Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pazi sad vrhunski za jedan dan iz HK u S(V)rbiju.

D5pGtFy.png

E sad da vidimo koliko ce trebati doticnima na carini da zarvse moj paket.
22.11 kupio 24.11 poslali u postu, 26.11 napustilo paket HK, a 27.11 stiglo u S(V)rbiju, e sad da brojim koliko ce ostati na carini.
Ovo je tragedija eto za 3-4 dana mi stigne paket i onda cekas na nasoj carini jos 20 dana eto paket za mesec kod mene umesto za 5-6 dana, pa mi dakle stvarno moramo da propadnemo(kao da vec nismo, haha) ovako mozemo samo u nazad da idemo ne unapred.
Nista zanimljiv rezultat mozda i najbolji ovde, da mi paket stigne za dan a da komplet od placanja do dolaska na aerodrom kod nas bude 5 dana.
Pogledaj moj post iznad tvog. Meni je iz Hong Kong-a stiglo za jedan dan ovde ce biti 20.

Pa da tebi kao meni stiglo za 1 dan.
nego meni je rekord da ja kupim nesto tj. platim 22.11 a da mi vec 24.11 bude registrovano u posti njihovoj sto znaci da je kinez odmah poslao po uplati i ovi odmah uveli u sistem, vrhunski...

Ma samo mu naglasi da hoces u odvojene pakete ili sto rece neko iznad sacekaj po 3 dana izmedju narucivanja, obicno posalju za to vreme, mada kinezi nisu bas OK po tom pitanju, i 10 dana je za njih normalan period dok posalju, ako se tome prilagodjavas narucivaces plafon 2 paketa mesecno!

Trebate da shvatite da većina prodavaca kineza, na ebay-u, ali-u... najčešće nema gotovo ništa na lageru, već nakon vaše kupovine oni naručuju od dobavljača i tu se izgubi par dana po pravilu. Takođe mnogi koriste i dropship service nekih online prodavnica pa se i tu pojavljuje par dana čekanja vi platite oglašivaču, on kupi od nekog prodavca sa dropship uslugom, taj prodavac nema na lageru već naručuje od prizvođača... I eto kao od šale 10 - 15 dana od uplate do slanja.

Hvala vam puno na objasnjenju na prethodnoj strani.
Onda cu u principu da se vodim tim, pauza po 2-3 dana, razlicite adrese i slicno.

Pazi sad vrhunski za jedan dan iz HK u S(V)rbiju.

D5pGtFy.png

E sad da vidimo koliko ce trebati doticnima na carini da zarvse moj paket.
22.11 kupio 24.11 poslali u postu, 26.11 napustilo paket HK, a 27.11 stiglo u S(V)rbiju, e sad da brojim koliko ce ostati na carini.
Ovo je tragedija eto za 3-4 dana mi stigne paket i onda cekas na nasoj carini jos 20 dana eto paket za mesec kod mene umesto za 5-6 dana, pa mi dakle stvarno moramo da propadnemo(kao da vec nismo, haha) ovako mozemo samo u nazad da idemo ne unapred.
Nista zanimljiv rezultat mozda i najbolji ovde, da mi paket stigne za dan a da komplet od placanja do dolaska na aerodrom kod nas bude 5 dana.

Koji je ovo sajt za pracenje?

Evo ja da javim da mi je danas stigla polovina paketa posle 12 otprema (jednog) :) Moram da javno pohvalim i svog postara :D Ostatak stize za neke 2 nedelje nadam se :)

Moja posiljka je od strane GPC-a otpremljena jutros u 03:59:59 (doslovce ovako stoji na trackingu ptt-a) ka 11118 Beograd (Posta 32 - Zvezdara).
Sve bi ovo bilo lepo i krasno da moja posta nije na vidikovcu i da na posiljci nije oznaceno 11090 (Rakovica).

Da nije tuzno bilo bi smesno....ili bese obrnuto!? :D

Destination Country - Cache Time:2014-11-28 16:20 - Go to official website
2014-11-28 12:38
11003 IZMENIČNA POŠTA - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-11-28 12:15
11003 IZMENIČNA POŠTA, Od carine
2014-11-25 16:32
11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu
2014-11-25 16:16
11003 IZMENIČNA POŠTA, Prispeće

Ovo sam okačila čisto kao zanimljivost, pošto sam i sama navikla da mi kasne pošiljke a vidim da je stanje trenutno kritično...
Ja prosto ne verujem da se ovo dešava i da je paket već na putu do mene bez ijedne registrovane otpreme i to za samo tri dana. Plus što imam još dva paketa koja su stigla u Srbiju 5 dana pre ovog (iako je ovaj paket poslat dve nedelje ranije iz Japana,nešto se muti i tamo u njihovoj pošti), i imaju već 4 otpreme, tj. neće skoro... Nema nikakve logike...još kad čitam ovde komentare i vidim da u trenutnom danu rade pakete od pre 12 dana, mislila sam da nikad neće stići i da je došlo do neke greške... A i prošla pošiljka je tumarala jedno 3 nedelje po carini...

Tako da...svakakva čuda se dešavaju na carini...budite spremni na sve... Možda i nekima i stigne paket za jedan dan od carine. ;)

Pa ko je u ingerenciji Novosadske carine, svaka pošiljka prolazi već sledećeg dana već mesecima unazad, to što deru kožu sa leđa je druga priča.

Jel zna neko pakete od kog datuma prispeca na carinu su danas obradjivali?

Vec sam pisao jedno jos neko me je pitao par stranica pre sajt je trackitonline.ru
Meni se svidja dugo ga koristim pored aplikacije za android i desktop aplikacije.
Dobro izgleda, probacu ga odmah :)
Jel moze link i to android i desktop aplikacije?

Pa ko je u ingerenciji Novosadske carine, svaka pošiljka prolazi već sledećeg dana već mesecima unazad, to što deru kožu sa leđa je druga priča.

A zašto bi ovo bilo u ingerenciji Novosadske carine ako sam ja u Beogradu? Mislim,ja se nimalo ne razumem nego mi ne deluje logično pa zato pitam...

Evo "pozitivnog" iskustva :(

12.11.2014 13:34:43 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
12.11.2014 14:16:48 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
14.11.2014 12:12:53 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
17.11.2014 09:12:05 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
18.11.2014 09:11:39 - 20200 PC Novi Sad Otprema
18.11.2014 13:42:27 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
19.11.2014 09:04:49 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
20.11.2014 12:48:05 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
21.11.2014 14:09:31 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
24.11.2014 13:10:49 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
25.11.2014 12:09:05 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
26.11.2014 12:08:05 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
27.11.2014 11:33:06 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema

Mozda i zavrse sa carinom do nove godine ali mozda :)
I sto li je islo u NS hehe
Dali je jos neko cekao ovako dugo??

Nije to, nego su resili da ti paket ne podleze carinjenju i verovatno neces nista platiti ili eventualno 100 dostavu.

Stigao paket (risiver), i zapao na carinjenje kod izvesne Evice Radić (kucajte ime u google i sve će vam biti jasno :D), iz nekog razloga procenila na duplo veću vrednost (50$ umesto nekih 22-23$), opet nisam preplatio, ali nadam se da će za jedan sledeći, prilično vredniji, bolje obaviti procenu (pusti snovi, verovatno ću morati da se žalim, samo da provalim kako :D).

Da li postoji način da se izbegne procena vrednosti paketa? Sestra želi naručiti neko krzno za 40-50$ (znam, loša ideja u svakom slučaju) ali to najopuštenije mogu proceniti kod nas na vrednost od preko hiljadu evra i da udare procenat od toga. Postoji li način da se to izbegne, kad već vrednost nije ni približno tolika?

Da li postoji način da se izbegne procena vrednosti paketa? Sestra želi naručiti neko krzno za 40-50$ (znam, loša ideja u svakom slučaju) ali to najopuštenije mogu proceniti kod nas na vrednost od preko hiljadu evra i da udare procenat od toga. Postoji li način da se to izbegne, kad već vrednost nije ni približno tolika?
Kako to mislis da izbegnes to ce 101% biti ocarinjeno.
Jedibi nacin da izbegnes je da neko kolima doveze sestri u Srbiju.
Ne razumem kako si mislio da to izbegnes, postoji jos jedan nacin ali to gotovo sigurno nece biti, a to je da carinik ne otvara uopste paket ili da ga ne carini ako ga otvori, a to je teorija u praksi ces platiti svakako na krzno.

Nisam mislio bukvalno da se izbegne, već da ne bude takva nerealna procena? Pretpostavljam da im to ide po nekom ličnom nahođenju, a već znam dosta priča o nerealnim procenama. Hvala svakako na brzom odgovoru. :)

Nisam mislio bukvalno da se izbegne, već da ne bude takva nerealna procena? Pretpostavljam da im to ide po nekom ličnom nahođenju, a već znam dosta priča o nerealnim procenama. Hvala svakako na brzom odgovoru. :)
To zavisi od carinika i to niko ne zna samo taj sto ce caribiti.
Vidi ako procene na vise nek vrati na ponovno carinjenje i posalje izvod iz banke i SS sa sajta gde je kupila.

Samo kazes prodavcu da stavi invoice u paket i nemas brige.
Meni su apslutno svaki paket u kom je bio racun carinili po toj vrednosti. Po ličnom nahođenju carine jedino pakete od Kineza jer su svi deklarisani kao gift home supplies value $8 bez obzira sta je u njima

Tražiš od kineza da obavezno stavi račun sa realnom vrednošću u paket, da ti taj račun pošalje i na mail i da na paketu napiše istu tu realnu vrednost, da ne deklariše kao gift već kao robu i da ti pošalje DHL-om zato što DHL sigurno raditi po tom računu dok carinik ima pravo i da ga ne prihvati ako misli da je lažan...

Ako stvar bude ispod 50€ neće mu naplatiti špediciju a i da mu naplate i to je bolje nego da mu carina proceni na vrednost od preko hiljadu evra (njegove reči, ne moje).
Štaviše, moguće da krzno ima specifičan status, spada u luxuznu robu i moguće da postoje neka ograničenja kod uvoza. Šta ako pomisle da je neka ugrožena vrsta :)

Alo, ljudi malo logike... jeste da zezaju carinici sa precenjivanjem (a nekad i potcenjivanjem), ali da nesto od 50e proceni na 1000e???? Pa da li vi mislite da ce Kinezi nesto tako dobro da naprave da cak i laik proceni to na 1000e??

Ne preterujte sa lupanjem oko carine, nakon sto cujete poneku pricu...
I da precene toliko, zalba sa izvodom iz banke i resice se slucaj. Problem je jedino kada se preceni za manje 40e, ali se ipak preceni - onda se ne isplati zalba prosto.

Tražiš od kineza da obavezno stavi račun sa realnom vrednošću u paket, da ti taj račun pošalje i na mail i da na paketu napiše istu tu realnu vrednost, da ne deklariše kao gift već kao robu i da ti pošalje DHL-om zato što DHL sigurno raditi po tom računu dok carinik ima pravo i da ga ne prihvati ako misli da je lažan...
Odakle ti to da mu dolazi paket dhl-om nije to rekao a i naplatili bi mu spediciju od cibi mi se 4000 rsd.
I to sa fakturama sa kinezima je teze malo a reci ce ti vazi i nece odraditi.
Ja sam im sto puta rekao, samo je jedan poslao ali nisu ni otvarali paket tada pa sam super prosao, a jednom mi kinez stavio fakturu sa vecim iznosom doduse 2$ vecim pa mi naplatili po tom iako sam manje platio nisam hteo da se zezam zbog 2$.
Hocu da kazem da je to sa kinezima lutrija.
U vecini slucajeva napise gift i lupi cenu iako mu das instrukcije, libo njega uvo.

Danas dobih info iz pouzdanog izvora sa carine da ce da se sve ocisti i prosledi na adrese do NG sto dodje na carinu do sv nikole iako su ogromne kolicine posiljaka koje stizu sad u ovo vreme, kaze da rade punom parom, ja bih voleo da tako bude, videcemo.

Danas dobih info iz pouzdanog izvora sa carine da ce da se sve ocisti i prosledi na adrese do NG sto dodje na carinu do sv nikole iako su ogromne kolicine posiljaka koje stizu sad u ovo vreme, kaze da rade punom parom, ja bih voleo da tako bude, videcemo.

Zvuci super, pogotovo ako to znaci da ce biti blazi sa carinjenjem :) Hvala za info

15.11.2014 13:11:00NL - NLAMSC Prispeće  
20.11.2014 15:46:4811003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće  
20.11.2014 15:53:3811003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu  
24.11.2014 12:17:02- 10200 GPC BEOGRAD Otprema  
25.11.2014 12:09:05- 10200 GPC BEOGRAD Otprema  
26.11.2014 12:08:05- 10200 GPC BEOGRAD Otprema  
27.11.2014 11:33:06- 10200 GPC BEOGRAD Otprema  
28.11.2014 14:00:22- 10200 GPC BEOGRAD Otprema

Znaci ima da mi drpe paket...
Slepci..

Poslednja izmena:
Odakle ti to da mu dolazi paket dhl-om nije to rekao a i naplatili bi mu spediciju od cibi mi se 4000 rsd.
I to sa fakturama sa kinezima je teze malo a reci ce ti vazi i nece odraditi.
Ja sam im sto puta rekao, samo je jedan poslao ali nisu ni otvarali paket tada pa sam super prosao, a jednom mi kinez stavio fakturu sa vecim iznosom doduse 2$ vecim pa mi naplatili po tom iako sam manje platio nisam hteo da se zezam zbog 2$.
Hocu da kazem da je to sa kinezima lutrija.
U vecini slucajeva napise gift i lupi cenu iako mu das instrukcije, libo njega uvo.

Nisam ni ja rekao da ide DHL-om već sam mu predložio da kao transport odabere DHL. Ja sam par puta dobio pošiljke baš DHL-om, nisam birao ja transport već su mi tako poslali, većinom je bila roba preko 50€ ali su napisali manje (klasika) ja kad sam čuo da su poslali DHL-om skoro sam se ukenjao, baš zato što sam računao na špediciju i slične zahebancije međutim ni jednom mi ništa nisu naplatili i ne, nije to bilo pre dve godine već ove godine, pre možda 3-4 meseca. Ja sam skontao da se špedicija plaća samo ako se radi carinjenje robe a ovo se radi ako je preko 50€ vrednosti, ako imaš invoice na manje od 50€ (invoice je obavezan za DHL) onda nema ni carinjenja a ni špedicije...
Onaj deo da kineza ne možeš nagovoriti da odradi štampani invoice je potpuno tačno ali ima fora i za to: ne kupujte kod onih što su najjeftiniji, oni gledaju da uštede svaki cent dok oni malo skuplji možda nemaju toliko posla pa mogu da se više posvete kupcu i hoće da odrade ako tražiš invoice ili ako kažeš "e evo ti 3$ više ali ga doooooobro upakuj" odrade bez problema...

Predpostavljam da oni pišu manje vrednosti jer poštarina između ostalog, zavisi i od vrednosti robe pa onda oni gledaju da što manje plate, isto kao što kod post expresa ako naznačiš vrednost paketa onda je skuplja isporuka nego kad je paket bez vrednosti...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno