Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Panasonik. Nemam pojma, ne sećam se. Trenutno ni nemam XXX programe jer sam na Flet 2, imao sam ih u početku neko vreme.

Sada vidim da ima u opcijama neki "maturity level", na kome možeš da podešavaš PIN za svaku vrstu sadržaja posebno, mada sam prilično siguran da to nije bilo to.

Jel neko isprobao PVR funkciju na novom risiveru?

Maturity level sam stavio na X-erotic ali i dalje traži. TV je Samsung UE40F6400.

Ja sam to pokušao na tri ili četiri TV da isključim i nigde nije moglo.
Čak sam i cimao ove iz IKOMa zbog toga kaže tako je namešteno i ne može

Sad sam se setio, na D3i (koji sam uzimao na probu) je bila opcija da ne pita za PIN do sledećeg restarta. Ne znam da li to tako može i na TV-u.

Od 1. januara 2015. godine, nove cene pojedinih usluga. Za više informacija, pogledajte cenovnik.

Cenovnik: http://ikom.rs/cenovnici/Cenovnik_usluga_ januar_2015.pdf

Ukratko: Svi paketi poskupljuju 75din, osim FLAT5 koji poskupljuje 25din. Kablovska odrzavanje ide sa 1050din na 1125din. (za one koji nemaju neki od FLAT paketa)

FLAT1 ide sa 256/64 na 512/256
FLAT2 ostaje isti
FLAT3 ide na 25Mb/s
FLAT4 ide na 50Mb/s
FLAT5 ostaje isti

@voyager, da li bi bio ljubazan da mi kazes za koliko ti je stigao CAM i da li je bilo nekakve jednokratne nadoknade?

Poslednja izmena:
Znaju oni da niko ne ide korak u nazad, zato se ovako ponasaju.
Novi cenovnik i brzine stupaju na snagu 01. Jan ?

ovo moze da bude razlog za raskid ugovora? :)
Oni (u tehničkoj podršci) smatraju da ne. Kaže mi riba "al' Vi ste potpisali Ugovor". Kažem ja njoj "pa i Vi ste". Ona, "al' mi zadržavamo pravo da podignemo cene". Ja, "zadržavam i ja da Vam kažem - doviđenja". :)

Mislim da je ovo bezobrazluk na koji treba najoštrije reagovati.

Vec su pre par meseci podizali cenu, sada opet pa cu ih zvati, dali su mi super sansu da ih otkacim

Poslednja izmena:
Oni (u tehničkoj podršci) smatraju da ne. Kaže mi riba "al' Vi ste potpisali Ugovor". Kažem ja njoj "pa i Vi ste". Ona, "al' mi zadržavamo pravo da podignemo cene". Ja, "zadržavam i ja da Vam kažem - doviđenja". :)

Mislim da je ovo bezobrazluk na koji treba najoštrije reagovati.

Mnogo su se osilili.

@iMilan

Nisam baš obratio pažnju ali otprilike za nedelju dana.

Bio sam na osnovnoj pretplati za analognu kablovsku a sada sam na Flat5 + HBO HD + CAM modul. Danas mi je stigao račun na 4250 rsd, za sada ništa drugo.

Na primer kako?
Kome kako okolnosti dozvoljavaju. Ako ništa drugo, protestno pismo na [email protected] - ja ću im svakako reći šta imam.

Kada bi tako svi rezonovali i postupali, ovima bi bio pun inboks, pa bi i imali čega da se boje. Ovako... stvar se svodi na "šačicu galamdžija", dok su ostali mirni dok ih kolju. :S:

Iskreno mislim da od toga nema nista.
Ne mozemo mi napisati pisma koliko ih oni mogu obrisati :)

Jedina konkretna akcija koja na njih moze uticati je odjava ali realno i dalje su za sve one koji ne mogu da dodju do SBB-a najbolje varijanta i oni na tu kartu igraju.

Mene vise zanima da li ce produziti akciju za FLAT 3 jer mi ona istice sad u decembru i od januara ili ostajem na njemu ako produze akciju ili se vracam na FLAT 2

Sada placam FLAT3 2100 din sto je povoljno. Ako bi dali akciju procenjujem da bi bila 2200 din sto mi je isto ok ali 2600 din mi ne pada na pamet da placam kad je upload isti a 10vs25mbps mi nista sustinski ne znaci kao ni HBO ili 18+ jer ionako ne pogledam vise od 2 filma mesecno na HBO-u jer sam skidam ono sta me zanima.

Poslednja izmena:
Iskreno mislim da od toga nema nista.
I zato nam nikada neće biti bolje.

Ne mozemo mi napisati pisma koliko ih oni mogu obrisati :)
Ne razumeš. Ti mejlovi su odraz stava korisnika. Na svaki poslati, tj primljeni mejl, ima barem još dvoje koji isto tako misle, ali ih je mrzelo da kucaju. Da je taj broj veliki, ne bi im bilo sve jedno, jer bi to značilo da iritiraju veliki broj ljudi, a konkurencija je tu. Ako nije SBB onda je Telekom ili neko treći.

Jedina konkretna akcija koja na njih moze uticati je odjava ali realno i dalje su za sve one koji ne mogu da dodju do SBB-a najbolje varijanta i oni na tu kartu igraju.
Nisu svi u mogućnosti da odmah raskidaju ugovor, ali bi protestno pismo bilo sasvim ok. Nemoj da te mrzi, iscimaj se. Niko nikada ništa ne bi uradio da je razmišljao o tome šta sve može naopako da krene i kako je sve uzaludno.

Mene vise zanima da li ce produziti akciju za FLAT 3 jer mi ona istice sad u decembru i od januara ili ostajem na njemu ako produze akciju ili se vracam na FLAT 2
Kada je bila ta akcija? Na koju foru su ti dali Flat 3 za 2.100? :zgran:

Znači, ako nije prošlo 2 godine od zaključenja ugovora, a u međuvremenu je došlo do (a) poskupljenja osnovnog paketa, kao i (b) kodiranja besplatnih kanala iz osnovne ponude... da li ima osnova za raskid ugovora bez naknade ili ne?

^^ O tome bi trebalo da se izjasni sud ili neki pravnik sa iskustvom u toj oblasti. Ovi iz Ikoma misle da nema osnova za raskid, odnosno tražiće isplatu penala jer smatraju da su se pokrili članom 8. Ugovora u kome stoji da operater zadržava pravo promene cena. Međutim, to što piše u Ugovoru, mora biti u skladu sa važećim zakonima i propisima Republike Srbije, te je moguće da bi Sud poništio taj član Ugovora, odnosno tumačio situaciju drugačije.

Ne vidim svrhu Ugovora ako se ja obavezujem da im plaćam uslugu dve godine (ili 18 meseci), a oni se ne obavezuju ni na šta i dižu cene kada i koliko hoće! Definitivno bi to trebalo proveriti na sudu - pri čemu teret dokazivanja pada na tužioca, tj njih.

Poslednja izmena:
Ti onda raskini ugovor ako mislis da je povecanje cene dovoljno za to, mozda i zaradis nesto usput.

Sada pogledah moje ugovore i videh da mi u ugovoru za digitalnu tv ni ne piše ništa u tom članu (blanko polja), ali je zato stvar definisana u članu 3. ugovora o pružanju internet usluga, pošto sam ja prvo uzeo Flet 2, a onda se prijavio i za digitalnu.

Elem, stoji da se Korisnik obavezuje da će plaćati pretplatu, za bilo koji paket, po važećem cenovniku Operatera i to do isteka Ugovora. Deluje da su se dobro zaštitili, tj da su nas navukli da se j***mo za male pare, tj onih prvih 6 besplatnih meseci. :S:

Interesantno je međutim da nema ni reči o tome da se mora plaćati za isti ili veći paket, već trenutni "ili drugi odabrani" - što znači da se može smanjiti i na Flet 1 za 1.400, odnosno 1.475 RSD/m po novom cenovniku.

Poslednja izmena:
Ti onda raskini ugovor ako mislis da je povecanje cene dovoljno za to, mozda i zaradis nesto usput.
Možda jeste možda nije - ti nisi pružio ni jedan argument.

Kol'ko vidim, prema ugovoru o pružanju Internet usluga, ne deluje da bi mogao da se raskine bez penala, osim ukoliko ne podignu cene drastično, onda bi već imalo o čemu da se diskutuje na sudu. Međutim, ugovor za digitalnu televiziju nije isti i tu su članovi koji određuju penale drugačije formulisani. U svakom slučaju bi valjalo da čujemo neko stručno mišljenje, a ne samo naklapanja.

Nazad
Vrh Dno