Šta je novo?

Battlefield 4

Zato i ne vredi igrati hardcore - zbog bush monstera koji konstantno vise po krovovima i sa jednim metkom te ubiju.

U HC modu se ubija sa 2-3 metka, 4 bas sa pojedinim oruzjima ili ako pogadjas u noge. Ali uglavnom 2-3, a nekim moze i headshotom

Poslednja izmena:
snajper ako te pododi i u mali prst, mrtav si.
2-3 metka samo sa 25-30m. na 70-100m 3-4. siguran sam da bi HC mod imao totalno drugaciju imerziju kada bi se ginulo od metka.. znala bi se svrha supresije - ako proviris, gines a ne da se sklanjas samo iz razloga sto ti je ekran blurovan kao da te pljunula lama u oci.

To vec ima,zove se Sniper Elite :) to bi ohrabrilo kampovanje, a svi igraju BF i CoD zbog akcije. Mada, vise modova nikad nije na odmet, sto da ne, a i dedicated mape za taj mod bi bile pozeljne.

skroz dobra muzika u videu! i jako zabavan video! na kojem je *** prikazano sve sto me nervira u bf :)

sto naravno nema nikakve veze sa vlasterxom licno, igra je napravljena da moze da je igra kako ko hoce, snajp je takav kakav je i moze sa njim da se radi to sto moze i prosto BF je takav take it or leave it

Ovakav komentar razumem i cenim jer posle njega može da se nastavi normalna rasprava. Najviše mrzim kada neko pompezno počne da proziva, a nema pojma ni ko sam ni kako igram.

Hard core mode je jako specifičan i meni zanimljiv jer se gine od 1-2 metka, nema 3D spottinga, mape i sličnih gluposti. Uglavnom ne igram sa snajpom, tj, maltene skoro nikad. Pošto me smaraju, jedini način da ih ostključam sve (to mi je trip, ti unlockovi) je da igram preko onog jednog jedinog koji ima polu-automatsku paljbu kao DMR-ovi. Ovo je bila druga partija da sam igrao sa ovim snajpom. Kad otključam sve za njega, verovatno se vraćam na moju omiljenu support klasu. Naravno, ni za to ne moram nikome da polažem račune bilo kome jer je to meni isključivo zabavno.

Ovaj server na kome igram zna da bude jako zanimljiv jer nema pravila i ograničenja. Zbog toga prirodno privlači najviše snajpera i zbog toga mi je zanimljivo da ih lovim po zgradama. Ako ste videli u videu, maltene su svi koje sam napadao bili upravo snajperisti. Umesto kukanja nad sudbinom i mrskim snajperima, odlučio sam da se zabavim i to se i vidi u videu.

Sad neko može da osporava da ovo nije snajperfield, ali ako hoćeš da pobediš, jedini način je da se prilagodiš situaciji na terenu jer u suprotnom igraš sa hendikepom. Conquest mod nije samo jurnjava za kontrolnim tačkama, već i pokrivanje tih tačaka i ubijanje neprijatelja... sve to donosi poene timu. Drugi argument za deathmatch - ne pada mi na pamet, tamo svi zuje ko muve bez glave, nema smisla igrati u Battlefieldu. Kada mi se igra tako nešto, upalim Team Fortress 2.

Inače oružja sa kojima najviše volim da igram su AWS mitraljez, DAO-12 sačmarica i avioni. Ne sumnjam da će neko da priča i da je to sve za noobove i da pravi igrači igraju samo sa noževima, ali iskreno... za takve - I don't give a f***

p.s. Što se tiče videa, namenjeno je da bude zabavan. Čak je i pesma koja prati savršena za ono što mislim o celoj situaciji sa snajperima. Ali su neki bez imalo razmišljanja krenuli da pljuju po fazonu. Važno da su našli da na mene istresaju svoje frustracije sa igrom... stvarno no comment.

Poslednja izmena:
Ma pusti ih, igras sasvim dobro i proaktivno. To nije snajper kamperisanje, igras agresivnog recona, a to nije lako. E sad, to sto mnogi misle da je i to kampovanje ili imaju nesto protiv snajpera, ***, oni nek igraju kako im je drago, ako im se ne svidja, mogu da promene server.

Stari dobri argument - ali ovo je samo igra. Pa covjece dragi i pricam o igri, i pricam o nacinu igranja. Forum je za igrice i ne znam sta se tripujete nekom ozbiljnosti. Ne trosim dnevno 10min na igranje ukupno niti imaam preko 300h u BF4. Izgleda da ste vi zagrizeni klinci koji BF4 igranje svataju toliko ozbiljno da tako burno reagujete. Boli me uvo i ko si i sta si. Pricam o nacinu igranaj i o onome sta si snimio. I taj "argument" o nekulturi ti je jadan. Po tim prozivkama si ti neotesan. Ti takav hejt donosiš iz kuće pa nemas cime poduprijeti svoje igranje igrica vec vrijedjas kakva je necija kuća. Jadno. Nisam ni pisao o tebi .. jasno ?? Citaj ponovo.. vec o drugima sta rade, pa izmedju ostalog, rade i ono sto si ti snimio. A pricas o meni i o mom odgoju. A ti si se, sta da se radi, nasao prozvanim pa te ocito zabolilo. Keep on going m8.

I kakav fail na tu diskusiju: treba trolati po krovovima jer je igra a ne biti dijete i igrati objektiv, kako kazes, igrati timski je za djecu. Epic fail za medalje.
55ms9.gif
PA svi ovdje pricam oo igranju a ne o tegobama života. Pricamo o video igricama. Ko god veze real life sa gameplayom ima ozbiljnih problema. Kakav crni pro, hardcore gejmeri.. o cemu vi.

Sto se tice HC moda, nije nista drugacije vec je gore zbog nepostojanja killcam. Bilo bi odlicno da je demage model kao na HC-u, ali se to nece nikada desiti obzirom da su dodali jedan metak ekstra za ubijanje. Eventualno ugrati HC na propagandi.

Poslednja izmena:
Glenn, nemoj više da ulazimo u rasprave, banovaće nas obojicu odavde ako nastavimo dalje. Stavi me na ignore, ti si već tamo i rešen problem.

Poslednja izmena:
Uvek sam pričao da nisu krivi igrači zbog exploita već developeri koji exploit tolerišu. Ako napraviš OP pušku u nekom FPS-u računaj da će 90% zajednice da je koristi, ako dozvoliš neograničeno kampovanje sa snajperom bez posledica, računaj da će ljudi to i iskoristiti itd. Dakle problem nisu ljudi već loš game design koji im dozvoljava takvo ponašanje, end of story.

Komike radi, CoD ima bolji HC, gde je dovoljno jedan ili dva metka.

Glenn, nemoj više da ulazimo u rasprave, banovaće nas obojicu odavde ako nastavimo dalje. Stavi me na ignore, ti si već tamo i rešen problem.

Slažem se.. nego.

Sutra izlazi DLC, ima li kakav peč ? Editovali su head gličing itd, ali ptice znaju kada ce nama stici.

[youtube]AJLeI9FkXqw[/youtube]

Nisam video da se u temama vezano za npr. voznju kace klipovi "ko ce vise bandera pokupiti u krugu","ko ce biti najsporiji" ili "ko ce osvojiti najbolje vreme vozeci unazad".Ili,npr. u strategijama "koliko dugo mozes da stojis u cosku dok te neprijatelj ne primeti".I to su igre ali nema takvih klipova.Valjda misle da je bzvz igrati neku igru na taj nacin.

Poslednja izmena:
Uz jednu kljucnu razliku da gomila tih igara ne nudi izbore da radis sta hoces i da imas neku slobodu za *******ciju.

Nego, kad krece download za ovaj DLC?

Za pocetak samo cu da kazem da jesam za razliku od tebe i kazem da nema slobode za *******ciju, a to sto si ti u ovoj (a verujem i drugim temama) poprilicno drzak je samo sporedan problem.

Final Stand : Jos jedan "meh" DLC... Osim besmisleno ogromnih mapa, 63445 battlepacka i nekoliko dogtagsa nista posebno novo, inovativno ni zanimljivo nema... Dobro, ona ruska tajna baza Hangar 21 je odlicno odradjena ali sve ostalo na toj mapi je blagi uzas a ove ostale mape su samo ogromne i to je sve.

Final Stand : Jos jedan "meh" DLC... Osim besmisleno ogromnih mapa, 63445 battlepacka i nekoliko dogtagsa nista posebno novo, inovativno ni zanimljivo nema... Dobro, ona ruska tajna baza Hangar 21 je odlicno odradjena ali sve ostalo na toj mapi je blagi uzas a ove ostale mape su samo ogromne i to je sve.

A roboti iz 2142?

Za pocetak samo cu da kazem da jesam za razliku od tebe i kazem da nema slobode za *******ciju, a to sto si ti u ovoj (a verujem i drugim temama) poprilicno drzak je samo sporedan problem.

Mrzi me da proveravam sve igre ali NFS MW nisi igrao kao ni GRID 2.Tu sam siguran da moze da se vozi unazad.Navedi voznju u kojoj ne mozes da rusis bandere?Koliko znam,barem za one strategije koje sam igrao(C&C,Warcraft,Starcraft,Heroji) mozes da blejis celu partiju u cosku dok te protivnik ne nadje.I,sta onda nije tacno u mom postu,cinjenicno napisi?A drzak sam sa tobom jer si opstepoznata osoba koja procita 3 reci iz posta koji komentarise i onda i pitanje i odgovor iskonstruise u svojoj glavi.Zato,savet za tebe,ili procitaj ceo post i ukljuci mozak ili batali koka-kolu.

Poslednja izmena:
O cemu bre ti pricas? Ajde sto niti citas sta pisem, niti razmisljas - gde nema fun-a niti mogucnosti, jelte nema ni po srpski receno *******cije (dalja analiza kaze da BF4 TO dozvoljava jer dalje gomile mogucnosti za *****naciju za razliku od spomenutih igara) nego se otvoreno i dalje ponasas kao neko deriste i pocinjes da prozivas iz samo tebi logicnih razloga.

Nemam nameru da se raspravljam i nastavljam sa tobom, a samo da znas da znas da za drskost i bezobrazno ponasanje obicno stizu nagradni poencici. Malo iskuliraj i frustracije leci na drugom mestu. ;)

Gdin_M Nije to bas tako prijatelju. Mozes u svakoj multi igri naci zabavu u necemu drugom ako je pak tebi zabava.

-Svaka multi racing igra ima trolove koji voze u suprotnom smijeru. Od ACR do LFS.
-U MOBA igrama možeš hodati po djunglama da ne vidis ni jednom protivnika. Boli te du.pe. Ja se skršim cuvam sam srednju liniju a on se stvori iz nekog grma i uzme moj last kill.. i ode opet nazad brati jagode.
-U war thunder mozes stajati u cosku i kampati i pokusati pogoditi protivnika, na mapama gdje je objektiv igra zauzimanje zastavicu.
-Ghost recon phantom. Mrtva objektiv igra. Mozes uzeti snajper bas kao na šangaju i zaleci na neki krov bas kao na šangaju a pobjedjuju oni ne sa više tiketa vec oni sa vecom terotorijom. I ja ginem X puta da da uzmemeo novi dio mape a u mome timu, u mojoj bazi 4 covjeka snajpaju makeli se od spawna nisu. Sta god pisao u cat nisam uspio objasniti da se u igri ne brani ono sto imas vec zauzima teritorija jer smo proslu izgubili. Ako se ostane u mjestu, gubi se.
-Hawken, Missile Assault ili onaj drugi objektiv mod. Mozes prst u uho i ganjati se po mapi da li da pogodis nekoga ili ne. Objektiv nula bodova. Neko sakuplja gorivo a neko ne.

Necemo izmišljati toplu vodu ali su takvi igraci samo u BF4 legitimni i opravdani. Razumijem ja da njemu nije zabavno fatati zastavice ali je to poenta gamemoda. Neka igra TDM gdje nema objektiva. Nekome je zabava da sastave squad od EBOT-ova i traze svoje igrace da ih guraju i trolaju. Trazi na youtubeu pa ces da vidis pacijenata. Da li je to onda opravdano ? Igra to dozvoljava, zar ne. Gdje je onaj rus sto sakuplja milione klikova sa trolanjem a jos najgore, lik fejk. Sve montirano. 4-5 ljudi ispadne iz tima jer je njima zabavno trolati neki AA pokraj protivnicke baze. Koliko njih voza jeep da snimi koliko on moze da sakupi road killova. Koliko ljudi ima da radi teamkill na HC. Koliko je ljudi postavljalo C4 na prijateljski tenk, izvrsili suicide, presli u suparnički tim i zatim aktivirali C4. Svo to igra dozvoljava, gameplay opravdan ?

Svi su to "gejmeri" koje zele postati PewDiePie youtuber.

[youtube]9cVgmVMMCWc[/youtube]

Poslednja izmena:
Koja je fora sa ovim brdom battlepackova? Skinem Final Stand, udjem i saceka me 25 battlepackova. Ono, hvala im, ali jel to neki glitch ili opet potkupljivanje raje?

Gdin_M Nije to bas tako prijatelju. Mozes u svakoj multi igri naci zabavu u necemu drugom ako je pak tebi zabava.
etc
etc
etc

A ko je rekao da ne mozes? Cela poenta je da procentualno te igre nude mnooogo manje slobode nego BF4 koji mu dodje otvoren bukvalno za JC2/GTA style zezanciju. Samim tim i procenat "*******ata" i "jutjubera" u tim igrama je bukvalno minimalan za razliku od BF4 gde ih imas mnogo vise jer jelte imas i mnogo vise nacina da pristupis "zabavi".

Necemo izmišljati toplu vodu ali su takvi igraci samo u BF4 legitimni i opravdani.

Pre svega ne pravdam ja nikoga, niti sam ista rekao sta je legitimno, ali jednostavno imas mogucnost za to a i realno cucanje u strategiji ili voznja u suprotnom smeru je realno skoro svakome hiljadu puta manja zabava i vise inat jer drugi vodi nego ubistvo bazukom dok letis na krilima aviona. Samim tim i eto ta pojava u ovoj igri da ljudi traze taj achievement da su nesto postigli.

Naravno druga prica je sto recimo mnogima smeta jer se neki sa tim zezaju umesto da jure score i zastavu na mapi, dok mene licno iskreno to uopste ne pogadja jer znam gde sam i sta igram, public match a ne neki klanski i ***a znam da ljudi imaju pravo da se zezaju tako. Takodje i procenat partija gde sam video da vecina tima ili uopste nekolicina njih izvodi akrobacije je minimalan i nije nesto sto mi je u BF4 upadalo u oci.

da ne idemo vise u off...

Pricamo na razlicitim frekvencijama, ne vrijedi, ok. Samo je poenta da je roofkamping/youtube recorder jednako stvarima koje sam gore naveo. Sabotiranje ostalih igraca.

Ili da se sva diskusija svede na minimum: Pa zasto uopšte postoje game modovi ? Al' dobro.

Poslednja izmena:
Ljudi pucajte i ubijajte što više. Batalite priče svi ste u pravu ali na kraju se ipak sve svodi na uzmi ili ostavi. Nikakva naknadna pamet. Glavu dole i pazite da ne poginete :). Uvek je bilo likova koji vole i uzivaju da kvare igru, a bice ih i dalje. Nego sta su poboljšavali sa onim pečom znate li šta?

U suštini, ovo je prequel za BF2142. Realno nema veze sa BF4 i čak i pored toga što je meni super, nisam siguran da mu je ovde mesto.

Pozajmljeno je SVE iz te stare igre:
- tenkovi
- dron
- rail gun
- drop pods
- unlock za označavanje meta
- unlock za lažno javljanje pozicije
- ona noćna mapa dosta podseća na 2142 mape
- čak se pojavljuju i najave titana i walkera....

Meni je ovo sve super, samo što bi bilo lepše da su krenuli sa pravim 2142, a ne sa ovim mazanjem očiju. Plašim se samo da nije to to i nema više.

Meni je ovo sve super, samo što bi bilo lepše da su krenuli sa pravim 2142, a ne sa ovim mazanjem očiju. Plašim se samo da nije to to i nema više.

Zar nisu u DLC's za BF3 bili takodje neki modeli i objekti iz BF2142 ? Ovo je samo nastavak te zezancije. Nema sanse da pored Hardline, SW Battlefront 3 i Battlefield 5 planiraju i neki novi futuristicki BF.

Koliko sam ja skuzio, DLC se odnosi na period daleko prije BF2142, sve je u nekim tajnim hangarima, mechovi se tek sklapaju u neke alfa test robote, titani dozivljavaju vjerovatno svoje prve faze testiranja itd.
Zatvorene mape, hangari i sl. su odlicno odradjeni. Otvoren prostor je previse velik cak i za 64 igraca, dosadan je + kad dodamo zimski krajolik onda dosadi nikad kraja... Mogli su bar koje novo oruzje dodati umjesto dogtagsa i ostalih gluposti...
Ne znam samo sta bi sa onim "kretanje kao u BF3" najavama, ovde se krece kao da ima 300kg. Meni je ovaj DLC bas u najboljem slucaju blag utisak ostavio... bezveze

P.S. kad sam vidio BIPOD KNIFE jasno mi je bilo kud plovi ovaj brod...

Vrh Dno