smartphonom.

Ljudi, ja necu u off topic niti da se prepirem sa trolom. Iako vidim da hoce da me predstavi kao krivca i nekog ko licno vredja (samo ne znam koga i kako sam ja poceo to), ne zelim dalje u raspravu vec da pricamo o G2.
Molim Vas treba da mi neko prekontrolise ovo na vrhu prethodne strane sto sam pitao, prvi put radim bilo sta sa ovim telefonom i bilo kojim LG smartphonom.

koja ti je verzija softvera? ako je g i h onda koristis ioroot 25 ako je starija mozes towel root pa onda sve po redu

Pa na prethodnoj strani na ovim slikama stoje stvari koje sam skinuo, pa nadam se da su to ti linkovi... A kako da uradim backup? Jel to nandroid backup?

Pa na prethodnoj strani na ovim slikama stoje stvari koje sam skinuo, pa nadam se da su to ti linkovi... A kako da uradim backup? Jel to nandroid backup?
imas na prvoj strani ceo postupak-backup mozes i u twrp-u svakom slucaju sta god da uradis mozes da vratis na fabricko

Poslednja izmena:
Jel nece biti greska ako pre roma flashujem ovaj baseband koji tvorac roma preporucuje. Neko mi rece ovde da ne mora i da njemu telefon butuje bez problema i bez basebanda ali ja ne zelim da rizikujem pa bih ga instalirao? I da, sta sve u TWRP da oznacim za clear?

Drugari predjoh sa S3 na G2 po preporuci dosta ljudi. I jako mi se svidja telefon, ali jako baguje.
Telefon je polovan, i imao je neki G3 rom instaliran. Kao i twrp recovery. E sad telefon je odjednom zabo pri ukljivanju i restartovao se. I to se desilo nekoliko puta. Kad je proradio pri paljenju kamere i posle par fotki opet zabode i opet restartuje. I ja lepo udjem u recovery i vidim da ima naravno custom rom i probam na whipe da ocistim kes. Ali oept isto sve. I probao sam sve i svasta i na kraju nece ni u recovery da udje. Cak nema vise ni onaj hard reset. Posle dosta sati cimanja po netu itd, uspem preko milion instaliranih programa da instaliram factory image. Ali opet su ti problemi. U Download modu mi pise da mi fon rutovan a kad hocu neke aplikacije koje traze root permisiju da instaliram kazu mi da nije.. Da li moze neko da mi da neki savet sta da radim sa tim. Hocu sve da bude fabricko. Na S3 mi je bilo lako jer sve sa 1 imidzom odradim u odinu. Ovo je sad jako velika *******cija. Ne bih telefon da nosim negde gde ce da mi uzmi ko zna koliko para da mi instaliraju softver koji mozda opet nece raditi. Inace cuo sam se sa prodavcem i u pon. cemo se dogovoriti sta da radimo. A do tad da prodam da resim problem sam. 
Da napomenem da radi super kad nema sim karticu u sebi, ali opet nece da slika aparatom. I cim ubacim sim karticu opet zabode. :/
Pomagajte ko bratu.

Može sve da se vrati u fabričko stanje za razliku od Samsunga ...
Nikakav servis i bacanje para, samo pitaj ovde u temi i sve će biti sređeno ;)

Kod:
http://csmg.lgmobile.com:9002/csmg/b2c/client/auth_model_check2.jsp?esn=[B][COLOR="#FF0000"]Ovde_Ukucaj_Tvoj_IMEI_Sa_Telefona_i_Poseti_Link[/COLOR][/B]

Ukucaš IMEI i posetiš link, kopiraj samo posle ovde u temi tvoj sufiks, i skini KDZ sa stranice ...

npr moj je bio <suffix>A6WTBK</suffix>

Posle samo sa http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2797190 programom flešuješ taj KDZ i to je to ;)

Ovde ti je drajver za komunikaciju kompa i telefona - http://tool.xcdn.gdms.lge.com/dn/downloader.dev?fileKey=UW00120120425
LG Mobile Support Tool - http://tool.xcdn.gdms.lge.com/client/app/B2CAppSetup.exe

Instaliraj ta dva, uđi u LG MST, prikači telefon, stavi gore zemlju za čije je tržište telefon namenjen, jezik engleski i idi update recovery ...
Sačekaj i posle toga ti je telefon u 100% fabričkom stanju :)

Poslednja izmena:
Jel nece biti greska ako pre roma flashujem ovaj baseband koji tvorac roma preporucuje. Neko mi rece ovde da ne mora i da njemu telefon butuje bez problema i bez basebanda ali ja ne zelim da rizikujem pa bih ga instalirao? I da, sta sve u TWRP da oznacim za clear?
Vec imas kk baseband-treba da oznacis sve sem INTERNAL i posle flasha uradi jedan factory reset
@zota81 jeste da si zvezdas ali cheers

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno