Šta je novo?

Nokia 1020

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
1ba543398f2a329a4c91486d6e9a31ea.png
Reset camere je u photos + camera (vidi da ti je default nokia camera)

Hard reset je u about, predhodno backupuj sve zivo...
e6f6c19b09fdc5a94cc7583c0c9cc9d0.png

Uradio sam reset kamere, videcu veceras da li ima nekih promena.
Ako nema, uradicu hard reset.

Settings, pomeri levo i imaš camera... I pri dnu reset camera...

Reset kamere nije resio problem.

Care sta da ti kazem cekaj Denim update, nadam se da su popravili Post Processing... 1020 je i dalje najbolji camera telefon.
Eto po stoti x ti govorim slikaj par DNG (raw) i u LightRoomu ih pregledaj i vidi prenesi utiske, po tome ces znati dali je do fw ili nedaj boze defektan camera modul.

Ko o cemu Baba o ustipcima..
Da 808 i verovatno Kzoom po tvojoj logici su jaci na svim poljima.
1020 najbolji kamera telefon na WP platformi 😉 eto samo bez dalje filozofije, nije potrebna.

Naravno da nisam mislio na K Zoom, mislio sam na DMC-CM1. 1020 je najbolji cameraphone na WP zasigurno.

OIS je savrseno nebitna stvar u zivotu, kao i Xenon. Kao prvi model sam podrazumevao 808, a kao drugi CM1. Kakav crni iPhone 6, to ima senzor kao zrno psenice.

OIS nebitna stvar 😀 LOL zato sto ga Nokia nije ugradila u 808? ili je cist marketing u pitanju 😀

A taj CM1 je totalni neukus, takva cena takav bezobrazluk a sve funkcionise preko androida, pa za tih 900e uzme normalna glava DSLR nov ili polovan miran si.

Prvo ogroman je ko cigla, drugo ima samo veliki senzor nakaradno totalno, nema xenon (a da to nije bitno)...

Daj boze da ga prodaju bar upola koliko je 1020 prodavana, sto i nije velika cifra.

Jedino dobro sto su setovali 20mpx na senzoru te velicine dobra fora da prikaze krupnije i cistije pixele.

http://techradar.com/news/phone-and...asonic-lumix-dmc-cm1-is-a-bad-idea-1265639[/u

Poslednja izmena:
ois je nebitan zato sto je nebitan, samo zauzima mesto, bolje je ugraditi veci senzor umesto ois. kakve veze ima da li 808 ima ois? dmc-cm1 ima sve, najbolji hardver trenutno, najbolji os trenutno, najbolju kameru trenutno. cena je posledica toga. jeste da je previsoka za ono sto nudi, ali nije li i cena 1020 previsoka za ono sto nudi? a link koji si dao koji opisuje zasto je dmc-cm1 los pocinje parolom da se prekine ubacivanje velikih kamera u telefone. dalje nisam ni citao. sta 1020 nema veliku kameru u telefonu? ja pisem o uredjajima 99% sa kriticke strane, jer svaki ima nesto lose, ali ti mi nisi jasan zasto skaces toliko na svaku losu rec upucenu prema 1020 kao da ti je devojka. sto stavljas voliki razmak izmedju recenica?

edit: ja sam gori od tebe sto citam ove nebuloze koje postavljas. pazi:
neki pajser je napisao(la):
he Lumia 1020 was the first megapixel beast that we saw in a smartphone.
kako da shvatis nesto ozbiljno od bolesnika koji napise ovako nesto. mislio sam da tu bar prestanem da citam, ali procitacu do kraja, sad me bas zanima sta ce da izlupeta.

Poslednja izmena:
Note 4 i iPhone 6+ uz 1020 su najbolji trenutno. Sem sto Note 4 ima najbolji 4k video zapis.

shvatas li koliko nije tacno to sto si napisao? verovatno ne shvatas cim si napisao. ali pokusaj da shvatis. ponekad zaista pomislim da ti znas da to sto pises nije tacno, ali ga pises iz nekog nama nepoznatog razloga.

Kad bi ti bio u 2014 godini, onda bi shvatio neke stvari... Do tada...

hunteru mislim da bi sebi mnogo olaksao zivot ako bi kupio neki dslr, ovako se previse nerviras i ocekujes od telefona da ima ono sto nikad nece imati. Ako toliko volis dobru fotografiju, onda ti je dslr jedino resenja sa kojem ne bi imao ogranicenja kao sto ih svaki mobilni telefon ima.

@hidrogen.net opusti se i kupi sebi CM1 😉

Kapiram da ti je najbolji film "Back to the Future"

Taj 1020 je daleko kompaktniji i od 808 a kamoli tog CM1 koji je kao sto rekoh nabacan hw i napravljena obicna gomila zvana Camera Telefon, niti dizajna niti prave namene, sta je to telefon kamera ili kamera sa opcijom za telefonske usluge? To je experiment, veoma brzo sklopljen.

I ne zelim vise da se raspravljam sa tobom, neka bude da nisam upoznat sa temom.
I ne nazivaj ljude bolesnicima zato sto nisu duboko upoznati sa Camera telefonima kao ti, recimo da 808 i nije shvacen dovoljno dobro zbog loseg sistema, koji je jos od pojave Iphone1 bio vec zastareo, govorim o lakoci koriscenja...ne o Core funkcijama.

Poslednja izmena:
8bc9eafd977afdab93756e1331153a67.png
Sta ja mogu sto lupi ko po koji red,evo na SS se vidi kako meni prikazuje tekst , takav je tt a i ne volim previse da zguzvam tekst.

On nije ni upoznat. Nije ga bilo u tom delu uopste. Kako je kupio 808 prosipa se nesto. Razumeo bih da je godinama u tome, a ne par meseci.

Ja ne znam kako se tebi tolerisu ovakvi postovi. Ovo je bezobrazno i nadasve nekulturno. Ja razumem da je neko neobrazovan i bezobrazan, ali ne razumem da mu se tolerise da se tako ponasa na forumu.

Care sta da ti kazem cekaj Denim update, nadam se da su popravili Post Processing... 1020 je i dalje najbolji camera telefon.
Eto po stoti x ti govorim slikaj par DNG (raw) i u LightRoomu ih pregledaj i vidi prenesi utiske, po tome ces znati dali je do fw ili nedaj boze defektan camera modul.

Ista situacija i sa raw slikama... slike po danu su ekstra, u zatvorenom prostoru sa ksenonom isto, medjutim cim slikam nesto napolju ono se vidi na slikama.

@ale Da li je telefon pod garancijom? Imas li mogucnost da ga vratis?
Mozda je nesto hardverski.

Jeste pod garancijom, ali nije mi jasno kako su onda slike u svim drugim uslovima dobre, ako je nesto hardverski?

Ako imas mogucnost da vratis uradi to bez prevelikog razmisljanja. Kamera je bitan deo ovog telefona, te stoga ona mora da funkcionise perfektno jer u suprotnom ceo telefon gubi smisao. E sad, mi ovde cisto onako mozemo da diskutujemo sta bi to moglo biti....

Edit: Bas uvek budu takve slike kad slikas napolju? Nebitno dal je lisce ili recimo pas u pitanju? Najbolje bi bilo da se nadjes sa nekim vlasnikom 1020, pa da pravite probu i tacno utvrdis sta je. Mogu i ja da dodjem sa 808, cisto onako jer volim da uporedjujem kamere.

Poslednja izmena:
Jeste pod garancijom, ali nije mi jasno kako su onda slike u svim drugim uslovima dobre, ako je nesto hardverski?

Mozda ima neke veze sa vestackim svetlom koje prodire u senzor? Ne znam lupam. Postavio si samo jednu sliku. Probaj da slikas nesto u jako mracnim uslovima, ali sta god da probas ako ne radi kako treba, menjaj telefon ako moze.

Jel je popravljen bug za infinity focus kod 909 inace?

Nazad
Vrh Dno