Šta je novo?

Sony Xperia P

^ postoji 4.4 rom za XP koji radi bez problema a kvalitet zvuka/kamere/kamkordera je isti kao na sony romovima?

Pa sta postoji onda? :)

Da podelim moje iskustvo sa CM 11. Više od nedelju dana se ne pojavljuje call lag. Osim bluetootha, sve radi. Probao sam da ga uparim sa headsetom u kolima i stalno prijavljuje neku grešku(a ranije se povezivao problema). Ali to mi je manje bitno. Data transfer je dosta bolji, jer ranije na 2g nisam mogao skoro ništa da uradim. Tranzicije između dva prozora su vrlo tečne i ne koče. Zvuk na zvučniku kad pustim muziku je malo tiši. Sad kad punim fon, a neko me pozove, nema prekida punjenja. I najveća mana ovog custom ROMa je baterija. Ide kao luda. Nema šanse da izdržim više od 20h. Ali bože moj, očigledno da sa ovim fonom nešto mora da fali. Ali one bitne stvari koje meni trebaju me više ne zezaju. Ono što me je oduševilo je ona fora sa povlačenjem roletne sa leve strane i u sredini. To što možeš da podešavaš app na levoj roletni me je oduševilo i što mi je oduvek falilo. Kao kod Samsunga npr gde možeš da dodaš brdo app. Ima dosta pozitivnih stvari, manje lošijih, ali za sada je vrlo dobar. 4+

Ja sam bio na Enigmi 7.2. Mora da nije legla dobro, telefon je kočio posle dužeg korišćenja. Ali baterija, ujutru skinem sa punjača, uveče pada na ispod 10% jedino ako sam ga stvarno maltletirao. Često je uveče ostajalo po 40-50%. Vratim se na stock 4.1.2., dva do tri punjenja u toku dana, strašno. Sad sam opet na Enigmi, ovaj put 7.3, i sve opet radi kako treba, baterija skroz kul, dan-dan i po. I nema call lag-a, a na stocku sa Nemesis kernelom se opet pojavljivao.

Konacno sam se vratio na ICS, medjutim mislio sam da cu kada flesujem telefon ostati bez svih podataka tj. da ce automatski obrisati sve iz telefona (sto sam zeleo), medjutim to se nije desilo. Glupost, taman sam mislio da ce biti telefon kao nov. E, sad me interesuje kako da ugasim onu notifikaciju za update? Ima u podesavanjima da se iskljuci, medjutim ne iskljucuje se, ne znam ni sam sto?

EDIT: Kako da obrisem sve sa telefona tj. da krenem od nule sa ovim novim ICS sto sam instalirao?

Poslednja izmena:
Moras da se pomiris sa tim, jedino ako imas root-ovan fon pa da se pokusa nesto. Ja posle toliko vremena i ne primecujem tu notifikaciju, je6ga sad si me podsetio :d

Moras da se pomiris sa tim, jedino ako imas root-ovan fon pa da se pokusa nesto. Ja posle toliko vremena i ne primecujem tu notifikaciju, je6ga sad si me podsetio :d

Kako da obrisem sve sa telefona tj. da krenem od nule sa ovim novim ICS sto sam instalirao?

Udjes u podesavanja pa vracanje na fabricka podesavanja i stikliras opciju izbrisi internu memoriju,i onda ti je ko da je izasao iz fabrike.

Da li mislite da ce to uticati da recimo telefon bolje radi, kada ima manje zauzete memorije? Primetno je da kada upisuje fotografije na skoro punoj memoriji, onda je to mnogo duzi period nego kada je malo rasterecenija memorija... Da kucnem u drvo, sada radi odlicno na ICS, nema call laga, nema ni nekih naprednih opcija, ali glavno je tu i to je najbitnije.

Sad videh da budze 5.0 android za Samsung S3 mini (za sada postoje problemi sa zvukom i kamerom), XP i taj telefon imaju slican NovaThor cipset (XP ima malo noviju verziju, U8500 vs U8420).
U al bi bilo do jaja da se pojavi tako nesto i za nase konzerve :d

Teško, još uvek nema ni jedan jedini kuvani 100% funkcijonalan rom.

Da napisem samo da nema vise call laga kada sam vratio na ICS. Telefon radi znacajno bolje.

Medjutim imam utisak da se baterija znatno brze istrosi, a telefon se koristi identicno kao i pre... Da li mi mozda Notification Toggle jede bateriju? Hm,....

Nisam imao takve probleme sa N. Toggle.. jedino sto se nekad javlja lag pri koriscenju tih precica, ne uvek ali desava se da zalaguje, to i tap to zoom stock galeriji su prakticno jedini veci lagovi kod mene na ICS. U stvari to zumiranje vise ima neka mikro seckanja. Sve ostalo radi dosta brzo, preporucujem ti Smart Launcher, koristim vec mesecima i kao da imam za generaciju noviji telefon sto se tice brzine i izgleda.

Niste mi jasni sa tim ICS, stock JB + apex sa drugim kernelom radi perfektno. Baterija odlična, +sve pogodnosti koje donosi JB.

Poslednja izmena:
Jos neko je napisao da postoji opcija stock JB + neki kernel i da sve radi odlicno. Mene je iskreno mrzelo da se cimam oko toga.. mada kazu da je kamera jos malo bolja na JB kao i zvuk preko slusalica ali za neke nijanse, samo to sto me je vuklo ka toj kombinaciji..

Ima li Smart Launcher ovaj gore notification toggle, da ne moram posebno da ga instaliram? Koristim Nova launcher i stvarno sam zadovoljan.

Koristim free verziju i mislim da nema.. mozda u full ima NT. Ali posto koristis Novu i ne treba ti smart, mislio sam da si na stock launcheru..

Malopre proverih, blizu sam 3500 fotografija snimljenih sa XP (za 23 meseca) i negde oko 80Gb 1080p snimaka, kamera je odradila super posao :)

Poslednja izmena:
@hsv, ae isprasni sanduče, ne mogu pp da ti pošaljem. Hvala :)

Pa i dalje koristim, 4.0.4. Sto?

Poslednja izmena:
6.1.B.0.544, sto?

Onako, hocu da probam ics cisto da vidim kako izgleda ovaj telefon bez call laga. JB radi ok ali call lag je tu uvek bilo da je 1 sec ili 5 bas ume da iznervira...
Kako radi ta verzija ima li kakvih bug-ova posto ima jos tri posle nje koje je Sony pustio.

Znam da jedan od tih ICS ima bag sa kamerom tj blic u 8mpix modu brlja. Ja nemam taj problem, kamera radi odlicno.

E sad, sta sam primetio a da ne valja - par puta mi se desilo da baterija iscuri, npr sa 15-20% na 0, uglavnom kada je hladno napolju mada mi se desilo i pri ocajnom 3G signalu, stock galerija laguje tj zumiranje ''secka'', koristim Toggle N. aplikaciju i tu moze da se desi primetan lag, npr izadjes iz neke aplikacije, hoces da ugasis gps i onda moras da sacekas par sekundi, nema pravila kada se javlja, nekada odradi brzo, nekada moram da cekam. Desavalo me i se i restartovanje telefona u nekim aplikacijama, npr mondo ali se posle apdejta to vise ne desava. Ali desilo mi se par puta da se telefon restartuje pri multitaskingu sa 10-ak aplikacija uz walkman i surf na losem 3G signalu.

E da, da dodam za kameru, desilo mi se par puta da panorama mod izbacuje upozorenje da prebrzo pomeram telefon iako to nije slucaj, kada ugasis kameru i ponovo upalis problem nestaje.

Uglavnom nemam vecih problema, stock launcher ume da laguje pa koristim smart i ono, mogu da kazem da sam zadovoljan kako sve to radi s'obzirom na godiste i hardver mada postoje problemi, jednostavno se vidi da ovo nije android poslednje generacije.

Nego jesi probao ovo
Niste mi jasni sa tim ICS, stock JB + apex sa drugim kernelom radi perfektno. Baterija odlična, +sve pogodnosti koje donosi JB.

Poslednja izmena:
Ok nije to nista sto se ne moze srediti... kao ovaj call lag :smash:

Ljudi bemu probajte taj drugi kernel. Ja ne bih mogao da izdržim da ga ne probam.

Nego jesi probao ovo

Ma druze probao sam ja sve romove koji su kuvani i budzeni i svaki je imao taj problem, bilo da je u manjoj ili vecoj meri. Nemas pojma kako je glupo kad u drustvu ponavljam 10 puta "halo" do se ne otvori veza. Ne treba meni najnoviji rom ako taj isti ne radi kako treba.

Reci mi jos jednu stvar jel ti ukljucena stamina na tvom telefonu i da li radi led notifikacija kad ti stigne sms ili propustan poziv dok je ugasen ekran...

Ne koristim staminu (na ics se zove drugacije), kada sam kuci telefon je na slabom wifi (1-2 crte iz komsiluka :d), van kuce 2G/3G uz data on mada nekada i gasim/palim po potrebi.
Nisam primetio probleme sa notifikacijama.. mislim mozda se nekada desio neki bag sa njima a da nisam ni primetio.

Nazad
Vrh Dno