Šta je novo?

Kojntelekt

• Začetnik teme Začetnik teme goldi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
na koliko sada vrsite isplatu. Cim dovati 9e ili jos punite ?

Ja cu da ih punim jer ce mi veci problem biti IP nego tih pola eura sto cu mozda izgubiti.

Ja svaki dan povlačim Doge i čim dođe do 8-9e, otvaram nove naloge...

Takodje...kod mene je isto..svaki dan u 23:10 podizem novac, tacnije menjam u doge i odma doge u BTC. 1 sam vec otvorio nove naloge tako da ide sve ko podmazano za sada 🙂

Koji net imate? Jel imate frku s dobijanjem novih IP adresa? Ja jednu istu mesecima imam, videcu sta cu da uradim.

i kod mene ista stvar, do sad su se menjale kad ugasim modem ali nesto nece sad

Ja cu da ih punim jer ce mi veci problem biti IP nego tih pola eura sto cu mozda izgubiti.

Ne znam dal si pratio ali vec sam pisao da IP ne moras da menjas kad menjas naloge, samo sacekaj da na starim bude hash na 0 u dashboardu pa pokreni nove.
Jedino kad izotvaras 10 naloga moras da promenis ali za to koristi TOR i nemas ni tu problem.
Zakljucak, IP moras da menjas samo ako te banuju a ako znas sta radis uopste nema potrebe.

Frenkyska, jesi li stigao mozda do treceg kruga sa po 4 naloga na istoj adresi?

Pratio sam koliko sam mogao... TOR radi 100% provereno?

Evo mali tutorial za one koji koriste Telenor usb modem - da se prilikom restarta komp automatski nakaci na net. Tutorial je poslao kolega Kidence, ja sam dodao samo jedan red 😀 i sve funkcionise kako treba.

Da bi se modem automatski konktovao, moras kao prvo da ugasis PIN ako ti trazi na pocetku,tj. po pokretanju Telenor app...Ako ti ne trazi, onda ovaj korak preskoci...Inace PIN se gasi u podesavanjima u Telenor app ako ti zatreba...

Nakon toga pokrenes Telenor app, da radi ...ali ne moras da se konektujes na net...bitno je samo da app radi da bi mogao sledeci korak da uradis....

Ides na Start, pa All programs, pa nadjes Startup folder, desni klik na njega Open...

U njega treba da prevuces Telenor aplikaciju (da dodas shorcut) i treba da odes u Network and Sharing Center, sa leve strane imas Change adapter settings, kada to izaberes videces konekcuju za tvoj modem koju takodje prevuces u Startup folder...

Znaci nakon toga imas shorcut od telenor app i od konekcije za modem u Startup folderu...

Sledeci korak ti je, desni klik na konekciju za modem, pa properties, pod stavkom General u polje phone number kucas *99#, pod stavkom Options iskljucis Prompt for phone number, stikliras Redial if line is droped, bitno ako pukne veza da se sam konektuje opet, a pod redial options podesi 10-10-never

Kako ovo radi, po podizanju sistema, kada se ucita Telenor app, on tek tada u konekcijama vidi modem, a pre toga ga ne vidi....zato moras da podesis da se podigne telenor app sa podizanje sistema, sto ce odradidi jer se nalazi u startup folderu...

Kada podigne telenor app, konekcija postaje vidiljiva i komp se sam konektuje, znaci telenor app ce i dalje biti i MORA biti aktivna, ali modem nece biti nakacen preko nje, nego preko konekcije iz Win-a.

Ne znam dal si pratio ali vec sam pisao da IP ne moras da menjas kad menjas naloge, samo sacekaj da na starim bude hash na 0 u dashboardu pa pokreni nove.
Jedino kad izotvaras 10 naloga moras da promenis ali za to koristi TOR i nemas ni tu problem.
Zakljucak, IP moras da menjas samo ako te banuju a ako znas sta radis uopste nema potrebe.

Recite mi ako se tor-om naprave accounti a posle krene da se kopa,nece li cointelect da banuje naloge zbog pristupanja sa razlicitim adresama?
I interesuje me jel moze da se okrene 3 kruga sa iste ip adrese.to jes da si koristio 12 naloga a da nisi pri tome banovan?

Kad svi nešto pitaju ajd i ja ću 😀...postoji li opcija da se na jednom kompu pokrene kopanje sa 2 različite Ip (npr. kablovski internet i telenor usb modem) tj. 4 naloga preko kabla a 4 preko usb modema?

Recite mi ako se tor-om naprave accounti a posle krene da se kopa,nece li cointelect da banuje naloge zbog pristupanja sa razlicitim adresama?
Neće ! Ja sam bar 8 naloga tako napravio. Samo imaj u vidu da nisam više koristio tor za naloge, dakle koristio sam ga isključivo prilikom otvaranja naloga.

Kad svi nešto pitaju ajd i ja ću 😀...postoji li opcija da se na jednom kompu pokrene kopanje sa 2 različite Ip (npr. kablovski internet i telenor usb modem) tj. 4 naloga preko kabla a 4 preko usb modema?

Evo ja sam se danas igrao sa tim i mrka kapa, nula bodova.
Najprostije deluje ona ForceBindIP ali to ustvari nista ne vredi.
Prosto se podesava ali ne radi uvek kako treba, nekada radi kako bi trebalo a uglavnom ne radi pa nije upotrebljivo u ove svrhe jer jednom da pobrka sledi ban na osam naloga sto je neprihvatljivo.

Videcu kada malo uhvatim malo vremena i slobodan komp pa cu malo da se poigram sa rutiranjem, od ovoga ForceBindIp nema leba.

Evo ja sam se danas igrao sa tim i mrka kapa, nula bodova.
Najprostije deluje ona ForceBindIP ali to ustvari nista ne vredi.
Prosto se podesava ali ne radi uvek kako treba, nekada radi kako bi trebalo a uglavnom ne radi pa nije upotrebljivo u ove svrhe jer jednom da pobrka sledi ban na osam naloga sto je neprihvatljivo.

Videcu kada malo uhvatim malo vremena i slobodan komp pa cu malo da se poigram sa rutiranjem, od ovoga ForceBindIp nema leba.

Ne moze to tako.
SVe te shminkeraje koje probate preusmeravaju browsere koji koriste http protokol i uglavno port 80 ili 8080 ili sl.
Dakle vasa adresa je i dalje ista,miner ima da je oda cim pristupi...

Vido sam i ja to al mi isto nije delovalo sigurno pa sam zato i pitao ovde na forumu za kombinaciju kablovskog interneta i mobilnog (usb modema) tj. 2 različite IP na jednoj mašini...

Ne moze to tako.
SVe te shminkeraje koje probate preusmeravaju browsere koji koriste http protokol i uglavno port 80 ili 8080 ili sl.
Dakle vasa adresa je i dalje ista,miner ima da je oda cim pristupi...

Ma znam ali rekoh ajde da probam, mozda je stvarno ulozen trud u to i stvarno radi a ne samo http portove a i njih omasi neki put.
Sve u svemu neozbiljan komad softvera.

Ma znam ali rekoh ajde da probam, mozda je stvarno ulozen trud u to i stvarno radi a ne samo http portove a i njih omasi neki put.
Sve u svemu neozbiljan komad softvera.

Jedino moze preko proxija al banovace te sigurica...
Moze i preko vpna al ce i tu da te banuju.
E sad mi pada na pamet neko tunneliranje al je to mnoogo zeznuto,bolje kupi usb net i vozi!
Ionako ce ovo za par dana/nedelja da pukne ko zvezka

Evo mali tutorial za one koji koriste Telenor usb modem - da se prilikom restarta komp automatski nakaci na net. Tutorial je poslao kolega Kidence, ja sam dodao samo jedan red 😀 i sve funkcionise kako treba.

Ja bih zeleo da se zahvalim Kidencetu sto je i meni u toku jucerasnjeg dana poslao tutorijal (zbog posla nisam imao vremena da isti isprobam - veceras jesam i radi odlicno!)

Kod Italijana thread o KOJN-u dostigao skoro 200 strana, tesko da ce ovo potrajati duze od mesec dana.

Ljudi drago mi je da radi, a zalosno je sto nasi operateri ne mogu godinama da poprave njihov softver i ubace ovu korisnu funkciju...Onda moramo da se snalazimo na razne druge nacine u ovom teskom rudarskom poslu ... 🙂

Neće ! Ja sam bar 8 naloga tako napravio. Samo imaj u vidu da nisam više koristio tor za naloge, dakle koristio sam ga isključivo prilikom otvaranja naloga.

A reci mi kasnije kad se podizu pare ,ima li potrebe preko tora ili moze preko ip adrese sa koje kopas?

A reci mi kasnije kad se podizu pare ,ima li potrebe preko tora ili moze preko ip adrese sa koje kopas?

nalozi koji ti kopaju na prvoj ip adresi isplacuj sa nje ...ova druga 4 sa te druge...mozes i sva osam sa iste ali ako nedaj boze popijes ban na jednoj adresi zbog pregleda naloga popices i na drugoj

Ajde ljudi budite solidarni podelite znanje, sigurno je neko sa više karti probao ovo
postoji li opcija da se na jednom kompu pokrene kopanje sa 2 različite Ip (npr. kablovski internet i telenor usb modem) tj. 4 naloga preko kabla a 4 preko usb modema u isto vreme?

tj. kako "naterati" 1 miner da radi na 1 IP a drugi miner na 2-gu IP?

Poslednja izmena:
nalozi koji ti kopaju na prvoj ip adresi isplacuj sa nje ...ova druga 4 sa te druge...mozes i sva osam sa iste ali ako nedaj boze popijes ban na jednoj adresi zbog pregleda naloga popices i na drugoj

to,to.
Mada mislim da nema toliko veze odakle gledas.
Mislim da sistem gleda minere

evo sta kaze jedan Italijan: "so in practice 7-8 hours at 355khs and the remaining 15-16 hours 5khs. Total for the day: approximately € 1.3"

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno