Šta je novo?

Sony Xperia Z3

Mozda pisem na pogresnom mestu ali mi treba brzi odgovor. Kupujem za zenu telefon i izbor je suzen na Z3 ili Sams S5. Pretpostavljam da ce ovde vecina biti za SONY kao sto i ja vucem ali mozda me neko razuveri. Kupuje se na paket u Telenoru tako da iskljucite razmisljanje cene i kupovine na drugim mestima.
Hvala unapred.

Koji god da uzmes neces pogresiti, svaki ima svojih prednosti i mana. Sony je opet malo veci, nema ic port (meni recimo i to po nekad treba za daljinski) itd, ali ima bolju autonomiju, ekran, manje bloata itd.

A sto se kamere tice? Gledam po phone arena i slicnim sajtovima uporedni test nekoliko telefona iste klase ispade Sony ima najgoru kameru a mogao sam da se zakunem da je najbolji u klasi.
To joj je jedan od najvecih aduta za odluku koji telefon da se uzme.

Sa Sony treba više truda i znanja izvući dobru sliku, u odnosu na S5.
Ali to ne znači da je Sony loša.

^ @ Marko S

onda neka razmisli o S5, ako je prioritet upotreba kamere u full auto modu (bez ikakvih podesavanja, cimanja) jer taj mod ne radi uvek dobro na Z3 a na S5 preko dana radi bolje. I inace mislim da je S5 laksi za koriscenje jednom rukom, posebno za zene.

Inace nigde ja ovde ne vidim da je S5 bolji od Z3 a ni obrnuto (osim sto je Z3 malo bolji za low light uslove ali opet uz malo zezanja sa ogranicenim podesavanjima). Verovatno mislis na onaj PA uporedni test gde je lik ocrnio Z3 kameru.

Ironicno, u ovom njihovom testu nije tako.
http://www.phonearena.com/reviews/Sony-Xperia-Z3-vs-Samsung-Galaxy-S5_id3824/page/3
A ovde imas i studijsko poredjenje
http://www.lesnumeriques.com/appareil-photo-numerique/face-a-face/6a55ef2fb2af4a25a99b7def66b7950d8df23ee3

Poslednja izmena:
Upravo to gde ga je bas ocrnio. A njoj i jeste bitno FA mod pošto obično fotka dete u pokretu, a nisam bas siguran da ce svaki put da se igrad dok iznamešta sve za kameru misli da će pre da ostavi tel u džepu :).

^ Za to sto si naveo potreban je kvalitetan dslr/objektiv i dosta prakse, znanja ili bar krsten kompakt :) Ali dobro, kapiram sta hoces da kazes, da je jednostavnost upotrebe kamere na prvom mestu, naravno da sve to moze i Z3 ali mislim da je bolje da ide na S5 (plus je to malo manji, zaobljen telefon). Mada ne bi bilo lose da proba oba telefona, ne samo zbog kamere nego uopste. Inace obe kamere su prepune nekih insta filtera, efekata a tu su i dodaci iz marketa tako da ce joj i to verovatno biti zanimljivo.

Poslednja izmena:
Na kraju sam joj lepo rekao idi u Telenor imas lepo izlozena oba telefona probaj vidi sta ti se vise svidja sta ti vise pase i to uzmi.
Hvala puno na odogovorima u svakom slucaju.

^ A IP6? Kamera u rangu S5/Z3 (nema 4k kamkorder), sve ostalo dobro, kvalitetno a zene vole ios i ifon:) znam po ovoj mojoj.

^ A IP6? Kamera u rangu S5/Z3 (nema 4k kamkorder), sve ostalo dobro, kvalitetno a zene vole ios i ifon:) znam po ovoj mojoj.
I ova moja.Dzaba sam joj pricao je to dummy fon...ali folerka...mora jabuka da se vidi pa makar imala hendikepirani fon...
OKO KAMERE: apsolutno se ne slažem da sony u automatskom modu pravi loše fotografije. naprotiv... za jedan telefon pravi odlične fotografije u automodu, tako da mislim da ta priča previše medijski prenapumpana i da nije tačna, odnosno da je sve to veoma agraravirano u svakom smislu... promenio sam nekoliko DSLR profesionalnih fotoaparata i znam o čemu pričam..... ako vam je to za kupovinu bitno onda tvoja supruga treba da kupi sony jer za razliku od samsunga u operativni deo kamere se mnogo lakše ulazi kod sonija jednostavnim pritiskom mehaničkog tastera sa strane. fotografije pravi jako brzo.. sa druge strane sony je mnogo brži od samsunga... Mnogo kvalitetnije napravljen fon i po meni, daleko više premijum osećaj daje nego plastikaner s5
A sto se kamere tice? Gledam po phone arena i slicnim sajtovima uporedni test nekoliko telefona iste klase ispade Sony ima najgoru kameru a mogao sam da se zakunem da je najbolji u klasi.
To joj je jedan od najvecih aduta za odluku koji telefon da se uzme.

Poslednja izmena:
Sreca pa jabuka nije ni blizu izbora kod mene obzirom da je zena prezire. To je bilo nadji mi sta hoces samo da nije iNesto :)
@dark side sad mi stvaras mozgalice ponovo :) Viecemo uzivo jedan pored drugog pa sta bude.

Probajte i kameru. Najlakša stvar, pošto ne mora na slepo da se kupuje.

Sreca pa jabuka nije ni blizu izbora kod mene obzirom da je zena prezire. To je bilo nadji mi sta hoces samo da nije iNesto :)
@dark side sad mi stvaras mozgalice ponovo :) Viecemo uzivo jedan pored drugog pa sta bude.

Ja sam sa Note 3 došao na z3c. OKo kamere: veruj mi da nikakvu zamerku neće tvoja supruga imati.A pogotovo je lakše fotkati, jer sony ima fizički taster za okidanje fotki..sve ide lako i brzo...JA sam telefonom jako zadovoljan.Moj burazer ima S5 i njegova baterija nije ni blizu autonomije,koju ima Sony...Baterija mu jedva preživi dan..Kod sonija to traje i traje...Zvuk je daleko lošiji na S5 preko zvučnika..Kod Sonyija imaš čak i stere izlaz a kvalitet zargovora, je barem mom uhu, prijatniji..Mada Sony važi za odličnu firmu kada je kvalitet razgovora u pitanju...A poleđina S5 je nešto najružnije što sam video na smart telefonima...KAo cigani da su ga pravili..To je moje mišljenje....Vi idite i vidite.,...Biće jasno čim ih uzmete u ruke...
pogledaj ono njesra na slici...katastrofa..

Prilozi

• z3c vs s5.JPG
    z3c vs s5.JPG
    53.3 KB · Pregleda: 131
  • xperia_z3_vs_samsung_galaxy_s5_camera_0.png
    xperia_z3_vs_samsung_galaxy_s5_camera_0.png
    784.3 KB · Pregleda: 120
  • Samsung-Galaxy-S5-vs-Sony-Xperia-Z2-3.jpg
    Samsung-Galaxy-S5-vs-Sony-Xperia-Z2-3.jpg
    24.1 KB · Pregleda: 124
Poslednja izmena:
Taj flaster dizajn mi nikad nije bio jasan.

Samo jedan veliki problem je sto DarkSide prica o z3c, a ovde je prica o Z3 vs S5... Nece svi malen telefon da ckilje u njega.

Kamera nije bajna na z3 u SA modu.Zavisi od uslova. Da slikas dete dok trckara,bice mutne slike i sa Z3/S5.

A Z3 i Z3c se inace dosta razlikuju? :d Z3 je veca i malo bolja verzija Z3c, generalno je bolji Z3 ali je i tezi za upotrebu jednom rukom, tu je Z3c keva kada se pogleda odnos snaga/hw/dimenzije..

Sreca pa jabuka nije ni blizu izbora kod mene obzirom da je zena prezire. To je bilo nadji mi sta hoces samo da nije iNesto

Zanimljivo, obicno zene bas gotive ifon :) Ne mislim samo kao fensi brend nego uopste, zbog dizajna, jednostavnosti ios-a itd.

I ova moja.Dzaba sam joj pricao je to dummy fon...ali folerka...mora jabuka da se vidi pa makar imala hendikepirani fon...

:d

E sad da je dummy bas i nije, uglavnom me oduseve oni s ajfoni. Ali opet sam nekako za android, vise mi lezi.

Poslednja izmena:
Ne mora da slika u SA modu.Jel lepo postoji opcija Timeshift Burst,koja je idealna za slikanje stvari/ljudi u pokretu.Probao sam sa S5 par fotki,solidne su,ali je kamerna Z3 bolja generalno.

Sam si naveo razliku, ako to tebi nije razlika onda ne znam :d

Znaci od 2015, velicina nije razlika sve je isto, mali i veliki su isti :d

To su mizerne razlike u odnosu na ostale flagship-mini flagship verzije koji to i nisu :d

Nevezano za velicinu i ekran, ono sto je nabrojao dark side (kamera, baterija, dizajn-materijali) sve to vazi i za Z3 koji cak ima malo bolje zvucnike (Z3c je na nivou Z2 otprilike).

Dva santima je mizerna razlika, mhm

U pravu si S5mini je samo 1cm kraci od S5 al je za zato 2 klase losiji :d http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6252&idPhone2=6033

Znas i sam na sta sam mislio, u performansama, autonomiji, kameri itd nema velike razlike izmedju Z3 i Z3c. A logicno je da ce Z3 biti veci zbog 0,6'' veceg ekrana.

A autonomije su im tu negde generalno, sve zavisi sta ko koristi i na koji nacin

9Vl9NQ7.jpg

Hebeš priču o veličini..ja sam pisao kameri(koja je ista na oba modela) i drugim aspektima...Tupimo ovde.....bez veze...
Ljudi će videti i sami kada odu... Porediti z3 i s5 je po mom mišljenju, je nepristojno... Z3 ima bolju bateriju,lepši je,bolji zvuk,mnogo jaču bateriju,vodootporan,poseduje fizički taster za kameru( što olakšava posao mnogo sa smaranjem otključavanja i uslaska u meni telefona, da bi se okinula hebena slika.,.,..wtf???)....
PO meni, no brainer.... samo Z3....

Đilke tupi, inače i S5 je vodootporan. Čisto da ne pljujemo Samsung i gde ne treba.

Bolju bateriju si dva puta pomenuo, s5 je vodootporan, ima precicu za pokretanje kamere na lockscreen-u(ne mora u meni) itd :) Ne branim s5, ne volim ga, nego ti nije bas sve tacno u postu..

On priča o hardverskom dugmetu, što je meka za slikanje. U odnosu na pipkanje ekrana.

Bolju bateriju si dva puta pomenuo, s5 je vodootporan, ima precicu za pokretanje kamere na lockscreen-u(ne mora u meni) itd :) Ne branim s5, ne volim ga, nego ti nije bas sve tacno u postu..
koliko vodootporan? koji sertifikat ima? ako cemo u detalje...opet je z3 bolji.. a to sto sam pomenuo 2 puta bateriju..evo pominjem ponovo: mnogo bolju bateriju ima z3 [emoji1]

Evo baterije posle prvog punjenja,Igrao Temple Run 2 oko pola sata,mreza 3G,autobrightness,sinhronizacije 8 naloga,lociranje
c1c7179d327325e2509a26d5e6934048.jpg
301d2b85d024e46556c71720ce5a6bfc.jpg
8ffdda8f8f23c151a1a6a067e5c13a10.jpg
e81992143e92f9c4508d3c2a93a21da0.jpg
a93f1d517c8fa658fc967ef4e5798f6e.jpg

Vrh Dno