Šta je novo?

Kako kupovati aplikacije na Google Play?

Video sam da je neka app sto hocu da uzmem skuplja za nas nego na primer za amere, ja sam mislio da su cene na play-u iste za sve ili nisu?
To zavisi od Developera. Može da se podesi za svaku zemlju drugačije za koju Google podržava valutu. Ako država nema valutu, kao Srbija, u Developer Console, onda Google uzima kurs na taj dan i konvertuje. Npr ako si Developer is USA, tebi je default pricing u dolarima i Google onda radi dnevnu konverziju. Zato ima razlike u cenama

Ako država ima svoju valutu, onda npr može da stavi da je cena u USA 0.99$, a u FRA 5€ [emoji2]

Jedno noob pitanjce. :d
Kako mogu da registrujem svoju karticu na Google Play nalogu i posle da kupujem? Vidim da ne mogu da skinem Google Wallet aplikaciju, jer mi je i ne prikazuje kada ukucam. I jel treba da bude visa internet kartica ili moze i ova obicna platna kartica?

Ides na wallet.google.com i tamo ubacis karticu

Када су ти блокирали налог због овога, јеси уопште имао приступ мејлу и контактима или је комплетно блокиран? Ја сам две године на америчком налогу, откако не раде оне DNS форе, теоријски бих и остао тако и даље али ме фрка да ме кад тад не блокирају. Исто тако, страх ме и да ме сад не блокирају ако бих пробао да се вратим на српски Play.
Било би ми жао мејла јер имам нормалан, типа име и презиме без тачака и бројева, а био би ми ужас да останем без контаката и неких битних мејлова.
Istu muku i pitanja i ja imam :) ali koliko sam shvatio moze account da se odblokira ,ali treba dosta cimanja

Ne treba ti wallet aplikacija na tel., a može i obična dinarska visa ili neka druga, tipa mastercard i sl.

Dobro što ne treba Wallet na telefonu, to sam i znao, ali što je još uvek nema u našoj GP prodavnici? Još da čekamo. :S:

Mislim da je taj Wallet vise za Amerikance, jer je Google hteo da napravi istu foru kao Apple Pay sa tom aplikacijom..samo im bas nesto i nije poslo za rukom :p

Da li mogu preko svoje kartice da kupujem aplikacije za nekog drugog, ima li ovakvih iskustava? U pitanju je Visa Internet.

Jedno noob pitanjce. :d
Kako mogu da registrujem svoju karticu na Google Play nalogu i posle da kupujem? Vidim da ne mogu da skinem Google Wallet aplikaciju, jer mi je i ne prikazuje kada ukucam. I jel treba da bude visa internet kartica ili moze i ova obicna platna kartica?
Ne treba nista dodatno skidati nikakve app. Kad jednom ukucas broj visa, datum isteka i cvc kod zapamti ga.
Ne moze sa obicnom platnom, mora biti debitna visa sa cv kodom (3 broja) na poledjini.

Zašto ne bi moglo? Banka po njenom kursu samo konvertuje novac i to je to.

Jel i vama u dolarima? Ja već duže vreme mogu da kupujem. Očekivao sam da će u dinarima da budu cene.

Када су ти блокирали налог због овога, јеси уопште имао приступ мејлу и контактима или је комплетно блокиран? Ја сам две године на америчком налогу, откако не раде оне DNS форе, теоријски бих и остао тако и даље али ме фрка да ме кад тад не блокирају. Исто тако, страх ме и да ме сад не блокирају ако бих пробао да се вратим на српски Play.
Било би ми жао мејла јер имам нормалан, типа име и презиме без тачака и бројева, а био би ми ужас да останем без контаката и неких битних мејлова.

Istu muku i pitanja i ja imam :) ali koliko sam shvatio moze account da se odblokira ,ali treba dosta cimanja

Jedino što bih vam ja savetovao pre nego se upustite u tu avanturu je da exportujete kontakte, bookmarks, kalendar i šta već sve imate vredno što je vezano za taj mejl :)
Meni je nalog obrisan, a i novi koji je kasnije napravljen nije radio jer sam koristio istu karticu ...
Posle napravio novi nalog i izvadio visa electron karticu i od tada sve radi super :)

Pakao kada sam video ovu poruku pre par meseci :

screenshot2014-04-19-18-.png

Poslednja izmena:
Ma nece me blokirati valjda. Ako me blokiraju ima da se teramo i zivkamo dok ne resimo probleme :)

Ma brate gde smeju da mi izbrisu akaunt. Sta je sa kupljenim apk sto su na njemu ?
Mogu da im slozim pricu da sam ziveo u americi i zato podesio sve na usa,a sada se vratio doma i zaboravio da vratim ,itd itd :)

Ma pisao sam ja mejlove i ništa :)
Što se tiče kupljenih aplikacija - sve otišlo pa sam morao opet da kupim sve to - sreća pa su cene tih aplikacija simbolične 1-3 $.
Mislim da vama neće to da se desi - jer je suprotan smer od mog.

Ček, ček... 'oćeš da kažeš da umeju da obrišu nalog sa koga je korišćen TunnelBear za kupovinu preko američkog GP-a?

Ja to uradio na jednom nalogu i za sada me ne diraju. Do duše, kupio sam samo jednu aplikaciju i to još pre godinu dana. Neće valjda sada da me smaraju oko toga?

Sva sreća pa to nisam radio sa glavnog naloga. :) Mislim, jesam pokušavao, ali nikada nisam uspeo.

Da, zbog kupovine aplikacija i stavljanja zemlje na US su mi obrisali nalog jer je kao sumnjiva aktivnost identifikovana...
Kao da smo neki teroristi, a mi samo hoćemo da im damo pare :D

Sad je najbolja opcija srpski market, a po potrebi se uključi TB da vidiš kako neke aplikacije stoje na USA verziji playstore-a ...

Pa dobro, al' sad sam valjda "off the hook" - kol'ko je prošlo od onda, neće valjda sada da mi gase. :)

e sad kada je kupovina aplikacija tu.. jedno mudro pitanje :) Da li kupljene aplikacije mogu da se share-uju na druge telefone. recimo kupi se na jedan nalog i to se podeli sa jos nekim .. to moze, ubacio sam svoj acc i drugaru instalirao kupljene app i onda vratio njegov acc i sve sljaka.. to su mnogi radili na iOS-u .. recimo kupe iGO primo na 5 delova,5 osoba .. i mozes neograniceno da instaliras i drugima.. udjes u acc instaliras i odjavis se..

e sad pitanje, da li je to dozvoljeno na google play.. jel ne postoje ogranicenja? ili ipak mogu da ti zagorcaju zivot blokadom accounta i sl :( ?

Jedino što bih vam ja savetovao pre nego se upustite u tu avanturu je da exportujete kontakte, bookmarks, kalendar i šta već sve imate vredno što je vezano za taj mejl :)
Meni je nalog obrisan, a i novi koji je kasnije napravljen nije radio jer sam koristio istu karticu ...
Posle napravio novi nalog i izvadio visa electron karticu i od tada sve radi super :)

Pakao kada sam video ovu poruku pre par meseci :

Pogledajte prilog 153728

Tebi je nalog zakljucan/obrisan jer si bio pametan pa kliknuo na verifikaciju adrese kada si promenio sve podatke na US adresu..nama koji nismo kliktali na verifikaciju radi sve normalno...moras da shvatis da ne sedi tamo neki indijac i ceslja po sistemu i zakljucava naloge svima koji su prekrsili pravilo, vec sve radi program, pa ako kliknes na verifikaciju naloga logicno je da ce da ga zakljuca dok se ne verifikuje...isto tako i kada dodajes istu karticu na 3 razlicita naloga sa 3 razlicite adrese..terba malo razmisliti pre nego sto se klikne na nesto

Zechs
Ja kada bi hteo da prebacim na srpski store u buducnosti,samo promenim adresu i drzavu u walletu i to je to ?

... mrzi me da odgovaram - nije baš bilo sve tako :)
Važno je da je nekada bilo cimanja, a sada ga više nema ;)

Daj bože, mada ne verujem :)
Ja sam čačkao sa drugim VPN programima jer su mi nestali megabajti na TunnelBear-u i onda sam pokušao sa ovim uputstvom iz dodatka ovde - http://srbodroid.com/development/uputstva/kako-kupovati-android-aplikacije-iz-srbije/ i sada pošto je počeo proces verifikacije (Google Wallet - Settings Adress book) ne mogu da vratim zemlju na Srbiju nego stoji USA (Your home country cannot be changed because you have started the identity verification process.)

v6kebm.png

Naravno od ta posla nema ništa jer traže Social Security number :D
Ukratko nemojte ova dva programa da koristite - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.flash.VPN_Free i https://play.google.com/store/apps/details?id=com.surfeasy

Nemam ideju kako ovo da se sredi ...

... mrzi me da odgovaram - nije baš bilo sve tako :)
Važno je da je nekada bilo cimanja, a sada ga više nema ;)

De, da ti iskopam post na kome se lepo vidi da je verifikacija u toku...a na dugme treba da se klikne da bi krenula verifikacija ;)

Zechs
Ja kada bi hteo da prebacim na srpski store u buducnosti,samo promenim adresu i drzavu u walletu i to je to ?

Tako sam ja odradio...vratio adresu na Srbiju i nalog ostao na US sve do isteka CC..kada sam ubacio novu i kada su je ponovo verifikovali sa onih 1$ skidanja, tada mi se vratio ponovo srpski play store...

Tako sam ja odradio...vratio adresu na Srbiju i nalog ostao na US sve do isteka CC..kada sam ubacio novu i kada su je ponovo verifikovali sa onih 1$ skidanja, tada mi se vratio ponovo srpski play store...

E ***. Ja ubacio novu karticu pre 3 dana.. :( sta sada da cinim ?

Ne znam, ne radim u Google-u...ali odlican eksperiment za nas ostale..javi obavezno kako se zavrsio :)

Vrh Dno