Šta je novo?

Nexus 6

Daj pitaj brata Lerija kad će img za Nexus 5, vidim da ste ekipa

Stjepane ovo ide na ugovor, biće 200$ za Amere

Kad se može očekivati N6 kod naših operatera? Ističe mi ugovor u januaru a najbliži sam kupovini g3 al sada bih možda sačekao i N6 mada zbog cene se dvoumim

N6 je promašaj kod nas. N4/N5 ne ide baš kao alva (tj. nisu toliko zastupljeni), a ne ovaj od 800€ na oglasima. 😀 Otvorim najpoznatije oglase u BiH, nema 2 stranice Nexusa 🙂

Pa to znači da nema ponude stjepane, niko ih ne prodaje 😀

Pa onaj ko hoće dobar telefon, logično

N6 je promašaj kod nas. N4/N5 ne ide baš kao alva (tj. nisu toliko zastupljeni)

Nisam siguran, kod mene u firmi N5 je među brojnijim telefonima (koji nisu oni službeni za 1 din). Doduše IT firma, mnogo geek-ova 🙂

Mislim da je veći problem to što ga MTS i Telenor nemaju u ponudi, samo VIP. Nije mi jasno što, LG-ev telefon, u startu su ga svi operateri nudili.

Poslednja izmena:
Nexus i note nisu namenjeni istoj klijenteli

Poslednja izmena:
Nexus sa ovom cenom nece biti namenjen nikakvoj klijanteli ,jer za te novce imaju malo bolje telefone ,phablete
To sto ce neko iz tvog ili mog okruzenja kupiti ovaj phablet se ne odnosi nikako na 99 posto populacije koji preferiraju vrhunske uredjaje ,to znas i sam
Stavi tih 99 posto,pored Note 4,Iphona + i Nexusa pa ces se sam uveriti,a cena mu nikako ne ide u korist ali nikako i to ce biti glavni razlog solidne prodaje ,nista vise

Sveps, samo za iskusne 😉

Nexus se uzme kada ti dop..zdi 5 sljamsung po redu, i onda se pitas gde ti je pamet bila, i sto to ranije nisi uradio.
No neko voli da se pati, i ja postujem taj izbor.

Poslednja izmena:
Sveps, samo za iskusne 😉

Nexus se uzme kada ti dop..zdi 5 sljamsung po redu, i onda se pitas gde ti je pamet bila, i sto to ranije nisi uradio.
No neko voli da se pati, i ja postujem taj izbor.

Citam na forumu jednom kako neke aplikacije sporo rade na Samsungu. Te iste app kod mene lete. Ja i zaboravio vise kako rade neNexusi, mislim da je sve ko na Nexusu, jest qrac!🙂

Nexus je izgleda sa druge planete u odnosu na ove druge u svakodnevnom radu.

99 posto populacije koji preferiraju vrhunske uredjaje.

99% populacije u Srbiji preferira telefon za 1 din. u paketu koji inače troše. To što neki vole da paradiraju sa zlatnim telefonima od kojih znaju da upotrebe 1,5 funkciju nema veze sa kvalitetom ili prednostima tih telefona, već sa nečim drugim.

A N6 je vrhunski uređaj, nemaš baš puno fableta od 6" koji mogu da mu pariraju. N4 je 5.7", i6+ je 5.5". Prvi ima TouchWiz :vomit:, drugi iOS.

Interesantno da kod mene u firmi od oko 90 ljudi, gde su većinom ljudi iz IT sfere, iPhone (4s i 5) isključivo nose koleginice i koju god sam pitao rekla je da im odgovara manji telefon - dakle nisu baš klijentela za i6+

Među muškom populacijom od boljih telefona najbrojniji su Note2/3, LG G2/G3 i N5.

Poslednja izmena:
+1

Baš iz tog razloga uveliko jurim kombinaciju da doteram N6 jer nemam nameru da se više patim sa Samsungom...

99 % populacije koja preferira vrhunske uredjaje,ne 99%populacije
Nebitno je nose li zbog pokazivanja ili neceg drugog,poenta je u tome sta bi takvi ljudi pre uzeli ako im ponudis gore pomenuta 3 modela
Samsung kakav god bio zadao vecini domaci zadatak,voleli vi to ili ne,tako je
Da je Nexus vrhunski uredjaj nikada nije bilo stvar polemike,da znaju da izfusare takodje,nema savrsenog
Meni Samsung odgovara samo zbog Note serije,kada neko drugi tako nesto ponudi istoga kvaliteta a manje cene ,eto me,ali nesto ne vidim u skorijoj buducnosti da neko tu moze da se priblizi sem velicinom ekrana
Sto se tice brzine ne vidim problem ni kod jednoga telefona te kategorije ,ako i ima neki lag nista strasno,ne vidim razlog da mi to bude parametar za kupovinu Nexusa
Da volim da se igram sa romovima ,e to bi bio razlog ovako ....

Daj pitaj brata Lerija kad će img za Nexus 5, vidim da ste ekipa

Procackaj na netu pravi razlog Rubinove smene. Ukratko, nije hteo da pristane da Android postane ful Google vlasnistvo kao sto je to iOS nego je hteo neutralnost. To se Leriju nije svidelo pa ga je na kraju makao sa pozicije a u medjuvremenu ubacio gomilu Google servisa u Android, a bice ih i vise. Jel se secas kada je Chrome postao default browser? Jel znas da je Rubin to godinama branio? Chrome se usunjao u Android mesec dana posto je Rubin smenjen.

Ni ne znate da vam poturaju trojanskog konja i da izmedju pristupa koji imaju danasnji Apple, Microsoft i Google nema razlike. Vremenom ce to sve biti jedno te isto smece.

Trojanskog konja u kom smislu ? ako se sme znati.. ?

Poslednja izmena:
Da volim da se igram sa romovima ,e to bi bio razlog ovako ....

Bilo jednom nasnimavanje kaseta, pa disketa, pa CDa, pa formatiranje windowsa, instaliranje antivirusa, prodaja polovnog smeca sa zapada pod imenom Pentijum, pa onda overklokovanje a danas se to zove fleshovanje i profesionalna analiza BBS logova. Mali iz komsiluka je neustiv, iako jos nikako da pronadje nacin da zaradi pristojan novac za 'znanje' koje poseduje.

Zaboravio si EFSovanje

Nego, tebi ne poturaju konja?

Trojanskog konja u kom smislu ? ako se sme znati.. ?

Traze nacin kako da uguse AOSP, da ne bi svaki Kinez 'bespravno' mogao da zaradjuje novac prodavajuci smartfon sa njihovim sistemom. Poceli su daleke 2008. u velikom 'mi smo open source, mi smo linux' stilu a danas su nista drugo do jos jedna velika korporacija koja prodaje proizvod. Sve ovo jako lici na uspon i pad Symbiana. Jel znas koliko je bilo aplikacija za taj Symbian, kako je taj sistem radio, ma niko bolji nece biti nikad! Samo se ceka the next big thing kao sto je bio iPhone svojevremeno i odose trenutni sistemi u zaborav.

Po svemu sudeci Touchwiz se sredio, iako je i dalje ruzan do bola. Isto ce se desiti i sa LG/Huawei/Xioami/Meizu skinovima. Google nece nuditi njihov 'bloat' ali ce zato pakovati svoje spijunske servise koji su njima u interesu. Ti servisi ce vremenom da uspore Nexus i dovedu ga u ravan sa ostalim skinovanim androidima. Ostace samo problem apdejta, ali verujem da ce tu google postavljati klipove u tockove proizvodjacima da bi ih kontrolisao. Postoji razlog zasto su se Google i Samsung svadjali, zasto Kinezi ne zele Android, zasto je Andy Rubin otisao sa cela Androida.

Uostalom videcete kako rade flagshipi za 2015. godinu od vodecih proizvodjaca, koliko je zapravo ovaj apdejt Androida zapravo nebitan. Koliko ce naredni biti jos manje bitan, osim cinjenice da ce spakovati jos neku by Google glupost od servisa kao default. Nekada su dodavali bitne opcije koje su bile novitet, zadnja dva androida nema nista novo osim nekih fantomskih obecanja o boljem menadzmentu baterije (sto je ista stvar koju pakuju drugi proizvodjaci uz svoje telefone).

Nego, tebi ne poturaju konja?

Ne, ja moj tel koristim za sta je namenjen i za sve ostalo onako default, bez flashovanja 24/7. Ako cu da se time bavim, imam struku koju valja unaprediti i nesto korisno nauciti. Davno sam prerastao mali iz komsiluka nivo 'znanja'.

Edit: Mozda nekoga nervira ovo sto ja pisem i misli da su gomila gluposti ali... nisam ja kriv sto:
- u Srbiji ne radi Google play a mozda proradi Apple Store uskoro
- sto novi Nexus fon kosta 650 i opet ne moze da se kupi u Srbiji
- sto novi Nexus tablet kosta 400 i ima gomilu problema
- sto je novi Android kao izasao a u stvari je beta
- sto ce Microsoft za cirka dve godine da presisa Android

to je manje vise realnost (za MS je prognoza, ali ide ka tome). Za to je neko drugi kriv. Pitam se ko. E moje lovorike, sto ste mi drage.

Poslednja izmena:
ne pratim te baš... kažeš poturaju VAM trojanskog konja i onda nabrajaš svašta kao argumentaciju... kako si ti izuzet od toga time što ne flešuješ telefon?

ni ovde te ne pratim
Uostalom videcete kako rade flagshipi za 2015. godinu od vodecih proizvodjaca, koliko je zapravo ovaj apdejt Androida zapravo nebitan. Koliko ce naredni biti jos manje bitan, osim cinjenice da ce spakovati jos neku by Google glupost od servisa kao default. Nekada su dodavali bitne opcije koje su bile novitet, zadnja dva androida nema nista novo osim nekih fantomskih obecanja o boljem menadzmentu baterije (sto je ista stvar koju pakuju drugi proizvodjaci uz svoje telefone).

podseća me na priču kako samsung pada a svi ga stižu a istina je da ti drugi u stvari više ne prave krševe kao pre pa je prirodno da prodaju koji primerak više nego ranije.
ne misliš valjda da je sad realno da imaš skokove kao sa 1.6 na 2-2.3, sa 2.3 na 4 itd ?

šta to tebi uopšte fali na androidu? evo ovaj lollipop je doneo novi camera api koji je ogromna promena, recimo. ima još hiljade apija ali taj me zanima pa mi je zapao za oko i često ga pominjem.

edituješ post pa moram i ja...

Edit: Mozda nekoga nervira ovo sto ja pisem i misli da su gomila gluposti ali... nisam ja kriv sto:
- u Srbiji ne radi Google play a mozda proradi Apple Store uskoro
- sto novi Nexus fon kosta 650 i opet ne moze da se kupi u Srbiji
- sto novi Nexus tablet kosta 400 i ima gomilu problema
- sto je novi Android kao izasao a u stvari je beta
- sto ce Microsoft za cirka dve godine da presisa Android

to je manje vise realnost (za MS je prognoza, ali ide ka tome). Za to je neko drugi kriv. Pitam se ko. E moje lovorike, sto ste mi drage.
- google play store radi, apple store ne radi 😉
- ako misliš na play store lakše je da nabrojiš gde može da se kupi a ne gde ne može
- ...
- šta ti ovo beta znači?
- u čemu da ih prešiša?

al najviše od svega - kakve veze sve ove stavke imaju sa bilo čim?

Poslednja izmena:
Au tebra. Sta da dodaju od novih opcija ? Da ti mob spremi dorucak kada ustanes ? Vidim jabuka se ubija od opcija i eno prodaju 100mil uredjaja ko iz sale.

Naravno da se google bori za svoj profit i trziste kao i sve ogromne kompanije. Logicno da im smeta npr xiaomi koji ima svoj store na mobu a ne i googlov.

Spijunske programe ? Jedno veliko LOL.. U svetu gde svi mogu da saznaju kada odem u wc ja treba da se strecam spijunskih programa. Zivimo u svetu koji je nastao na spijunazi i prevarama

Edit:
Predvidjas skok mikrosofta i propast androida za 2god ? Cudi me da te nisu zaposlili npr na londonskoj berzi. Ako si tako siguran u buducnost idi naplati to,napravi kes ..?

Poslednja izmena:
Pa proradio google play,bar onaj deo za aplikacije bas veceras
Prate te G@W,javlja mi se 😉

Sa svima mogu da se slozim ponesto:

1. Google, Apple, Microsoft ce vremenom postati isti sto je i normalno (navode vodenicu na svoj mlin), iako se Google sad malo razlkuje po politici, ali najmladja je kompanija naravno

2. Ovaj Lollipop i hoce biti beta vezrija tj. verzija sa prisutnim bugovima. Ja ne znam ni jednu da nije.

3. *ebes spijuniranje, samo da ne udaraju po dzepu.

4. Ne koriste mnogi Android sto im se svidja, sto im odgovara ili sto ga vole, vec iz razloga sto nemaju dobru alternativu za pristojan novac, sto ga trpaju svugdje za marku i sl. Android nije ni malo jednostavan OS kao sto s zeli prikazati. Pitam se samo kako laici reaguju kad imaju battery drain, a ne znaju kako vidjeti sta cucla bateriju, i tako neki problemi gdje moras biti malo vise upoznatiji sa problemom. Freakovi ne cine glavno jezgro potrosackog drustva, amnogi ovde na forumu tako gledaju. 🙂

5. Ono glavno sto mene najvise i jedno nervira i sto me jedino moze otjerati od Androida ako se pojavi dobra alternativa po tom pitanju, a to su aplikacije za android. Kontrola nikakva i Kurta i Murta kace na Google Play, krstenih aplikacija (optimizovanih, brzih, bez fc, bez wakelockova, bez memory leakova itd) pa skoro da se mogu izbrojati na prste jedne ruke. Svaki hebeni update donese neki problem.

I, Android da nije ovakav kakav jeste ne bi bio ni zanimljiv (barem meni). AOSP, Customizacija, potencijalni problemi i rjesavanje...ne moze biti dosadno, uvijek se nesto desava sa telefonom 😀 🙂 Da je ono kupi i ne diraj, smorio bi posle mjesec dana.

Ali sta je tu je, ja nemam adekvatnu alternativu, kad se sve uzme u obzir od Androida i Nexusa, i to je cinjenica. Vidjecemo sta buducnost na trzistu donosi, no to me previse ne tangira, uzimam ono najbolje od sviju. 🙂

Poslednja izmena:
Bilo jednom nasnimavanje kaseta, pa disketa, pa CDa, pa formatiranje windowsa, instaliranje antivirusa, prodaja polovnog smeca sa zapada pod imenom Pentijum, pa onda overklokovanje a danas se to zove fleshovanje i profesionalna analiza BBS logova. Mali iz komsiluka je neustiv, iako jos nikako da pronadje nacin da zaradi pristojan novac za 'znanje' koje poseduje.

Sublimirano.

Jao samo fali aluminijumska folija, sapesifteri, iluminati i kemtrjelovi i ova tema ode u prc.

Nazad
Vrh Dno