Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Kakve predpostavke, to su cinjenice... Vidi se da nisi koristio WP dugo, ja sam imao L800, L720 @ sada 1020 sto se tice WP stvari su itekako bolje nego pre po svakom parametru a sto ti hoces neku trku WP sa IOsom to je nesto drugo, ja ti mogu reci da se ne oseca nedostatak app kao pre dve tri god... Da od funkcija gotovo sve potrebno postoji, e sad potreba za updatom je stvar vise tvoje dosade nego stvarne potrebe, kada bude bice dobro. BTW ako imas CV (Country Variant) onda ne brini za update dobices ga medju prvima, kao sto sam ja Cyan uz 8.1 dobio u avgustu, a neko tek sada preko nekih mreza dobija..

Poslednja izmena:
Ne, nisam dugo koristio WP. Imao sam samo staru motorolu sa WM (7 bese?) i uzivao u istoj. Nevezano sa tim, ne vidim sta dobro moze da donese stav "pa dobro, sta bude bice". Ja zelim da MS uspe i da WP platforma bude jaca. Zelim i da neke specificne aplikacije koje sam imao na iOS-u imam i na WP-u. To nije stvar moje dosade vec nesto sto valjda zdrav razum trazi. Oni moraju da pridobiju developere a realno ne rade bas puno po tom pitanju nego prave selfi telefone... A ako cemo o bas konkretnim stvariama koje me uzasno nerviraju a konkurencija ih ima su recimo folderi onda prokleta "lupa" kad treba da editujem napisan tekst onda jos indikacija u status baru itd. Sve sitne stvari koje konkurencija odavno ima i ne vidim razlog da se sad oduevljavam njihovim mikroskopskim koracima unapred. Imaju neverovatno dobro optimizovan OS i nervira me sto ne rade nista po tome da ociste patos iOS-u i Androidu. A jos ce im teze biti sad kad se Android 5 rasiri po uredjajima jer je google uradio bas muski dobar posao i ispeglao i izglancao svoj sistem do neprepoznatljivosti...

Pominjao si nazivao WP kao WM sto je nije tacno, kernel je totalno drugaciji u WP, moze se reci portovan od W8 naravno modifikovan. Znaci govorimo o necemu sto nema veze sa WM. Vidim da nisi zadovoljan, nisam ni ja ali za sada imam tel koji bukvalno ubaguje mozda jednom godisnje sto je za svaku pohvalu, a sto ne obrise patos sa IOSom, hm to je smesno komentarisati i nece biti uskoro a ni u buduce.

Dont fight Switch to IOS or Android.

Ako si mislio na foldere, onda vidis upravo WP folder (otvoren) na Startu i super je odradjen u 8.1.1 ;)

79e60f37e2e8e0f3bd5ac8c53bd13e3d.png

A ako poredis UI sa IOS-om, onda stvarno treba da se zapitas zasto si uzeo WP. Ja npr bi se pre vratio na Android nego da zapocnem koriscenje IP koji mi je potpuna nebuloza od Interfejsa.. Prvo na IP settings je isto zbrka, imas odbojene sekcije i sto vise tovaris app sve je veca lista, npr da su gupisali stavke nego su ih odvojili poljima bez naziva... A posle neko kaze WP settings je uzas, wau pa nije bas toliki. Problem je sto Android i IOS imaju dosta slicnosti , dok WP izgleda drugacije u svakom smislu i tako je izrazena fobija da se predje na nesto drugacije, opet kazem izgovor oko app i igrica je sada proslost, ima dovoljno svega i svacega i sada na WP. Pomeni bas neku app koja postoji na IOSu a nema je na WP? (a da je bitna) ;) i ako zelis da WP uspe malo glasaj na UserVoice a manje ovde negativnih stavova i poredjenja sa IOsom i Droidom koji kazes da ke u skoro savrsen, to ne postoji ;)

Poslednja izmena:
Kakav je to Total Commander, ne nalazim ga, daj link?
fb0a21875f96a6a62026507a938d68a4.png

Kako se prijaviti za Beta testiranje, ovo je super?

Poslednja izmena:
:D ja sam se pre jos dva meseca prijavio :D kada je bila alpha ;) testiram vise FM pa cu jedan da ostavim, eventualno dva :D

Druze, ili sam ja konfuzan ili si ti resen da mi (iz ko zna kog razloga) kontriras po svaku cenu ...

Pominjao si nazivao WP kao WM sto je nije tacno, kernel je totalno drugaciji u WP, moze se reci portovan od W8 naravno modifikovan. Znaci govorimo o necemu sto nema veze sa WM. Vidim da nisi zadovoljan, nisam ni ja ali za sada imam tel koji bukvalno ubaguje mozda jednom godisnje sto je za svaku pohvalu, a sto ne obrise patos sa IOSom, hm to je smesno komentarisati i nece biti uskoro a ni u buduce.

Napisao sam da sam pre mnogo godina imao motorolu (zaboravio sam model, preklapaca je bila u svakom slucaju) koji je imao Win Mobile sistem. Vrlo dobro znam da to nema veze sa trenutnim WinPhone sistemom i ne kapiram sto to konstantno ponavljas kao da je sveto slovo? Spomenuo sam to samo kao odogovor na tvoju opasku kako si ti do sad promenio nekoliko WP telefona... mozda nije za poredjnje al' reko da ubacim informaciju da mi je kroz ruke ipak proslo svasta od telefona i OS-ova...
Zasto bi bilo smesno komentarisati moju zelju da WP jednog dana bude jak ili jaci od konkurencije? Imaju SVE uslove za to sto se hardvera i softwera tice i moraju da promene svoju strategiju vrbovanja novih developera jer im selfi telefoni nece pomoci da svoj trzisni udeo nesto ozbiljnije povecaju. Takodje smatram da je suludo to sto najavljuju da ce HERE maps i Cortana biti dostupni i na ostalim platformama sto dodatno pokazuje da ce hardver bataliti u nekoj buducnosti. To mi se licno ne dopada jer mi je WM prijatno osvezenje i zadovoljan sam konceptom. Ja nisam bitan preterano ali da sam developer trebao bih da sam bitan MS-u...

-

Ne znam sta si onim "don't fight" hteo da kazes...

Ako si mislio na foldere, onda vidis upravo WP folder (otvoren) na Startu i super je odradjen u 8.1.1 ;)

Jako mi je drago sto ti imas foldere ali ja na 1520 to jos uvek nemam jer je pitanje kad ce mi taj famozni i ultrakomplikovani po operatere i njihovu funkcionalnost kompromitujuci 8.1.1 update stici na telefon. Ne zelim da se igram beta testera i necu da otkljucavam telefon da bih instalirao bilo kakve preview za developere. Tacka. Pobegao sam od Androida i iOS zbog svih root i jailbrake smaranja...

A ako poredis UI sa IOS-om, onda stvarno treba da se zapitas zasto si uzeo WP. Ja npr bi se pre vratio na Android nego da zapocnem koriscenje IP koji mi je potpuna nebuloza od Interfejsa.. Prvo na IP settings je isto zbrka, imas odbojene sekcije i sto vise tovaris app sve je veca lista, npr da su gupisali stavke nego su ih odvojili poljima bez naziva... A posle neko kaze WP settings je uzas, wau pa nije bas toliki. Problem je sto Android i IOS imaju dosta slicnosti , dok WP izgleda drugacije u svakom smislu i tako je izrazena fobija da se predje na nesto drugacije, opet kazem izgovor oko app i igrica je sada proslost, ima dovoljno svega i svacega i sada na WP. Pomeni bas neku app koja postoji na IOSu a nema je na WP? (a da je bitna) ;) i ako zelis da WP uspe malo glasaj na UserVoice a manje ovde negativnih stavova i poredjenja sa IOsom i Droidom koji kazes da ke u skoro savrsen, to ne postoji ;)

Ne zelim preslikana UI resenja ali, izvini, sa cime da poredim? Ako tebi nije haos ovo sa setings menijem onda si mazohista. iOS nije sjajan ali je bolje organizovan od ovoga. Ako nista drugo imas mobile data on/off glupi switch... i ja bih se radije vratio na Android nego na iOS. A novi 5.0 je bas primamljiv.
Fobija? Pa ja sam na WM presao bas zbog ovakvog homescreen-a i dizajna. Osvezenje je i ima nekih prednosti ali ima mesta za poboljsanja. Toga su (naravno)svesni i u MS-u i siguran sam da rade na tome i da slusaju korisnicke predloge (hvala za link, glasao sam) ali je izuzetno FRUSTRIRAJUCE da ti par zgodnih novih funkcija najave u pompeznom updejtu koji onda cekas pola godine a za neke korisnike cekanje moze da ispadne i duze. TO je jednostavno GLUPO i kao takvo se mora kritikovati. Ovde cu da pisem sta god ja smatram da treba da pisem i ako ti moje negativne kritike toliko smetaju stavi me na ignore listu. Zao mi je sto moj pokusaj konstruktivne kritike i dijaloga izmedju WM korisnika smatras izrodom moje dosade i omalovazavas ih time sto mi postavljas pitanja kao da sam juce uzeo prvi put moderni moblini telefon u ruke...

Takodje, lepo sam napisao da bih voleo da vidim specificne aplikacije a nikako bitne. Na svu srecu vecina bitnih postoji na WP-u i rade jako dobro.
Sto se specificnih aplikacija tice evo recimo, ne kupuje mi se iPad da bih mogao da koristim VControl softwer kojim mogu preko wi-fi-a da kontrolisem digitalnu audio konzolu ili svoj PC i audio sofware. To mi recimo jako fali a mogao bih da uzivam u ovom velikom displeju koji imam sa L1520... ne vidim sta je neracionalno u tome da me nervira MS koji se ne trudi da dovoljno stimulise developere da se taj app jednog dana pojavi i na WP platformi.

Imao si verovatno MPX 200 ili 220, oba sam imao i ni sam ne znam koliko telefona do sada. MS ov sistem je oduvek bio stabilan iako zatvoren i bez onoga sto je konkurencija imala u ponudi. Nekada je HTC probijao modele sa WM, sada su to uspeli uz pomoc Nokie da WP proguraju, opet u istoj meri kao i pre par procenata. Ne zelim da kontriram ali sebicno je da trazis tako specificnu app od MSa, pisi mail developeru pa neka pusti takvu app i za WP, valjda je i njima u interesu da ponude svoj proizvod (softverski) na vise platforma..

Da kukamo mozemo svi, od toga nema vajde, nego ili menjaj ili se prilagodjavaj. Eto zato ti i pisem ali ne vredi WM ne postoji vise nego WP, zato i jesi konfuzan, pogledaj sta pises. Pozdrav

@ivan975
Ja sam cekao oko nedelju dana, e sad mozda se stvari ubrzale ;)

Poslednja izmena:
Dobro je da si se opet dohvatio potpuno nebitne stvari u svemu sto sam napisao ... kako god.

Developerima je u interesu samo da imaju profit a on zavisi od popularnosti odredjene platforme. Apple je to od starta to shvatio i ulozio ogroma sretstva da bude tu gde je sada jer je igrao na kartu popularnosti a Android je uspeo u tome sto se nalazi na svemu od frizidera do tableta... MS ima dovoljno kapitala da uradi slicnu stvar ali im iz nekog razloga treba pola godine za mizerni update sa par dodatnih opcija. Eto, u tome je problem a jos veci je problem imati stav "prilagodjavaj se". Da je takva vecina ne bi ni foldere sada imao na svom WP telefonu.

Da li WP8.1 dozvoljava instalaciju aplikacija na mem.karticu konkretno kod HTC 8S telefona?

Postoji li mogućnost kao na androidu u podešavnjima za mobilnu mrežu odabrati only 3G?Ovo mi je vrlo bitno jer mi je slab 3G signal,jedna ili dve crtice,i nema šanse da ga koristim osim ako ručno ne namestim da koristi samo 3G.

To možeš da imaš ako instaliraš vijetnamski firmver. Meni je isto to trebalo na L820 i instalirao sam ga i sad imam tu opciju.
Ako te interesuje pronaći ću uputstvo kako se to radi.
Pozdrav

@dejan87dex
"@ivan975
Ja sam cekao oko nedelju dana, e sad mozda se stvari ubrzale ;)"
Pa jel taj pametan, šta glumi sa nedelju dana, u banku se loguješ odmah?!?

Radi bolje i to dosta, brzi je i lepsi :) na L630 sada radi ok...

Jos samo da urade da ostaje u pozadini, da se ne zatvara, kada se izadje na strelicu. Kao sto je uradjen skype, fb i messenger. I jos malo da ubrzaju startovanje aplikacije i bice potpuno upotrebljiv

Problem su te app koje rade sa zastarelim sdk ;) pa tako imamo malo (par) dobrih 8.1 app!

Zna li neko zasto mi posle updatea battery savera na glanceu mi stalno pokazuje power saver mode, bez obzira sto je puna baterija?

^^ Metrotube :D

Metrotube, myTube i Tubecast su po meni top 3 .

Hvala vam ja koristim my pa da vidim ima li jos nesto da valja.

Preporuka za igru Tentacles: Enter The Mind. Fenomenalna je.

Tubecast je ubedljivo no1 po mogucnostima tu nema price. E sad, kome ne trebaju sve funkcije iste moze da se vodi dizajnom itd pa da bira izmedju ostalih...

Zna li neko zasto mi posle updatea battery savera na glanceu mi stalno pokazuje power saver mode, bez obzira sto je puna baterija?

Udji u battery saver pa na settings i vidi dal ti pise always on, stavi da se ukljucuje samo kad je battery low.

Posto nisam koristio wp odkad je izasao oficijalni cyan, moze li neko da mi kaze da li su sredili rad sa attatchmentima, znam da je to bilo mnogo lose odradjeno. Da li jos cesto iskace onaj resuming ekran, kad sam imao lumiu 525 na cyan dp, samo njega sam gledao :)

Nazad
Vrh Dno