Šta je novo?

Dragon Age 3

Sve i jedan film koji sam gledao u životu je 24 ili 30fps. Ne kapiram ovaj globalni rant na 30fps cinematics?

Zavisi. Moras da se setis da filmovi i kompjuterski generisane slike nisu snimane na isti nacin. Filmovi imaju motion blur tj. imaju cime da popune praznine izmedju kretanja objekata. Kompjuterski generisane slike nemaju tu mogucnost. Tako da ako je in engine cut scena, sto opet nije isto sto i cinematic jer je cinematic van engina posebno napravljen(kao animirani film), onda se 30fps ocigledno vidi kao seckanje kada se uporedi sa 60fps.

Motion blur u 30 frejma koji si pomenuo je vise vezan za CRT ekrane / film.. neugledniji je tamo, prelazi izgledaju tecnije nekako..

Ali opet, 30 fps treba da cinematic-u, tj filmu daje upravo taj filmski smek.

ne znam da li si ikada video na televizorima koji imaju smoothing slike, 200hz i bukvalno "prave" medjufrejmove (laicki receno) - pustis neki kvalitetan snimak filma, ukljucis tu opciju na max i sve ti izgleda kao studijski snimak, smejurija.. gledas AAA film izgleda kao da gledas jutarnji program

E ovo sam cekao duze vrijeme. Neka kombinacija Skyrim/DA. Radi fluidno na mom kompu sve na maks, nema sjeckanja, stucanja, stutteringa.

Pa Frostbite 3, sredili su ga valjda posle godinu dana :D

Nego isplati li se kupiti ovu igru, mislim ulozeno/dobijeno, I kakav je MP ?? Ili pak uzeti FC4 (Uzeo bih neki od ova dva naslova na mehico Origin-u) ?? Ako budem uzeo DA:I, isplati li se dodati jos 5$ za DD, mislim da li oni dodaci imaju smisla I vrede li taj novac ?? Malo smaram, ali ipak moram pravilno trositi sredstva koja jos ne zaradjujem svojim radom :D

Ovo provjereno radi. Ide 48-60fps u cutsceens

Origin Tutorial:

Step 1: Boot up Origin

Step 2: Right Click on Dragon Age: Inquisition and select Game Properties

Step 3: Paste

-GameTime.MaxSimFps 60 -GameTime.ForceSimRate 60+

Step 4: Click Ok then Click Play and Enjoy!

Sve i jedan film koji sam gledao u životu je 24 ili 30fps. Ne kapiram ovaj globalni rant na 30fps cinematics?

Zavisi od toga da li je cinematic prerenderovan ili ne, ako je prerenderovan, 30fps je dovoljno, a ako karta to radi u hodu, onda baš i ne.

Ovako, prvi utisci:

- Tactical kamera je dosta slicna DA:O, uz tu razliku da se krece po tlu (samo ponegde moze da se izdigne u vis). MAlo je nepreglednije ali sta je tu je.
- Igra je pauzirana u Tactical kameri
- Party memberi se mogu svi kontrolisati, moze im se dati gde da zauzmu najbolju poziciju, i to nevezano za poziciju igraca, mogu se solidno rastrkati po mapi.
- Fight moze biti kliktanje po neprijatelju, ali moze i da se izvodi isto kao u DA:O, pauza-odabir napada za sve membere, napad
- Svi stats-i vezani za napade se mogu ukljuciti (damage, health itd)
- Pobijes neprijatelje i mrtvi su, zasad nema padobranskog desanta kao iz dvojke
- Inventar je tu za sve party membere (moze im se menjati odeca, oruzja, itd)

Grafika sve na ultra, radi ok-ish u 1440p osim u cutscenama koje stucaju prilicno. Jako lepo izgleda, zvuk je takodje odlican.

Meni je dovoljno da su par bench-ovaca uglavnom zadovoljni,tako da cu i ja pazariti!

Jos nekoliko utisaka (ne mogu da editujem poruku iz nekog razloga):

- Prica djene djene za sada, (spoiler free, 10 minuta uvoda) nesto se misteriozno desilo > dungeon > spasavajmo svet
- Kretanje je desni klik misem za rotaciju kamere i WASD, scroll moze da odalji kameru prilicno
- Nezgodno je naci kursor na ekranu na kom pada sneg
- Ikonice za napade, napitke i magije su taman i mogu se ukljuciti da budu na dnu ekrana kao u kecu, jedino sto je krupnije jesu ikone za karaktere u druzini i njihov health/trenutno stanje

Meni deluje dosta bolje od dvojke, nema "onaj feel" kao kec, ali mi je ok u sustini

Kursor jako mali. Na zutim ili bijelim pozadinama u toku borbe znao sam ga izgubiti.
Kretanje mi je ok, navikao sam se za 10 min. Mada prakticno 50% vremena drzim pritisnut lijevi klik misa + W.
Mjesta za magije i napitke su mnogo dobro rijesili, nesto poput wow-a. Brzo i prakticno. Dole u dnu ekrana komandama na 1-9
Cutscene stucaju i kad su na 60fps
Fluidno je na 280x, oko 60 zakucano, padne na 30-35 na momente negdje ali za ovakvam tip igre ne predstavlja problem niti 1%.
Grafika odlicna, ispeglano sve do najsitnijih detalja.
DX11 bolje radi nego Mantle.
Skill sistem odlican. Crafting takodje (diagram, raw matterials i udri). Raznolikost oruzja.
Sve je pregledno.
Po meni, vrijedi svakog eura.

Poslednja izmena:
rispekt za sve koji su dali 60 evra da bi gledali/igrali ovako nesto

rispekt za sve koji su dali 60 evra da bi gledali/igrali ovako nesto

Ovako nešto će videti oni koji su kroz dijaloge sami to tražili, ne ide to baš tako da trčkaraš nevino kroz igru i da te u sledećoj sceni raščereči bik, tako nešto je ipak bilo vezano za Fallout 2 :d

Smarate više sa tim glupostima. Neko bi pomislio da ovo i igrate samo zbog takvih stvari.:D

Ahahah, ovo ko South Park sa đavolom i Sadamom Huseinom :d

Ovako nešto će videti oni koji su kroz dijaloge sami to tražili, ne ide to baš tako da trčkaraš nevino kroz igru i da te u sledećoj sceni raščereči bik, tako nešto je ipak bilo vezano za Fallout 2 :d

Pa da, i onda ce da napisu opis za The Escapist gde ce igri zalepiti najvisu ocenu uz zakljucak:

BioWare has created a role-playing game which feels like a massive monument to our culture. Inquisition is an absolute blast to experience for one hour or 150.

Izvor

Lik koji je radio opis je gej. Bioware zna sta radi ;)

Kad vec likovi koji cekaju "narodnu verziju" (opet) skrecu temu u aut -

Na osnovu cega "se zna" da je taj lik gej? Sto ima U2 na fejs profilu? Sa kim li je napravio dvoje dece da mi je znati...

Pa i da jeste i da nije kakve veze ima. Ovde se priča o igrama ko voli voli ko ne voli ne voli...a uzgred što gledate takve stvari na YTu ako su već fuj....nešto tu nije u redu.

Pa ima veze jer se onda montira "zavera" da neki tzv gej lobi daje visoke ocene igri jerbo ovo nije RPG vec zapravo gej simulator, od koga se srbendama dize K (na glavi) ili stavec. A filpan citajuci vesti i klipove koje kace dobroobavesteni ljubitelji igara u ovoj temi vec sprema vile da nabada neke tamo sto vladaju svetom:d

Poslednja izmena:
Uzeo igru preko Mehico Origin-a, i stavio da se skida, tako da cu tek sutra da je zaigram :p Uzeo obicnu verziju, pa ko igra i online, mozemo ponekad da opicimo :D

Ja sam baš hteo da kupim 10 kopija igre za slučaj da mi ukradu neki od origin akaunta jer se akaunti sa ovom igrom jako cene, ali kad sam čuo da je cutscene zaključan na 30 fps-a, odlučio sam da odustanem od PC gaminga. The Forest najbolja igra na svetu, u meniju sam imao 357 fps-a, nikad nisam tako uživao, kao kada sam tu nameštao rezoluciju, tako je fluidno.

Na osnovu cega "se zna" da je taj lik gej? Sto ima U2 na fejs profilu? Sa kim li je napravio dvoje dece da mi je znati...
Ovo i mene interesuje. Sad sam malo guglao njegovo ime i nigde ne vidim da je lik gay. 100% bi neko od likova koji tvrde da da on "gura agendu" do sada iskopali neki tvit gde priča o svom dečku, mužu, komeveć... Pre će biti a je jednostavno Bioware fanboy.:D Escapist je onomad DA2 zalepio puno bolju ocenu nego Witcheru 2.

Ja sam baš hteo da kupim 10 kopija igre za slučaj da mi ukradu neki od origin akaunta jer se akaunti sa ovom igrom jako cene, ali kad sam čuo da je cutscene zaključan na 30 fps-a, odlučio sam da odustanem od PC gaminga. The Forest najbolja igra na svetu, u meniju sam imao 357 fps-a, nikad nisam tako uživao, kao kada sam tu nameštao rezoluciju, tako je fluidno.
Turio sam dve GTXXX 666 666 EatsLittleChildren graf'čke u kompjutor a frejmrejt u 7680 x 4320 rezoluciji opet pada ispon 200 frejmova po sekundu!! KONZOL PORT ŠAJT! BURN IT VIT FAJER!

Poslednja izmena:
Ovo i mene interesuje. Sad sam malo guglao njegovo ime i nigde ne vidim da je lik gay. 100% bi neko od likova koji tvrde da da on "gura agendu" do sada iskopali neki tvit gde priča o svom dečku, mužu, komeveć... Pre će biti a je jednostavno Bioware fanboy.:D Escapist je onomad DA2 zalepio puno bolju ocenu nego Witcheru 2.

Turio sam dve GTXXX 666 666 EatsLittleChildren graf'čke u kompjutor a frejmrejt u 7680 x 4320 rezoluciji opet pada ispon 200 frejmova po sekundu!! KONZOL PORT ŠAJT! BURN IT VIT FAJER!

Ja sam odavno filmove počeo samo da slušam i zamišljam šta se dešava, ne mogu da podnesem onako nefluidan snimak. Zar ja u ovakvom vremenu moram da se mučim? I zar ne mogu sutra da izađem i ribama pričam kako su mi tečne animacije u najnovijim nindža kornjačama, nego nam je svima isto? REVOLT!

Ja sam odavno filmove počeo samo da slušam i zamišljam šta se dešava, ne mogu da podnesem onako nefluidan snimak. Zar ja u ovakvom vremenu moram da se mučim? I zar ne mogu sutra da izađem i ribama pričam kako su mi tečne animacije u najnovijim nindža kornjačama, nego nam je svima isto? REVOLT!

A zasto ne otkljucas fps u animacijama?

Vizuelni deo igre je odličan. Kreiranje likova je dosta izdetaljisano pa tako može svašta da se napravi. Npr.

deneris.jpg

jamie.jpg

^
Lepo!Jos sat vremena pa ce se probati!

Nazad
Vrh Dno