Šta je novo?

Nokia 1020

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To je ono hw revision 1.000 znaci imas defektan primerak, tako je sa tim prvim verzijama, bacaju se u vodu kao macici 😀 trazi drugi model 😉 i gledaj da je fabricki bar ,sa novijom hw revisiom. Cim budem u prilici pucacu malo infinity , long distance photography 🙂

Poslednja izmena:
kako bre nema problem pogledaj koliko su oštriji drugi i treći crop sa centra od ovog sa strane

Prilozi

• Emix1.jpg
    Emix1.jpg
    4.9 KB · Pregleda: 297
  • Emix2.jpg
    Emix2.jpg
    2.8 KB · Pregleda: 296
  • Emix3.jpg
    Emix3.jpg
    3.6 KB · Pregleda: 301
Obrisao sam 5 stranica gluposti. Hajde da vidimo ko ce prvi da osvoji veliku nagradu, samo nastavite u istom stilu.

Ako si! Vreme je bilo...

Ja sam jako zadovoljan sa fotkama na L1020, završava mi posao... Mada ja sam bio zadovoljan sa L920, Ativ S fotkama... 😀
Ne mogu da nosim nikon... Dosadilo mi...

WP_20141104_15_19_53_Pro.jpg

Kakva grdoba od kopije. :d

Juce napunio bateriju popodne do 100%, 2-3 poziva, par poruka, oko 50 slika i jedan video minut-dva. Trenutno 77%. Cini mi se da mi je baterija bolja nego na prvom telefonu.

pa sigurno su optimizovali sistem u međuvremenu logično je da troši manje 🙂

Zna li neko od vas kako da trajno promenim i dali je to uopšte moguće... Product code?!
Bez obzira što ubacim italijanski CV, sa nokia softvare recovery tools mi vrati na vodafone DE...

Mora da postoji način...
Kad ubacim cv italy, ako bi posle toga radio OTA, hoće li ubaciti denim od vodafona ili cv italy?

Poslednja izmena:
Imas 5 + 34/38mpx zavisno od toga koji aspect ratio odaberes.

Slika od 5 je ostrija normalno.
Ali kako je 38mpx slika interpolirana ako telefon ima senzor od 41mpx?

On misli da je prava rezolucija senzora 5MPix, a da posle telefon softverski interpolira sliku na 34MPix, u prevodu pojma nema o tome koja je kamera u telefonu i sta je PureView.

Interpolacija vs Oversempling 😉 ima razlike a neko ocigledno misli da 1020 nema pravih 41mpx ...
Ljudi interpolaciju su koristili na p&s aparatima jos davne 2000 kada su bili 2, 3.2 mpx da bi im nabudjali 6,7 mpx da slika izgleda opasnije, medjutim kanal, nije to to, da dodajes vestacke pixele pored pravih... I neki mobilni telefoni su to imali, ali Nokia naravno ne, to je degradiranje obicno.

LOL salu na stranu budimo ozbiljni 😀

Sta ste rekli sta treba proveriti kod kupovine telefona. Znam da je neko ima falican, bez gps-a ili nesto slicno 😀 I da treba izbegavati reverzije 1.0 (ako sam dobro zapamtio). Gde to da vidim ?

Vidi dal ti pise CV u Settings/about 😀 to je Country Variant 😉 bukvalno Imaces update za Denim kada ga MS izbaci 🙂

Jesam li jedini koji koristi white temu?? :d
Nekako mi super ide uz zute kvadratice, a nikakvo krace trajanje baterije ne primecujem u odnosu na black temu.

Inace baterija mi je bolja nego kod prvog telefona i to primetno.

Poslednja izmena:
Pa nije bas ogromna razlika izmedju black i white pozadine na amoledu... Te je tek cisto za statistiku 😉 inace black na black je zakon, mislim crna tema na crnom fonu 😉

U ovom slucaju ne, razlika je i ako je ima minimalna.
Brightness na auto.

Čudno... Ja imam drugačija iskustva. Čini mi se da bar 5-10% više troši obojeni pixel nego crni, a ta razlika mora da bude još veća ako je beli vs crni, što će reći sigurno preko 10%. Tebi se čini da je razlika minimalna ili neuočljiva jer nemaš mnogo SOT vrv. Uzmi napuni telefon skroz i browsuj Benchmark forum dok ne isprazniš bateriju, najpre sa dark temom, a potom isto to sa normlanom, belom i meri vreme. Razlika u vremenu mora da bude bar 10% (a sigurno i više) u korist crne. To je jednostavno AMOLED tehnologija, nije Nokia strpala u 1020 neki AMOLED sa planete X, pa da je on sad nešto specijalan.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno