Šta je novo?

iPhone u Srbiji - diskusija o ponudi

Bio cim je izasao 8.1 ...

Svima je bilo da. Priprema se mreza za iphone-ove. Dobio si i podesavanja za gprs i mms.

Telenor već rasprodao zalihe pojedinih modela? Toliko o skupoći...

То је добро, кад оде таква повратна информација натраг у Купертино, можда и убрзају процес за наш AppStore. ;)

Svima je bilo da. Priprema se mreza za iphone-ove. Dobio si i podesavanja za gprs i mms.

Мени тек сада то стигло а урадио сам ажурирање на 8.1 тог дана... интересантно.

U odnosu na Play Store nema Airplane moda, nema brisanja cookies-a i keša, nema manevrisanja sa ip adresama preko Tunnel Beara, nema straha da će ti Google u nekom trenutku blokirati acoount i/ili ga ugasiti.
Najbolje probajte pa sami ocenite da li je isto ili ne...

Dve tri stvari sto ces da uradis pravi problem? U svakom slucaju nije kao WP store koji ima lepo da mozes da kupujes nista lazno nije. Dok kod AppStore-a i Google Play-a moras da laziras. Samo sam to rekao da mi se ne razilikuju.

Mislio sam da bar mi na forumu koji smo malo vise IT pismeni i znamo vise, dve tri dodatne stvari ne cine neki bauk.

Inace Google nalog se zakljucava zbog greske korisnika.

Kazem otkljucao sam preko 20 telefona i nikad mi se nije desilo + su jos mnogo ljudi preko mog uputstva otkljucali google play i nikome nisu blokirali Google Wallet nalog ili bilo sta. Neki su izgleda pogresili (ne znaju gde) i zakljucalo im se.

@ays
Ja sam napisao koliko su nabavili tako da to što su rasprodate odmah ništa ne znači :) I ja da sam u džepu doneo iz SAD 5 komada rasprodao bi ih za jedan dan :)

Da li ce se razlikovati garancija iphonea 6 iz Telekoma i onih po oglasima,jer ovi po oglasima su sim free fabricki,tako bar pise,samo proban,12 meseci garancija Apple-ova,EU model...?Npr vidim po oglasima da je srebrni,samo proban 64 GB 779 eura,mislim bolja je za malo cena nego u Telekomu a ne vezujes se za pretplatu.

Da li ce se razlikovati garancija iphonea 6 iz Telekoma i onih po oglasima,jer ovi po oglasima su sim free fabricki,tako bar pise,samo proban,12 meseci garancija Apple-ova,EU model...?Npr vidim po oglasima da je srebrni,samo proban 64 GB 779 eura,mislim bolja je za malo cena nego u Telekomu a ne vezujes se za pretplatu.
Nećeš moći kupljen preko oglasa da reklamiraš kod operatora jer ga nisi kod njih kupio. Samo kod operatora kod kog si kupio možeš da reklamiraš. Makar je tako u ovom momentu.

@chimpresco
Ja sam za cenu napisao još pre par dana, očigledno nisi čitao :)

Poslednja izmena:
Ako je iz EU onda je garancija 24 meseca

Nećeš moći kupljen preko oglasa da reklamiraš kod operatora jer ga nisi kod njih kupio. Samo kod operatora kod kog si kupio možeš da reklamiraš. Makar je tako u ovom momentu.

@chimpresco
Ja sam za cenu napisao još pre par dana, očigledno nisi čitao :)

Jesam nego mi se cini da si pisao za telenor

Ne verujem da ce u Telenoru biti da ko bude u redu da dobije telefon iako je rezervisao svoj telefon preko weba.I ne verujem da ce biti tako mala kolicina telefona.
Za Mts koliko vidim na sajtu samo se moze poruciti pouzecem,ne vidim opciju da se preuzme telefon kod njih,jer malo je suludo da se tako skup telefon salje postexpresom.
Najbolje je uzeti verziju od bar 64 GB za one koji hoce telefon i imaju toliko para.Od 64 GB je uz najmanju tarifu od 599 dinara oko 734 eura koliko sam izracunao,sto bas i nije malo.
A jel neko zna da li ce Mts i Telenor davati smao svoju garanciju od 24 meseca ili ce ici uz njihovu i Apple garancija ili samo Apple garanciju ce davati kao ovlasceni operatori?
A Vip ce sigurno da se ukljuci u trku,znaju oni za jadac.
Jel je vecina igara i aplikacija u App storu besplatna,i da li je jednostavan postupak registracije kao sto je za Android sve jednostavno i vecinom besplatno?

Zato sam i pitao kako ide sa Telenorom postupak, posto me jos uvek niko nije kontaktirao kako bi potvrdio rezervaciju, a online status i dalje "u obradi"... Stvarno ne bih da dolazim u cetvrtak u 00:00 i da ne bude vise telefona... :( Ne znam ni po kom principu ce znati ko je odradio rezervaciju a ko nije u tolikoj gomili, ako iste uopste i bude bilo (ne verujem da ce po hladnoci prozivati ljude... :) ).

Telenor već rasprodao zalihe pojedinih modela? Toliko o skupoći...

Odakle ti ta informacija? Znas li nekoga da ga je Telenor vec kontaktirao vezano za rezervaciju?

Mene su zvali za obnovu ugovora i rekli mi da vise nema iphona 6 16gb, ceka se sledeca kolicina.

Zvali su vas iz Telekoma ili Telenora?

Glupo je papreno platiti telefon u Mts-u i Telenoru a da se ceka u redu nocu par sati,mislim da to nije normalno ko prihvati to cekanje nocu.A zasto kada za iste ili manje pare ima u oglasima sa EU garancijom,vakuum pakovanja,kao da te nase garancije puno znace ako dodje do kvara,jer svi znamo kako su mnogi prolazili u servisima za pokvarene mobilne telefone.Realno pricam.I ja gledam d akupim ali cu sacekati neki dan da se pojave po oglasima npr iz Mts-a sa 64 GB memorije,koji ne smeju biti novi skuplji od 600 EURA nikako jer sve preko je preterivanje.

Ne pricas realno. Ili ne znas kako funkcionise Apple garancija pa makar ona bila i u Srbiji.

Dobro, da li na kraju neko ima neki siguran i proveren podatak vezano za garanciju? Da li je sigurno i ako jeste, gde ste dobili taj podatak, da se garancija u Srbiji moze ostvariti samo za uredjaje kupljene preko operatera i da je dve godine? I drugo, odakle vam ta informacija da za EU modele, kupljene u Evropi, vazi garancija dve godine? Ja imam 5S, koji sam kupio 10. oktobra 2013. godine i kada preko support.apple.com proverim svoj telefon pise da mi je garancija istekla.

Dakle naglasavam jos jednom. Da li neko zna neki proveren i zvanican podatak o ovome, a ne da je cuo od komsije, taksiste i slicno?

EDIT:

Evo da ne bude da pricam napamet. Ovo je informacija za moje telefon, kupljen 10. oktobra 2013. godine, u Nemackoj. I odakle sada taj podatak da za EU modele garancija vazi 2 godine?

untitled-1-copy.jpg

Poslednja izmena:
2 godine je garancija jer je jedna godina od Apple a druga godina od prodavca i ostvaruje se uz racun.

Inostrana garancija vise zavisi od radnje u kojoj se kupuje. A koliko sam zakljucio imas ti da kupis preko telefone bez garancije (dobijes samo apple 1 year normalno), a imas i opciju 36 meseci. E sad, tih 36 meseci je podeljena garancija odnosno prvu godinu imas vazecu od Apple, dok naredne dve imas od radnje. I meni zvuci cudno ali Madjari i Austrijanci kazu tako.

@Zujka,

Iskreno niko nije lud da daje 64gb ispod 600e jer bi u tom slucaju 16gb bila ~620e max. Za tu cenu ces se morati bas nacekati.

Po oglasima po netu gde pise da je garancija 12 meseci pise da su evropski modeli,neko ovde rece da je evropska garancija 24 meseca ali mislim da nije jer zasto onda je u svakom oglasu naglaseno da je EU model,12 meseca garancije?Jeste bolje da je 24 meseca ali ako nije,sta da se radi.
Kao sto Badhabbit rece na svom primeru,ocigledno mu je garancija bila 12 meseci a po novom zakonu garancija je najmanje 24 meseca.
Po oglasima vidim da brzo planu iphone-i 6 od 64 GB-a.
U Mts-u je model sa 64 GB uz najmanju tarifu od 599 dinara oko 734 eura koliko se secam a po oglasima su novi 769 eura.Taj sto kupi u Mts-u nije normalno da ga proda bas za tih 734 eura nego znacajno manje jer su zakljucani.

Poslednja izmena:
2 godine je garancija jer je jedna godina od Apple a druga godina od prodavca i ostvaruje se uz racun.

Cekaj, znaci posto sam ja kupio svoj telefon u Apple store-u, to znaci da mogu do 10. oktobra 2015. godine (dve godine od aktivacije) da odem sa tim racunom u store i da ostvarim garaciju? Jesi siguran u to i ako jesi, odakle si saznao taj podatak?

Pitam posto svi nagadjaju, a deluje mi da niko zapravno nista ne zna pouzdano.

Po oglasima po netu gde pise da je garancija 12 meseci pise da su evropski modeli,neko ovde rece da je evropska garancija 24 meseca ali mislim da nije jer zasto onda je u svakom oglasu naglaseno da je EU model,12 meseca garancije?Jeste bolje da je 24 meseca ali ako nije,sta da se radi.
Kao sto Badhabbit rece na svom primeru,ocigledno mu je garancija bila 12 meseci a po novom zakonu garancija je najmanje 24 meseca.
Po oglasima vidim da brzo planu iphone-i 6 od 64 GB-a.
U Mts-u je model sa 64 GB uz najmanju tarifu od 599 dinara oko 734 eura koliko se secam a po oglasima su novi 769 eura.Taj sto kupi u Mts-u nije normalno da ga proda bas za tih 734 eura nego znacajno manje jer su zakljucani.

Da, 734e je na ugovor. Pa niko nije lud da se veze 24 meseca na paket, uzme telefon i proda ga za manje pare a mogao je lepo uzeti 50% manju pretplatu ili veci paket sa 50% popusta i da prodje mnogo bolje. Jedina opcija je ako mu treba ziva lova pa telefon uzima na rate. Ali verujem da je takvih slucajeva malo (postoji i bolji nacin dobijanja zive love) i da ne mogu zadovoljiti trziste. Bice locked telefoni 30ak eura jeftiniji ali ispod 600e nema sanse. To tek tamo oko/posle nove godine.

Citao sam skoro o tome, mogu da nadjem posle. Godinu dana Apple garancija a posle godinu dana garancija od prodavca, uz racun. Mozes i da pitas Apple support za to.

Ako nadjes negde neki konkretan link/podatak, okaci ako mozes. Pokusavam ovo da provalim vec duze vreme, ali se sve svodi na neka nagadjanja.

Mešate proizvođačku garanciju sa reklamacijama koje su zakonom propisane. Apple očigledno daje 1 godinu garancije, naš zakon propisuje dve godine kao period za reklamacije, i prodavac je taj koji je odgovoran za rešavanje istih. Potpuno nevezano za Apple garancije.

Ok, ko onda meni pruza drugu godinu garancije kada mi je Apple prodao telefon?

Poslednja izmena:
Nemaš garanciju, već pravo na reklamaciju kod prodavca koje ti je pružio zakon R. Srbije. Pogledaj zakon o zaštiti potrošača.

BH, regulativa EU o tehnickim proizvodima kaze 2 gg tamo gde je kupljen proizvod. Apple je bio kaznjen u Italiji zbog teksta kakav si pokazao na ss jer je protiv zakona.
Ono sto Apple daje 1g je dodatna garancija AppleCare. Posle toga je obicna zakonska garancija.

Idi slobodno u Apple store u EU i ako ti kazu da ne vazi garancija, objasni im da krse zakon EU. A i Nemacke ako je u Nemackoj kupljen. U UK mislim da jos nijr takav zakon ali EU zakoni su iznad.
GoogleaJ EU 2 year warranty law.

BH, regulativa EU o tehnickim proizvodima kaze 2 gg tamo gde je kupljen proizvod. Apple je bio kaznjen u Italiji zbog teksta kakav si pokazao na ss jer je protiv zakona.
Ono sto Apple daje 1g je dodatna garancija AppleCare. Posle toga je obicna zakonska garancija.

Idi slobodno u Apple store u EU i ako ti kazu da ne vazi garancija, objasni im da krse zakon EU. A i Nemacke ako je u Nemackoj kupljen. U UK mislim da jos nijr takav zakon ali EU zakoni su iznad.
GoogleaJ EU 2 year warranty law.
Vazi u celoj EU nezavisno od drzave.
Tako je vec par godina,pre je bilo razlicito,od drzave do drzave.
Po oglasima po netu gde pise da je garancija 12 meseci pise da su evropski modeli,neko ovde rece da je evropska garancija 24 meseca ali mislim da nije jer zasto onda je u svakom oglasu naglaseno da je EU model,12 meseca garancije?
Zato sto svercere ne zanimaju zakoni pa napisu kako su culi ili kako je bilo ranije.
Nema toga,iz US je 1 godina,iz EU je 2 godine.
I iz Srbije ce biti 2 godine.

P.S. Ne zaboravite da Svajcarska nije u EU

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno