Šta je novo?

iPhone u Srbiji - diskusija o ponudi

Naravno govorim o nekom razumnom stajanju u redu, od mozda jedne noci recimo. Ono kampovanje od 10 dana ni meni nije bas jasno.
Bez uvrede ali kako cekanje u redu cele noci prilikom kupovine telefona moze da bude razumno?

Osecaj posebnosti/pripadnosti. Tripujes se da se razlikujes od ostalih ljudi koji kupuju/koriste mobove.
Ja u neku ruku i razumem to cekanje u redovima za iphone

Poslednja izmena:
Ljudi koji cekaju u redu za telefon su plitki kao bara, ma koji god telefon cekali.

Muka mi je više od svega ovog vezanog za Iphone. Gde god okreneš neka vest o tome, redovi blabla.. Telefon ko telefon. Vidi se da smo šabanija najgora kako ona splavarka čereči kutiju čak i skida foliju... Pilićarski telenor nema zamenu za felerični iphone.. Jadno jadno..

ja sam postavio oglas da otvaram naloge povoljno.Popust na količinu :D

Ljudi koji cekaju u redu za telefon su plitki kao bara, ma koji god telefon cekali.

Osim ako taj telefon ne dele besplatno bez obaveze :D

Jao pa to bi bilo odmah u najavi 1000 ljudi u redu,pa i da mobilni koji dele moze da se kupi za 20 eura nov u radnji :d

Poslednja izmena:
Totalni fejl... U MTS u centru NS neko zakljucao TouchID na ovom 6 Plus desno, ne znaju kako da ga otkljucaju, sef poslovnice zvao Beograd da pita za savet :)

Btw, tamo nemaju vise 6icu od 16 GB SG uopste, samo taj izlozeni model levo.

Prilozi

• IMG_2003.jpg
    IMG_2003.jpg
    783.1 KB · Pregleda: 436
najjadnije je sto su telefone stavili na hrvatski jezik...

@ alenco - Da ne znas neki drugi slicniji jezik srpskom a da ga ima u iPhone-u. Please, do share.

Haha ja ne verujem, prodaju na nasem trzistu a nema srpski? Ali su imali muda ipak da zakljucaju na njihovu mrezu :D

Jedno je jezik interfejsa uređaja (nema srpski) a drugo regional settings, gde postoji srpski. Na hrvatski je mogao da postavi i onaj ko je zaključao uređaj.

Jel uredjaji sigurno zakljucani na mrezu kod koje su kupljeni? Neko je rekao da su uredjaji zakljucani na sve domace mreze (tj. za nase trziste), tako da se onda po potrebi mogu slobodno menjati sim karte (tj. da rade sve, mts & vip & telenor)

Neko je vec napisao. To cekanje u redu je jedan vid tradicije, marketinga, promocije. Tesko to i jos mnogo drugih stvari moze da razume neko ko nije apple korisnik bar nekoliko godina.

Sta ja znam. Ja iPhone koristim i druge apple proizvode od pojave 3G modela (samo 2G nisam imao). Meni je jasno to cekanje u redu iako ja licno ne bih cekao, jer me to asocira na devedesete kada se u takvim redovima cekalo za ulje i brasno. Da sam se rodio u nekoj normaln(ij)oj zemlji, vrlo moguce da bih bio u nekom od tih redova.

Po meni tu imas najvise ljudi koji to dozviljavaju kao neko okupljanje fanova. Jedan znacajan deo su ovi nesrecnici koji moraju da cekaju da bi doneli telefon u zemlje gde telefona zvanicno nema i nesto zaradili i koji su tu iz tih razloga i treci segment su ljudi koji su tu da bi imali prvog dana novi model. I mislim da je ovih poslednjih najmanje procentualno.

Ali kazem opet. Razumem da ljudi koji nisu dugogodisnji Apple korisnici ne mogu da razumeju taj ritual otvaranja novog telefona u vakuum pakovanju, hype oko novog modela, pracenje prezentacija, iscekivanje jailbreak-a, tog cekanja u redu i mnoge druge stvari. Upravo zato Apple i jeste nesto malo vise od obicnog brenda.

Ne mogu ja to da ti objasnim. Prosto ja razumem. Ne kazem da bih to licno radio, ali razumem. Jednostavno volis Apple, imas dovoljno slobodnog vremena. Odes, stanes tamo, malo se druzis sa ostalim fanovima. Razmenjujete iskustva, misljenja. Kupite novi uredjaj, tamo vam naprave spalir radnici, aplaudiraju vam. Jednostavno neka vrsta pozorisne predstave u kojoj svaki fan moze da ucestvuje. Naravno govorim o nekom razumnom stajanju u redu, od mozda jedne noci recimo. Ono kampovanje od 10 dana ni meni nije bas jasno.

Bas si me lepo nasmejao sa ovim komentarima :)
Znaci korisnici Jabuke su posebni ljudi, ma ne ljudi, nego vanzemaljci.
imam I ja stvari koje vidim pa jedva cekam da ih kupim, ali da ides da stojis I da cekas nesto a to mozes I ujutru da pokupis, to mi nije jasno, a da, ja nisam korisnik Jabuke :)
Ako razumes, moras da znas da I objasnis.
Smesno, smesno, smesno.

Samo sa se zna,nemam nista protiv Jabuke, pa da ne pomislis da mrzim Jabuku.

Poslednja izmena:
@BogdanB

I posle se pitaju zasto ih nazivaju sektasima :d

iPhone je svugde odavno prestao da bude eksluziva I glavni reprezent tj. putokaz kojim svi ostali proizvodjaci trebaju da krenu...ima tome, pa vec evo skoro 3-4 godine.
Sada je to ( na srecu ) jedan "obican" telefon iza koga stoji potvrdjeni kvalitet, vrhunski dizajn I odredjena lakoca koriscenja celog sistema. iPhone je samo to I nista vise, a biti samo to I nista vise u njegovom poslu je zapravo sve ,) - parafraziran Zvonko Mihajlovski :d

iPhone, dobrodosao u Srbiju, I dobro da se prodas. :p

Da li ste culi za slucajeve da se ceka u redu za igre tipa Halo, pa onda konzole ps3, ps4, xbox i sl?

Lepe vesti stvarno i dugo čekane.... ali u nas Srba, mora da bude uvek ALI za sve, ostaje malo gorak ukus.... elem, zvao sam mts, neznaju kad stiže 5s. inače se uredno registrovao, telenor nema još uvek 5s, 5c,nema cena, ove 6-tice prodato,par komada što su naručili prodato, nema više.... vip pokazuje pun magacin iz dobanovaca, ali opet ali............

Da li ste culi za slucajeve da se ceka u redu za igre tipa Halo, pa onda konzole ps3, ps4, xbox i sl?

Ne.
Ako I oni rade to, moje misljenje sam izneo.

Crna ona sto prodaje Ajfon, imala je nokte sta ce joj ono da skida celofan :D
Meni je klip smesan.

Poslednja izmena:
stvarno ne kontam komentare koje se odnose na cekanje proizvoda u redu ne vezano za apple proizvode...
ako imas vremena, skupljas novce za neku igracku i zeljno cekas da ugrabis sto pre svoj primerak valjda nije nista strasno da prosetas uvece sacekas malo i uzmes to sto gotivis. kao da se nikom od vas nikada nisu "upalile usi" da sto pre ispazari svoju igracku. nisam cekao u redu i nemam ip6/6+, i nisam bio ni na jednom riliz partiju ili kako god se zvalo to, ali znam da kad skupljam kesh za nesto i kad konacno skupim, sam iz fazona sada i odmah, bez cekanja. ne znaci da bih kampovao ispred radnje ili isao bas na vece izlaska necega, ali nije mi ni za osudjivanje i pricu koju neki prosipaju, kao jao koja blamaza... svasta sa ovim narodom. verujem da je svako od vas barem jednom u zivotu bio u toj prici "sad ili da crknem" oko necega sto gotivi. previse off-a al ***. pozdrav

Sta ja znam. Ja iPhone koristim i druge apple proizvode od pojave 3G modela (samo 2G nisam imao). Meni je jasno to cekanje u redu iako ja licno ne bih cekao, jer me to asocira na devedesete kada se u takvim redovima cekalo za ulje i brasno. Da sam se rodio u nekoj normaln(ij)oj zemlji, vrlo moguce da bih bio u nekom od tih redova.

Po meni tu imas najvise ljudi koji to dozviljavaju kao neko okupljanje fanova. Jedan znacajan deo su ovi nesrecnici koji moraju da cekaju da bi doneli telefon u zemlje gde telefona zvanicno nema i nesto zaradili i koji su tu iz tih razloga i treci segment su ljudi koji su tu da bi imali prvog dana novi model. I mislim da je ovih poslednjih najmanje procentualno.

Ali kazem opet. Razumem da ljudi koji nisu dugogodisnji Apple korisnici ne mogu da razumeju taj ritual otvaranja novog telefona u vakuum pakovanju, hype oko novog modela, pracenje prezentacija, iscekivanje jailbreak-a, tog cekanja u redu i mnoge druge stvari. Upravo zato Apple i jeste nesto malo vise od obicnog brenda.

Izvini brate, i meni je tupavo čekati u redu, ali je još tupavije snimati se pred kamerom kako kupujem telefon, ali...

Čekanje te podsjeća na 90te? A ne podsjeća te na srpske pošte, opštine i javne uprave, fakultete, gužve u Maksiju -_-

informacija iz telenora

ko čeka 5s, neće ga biti za 20 dana sigurno... odnosno oko 1. decembra...

Nazad
Vrh Dno