Šta je novo?

Kojntelekt

• Začetnik teme Začetnik teme goldi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Kidence

moguce da pamti, nisam jos dosao do kopanja na 10 naloga sa jedne ip, mada je tamo pisalo da se ne sme napraviti 10 naloga sa jedne ip, ali videcemo

@gaspar

imaju provajderi dosta adresa ukupno, ali iz nekog razloga (bar kod mene) se adrese dodeljuju iz manjeg opsega,
mozda svaka bazna stanica ima svoj opseg ili ne znam vec kako se vrsi raspodela..

Upravo to, 9 naloga i menjas IP...Probao je neko ovde i odmah popio ban...Nismo skroz provalili kako sljaka antibot...znamo samo neke stvari...

Siguran sam da ce se u hodu menjati.. i kad provalimo kako radi sutra moze da ne vazi

btw.. uzeo sam karticu u mts-u za 300 din i rekose mi da na njoj ima 300 mb kredita...
dodjem kuci ubacim u modem kad ono na racunu ima 4GB kredita 😀 wtf...

Poslednja izmena:
koju si to uzeo da uzmem i ja, onaj obican pripejd net?

Poslednja izmena:
smrzo sam ko pi... i nisam podesio usb tehtering, nesto zeza wifi veza danas pa reko da spojim ovaj telenorov net kablom sa fona u usb ali dzabe nece da proradi nikako. Nasao sam samo neki podatak da kao nesme nista od drugih usb uredjaja da bude ukljuceno u komp tipa kartice sd i slicno, ja doduse imam misa i tastaturu bezicno preko usb-a da li to moze da pravi problem?

@saj
alcatel mini idol nisam nista instalirao sad tek vidim da mozda i treba samo ne mogu sa snadjem u uputsvu nema nista, stoji podatak automatik ip configuration adress i neka adresa vidim da pise nesto oko 450mbit/s a na wifi stoji oko 65mbit/s trebalo bi da bolje radi ali nece

Poslednja izmena:
Ma jok, nema to veze. Koji fon ti je u pitanju? Daj jos detalja.

Ja sam povezao Nokiju, instalirao Nokia Suit, zamenio jedan dll posto nije hteo suit da se uloguje, uradio update sw-a na fonu i posle toga sljaka sve. Koliko ce biti stabilna konekcija ne znam, videcemo ujutru.

saj izgleda sljaka bolje nego preko modema, imam nokiu preko suita isto, 460Kbps protok, radi bez prekida... Pupupu da ne ureknem 😛

Bezveze bacate suplje...Razradjeno je u stine detalje kako antibot radi i postoji 1% sanse da budete banovani i to samo ako pokupite banovanu ip adresu zbog nestanka struje ili pucanja neta i sl. ali sanse su kao sto sam napisao jako male.
Ko se pridrzaje uputa miran je dok se ne promjene pravila!

Dve 7950 su mi donosile svaki dan po 1.5e svaka, ali sam našao malo vremena da se pozabavim sa "kvakom" oko podešavaja dva naloga na istoj kartici, tako da sad evo ekperimentišem :

evo setovanja za 4 cgiminera na dve kartice (prečica na ove batove mi stoji u startupu):
kartica 0_1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
cgminer.exe --scrypt -d 0 -o stratum+tcp://66.55.92.73:8000 -u 161ad78e3db63134 -p 123 -I 18 -g 1 --gpu-engine 1050 --gpu-memclock 1250 --thread-concurrency 21712 -w 256 --auto-fan --temp-target 72 --temp-cutoff 78

kartica 0_2
cgminer.exe --scrypt -d 0 -o stratum+tcp://66.55.92.73:8000 -u e0ca0082e749956d -p 123 -I 18 -g 1 --gpu-engine 1050 --gpu-memclock 1250 --thread-concurrency 21712 -w 256 --auto-fan --temp-target 72 --temp-cutoff 78

kartica 1_1
timeout /t 10
cgminer.exe --scrypt -d 1 -o stratum+tcp://66.55.92.73:8000 -u d668afd04110a2fc -p 123 -I 18 -g 1 --gpu-engine 1050 --gpu-memclock 1250 --thread-concurrency 21712 -w 256 --auto-fan --temp-target 72 --temp-cutoff 78

kartica 1_2
timeout /t 10
cgminer.exe --scrypt -d 1 -o stratum+tcp://66.55.92.73:8000 -u 9caca09b30cfdd8d -p 123 -I 18 -g 1 --gpu-engine 1050 --gpu-memclock 1250 --thread-concurrency 21712 -w 256 --auto-fan --temp-target 72 --temp-cutoff 78

cgminer 3.7.2
boldovano je naravno ono što treba da svako sebi promeni (pozicija kartice u sistemu i account na Cointelectu).

ja sam otvorio 4 naloga, dva preko Proxija, dva na trećoj IP adresi i jedni su drugima referali.... dakle ukupno tri IP adrese.

ali kopanje radim već 4-5 dana na istoj IP adresi (jedna od te tri IP) i nema nikakvih problema.

javljam sutra rezultate.. kolko evrića 😉

screenshot.jpg

EDIT: 8 giga rama je u mašini.

Poslednja izmena:
Druze gdje je ovdje kvaka?
Fino si ti ovo sve podesio napisao za 2xHD7950 nije lose, ali i nije nesto oko 250kh/s po nalogu sa 2 karte koje rade na prilicno visokim taktovima i nije nesto iskren da budem.
Cisto sumnjam da ce ti ovo donjet 1.5€ po nalogu mozda sa referalima, mislim kad vec experimentises moj ti je savjet digni memoriju na tim kartama, a gpu malo spusti osjetices razliku kako u kh/s tako i u evricima za 24h 😉
Usput koje su ti ovo HD7950 karte?
Edit: evo vidim pise R7950 😀

Poslednja izmena:
Druze gdje je ovdje kvaka?
Fino si ti ovo sve podesio napisao za 2xHD7950 nije lose, ali i nije nesto oko 250kh/s po nalogu sa 2 karte koje rade na prilicno visokim taktovima i nije nesto iskren da budem.
Cisto sumnjam da ce ti ovo donjet 1.5€ po nalogu mozda sa referalima, mislim kad vec experimentises moj ti je savjet digni memoriju na tim kartama, a gpu malo spusti osjetices razliku kako u kh/s tako i u evricima za 24h 😉
Usput koje su ti ovo HD7950 karte?
Edit: evo vidim pise R7950 😀

zaboravio sam da kažem da ne plaćam struju 😉

MSI Twin Frozr 3

znam da može i na 1500 mem, na toliko sam ranije i kopao skript, i da GPU klok nije toliko bitan kao mem klock,
ali probavao sam nešto i nisam dobio preterano bolji khs.. videću koliko manje ću da dobijem po nalogu sada pa ću dići ako ukupan zbir zarade ova 4 naloga ne bude veći od ona dva (kad sam kopao po sistemu 1 nalog=1 kartica).
ali mora da bude veća zarada ovako, zar ne ? 😉

zaboravio sam da kažem da ne plaćam struju 😉

MSI Twin Frozr 3

znam da može i na 1500 mem, na toliko sam ranije i kopao skript, i da GPU klok nije toliko bitan kao mem klock,
ali probavao sam nešto i nisam dobio preterano bolji khs.. videću koliko manje ću da dobijem po nalogu sada pa ću dići ako ukupan zbir zarade ova 4 naloga ne bude veći od ona dva (kad sam kopao po sistemu 1 nalog=1 kartica).
ali mora da bude veća zarada ovako, zar ne ? 😉

Uh ti si na konju ako ne placas struju blago tebi 🙂
Ma znantno veca zarada je ovako kad kopas 2 karte na 4 naloga nego po sistemu 1 nalog=1 kartica. Gotovo ce se duplirati zarada.
Siguran sam da mozes duplirati zaradu sa tim kartama na ovaj nacin malo se samo treba poigrat sa taktovima da se dobije oko 300kh/s po nalogu.
Ako si vec cackao memoriju probaje je na 1500mhz, ako ne bude puno vec hash probaj je na 1501 mhz u pitanju su latencije memorije one najvise uticu na hash kad je u pitanju scrypt, a ovde se kopa cisto scrypt, tako da uzmi u obzir ovo sto sam ti naveo za memoriju.
Ako ovako ne budes duplirao zaradu (a ja mislim da neces uspjeti) onda se poigraj malo sa memorijom dobre su te MSI HD7950 karte ubile se za ovoga ja mislim da je hynix memorija na njima tako da se to da natjerat da donosi 1.5€ po nalogu plus referali.

Uh ti si na konju ako ne placas struju blago tebi 🙂
Ma znantno veca zarada je ovako kad kopas 2 karte na 4 naloga nego po sistemu 1 nalog=1 kartica. Gotovo ce se duplirati zarada.
Siguran sam da mozes duplirati zaradu sa tim kartama na ovaj nacin malo se samo treba poigrat sa taktovima da se dobije oko 300kh/s po nalogu.
Ako si vec cackao memoriju probaje je na 1500mhz, ako ne bude puno vec hash probaj je na 1501 mhz u pitanju su latencije memorije one najvise uticu na hash kad je u pitanju scrypt, a ovde se kopa cisto scrypt, tako da uzmi u obzir ovo sto sam ti naveo za memoriju.
Ako ovako ne budes duplirao zaradu (a ja mislim da neces uspjeti) onda se poigraj malo sa memorijom dobre su te MSI HD7950 karte ubile se za ovoga ja mislim da je hynix memorija na njima tako da se to da natjerat da donosi 1.5€ po nalogu plus referali.

hvala druže na savetima ! inače sam i sam tvoj referal od pre 6 dana, sa nalogom: 161ad78e3db63134 😉
prosvetlio si nas ovde 🙂

dakle, misliš da bi 300KHs trebalo biti neki minimum za 1.5e ?
.. ćemo probamo pa javljam !
pustiću ih prvo ovako jedan dan, kako je sada, da vidim ukupnu zaradu.. pozdrav !

Pa neko napisa da je za 1.5 eur po nalogu dovoljno od 200-250 khs, i da 300 i preko 300 khs nema nikavog uticaja na zaradu

hvala druže na savetima ! inače sam i sam tvoj referal od pre 6 dana, sa nalogom: 161ad78e3db63134 😉
prosvetlio si nas ovde 🙂

dakle, misliš da bi 300KHs trebalo biti neki minimum za 1.5e ?
.. ćemo probamo pa javljam !
pustiću ih prvo ovako jedan dan, kako je sada, da vidim ukupnu zaradu.. pozdrav !

Sto ti zatreba slobodno pisi pitaj na pm. hvala za referal, imam ih oko 10 jos aktivno ostali ili su pobanovani ili su dostigli limit od 10€ pa otvorili nove, da mislim da bi 300kh/s uz dobar wu trebalo biti oko 1.5€ sad mozda bude i 1.46-1.49€ ali preko 300kh/s se primakne max zaradi od 1.5€.
Ostavi ih tako dan pa vidi sta ce reci zarada. Poenta je uz sto manji hash dostici max dnevnu zaradu od 1.5€ - ovo znaci treba da se ganja da karte rade na sto manjem naponu, taktu a da daju odredjeni hash da bi se zadovoljila max zarada od 1.5€.

@ciki znam da su ljudi pisali da je dovoljno 200-250kh/s, ali vjeruj mi nisu oni to testirali 24h... ubjedjen sam da 200khs/s po nalogu ne moze donjeti 1.5€, 250kh/s primakne se tu oko 1.3€ vec sa 300kh/s uz dobar wu probije se granica od 1.4€ i primice max zaradi od 1.5€.
Opet kazem razlicita su iskustva tako da treba svako da sebi podesi karte da se dostigne ta zarada od 1.5€ po nalogu, i ja bi volio da je dovoljno 200kh/s ali nazalost nije treba vise.

Pa ovde i nema neke logike bas..Situacija kod mene...
Pustio sam da kopa jedna 270 na dva naloga, WU je 125 kh/s i oba naloga daju ravno po 1e...A sa 200 se sada dobijam 1.3e, sto bi znacilo da sa 250 treba da se izvuce 1.5e...ja kopam sa po 320e na dva naloga i tamo izvlacim po 1.51e...

zar nije bolje 1 kartica 4 naloga, da baca oko 100-130Kh daje oko 1 evro po nalogu?

Da vas prosvetlim, na jednom gigu imam 4 kartice svaka na posebnom nalogu, pacale od 450-550Kh, kako koja, wu oko 400-450 kako koja i svaka je zaradila oko 1.45x evra... Sad sam ih smanjio na 290Kh, wu 260, daju oko 1.3xx evra

Pa ovde i nema neke logike bas..Situacija kod mene...
Pustio sam da kopa jedna 270 na dva naloga, WU je 125 kh/s i oba naloga daju ravno po 1e...A sa 200 se sada dobijam 1.3e, sto bi znacilo da sa 250 treba da se izvuce 1.5e...ja kopam sa po 320e na dva naloga i tamo izvlacim po 1.51e...

Ja mislim da ima logike 😉
Nemoj me pogresno shvatiti gledaj ovo: taj wu je jako bitan on bi trebao da bude blizu onoliko koliko ti daje karta u kh/s.
Vjerovatno tamo gdje ti je 320kh/s da ti je i wu oko 300. i zaradis oko 1.5€ - to je ono sto sam ja pisao u pocetnim stranama ove teme.
Sa 200kh/s dobijes oko 1.3€ sa 250 kh/s vjerovatno oko 1.4€ a tek sa 300 i vise kh/s postigne se ono sto je poenta a to je 1.5€.

@nesicu jeste bolje 1 kartica na 4 naloga, ali odakle ti toliki broj ip adresa recimo da imas 4 karte trebaju ti 4 ip adrese i 16 naloga... tesko provesti u praksi 😉

Poslednja izmena:
@goldi
Kad pričaš o 1.5€ misliš neto na kraju dana ili bruto sa 10% ref koji ode na drugi nalog?

Poslednja izmena:
Evo da dodami ja svoje iskustvo (čista zarada jer su nalozi bez referala):
1.nalog brzina miner-a 301kh/s na pool-u brzina 0,297xx zarada 1.3673evra
2.nalog brzina miner-a 267kh/s na pool-u brzina 0,263xx zarada 1.3262evra

edit:
da napomenem da brzina na pool-u nekad osciluje +/- 2 ali na trećoj decimali iza zareza (po meni nebitno skroz)...

edit2:
@igysa probaj mem na 1347 većini je bio sweet spot 1000/1347 mada ima primera (karti) kojima se morala dignuti mem na 1700 pa su najbolje davale na 1020/1700 (dizanje kloka gpu je malo uticalo na performanse)....

Poslednja izmena:
Evo da dodami ja svoje iskustvo (čista zarada jer su nalozi bez referala):
1.nalog brzina miner-a 301kh/s na pool-u brzina 0,297xx zarada 1.3673evra
2.nalog brzina miner-a 267kh/s na pool-u brzina 0,263xx zarada 1.3262evra

Koliki ti ju wu? da ti slucajno ne dolazi do pucanja neta ili nekog prekida, trebalo bi to da ide vise sa tom brzinom.
Jesi li slucajno nesto cackao u toku 24h nesto podesavao, gasio palio minere..

Koliki ti ju wu? da ti slucajno ne dolazi do pucanja neta ili nekog prekida, trebalo bi to da ide vise sa tom brzinom.
Jesi li slucajno nesto cackao u toku 24h nesto podesavao, gasio palio minere..

Jok, namerno sam uzeo dan kad je sve radilo bez prekida (experimentisanja ili nestanka struje i sl.)... WU na 301/khs je 273 a na 267 je 243 tako da je to (po meni) skoro idealno...
2014-11-25_114839.png

Poslednja izmena:
ja sam konacno pokrenuo i drugi komp ...pozajmio od komse koji je otiso za austriju 🙂 ...podelio sam 4 karte na 8 naloga jedna moja ip i druga koju jedva hvatam od komsije preko male wifi antenice....🙂

na svakom nalogu mi je hashrate 250...wu oko 230 na jednom kompu...na drugom ovom sto ide preko wifi kartice bogami oko 270-280 po mineru...nerazumem ali nek cepa....antenica tolko slabo hvata signal da je surfovanje po netu veoma tesko...na miner se odrazava tako sto imam verovatno zbog toga oko 2-3 posto rejected....

zarada ce sigurno biti daleko veca sad....

podesavanja za deobu 280x su mi

cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://66.55.92.73:8000 -p 1234 -u 177bccbf76f4945e -d 0 --thread-concurrency 8192 -g 1 -I 13 -w 256 --gpu-fan 40 --temp-cutoff 80 --gpu-engine 950 --gpu-memclock 1500 --gpu-powertune 20 --lookup-gap 2 --expiry 5

950/1500/1050mW 250kh/s oko 230 wu
temperature 55-60c

ima li neko neku preporuku sta da se dize /spusta itd kako bi povecao ucinak....i ja konacno da postavim pitanje i trazim savet ...a ne da dajem odgovore 🙂

Poslednja izmena:
Jok, namerno sam uzeo dan kad je sve radilo bez prekida (experimentisanja ili nestanka struje i sl.)... WU na 301/khs je 273 a na 267 je 243 tako da je to (po meni) skoro idealno...
Pogledajte prilog 155347

Slabo haj da je preko 1.4€ pa i nekako mozda je nekad doslo do pucanja poola jer recimo kad sam se ja reg 10 Nov. od 9 sati navece do ujutro nije radio nikako zna se desit da pukne, nek je pukao na sat vremena nekad po noci dok mi spavamo osjeti se na zaradi.
Ostavi tako jos jedan dan pa ces znati. Tako podeseno trebalo bi da daje vise.
Postoji jos jedna mogucnost a to je ukupna snaga poola koja raste iz dana u dan ako to bude uzrok sto je takva zarada onda je pusa ko dusa svima jer 10.nov snaga pola je bila 22k MH/s sad je 32k MH/s ako snaga poola utice na 24h zaradu onda cemo svaki dan manje i manje zaradjivati jer snaga pola drasticno raste.

@pmfrulez to je super podeseno posto si razdvoji karte probaj eventualno -g 2 mada ne ocekuj neku promjenu, ali eto oprobaj i to, ako ne digne nimalo kh/s onda oprobaj memoriju 1501mhz jer latencije se promjene cim gurnes memoriju preko 1500mhz, ali opet ne treba ocekivati cuda. Mozes ovo dvoje oprobat, ali se meni cini da si ti to odlicno podesio.
Ja sam odavde jednom kolegi podesavao R9 280X i sa taktovima 1000/1500 sve ostalo kao u tebe na dva naloga po 290 kh/s, to je opet znatno bolje nego u tebe, ali to zavisi i od karte odnosno memorije na njoj zato probaj ovu opciju sa memorijom na 1501mhz ako ne bude promjene vrati na 1500mhz i vozi.

Poslednja izmena:
10.nov snaga pola je bila 22k MH/s sad je 32k MH/s ako snaga poola utice na 24h zaradu onda cemo svaki dan manje i manje zaradjivati jer snaga pola drasticno raste.
zato i imam 2k manje doga svaki dan (na 2 karte)....nego, jesi li tom "glavnom" nalogu (gde si referal većini nas) odradio demo i pristupaš sa jedne adrese stalno ili pristupaš sa adrese sadašnjih miner-a?

zato i imam 2k manje doga svaki dan (na 2 karte)....nego, jesi li tom "glavnom" nalogu (gde si referal većini nas) odradio demo i pristupaš sa jedne adrese stalno ili pristupaš sa adrese sadašnjih miner-a?

Da ovaj glavni nalog gdje mi je demo tu je dosta refeala ukupno 50 referala (tenutno samo 10 aktivni svi su ili dostigli 10€ limit ili banovani) njemu pristupam sa jedne ip adrese, i ta ip-a adresa nije povezana sa minerima, tj kopam preko druge ip.
Ne zelim da mi ovaj glavni nalog banuju jedna stvar ima jos oko 10 aktivni referala donesi oko 1€ na dan zaradu i demo donese tacno 1.64€ na dan tako da tu imam oko 2.6€ na dan a nista ne radim i ne zelim da taj nalog dovedem u opasnost da ga banuju njemu pristupam preko komsinog ip-a udjem samo ujutro da prebacim lovu.

Imao sam dosta referala, ali vecina ih je banovana tako da je "mrsava korist" od referala, ali eto imam tu demo i verifikovan nalog tako da mu pristupam sa druge ip adrese bar dok se demo ne otplati a do tada necu imati niti jedan aktivni referal, jer zadnja 3 dana nije se 3 ljudi reg. na moj kod nema nikakve zarade realno ljudi sami sebi otvaraju naloge pa preko prvog naloga pozivaju ostale i na njima kopaju.

Evo bas sada gledam od 50 referala 7 trenutno kopa sve nule (0) 😀

Poslednja izmena:
jedno obavestenje u vezi banovanja ip adresa jer vidim da par ljudi nezna razlog zbog cega su banovani a imaju samo 4 naloga na jednoj ip adresi...pazite dobro jer je 99.9 posto tacna informacija slucajno mi je palo na pamet i upravo sam probao tako sto sam izvrsio eksperiment na novokreiranom (nebitnom nalogu)

banovan sam samo jednom....razlog pokretanje 8 minera sa iste ip adrese kada sam pokusao da podelim na po dva naloga svaku od moje 4 280x....
kao razlog bana navedene su bile ip adrese koje su totalno bile bezveze usled konektovanja preko tora...zatim moja ip adresa sa koje sam i pokrenuo sva osam naloga...i jos tri adrese koje su ustvari mts ip adrese sa mobilnog neta koji koristim....kad iskljucim data saobracaj na fonu i ukljucim menjala se ip tj njen zadnji broj...lupam...zadnje tri cifre 251,252,253...pokusao sam preko telefona da pristupim tom novokreiranom nalogu i gle cuda ban u sekundi....
znaci ako ste vec bili banovani i proveravali te banovane naloge putem telefona ip sa vaseg telefona je ubacena u njihovu evidenciju i banovace vam svaki nalog na koji sa njega pristupite

neka testira jos neko ko ima slicno iskustvo kao ja ...pa ako se isto desava nek omnik nakaci na naslovnu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno