Što je veća marka i popularnija više se priča, više i ima reklamacija i to ne može da se sakrije... Seti se iphone 6+ koji se savija. Daj bre, koji ti je, braniš 1020 kao da ti od nje zavisi egzistencija. Budi malo realan. Da si izbacio slika koliko hvalospevnih komentara, pa da razumem. Ovako ne.
kao prvo, ja i dalje mislim da je ovaj lik apsolutno glup za testiranje kamera na telefonima, i da bi to uradio svako od nas ovde bolje od njega. ovo je shady test. ne možeš da vidiš originalne slike, ne znaš na kojim vrednostima je šta slikano, stavio je onaj comparison tool na kome su sad odjednom kadrovi slični (razlika u rezoluciji o kojoj sam pričao ako se neko seća?) pravi test note4 vs 1020 (808) možete očekivati kad se mi ovde skupimo da ga uradimo, evo ja se prvi prijavljujem da dođem u grad da slikam sa 808, trebaju nam samo još dvojica sa 1020 i note4.Sve je rekao sa ovim:
You'll have used your mouse to pan over the comparisons above, of course, and can make up your own mind. I'd give the edge to the Lumia 1020 (and I'd put money on the 808 being roughly as good too), though the whole point of this piece is not to knock the Note 4 camera but to praise it - for 99.9% of uses, if I'm brutally honest, there's now little reason for anyone to pick a Nokia/Microsoft flagship based on imaging alone. The competition really is catching up and the position of the Nokia 808 PureView and Lumia 1020, both very niche devices in the grand scheme of things of course, is no longer one of supremacy and more one of maintaining a slender lead.
Jednostavno je, ako se ovi ne opasulje i ne izbace nesto vredno paznje a kako citam do sredine 2015-te ne planiraju. Mogu da se slikaju bas sa tim telefonima. Iskreno i meni je malo preko glave. Nije mi jasno sta misle i misle li uopste.
Jos sad kad Nokije nema i kad je M$ preuzeo sve to... iskreno imam jos manje poverenja i ocekivanja.
Sa druge strane je Samsung, sta ovi ljudi rade?? Moze li meni neko da objasni sta oni rade sa kamerama, jer ono sto oni izvuku iz ovih senzora drugima vec godinama prosto ne polazi za rukom!
I ako volim i ako sam kupio jos jedan 1020 prosto mi nije jasno da telefon i dalje, nakon godinu i po i toliko update-a ima problem sa WB i sa nocnim slikama (slika 2) razlika je ocigledna i porazavajuca za 1020. Takodje sa bojama (pogledajte prvu sliku).
Ja ne kazem da je Note 4 bolji jer prosto nije, 1020 moze da izvuce vise uz podesavanja ali razlike su toliko male i svako bi pomislio da ce 1020 sa senzorom od 41MPX i oversamplingom da oduva Note 4, medjutim... gledajuci ovaj test, ne znam sta da mislim. Pogledajte sta LED blic odradi (peta slika), ja mislim da nisam video bolji rezultat jer obicno je u svakom testu ta slika umazana ako se ne radi o Nokiji. Takodje opet 1020 slika boluje od "zutice"...
ne nadam se ja da će denim nešto mnogo da promeni, aman softver je toliko nebitan u životu, ako ti nemaš na šta da ga primeniš. inače touchwiz naravno da je glupost nebeska, ali nikako ne treba da bude prepreka za kupovinu samsung uređaja, ja na mom veselo držim cm11 i leti. hardversko dugme nije glupo, nego je zajedno sa ona dva kapacitativna levo i desno jedini razlog zašto izabrati samsung, a ne ostale koji imaju on screen, jer jedino kod samsunga dobiješ toliki ekran koliko kaži, kod ostalih moraš da oduzmeš kapacitativne tastere- ne možeš da koristiš celi ekran.Za slikanje nije dovoljno samo puka optika i velicina senzora vec itekako i softver koji sve to pegla i uklapa. Samsung kaobi aple ocigledno ima jako dobre strucnjake za razvoj softvera za obradu tih slika. Sta je radio aple na svom senzorcicu u ip5 i kamera je bila konkurentna sa ostalim flag ship modelima. Sa druge strane Soni iako ima super senzore njegove kamere su ispod ocekivanja sve zbog loseg softvera. Sa denim apdejtom lumia 830 izvlaci skoro iste slike kao i l930/1520 a senzor i optika nisu na njihovom nivou. E sad ne znam sta cekaju pa ne pustaju denim za 1020/930/1520. Da vidimo sa li ce i kolika ce biti poboljsanja. A samsugu svaka cast tu su gde jesu zbog njihovog pristupa. Moram da im odam priznanje iako nisam njihov ljubitelj zbog glupog dizajna i tauch wiza koji osakacuje i koci telefone. Da note 4 nema ono glupo hardversko meni dugme cak bi mi bio i lep telefon ali ga to osakacuje sto se dizajna tice poprilicno...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari