Šta je novo?

ATI Catalyst/AMD Crimson - diskusija, pitanja, linkovi

Cu probam. Jel to neka novija opcija implementirana ili los drajver samo?

Izvrsio sam deinstalaciju iz safe moda kako je ddu trazio. Sad se restartovao i vratio komp u safe mod gde pise nije driver software successfull installed, pa sam se instalira Standard VGA Graphics Adapter, on se vrti vec 15 minuta. Jel da podesim da se direktno instalira preko neta update ili ne? Ima to neke veze sa ovim vga instaliranjem sto se dugo vrti? Podesio sam da mi se ne instalira preko neta, vec sam da to uradim. Kako je bolje?

Poslednja izmena:
da prvo skines zadnje drajvere koje ti amd-ov sajt ponudi bas za tvoju grafu,pokrenes ddu,prebaci te u sejf mod,pobrises sve,iskopcas se sa neta,cisto instaliras drajvere i to je to.ako i dalje bude problema ili je do instalacije win-a,ili je do hardvera,ili su gremlini.

Ljudi, greska, nisam bio u safe modu zbunile me velike ikonice. Ikonice su mi sve ovako velike kao da jesam i kad startujem windows normalno. Isao sam na DDU da deinstaliram amd driver i ubacim novu v 14.9, sad se vrsi to kao na slici, ali je sve ogormno od kad sam pokrenuo DDU. Resenje moze? Hvala! :)8459865.jpg

EDIT: Vratilo se sve u normalu, velicina ikonica i ostalo. Ubacio sam DDU, deinstalirao amd driver van safe mode-a, kad sam pokrenuo DDU bile u mi velike ikone dok nisam sad rucno ubacio 14.9 verziju i opet nemam Switchable graphics pod Power kao na slici vec samo power play. Da li da uradim sve to, ipak u safe mode-u ili da batalim. Kako da nadjem bas za moju graficku? 7400M HD je. http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows+7+-+64 odavde sam skinuo prvu v 14.9.

Poslednja izmena:
nista te ja ne razumem,napiao sam ti tri puta isto sta treba da uradis.ikonice su ti velike jer je 800x600 rezolucija inace u sejf modu,i 800x600 je rezolucija po difoltu u windowsu kad radi bez grafickih drajvera.nozes pa pokusas da je prebacis na koju tebi odgovara (ovo nemere u sejf modu) ali nije garantovano da ce uspeti bez drajvera za grafiku.

uradi ovako kao sto sam napisao.

Switchable graphics ne mozes da koristis ako skines drajvere sa amd sajta,nego moras sa sajta tvog laptopa... Obicno su matori koliko i laptop. Guglaj leshcat labs,on pravi najnovije drajvere za switchable graphics.

Ok, hvala vam. Vidim na leshcat labs ima 14.4 v2 ubacicu nju i ovu prvi 14.4 i uradicu preko DDU kao sto mi je receno instalacije. Nisam znao da treba bas za moju graficku, pa sam skinuo prvu najnoviju sa amd sajta.

Ako imas switchable, znaci imas dve. Integrisanu i tu diskretnu. Sa amd sajta ti dodje driver samo za diskretnu, pa zato ne mozes da prebacis na integrisanu za power save.
Ne znam koji laptop imas, pa ni ne znam koja je ta integrisana. Ali na leshcat bi trebalo da ima za sve.

Radi sa onim lashcatlabs kako treba, ima one opcije sto u Power sto su falile. Hvala @ umart, @ ivicanikolic34. Samo da pitam da li da odmah predjem na v 14.9, bete 1 i 2, i 14.11. 1 sto preporucuje @vuk40? Da li ti driajveri sa sajta amd nisu za sve grafe tako da nema potrebe da radim update rucno ili preko neta ili da ih skidam sa leshcatlabs da radim update?

Poslednja izmena:
Za te slabije grafe sa laptopova ti je isti djavo... Ja stavljam nove jednom u godinu dana i ne vidim razlike...

mozda misli za client za igre,ima zove se raptr,i isto je smece kao i nvidia experience,mozda i gore.

Posto treba da mi za koji dan stigne R9280X-DC2T-3GD5-V2 koje drajvere da instaliram :d
Od ovolikih beta drajvera i "oficial" drajvera ne mogu da se pronadjem :D Vidim ima poslednja beta 14.11.1 Beta, onda neka Catalyst 14.9.1 Beta Driver i 14.9 ovaj Catalyst Software Suite

Poslednja izmena:
zadnju betu uvek prvo probas,pa onda ostalo.kad sve skockas pusti unigine heaven i/ili novi tomb raider benchmark,pa skrinsot gpu-z senzor taba i postavi na 280x temi,da vidimo je' asus ispeglao hladjenje VRM-a,bas me zanima.

Poslednja izmena:
jeeeej,ne zakucava sa obadve karte prilikom instalacije drajvera vise,konacno su to sredili,tri bambija za amd <3 <3 <3.

Nazad
Vrh Dno