Šta je novo?

The Witcher 3

lol o cemu vi razglabate, kad izadje igra videcete da li su nas *****ali ko za assisina i fc 4, opustite te se malo :D:banana::banana::banana:

Ako bude end product ovog grafickog kvaliteta... onda stvarno nema nista od igre. Ja sam preorderovao igru za 2015godinu. Ne 2005.

Ma TW3 izgleda kao da je izasao 2003. Inace potpuno realan post. Ako su smanjili kvalitet tekstura i broj poligona za 2.9% u odnosu na prethodni trejler nema nista od nje. Jer ko igra jos igre zbog gameplay-a i price...

Poslednja izmena:
Ma TW3 izgleda kao da je izasao 2003. Inace potpuno realan post. Ako su smanjili kvalitet tekstura i broj poligona za 2.9% u odnosu na prethodni trejler nema nista od nje. Jer ko igra jos igre zbog gameplay-a i price...

Dambiraj i kellhus sigurno ne! :D

To ti je iz "uncompressed version", i postavili su je 24h posto je pocelo pljuvanje na forumu.
Slobodno mogu da kzaem da su tih 24h iskoristili da dorade trejler.
Skkini tu verziju i gledaj Geralta u borbi onda gledaj to isto na YT.
YT ne moze ubije poligone, tu je nesto drugo po sredi.

Kako ih samo nije sram da umeću poligone gde ih juče nije bilo :d

Ja lično mislim da nece spuštati kvalitet pc verzije, tim pre što mi igra grafički nikada nije izgledala baš toliko vau i nestvarno dobro... Izgleda sasvim dobro, progresivno bolje od dvojke, deluje sasvim realno i ostvarivo na današnjem pc hardveru.

Takodje verujem ovom timu, da nisu ko zapadni prevaranti. Smatram da cemo dobiti ono što nam je obećano, a da je ovaj zadnji trailer jednostavno konzolna verzija.

Poslednja izmena:
Ne radi se ovdje o tome da li je grafika bitnija od gejmpleja ili price, vec o laznom marketingu. To je cista prevara ako igru reklamiras sa pravom next-gen grafikom a onda kada igra izadje pola efekata nema. Onda izadje EE verzija sa nabudzenom grafikom (koja ce se vjerovatno naplacivati na konzolama sigruno, mozda ne na PC-u).

Mozda neki ne primjecuju razliku, ali ja mogu vidjeti u pojedinim kadrovima da je broj detalja i objekata u scenama na dosta nizem nivou u odnosu na ove predhodne trejlere. Narocito me je zabrinula scena gdje je onaj mracni vitez okruzen vatrom, obratite paznju posebno na taj kadar. Uzmite odgledajte onda trejler kada isto ti vitezovi ulaze u ono selo gdje sve gori i uporedite kvalitet svjetlosnih efekata, teksturu vatre, volumetrijski dim, partikli - cestice vatre koje su zamucene nekim naprednim depth of field efektima. Da skratim pricu, najnoviji trejler izgleda kao da je u DirectX 9 modu.

tw3.jpg

the-witcher-3-vgx-traile.jpg

Poslednja izmena:
Trejler izgleda očajno nema spora oko toga :)

Pitanje je samo šta je prevara a šta neka tamo poslovna politika (ili tehničke mogućnosti - problem optimizacije) na koju svaka firma ima pravo.
Ja se ne osećam prevarenim jer igru nisam pre orderovao zbog next gen grafike, čak mi se ni nešto od prikazanog gejmpleja nije dopalo baš previše, čitao sam knjige, super je priča u dvojci i jedva čekam da je nastavim, naročito jer se nadovezuje na knjige (pri čemu je priča iz prvog dela bila više kao kopija nekih od priča iz knjiga).

Da je lako zarađivati u gejming industriji ne bi razvojni timovi propadali olako kako već propadaju, sve ima svoju cenu i uopšte ih ne krivim što igraju po tržišnim pravilima, ako će to da im pomogne da ne otpuštaju talentovane ljude itd... nije da neko postaje bezobrazno bogat ili šta već.

Na kraju krajeva pre order može da se poništi ako se dobro sećam, tako da kome se ne dopada nema razloga da se ljuti, jednostavno nemojte podržati takve stvari. Svako ima pravo na svoje mišljenje ;)

Odlicno za 2008 godinu.

Zašto opet slika sa youtube-a, kada imaš nekompresovanu, koja izgleda odlično...?

rhZjFzP.png

I opet ne shvatam čemu ta potreba za poređenjem prerenderovanih trejlera.

Imali smo gajmplej snimak od pola sta, za mesec dana ćemo bez problema moći da poredimo situaciju u odnosu na taj gejmplej snimak i onda da pričamo o tome da li je bilo uprošćavanja ili ne. To je ono što su obećali:

[youtube]N4ony2r0QFs[/youtube]

Poslednja izmena:
Koja tenzija i nervoza, samo cekam komentar tipa damirbaj "nemoj da ti puknem samarcinu". Fanbojizam je izgleda neizleciva bolest, napada sva cula a pogotovo culo vida.

Problem je što ja na slici koju je ronin izdvojio vidim da je oklop REDIZAJNIRAN, a ne da se radi o smanjenju detalja. Sada izgleda nešto umerenije i normalnije, sećam se da su neki prvobitno kukali da oklopi koje Jahači nose izgledaju kao nešto iz WoW-a...

Da se razumemo, vidi se drasticna razlika izmedju ovih snimaka.
Ja sam sknuo ceo gejmplej snimak od pola sata (5.2 Gb) i rekao da je to nesto najlepse sto sam video u bilo kojoj igri. Ocekujem da bude takav kvalitet kad izadje igra.
Ako se desi da su nas mazali i igra izadje sa drasticno losijim kvalitetom, pljuvanje mora da usledi, cak i da atmosfera u igri bude perfektna.
Ne vidim razlog da neko brani tako nesto jer gotivi fransizu ili tim koji radi igru. Pa ja sam cekao Wasteland 2 sa neverovatnom euforijom. A onda je igra izasla, zavrsio sam je i rekao da mi nije ispunila ocekivanja, naveo nedostatke itd..

Pa ja sam cekao Wasteland 2 sa neverovatnom euforijom. A onda je igra izasla, zavrsio sam je i rekao da mi nije ispunila ocekivanja, naveo nedostatke itd..

Upravo o tome se i radi. Treba sacekati i videti, sve drugo je prica zasnovana na pretpostavkama.

Da se razumemo, vidi se drasticna razlika izmedju ovih snimaka.
Ja sam sknuo ceo gejmplej snimak od pola sata (5.2 Gb) i rekao da je to nesto najlepse sto sam video u bilo kojoj igri. Ocekujem da bude takav kvalitet kad izadje igra.
Ako se desi da su nas mazali i igra izadje sa drasticno losijim kvalitetom, pljuvanje mora da usledi, cak i da atmosfera u igri bude perfektna.
Ne vidim razlog da neko brani tako nesto jer gotivi fransizu ili tim koji radi igru. Pa ja sam cekao Wasteland 2 sa neverovatnom euforijom. A onda je igra izasla, zavrsio sam je i rekao da mi nije ispunila ocekivanja, naveo nedostatke itd..

To je to. Sustina.

Složićemo se da se ne slažemo.
Ako, kako što kažeš, atmosfera u igri bude perfektna, nema te grafike koja će da me natera da pljujem igru.
Razlog postoji i zapravo je vrlo jednostavan, nije mi bitan broj poligona.
Da imam vremena sad bih seo da odigram Gothic 1, onako iz zadovoljstva... :)

Meni je zanimljivo da svi pričaju o downgrade-u grafike zbog ljutijeh konzola gde silnijeh sonimajkrosofćana žigovaše, a niko da se zapita da li će možda biti downgrade-ovana jer ne mogu da naprave da u onom fenomenalnom izdanju radi iole pristojno na ičemu što nisu dve GTX 980 u SLI režimu. Neverovatna mogućnost, zar ne?

Plus, ako firma napravi downgrade svoje igre da bi radila na konzolama, a isto učini i sa PC verzijom, šta su tu konzole krive što developeri ne ostave u PC verziji sve kako je bilo? To je onda odluka developera i to je to. Ne kažem da nema razloga za ljutnju, samo mi deluje da nije upućena u pravom smeru.

Sa ovom igrom nema greska, bice to remek-delo kao i predhodna dva dela u svakom smislu te reci...

Jeste, CD Project briga za hardver buducih igraca. Zato su u Witcher 2 ubacili onaj nebulozni ubersampling sto podize zahtevnost cetiri puta bezveze.

Taj ubershiting mu dodje ko opcija za opravdavanje par GPU-a u sli ili cf pre nego neka iole relativna graficka opcija koju iko koristi i koja ima neki vidljiv efekat.

Ako odrade downgrade, a igra bude briljirala po svim ostalim aspektima, da treba da popiji pljuvanje trebaju, a da cu je igrati sve jedno sa uzivanjem ocu. Ako vec negde moraju da zakazu u odnosu na predstavljeno bolje grafika nego nesto drugo. Niko im nije kriv, sto neko pre par postova rece, ni M$, ni $ony, ni nvidia, sami su birali i odlucivali. Takav tip marketinga ocekujem od ea i ubi, koji stancuju igre, a ne od onih koji izbacuju nesto na 3-5 godina, tj nesto sto se ceka.

P.s. Od ove silne rasprave oko downgrade-a ne vidoh da je iko pomenuo da ce biti jos playable likova u igri osim Geralta ili sam ja to lose protumacio. :/

Citam ova epska prepucavanja oko grafike i smejem se, bukvalno kao da samo klinci vise na forumu i da se igre samo zbog toga igraju... Nisam imao prilike da obrnem tj zavrsim TW iako sam ga par puta zapocinjao i ceka na toj listi da ga definitivno odigram kada nadjem slobodnog vremena...

Bas kao sto je subaru rekao, ako bude briljirala u svim aspektima sem grafike, treba progutati delimicno... Sigurno je da ce se ljudi koji su odradili pre-order osecati maksimalno zaj*** zbog stvari koje su im prikazane u trejlerima (sa grafickog aspekta) i ono sto bi potencijalno mogli da dobiju... Ali mislim da lekcija treba da se konacno nauci sa tim pre-orderom i da smo vise puta imali prilike iz dela drugih izdavaca kako su sobalili kes kroz napucane trejlere,obecavali kule i gradove i onda podelili masne k**** (Ubisoft anyone?!!)... Tako da u tom slucaju krivim samo kupce koji nasednu na to jer im mi/vi to i omogucavate...

Licno mislim da nece CDPR da ispadne tolika s**a i da ce da ispostuje svoje "verne fanove" i da ce TW3 biti ponovo stepenik ako ne i koji vise iznad TW2 i u grafickom i u story/gameplay iskustvu... Treba uzeti u razmatranje da su naucili lekciju sa jedne strane u onom slucaju sa konzolama i Francuskom (a i feedback-om od drugih koji su usrali motku konzolitisom) i da nece sebi smeti da priuste greske jer mahom idu all-in sa ovim naslovom... Sa druge strane pohlepa za novcem je velika pa ni mnogi drugi studiji koji su bili kul u proslosti nisu ostali imuni na isti pa su otisli u "mejnstrim" (caugh caugh Bioware/Bethesda...a nekada su bili tako kul, ili smo zaboravili tako brzo).

Kod TW je na kraju ipak sam GP/prica bila ono sto je islo u prvi plan, grafika iako vazan faktor bi u nekom trenutku otisla u drugi plan i ne primecuje se jednom kada se izgubite u atmosferi same igre... Cak sta vise na kraju sumnjam da ce grafika biti cak i losija TW2 tako da ne vidim u cemu je problem ako kao zavrsni produkt bude bolja od prethodnika osim u tom grafickom aspektu?

Poenta price- nije sve u grafici, ne treba se zaletati i nasedati sa pre-orderom ma koliko verovali nekom studiju i trejlerima koji sluze za marketing- valjda toliko mozemo kao odrasli da naucimo do sada...

I na kraju ne vidim o cemu toliko prepucavanja i kukanja kada ce 3/4 ljudi koji ovde kukaju o toj grafici skidati i igrati narodne verzije i nece dati ni centa kako bi tu igru igrali na svojim grafama od 300+ evra sa sve ultra podesavanja... Cak ce i onda da se kuka kako je neoptimizovano dj***?

Jedini koji imaju pravo da se zale su oni koji su vec kesirali igru.. A i to se jos uvek diskutabilno i treba se videti kada igra izadje i standardno se zakrpi posle par meseci sa pecevima...

So chill...Dok se ne pojave neki dezurni clanovi i prete nam samarima ili pak daju savete kako je Thief 4 za ovo remek delo... :smoke:

Poslednja izmena:
Čekaj, moram nešto da te pitam... Ovo se ne odnosi na W3 koji verujem da će biti najbolja igra u serijalu...

Ljudi koji ne plaćaju igre, kad pišu utiske o nekoj igri, po tvojoj logici ne smeju nista loše da napišu, jer je nisu platili?
Jel sam te dobro razumeo?

Promasio si poentu... Kazem da oni koji su platili imaju najvise razloga za kritiku, ne i da oni koji su je "uzeli/skinuli za dz" nemaju nikakvo pravo na davanje svog suda-naprotiv... Ali je smesno da se ti poslednji nekako najglasnije cuju... I onda se desi "podesvanje FOV-a nije omoguceno u piratskim verzijama"... prc... :)

Da ne bude situacija da igra izadje pa bude "neoptimizovano djubre" a najglasniji budu oni/ti koji koji nisu podrzali razvojni tim kupovinom igre... Tehnicki gledano (iako ne vlada bas takav stav u nas Srba zbog platezne moci i mogucnosti kupovine-dostupnosti) ti krades nesto i posle se jos i zalis zasto to ne radi kako treba... Ako shvatas logiku iza toga... Koliko imaju prava toliko i nemaju bas zasto da se zale... ;)

I ne znam zasto se posebno nalazis u tome...

Meni je zanimljivo da svi pričaju o downgrade-u grafike zbog ljutijeh konzola gde silnijeh sonimajkrosofćana žigovaše, a niko da se zapita da li će možda biti downgrade-ovana jer ne mogu da naprave da u onom fenomenalnom izdanju radi iole pristojno na ičemu što nisu dve GTX 980 u SLI režimu. Neverovatna mogućnost, zar ne?

Plus, ako firma napravi downgrade svoje igre da bi radila na konzolama, a isto učini i sa PC verzijom, šta su tu konzole krive što developeri ne ostave u PC verziji sve kako je bilo? To je onda odluka developera i to je to. Ne kažem da nema razloga za ljutnju, samo mi deluje da nije upućena u pravom smeru.

To je i meni isto palo na pamet. Samo mi nije jasno zasto izigravaju neko ludilo i kurce se sa nextgen grafikom a full verzija mozda i zaista bude ovako osakacena?! Zar to nije "pomalo" klosarski ala Ubi?! Ko je koga tu zavrunuo, da li su stvarno mislili da ce konzole biti mnogo jace ili da ce nVidia Gtx 950 biti u rangu GTX 780 ja stvarno ne znam?!

PS.
Vi sto pricate o tome da je grafika nebitna, slobodno ne ulazite u raspravu jer ocigledno je da ne kontate poentu. Please!

Taj ubershiting mu dodje ko opcija za opravdavanje par GPU-a u sli ili cf pre nego neka iole relativna graficka opcija koju iko koristi i koja ima neki vidljiv efekat.

Predpostavljam da se razlika primijeti na nekom 4k displeju. :)

Poslednja izmena:
Jel poenta to što igru još niste ni probali a sudite o grafici?
Onda stvarno ne kontam :)

Jel poenta to što igru još niste ni probali a sudite o grafici?
Onda stvarno ne kontam :)

Ne, poenta je marketing, losa reklama, znas ono kada ti neko reklamira novi Mercedes AMG a zapravo dobijes obicni tj. standardni model, koji ne juri 330km/h nego isto kao i tvoj stariji model 220km/h, kojeg si izvozao nebrojeno puta.

Da se ogradim, ali sve to pod uslovom da igra na maks podesavanjima bude izgledala kao na ovom trejleru.

Poslednja izmena:
Pa dobro, bilo je polemike još kod prvog trejlera da li je pre render ili nije, ovo što kažeš ja bih samo gameplay video uzimao u obzir kao merilo, uz mogućnost da je taj video rađen na nekoj zverini od mašine.
Možda takvu grafiku average PC jednostavno ne može da pogura, možda imaju problem sa optimizacijom itd... ipak je ovo open world za razliku od prethodnog dela.

Shvatam da to nekima smeta, da se osećaju prevarenim ali shvatite i vi da nije svima to važno, kod Mercedesa jeste verovatno pa nije možda dobro poređenje :)

U svakom slučaju mislim da još uvek nema razloga za paniku, sačekajmo taj februar ;)

Nazad
Vrh Dno