Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

^ Uf, ovo i mene interesuje posto mi ugovor istice 15.11. ;). Bilo bi lepo kad bi pustili neku akciju uskoro.

Meni isteko ugovor, kao ni vi nemam alternativu trenutno. Bez ugovora sam pola godine i tako ce ostati do daljnjeg, dok se ne promeni ili konkurencija ili oni. Preporucijem da nista ne potpisujete ako ne morate, ostanite na tome sto imate zasad pa ako bude nesto za NG, super.

Predlog moderatorima da izmene naziv teme u "Telekom ADSL - diskusija".

Gledao sam sad cene tableta i racunara. Telekom ih je bas sad nabucao cene tableta, valjda ce opet da vrate one stare. Ne trebaju svi tableti da budu za dinar, ali barem pojedini modeli. A ovi skuplji mogli bi da nekako prilagode cene, kad su vec krenuli sa tim akcijama. Posle prvog Oktobra su bas digli cene.
Ja sam baš poludeo. Nekim drugarima i poznanicima sam sredio da uzmu Asus TF103C, na 3 god za dinar, pošto nisu ni znali za promociju. Telekom to uvek tako izorganizuje, sve u nekoj tišini, ko da se radi o kriminalu a ne o promociji. I tako, dođoh i ja na red 7.11.(onih 90 dana pre) i ki.a. Em su cene otišle, em nema onog jedinog koji se isplatio. Ne mogu da verujem, k.... sudbina. U telekomu sam od prvog dana kada se pojavio u Subotici mislim mart 2006. i kad god potpišem neki "povoljni" ugovor na 2 ili 3 god. nedugo potom pojavi se još bolji i jeftiniji i tako moram da drljam potpisani dok ne istekne. I naravno... nikad ništa nisam dobio, osim računa koje uvek plaćam redovno. Jedino mi ostaje da sačekam do isteka ugovora u februaru i ako ne bude ništa kvalitetno i povoljno kao što je bio tf103c, sigurno više nikad neću potpisati ugovor sa telekomom. Najviše od svega mi ide na živce, što je sve podređeno novom korisniku, a nas dugogodišnje ko ....

Poslednja izmena:
Nepravda pa to ti je.

Uzeo Net 10/1 i download speed nece preko 600kb/s a na speedtest.net mi merilo 5mb download speed a upload je 0.45

znatel sto?

Poslednja izmena od urednika:
Ja sam baš poludeo. Nekim drugarima i poznanicima sam sredio da uzmu Asus TF103C, na 3 god za dinar, pošto nisu ni znali za promociju. Telekom to uvek tako izorganizuje, sve u nekoj tišini, ko da se radi o kriminalu a ne o promociji. I tako, dođoh i ja na red 7.11.(onih 90 dana pre) i ki.a. Em su cene otišle, em nema onog jedinog koji se isplatio. Ne mogu da verujem, k.... sudbina. U telekomu sam od prvog dana kada se pojavio u Subotici mislim mart 2006. i kad god potpišem neki "povoljni" ugovor na 2 ili 3 god. nedugo potom pojavi se još bolji i jeftiniji i tako moram da drljam potpisani dok ne istekne. I naravno... nikad ništa nisam dobio, osim računa koje uvek plaćam redovno. Jedino mi ostaje da sačekam do isteka ugovora u februaru i ako ne bude ništa kvalitetno i povoljno kao što je bio tf103c, sigurno više nikad neću potpisati ugovor sa telekomom. Najviše od svega mi ide na živce, što je sve podređeno novom korisniku, a nas dugogodišnje ko ....

I sta zato sto si ti dugogodisnji korisnik sada oni trebaju samo zbog tebe da produzuju akciju da bi se ti ovajdio, ako do sada nisi ukapirao telekomovu logiku onda i neces.

Kao sto ti sada kukas tako isto kuka jos ko zna koliko hiljada njihovih korisnika koji nisu uspeli da iskoriste ovu promociju, isto tako je na hiljade ljudi kukalo kada je telekom dao za studente 4 mb po ceni 1 mb na dve godine a nekoliko meseci kasnije dao ponudu 50% na predplatu na godinu dana, i ja sam bio jedan od tih koji nisu mogli da iskoriste sudentsku promociju ali sam eto uspeo da iskoristim ovo za 50% jeftiniji internet i dobio sam tada 6 mb po ceni 1 mb na onu foru sa zaglavljivanjem speedup usluge koju sam koristio par godina tako sve dok nisu uveli NET pakete.

Telekom ima takve promocije da neko ko sada iskoristi neku promociju ce za par meseci da kukak sto nije sacekao jer se ispostavilo da je ona sledeca bolja a neko opet kukak jer nije iskoristio predhodnu promociju. I na kraju da ti kazem Telekom ce uvek da pravi takve promocije gde ce nekome da bude majka a nekome maceha i to niko nece promenuti a ti i svi ostali treba da tako nesto prihvatite jer promenuti ne mozete a bolju ponudu i kakalitetniju uslugu od telekom adsl-a tesko da ce te naci. Jos jednom napominjem mislim samo na adsl uslugu jer od svih provajdera koji pruzaju adsl Telekomov je neuporedivo najbolji.

Evo uzmi da si kod nekog kablovskog provajdera kod njih ne bi nista dobio a opet bi morao da produzis ugovor. Tako da moje licno misljenje je da ce biti lud ako napustis Telekom samo radi toga sto si promasio jednu promociju. Kada ti istekne ugovor niko te ne tera da moras da potpises novi odmah nego jednostavno mozes jos par meseci (tacnije u nedogled) koristit njihov adsl bez ugovorene obaveze pa sacekati sledecu promociju da vidis sta ce da ponude, taman ce tada da bude leto pa ko zna sta ce tada da daju.

Poslednja izmena:

A ko kaze da mora da potpises nov ugovor. Mozes da nastavis da koristis internet i bez ugovora dok se ne pojavi neka bolja akcija.

Dosta njih bi ti i pomoglo da se malo otvoris i napises koju rec vise, ovako je neozbiljno da pitas, zaista..
Da nemas slucajno i iptv uz adsl?
Jel znas uci u modem i procitati podatke za snr , slabljenje (attenuation) i bandwidth?

Salenjak: gledaj na to kao nesto pozitivno - bas negde tokom oktobra kada sam prvi put razgledao pomenutu promo ponudu tableta vec u to vreme su ama bas svi ti modeli vec dobili naslednike, naravno naprednije, brze i sa boljim karakteristikama - ja licno cekam da ubace neki sa boljom rezolucijom od ovih koji su sad.

uzo sm internet uz taj tablet

Capture.PNG gledajte kako mi je kad udjem u onaj ip

Tako da moje licno misljenje je da ce biti lud ako napustis Telekom samo radi toga sto si promasio jednu promociju. Kada ti istekne ugovor niko te ne tera da moras da potpises novi odmah nego jednostavno mozes jos par meseci (tacnije u nedogled) koristit njihov adsl bez ugovorene obaveze pa sacekati sledecu promociju da vidis sta ce da ponude, taman ce tada da bude leto pa ko zna sta ce tada da daju.
Ne citas, covek je rekao da je sa Telekomom vec 3-4 ugovorna perioda, a drugo, kada istekne ugovor cenu placas vecu.

Pustili su nove tablete u ponudi, tj "SAMO NA WEB-U", Galaxy Tab 3 7.0 (citaj: vnogo) za 24m ugovornu obavezu i 200dinx12 meseci, i neki Asus od 90$ mediatek quad mislim da ima neki, on je za dinar.

A naravno gde da propustim da pomenem TRIPLE CORE Alcatel stojkovic piksi tablet, sa 512mb rama.
Samo se nadam da ce do nove godine da izbace nesto normalno.

Bio sam zvao pre rekli su nevelja kucna instalacija.Kako se moze popraviti to?

Pa promenis sve kablove kao ja I ustanovis da nema veze sa tvojim kablovima, nego sa glupavim telekomom koji u zadnje vreme, toliko lose radi da kad bih imao neku drugu opciju pobegao bih bez da se okrenem....

Korisniku je vec receno sta treba da uradi, on to do sada nije uradio vec pokusava da se zali na forumu a ne da uradi sta mu je receno. Sa takvim pristupom se ne stize nikud. Snr mu je los, to je do njega, stotine fec dogadjaja... Attenuation govori da je i vrlo udaljen od telefonske centrale al prvo nek promeni kablove i uticnice pa tek se onda moze pricati o izmerenim vrednostima.

venom2: kako telekom moze da bude glup, sta ti se desilo sa njima? :)

Poslednja izmena:
Imam problem sa ovim belim ruterom. Naime sve je radilo super dok odjednom wifi nije poceo da se gasi sam. Lampica i dalje gori a nijedan uredjaj ne moze da ga nadje. Upalim PC koji je povezan kablom i na njemu radi net, zna li ko sta bi moglo biti? Probao sam resetovanje u factory settings.

Da li još neko ima problema sa konekcijom?

3911536337.png

Trebalo bi da imam 10/1 Mbps.

Da li još neko ima problema sa konekcijom?

3911536337.png

Trebalo bi da imam 10/1 Mbps.

To sto si dobio na speed testu je vise nego ok!!! Nego lepo pokreni skidanje drajvera za amd ili nvidia pa vidi na koliko ce da zakuca download.

Evo cisto da vidis o cemu govorim:

3912122433.png

11hz0n8.jpg

NET 20 paket

Poslednja izmena:
Ja dobijam max 1.8mb kad downloadujem direktno ali uglavnom 1.2-1.6 slabo preko a imam 20mbit paket sto je jako lose... Barem 5 mbita mi fali u najboljem slucaju.

Ne znam kako 0.86 brzina download-a moze da bude ok za 10/1 paket, ja bih zvao Telekom za pocetak.

Ne znam kako 0.86 brzina download-a moze da bude ok za 10/1 paket, ja bih zvao Telekom za pocetak.

He, pa zmajcek mu pokusava reci da speedtest nije sasvim validan izvor za merenje brzine zbog mnogo faktora i preporucije odlazak na www.nvidia.com ili www.microsoft.com i da dl neki veci fajl - i da tako izmeri brzinu, to ce se vec priznati kao tacan podatak ;-)
Il kao sto kazete je video 8,6 umesto 0,86 mbit/s :)))

Poslednja izmena:
Bio sam danas do telekoma, zahtev za ADSL, tražio i tablet, oni ne znaju koje tablete imaju na stanju, nego preturaju po magacinu a ono što stoji na sajtu uglavnom nema.
Trenutno imaju samo nejaki ASUS memo pad 7, uzeću ga, pa ću ga pokloniti ili baciti.

Ljudi, baba i deda resili da uzmu za njihovu kucu neki net i tv... Vec imaju fiksni,a kod nas nema izbora nekog,pa ce morati kod telekoma... Jel postoji trenutno neka promocija koju bi mogli da ugrabe? Cuo sam nesto da je bio free komp (kada se uzme u nekoj radnji,ne secam se kojoj),tablet ili sta vec...
Znaci treba im na taj fiksni sto vec imaju, jos net i iptv...
I,da,jel postoji neka fora kod sortiranja kanala na iptv, smarace ih sto su razbacani... mada je ovo vec pitanje za iptv temu,ali eto usput :)

Problem sa promocijama je taj da ljudi sa losim kablovima, ili oni sto su udaljeni od centrale ne mogu da iskoriste niti jednu promociju, jer promocije vaze samo za pakete NET10 pa na gore. Ljudi sto imaju tehnicke mogucnosti samo za NET5 (a takvih je po manjim mestima mnogo) ne mogu da ucestvuju u promociji.
Klasicna diskriminacija.

Jeste moja greska, sto kazete samo sam bacio pogleda i mesto da vidim 0.86 ja sam video 8.6.

Bio sam danas do telekoma, zahtev za ADSL, tražio i tablet, oni ne znaju koje tablete imaju na stanju, nego preturaju po magacinu a ono što stoji na sajtu uglavnom nema.
Trenutno imaju samo nejaki ASUS memo pad 7, uzeću ga, pa ću ga pokloniti ili baciti.

Oni nemaju ni jedan tablet kod sebe nego se radi po principu ti nazoves telefonom i kazes koji model zelis a onda oni ti po kuriru posalju tablet i novi ugovor na podpisivanje koji kada podpises po istom kuriru vracas njima. Vise puta se govorilo o tome.

Ljudi, baba i deda resili da uzmu za njihovu kucu neki net i tv... Vec imaju fiksni,a kod nas nema izbora nekog,pa ce morati kod telekoma... Jel postoji trenutno neka promocija koju bi mogli da ugrabe? Cuo sam nesto da je bio free komp (kada se uzme u nekoj radnji,ne secam se kojoj),tablet ili sta vec...
Znaci treba im na taj fiksni sto vec imaju, jos net i iptv...
I,da,jel postoji neka fora kod sortiranja kanala na iptv, smarace ih sto su razbacani... mada je ovo vec pitanje za iptv temu,ali eto usput :)

Pazi ako su u gradu onda ne bi trebalo da imaju problema sa instalacijom. Promocija postoji vise ali od nedavno nema vise onih promocija gde za 1 dinar uzmes racunar ili tablet, sada su cene otisle nebu pod oblake. Znaci tebi ustavri treba box paket a mislim da u box paketu nemas tih promocija gde mozes da uzmes racunar ili tablet.

Poslednja izmena:
Šta da naručim telefonom kada oni nemaju ništa sem tog Asusa na svom internom stanju? Stanje na sajtu nije ažurno.

Nazad
Vrh Dno