Šta je novo?

LG G3

Neće žena update a :D

Trebalo bi da je i kod G3-e isto kao i na G2-i što se tiče nadogradnji i KDZ fajlova ...

http://lg-phone-firmware.com/index.php?firmware=1
Kliknete na link i iskucate IMEI vašeg telefona i tu je link za download KDZ fajla (zadnjeg za vaš telefon) i informacija o zemlji za čije je tržište namenjen ...

Hoće ona ali da to radi, a ja ne mogu da odolim da ne čačkam malo. :)
Radi link za kdz. Pokazuje mi verziju 20E.
Je li ovo za švedsko tržište A6SWKG?

Možda ti nešto nije dobro. Možeš li da pošalješ sliku ekrana? Meni imei ima 15 brojeva. Koliko ima tvoj?

Na čemu to pokušavaš? Nije kao link koji je Danilo postavio.

Pogledajte prilog 157401

ovo mi otvara, i kad unesem IMEI, pojavi se ono sa prosle slike
Izvini, moja je greška. Nisam ni gledao link od Danila. Na brzinu sam preleteo taj deo i mislio da je u pitanju link koji smo koristili u G2 temi, pa sam sa kompa išao na adresu http://csmg.lgmobile.com:9002/csmg/b2c/client/auth_model_check2.jsp?esn=
Odmah pored znaka = ukucaj svoj imei i pokazaće ti link za firmware.

Edit: Probao sam i link od Danila. Radi kod mene.

Poslednja izmena:
Hvala na predlogu, posebno na linku koji je vrlo koristan, ali možeš li mi objasniti ba šta si mislio pod "Najbolja/najbrza bi ti bila Kingston" , da li na neki poseban model ili generalno da su Kingstone mem. kartice najbolje( s čim se baš i ne mogu složiti...)?
@Zulu 92 ...da, tako i ja mislim za SanDisk ali me malo brine jer na netu ima zamerki da ima dosta kašnjenja pri čitanju podataka na mobilnim telefonima, interesuje me da li neko ima konkretna iskustva sa upotrebom mem. kartica na LGG3 i preporuku? ... u svakom slučaju hvala na odgovoru

Po mom iskustvu najbolja kartica je Samsung, imam Samsung klasa 6 i kma upis 12 MB/s čitanje 22 MB/s i to je testirano a ne na papiru, a klasa 10 mislim da ubija, da ima preko 20 MB/s upis.

Toliko fotografa na ovom forumu a niko da se isprsi da kupi FOTOAPART od 500e i da na miru pravi fotografije.

*** ovo su na prvom mestu mobilni telefoni pa onda sve ostalo..

Ja sam ga kupio prventstveno da bude foto aparat. Vec imam kuci 10k evra foto opreme koja mi zaradjuje hlebac, a ova sprava je jako korisna alatka za jednog fotografa samo ako je nateras da iz "average joe/americka domacica" moda, predje u "korisna alatka" mod.
To je poenta tupljenja.

Telefon mode da mi bude i neka bangava nokia koja drzi bateriju 2 nedelje, ali tesko se nalazi telefon koji pravi odlicne fotografije.

EDIT: mislio sam da kucam u G2 temi, ali ovo generalno vazi i za G3 s obzirom da je opak foto aparat

Poslednja izmena:
Izvini, moja je greška. Nisam ni gledao link od Danila. Na brzinu sam preleteo taj deo i mislio da je u pitanju link koji smo koristili u G2 temi, pa sam sa kompa išao na adresu http://csmg.lgmobile.com:9002/csmg/b2c/client/auth_model_check2.jsp?esn=
Odmah pored znaka = ukucaj svoj imei i pokazaće ti link za firmware.

Edit: Probao sam i link od Danila. Radi kod mene.

Treba da radi i jedan i drugi :)

Ovaj je siguran -
Kod:
http://csmg.lgmobile.com:9002/csmg/b2c/client/auth_model_check2.jsp?esn=VašIMEIposleZnakaJednakosti

Gleda se sufiks da bi se videlo za čije tržište je telefon ...

<suffix> </suffix>

Poslednja izmena:
Meni stigao iz Bg-a jer verzija od 32gb nije imala u Nisu.. pa morao da cekam nedelju dana fon.Uzet preko MTS-a. Posle update-a na 5.0 se izgubile par jako korisnih stvarcica npr.
-hvatanje screen shot-a preko HOME dugmeta
-nema opcije u google chrome-u da ides sa kartice na karticu(sto je jako glupo uradjeno)
-mislim da mi se cak za nijansu i brze prazni fon (izgurao sam sa kit-katom po 2 dana lagano s tim da nisam igrao hd games ali sve ostalo jesam tipa net poruke pozivi muzika)
Generalno ocekivao sam mnogo vise od lollipopa nego sto sam dobio tj izgubio(par korisnih stvarcica). Da sam znao da ce da se pogube te mogucnosti, ne bih radio update...

MTS jos nije izbacio L update....

pYI1hSqUdcBiw.gif

Kako nije kad sam ja odradio pre 3 dana update na L a uzeo ga preko MTS-a? :)

Nokia N82 koja ima 5Mpix senzor pravi bolje fotke od G3 ako ces realno, a verujem da je senzor jeftiniji za izradu.

Malo sutra pravi, brat ga ima godinama, a ja sam 6 meseci imao G2, slike su 5x bolje na njemu, a G3 je još bolji od njega.

Ja ne znam ko tebe može da shvati ozbiljno ovde na forumu kad iznosiš ovakve neistine

Ljudi je l imao jos neko ove probleme sto ima n1tr0?

Nitro, pa ti jos na ovoj temi? LOL

Evo standard pljuvanje pocne cim upozorim korisnike G3 na nesto - konkretno na los rad sistema i pregrevanje... A onda...

Info iz Telenora vezano za Lollipop update: Rekli su mi da je LG povukao update jer je primecen neki problemcic i da ce verovatno za nedelju-dve ponovno biti dostupan dostupan sa patch-om.

Sad se nece javljati, i tako na svaki post koji napisem gde napomenem neki problem bude pljuvanja, a cim se ispostavi tacan samo svi precute... Milioniti put - tako je bilo za krckanje, tako je bilo za kameru (peglanje detalja akvarel obradom) i slicno.
Sad cu izneti jos jednu stvar kod koje me G3 nervira - reklamirali su slow motion HD snimak na 120 fps. Jeste 120fps, ali nije ni blizu HD. Oni ga software-ski povecaju na 720p (HD obican, a ne full) a raw rezolucija je 360p ili 480p sto se lako moze videti... Nadao sam se da je to software problem, ali ocigledno je hw to, medjutim LG i dalje reklamira to kao slow motion 120fps HD. Vecina drugih proizvodjaca bar daju ono sto reklamiraju...

Malo sutra pravi, brat ga ima godinama, a ja sam 6 meseci imao G2, slike su 5x bolje na njemu, a G3 je još bolji od njega.

Ja ne znam ko tebe može da shvati ozbiljno ovde na forumu kad iznosiš ovakve neistine
Ako gledas slike po broju megapixela jesu. G2 i G3 su bolji u losijim svetlosnim uslovima jer je nokia f2.8 a G2/G3 je bese f2.2(govorim o fotkama bez blica), ali u dnevnim Nokia ima veci dinamicki raspon i generalno ostrije slike kada je blenda potpuno otvorena, sto zaista daje npr. lepe makro fotke. Meni je zao sto mi je flickr nalog gde sam fotkao iskljucivo sa N82 ugasen, ali to ne moze da fotka ni G2, a ni G3... Da ne pominjem razliku koju je pravio Xenon flash u odnosu na ove smesne LED diode :)
E sad ono najbitnije:
1) G3/G2 senzor je manji velicine 1/3.06" i G3 je nagurao jos tu 13 Mpix
2) N82 senzor je veci velicine 1/1.2" i ima 5 Mpix
Pitaj bilo koga ko se bavi fotografijom(iskljuci svadbare koji fotkaju na auto + TTL blic) koji je senzor bolji... ;)

Evo za vas cu sutra da odradim n82 vs nexus 5 u slikama.

Ma nisu bitne specifikacije, pogledaj istu sliku slikanu sa oba telefona, ta Nokia ne može da priđe flagšipima koji su izašli u zadnjih godinu dana. Ja sam već pravio poređenje N82 i Optimus 4X HD kog sam imao u odgovarajućoj temi, od njega je Nokia bolja bolja, ali sa G2 i G3 ne može da se poredi

1) G3/G2 senzor je manji velicine 1/3.06" i G3 je nagurao jos tu 13 Mpix
2) N82 senzor je veci velicine 1/1.2" i ima 5 Mpix
1/2.5" je N82 valjda. 1/1.2" je 808.

mada veličina senzora sama po sebi ništa ne garantuje nažalost. i k800 ima 1/3.2" ako se ne varam pa fotke nisu ni blizu današnjim telefonima.

Kako nije kad sam ja odradio pre 3 dana update na L a uzeo ga preko MTS-a? :)

Ja vec 3 dana svakih 2 sata rucno trazim update, ali mi uvek daje da koristim "latest software". Evo I pre 3 minute isto.... Jel ima jos neko da je uradio OTA na mtsu? :wall:

Ne garantuje nista to si u pravu sem vecu sansu da sum bude mnogo manji i slika bude ostrija. Ostalo sto je isto bitno je optika - Nokia ima Carl Zeiss... Naravno bitno je i kako je senzor izradjen i slicno ali ja kazem na svojim primerima upotrebe i iskustvu koje imam bavljenjem fotografijom vec duzi niz godina. G2 i G3 "lepsu" sliku ljudima koji nemaju nesto punu iskustva daju dizanjem saturacije. Nokia koliko me secanje sluzi ima veci dinamicki raspon a to se najbolje videlo po dnevnim fotkama - LG ima ili veci deo fotke pregoren ili crn i to se najbolje vidi na dnevnom svetlu.
Poenta moje price je da telefoni sto se tice fotografija nisu nesto napredovali mnogo poslednjih godina u odnosu na Nokia N82, dosta telefona je jos iza nje sto se tice kvaliteta fotki, vec se sad vodi trka za broj Mpix-ela za fotografski neobrazovane ljude, kao i stvari poput laserskog fokusa (wow) koji je mnooooogo brzi, kako reklamiraju, iako u realnoj primeni se ne vidi da je ista brzi. Tu je jedino Samsung i Apple napravio pomak sa phase detection. Ja se samo nadam da cemo poceti da dobijamo kvalitetnije senzore sa manje MPix kako bi bili malo vise upotrebljivi.

@nitro, u vezi ovog što ti je spor fon. Ajde ugasi healt ili kako se zove. Mislim da on dosta koči.

ali u dnevnim Nokia ima veci dinamicki raspon i generalno ostrije slike kada je blenda potpuno otvorena, sto zaista daje npr. lepe makro fotke
Koliko se ja razumem, na svim telefonima sa fiksnim objektivom, pocetna blenda je i poslednja blenda, odnosno svi objektivi su zakucani na F broj koji pise na njima.
Logicno je da f2.8 daje ostrije fotke od f2.2 jer je kod njih veca dubinska ostrina(DOF).
E sad posto ne moze i jare i pare, na necemu se moralo izgubiti, f2.0,f2.2 su ok za nocno fotkanje(vise svetla ulazi(nije potreban veliki ISO)+brzi okidac=manje stresena fotka(sa manje shuma)) ali zato zbog manjeg dof-a i vece blende dolazi do meksih fotki u odnosu na one sa vecim f brojem.
Objektivi sa vecim F brojem imaju kao sto sam rekao veci dof, ostriji su i zbog male blende duze svetlo ulazi pa je i dinamicki raspon veci.
Elem, kamera na G3 je jako, jako korektna i kad(ako) jednog dana puste raw format, tek onda ce se razmahati.Za sada smo osudjeni na LG-jev softver previse pegla fotku pa dolazi do akvarel efekta.
Probao sam Camera FV-5 u ful verziji(snima u png-u, odnosno jednoj varijanti raw-a) i rezultati su izuzetni, dovoljno govori to da su fajlovi 3x veci nego kod stok kamere, sto govori koliko vise podataka dobijate.

Pišite autoru fv5 da ubaci podršku za G3 ako može, mislim na Lollipop, manual kontrole i RAW format.

Dodje 32/2GB verzija na 330/340e po oglasima u Srbiji. :zgran:

Znam da se mnogo vas dosta razume u fotografisanje, ali sto se kamere tice, meni se mnogo svidja to sto samo pritisnem ono sto hocu da slikam, i ono izadje dobra slika. Recimo klinac na toboganu dok se spusta, sve cisto i jasno. Ne znam kakve fotke ocekujete, ali verujem da 98% korisnika su slicniji meni nego vama. Ja kad vidim gomilu podesavanja, odmah mi se smraci...

TSpEmC1LUC6xW.gif

Novija vezija ima podršku za raw, 2.25 i novije.
S5 još uvek nije podržan:
78c87fc66ab2c8e0547f13cb2aefdddc.jpg

pa nije, okačio je ivan screenshot, ima baš raw u fv5... možda je i do verzije, probaj onda noviju, ja imam kupljenu + sam na beta kanalu pa više i ne znam kad je šta dodato

Zbog kakvih bagova su povukli update ovi iz telenora? Posto meni radi najnormalnije .:)

Vrh Dno