Šta je novo?

iPhone u Srbiji - diskusija o ponudi

Mi smo odavno banana republika. To je poenta mog predhodnog posta. Sve ove godine nemastine i ratova su totalno srozale sistem vrednosti kod nas. Tolika fama se dize oko obicnog telefona kao da je ne znam ti sta. Ljudi daju po dve tri plate da bi kupili telefon, haahaa ja znam slucajeve da su ljudi dizali kredite :D:D:D.
Sto neko pre rece, ovo ima da izazove konfuziju, jer kako ce devojke znati ko ima para, ko je uzeo na rate, a ko za kes :D:D.

Ja koristim US AppStore a aplikacije i muziku kupujem preko gift kartica (maximus cards konkretno) i sve je vrlo jednostavno, stvarno ne vidim šta bi mi to novo doneo srpski AppStore.
Doneo bi to da naši ljudi mogu da prodaju Srpske aplikacije bilo gde u svetu i da država Srbija uzme odgovarajući porez za to a neka fiktivna država. Da ne moraju developeri da se snalaze da bi naplatili svoj rad već da to bude jednostavno za njih kao i za onog ko kupuje, klikom na dugme.

Za devojke ne brinite, vrlo lako ocene ko koliko ima i moze, to se usavrsavalo vekovima :d.

Zanimljivo je da je RATEL izdao potvrdu o usaglašenosti i za iPhone 4S.

Da li neko zna kakav je postupak kod Telenora? Odradio sam web shop rezervaciju, dobio email kao potvrdu (info da treba da se pojavim 30.10. @ 23h itd), ali i dalje stoji status "u obradi" kada proverim moju transakciju online na Telenorovom site-u. Da li treba neko da me nazove da proveri ili...? Da li ce biti po principu ko prvi bude u redu 30.10. taj ce doci do telefona?

Pozdrav

Nadam se da nece biti po tom principu... Ocekivao sam da ce tipa javiti, "ok je rezervacija, imamo telefon na stanju za Vas, da li ste i dalje zainteresovani". Nesto tog tipa. A ovako ni ne znam da li ce biti na stanju dovoljno ni da li su mi prihvatili rezervaciju, nista...

Verovatno nisu ni mogli da ti kazu da imaju na stanju telefon za tebe jer je tek veceras Ratel dozvolio uvoz :D

Hoce i oni da imaju redove ispred radnje kao na netu kada se pojavljuju ispred apple store-a. :)

Verovatno ce zvati i neke novine pa da sutradan bude udarna vest u zemlji "red dugacak 67 metara ispred Telenorove poslovnice...".

Sad kad VIP uskoci 30.10 sa cenama nizim od MTS-a. Bila bi fora bas...

Pa kako nije? Isto se radi... Stavljas fake adresu, fake broj, isto sam to radio na Google Play-u. Ne jednom nego 20 puta sam otkljucao.

^ A ko je ovaj optimista sto misli da ce ga nuditi po normalnim cenama :) Tj sta je zapravo normalna cena? Cena po kojoj sverceri nude je vec na nivou cena po evropskim apple radnjama a bice jos malo nize. CT sigurno nece moci da ga ponudi po takvoj ceni ako ga legalno bude uvozio. Jedino se otvara pitanje da li ce moci da se realizuje garancija kod nas ako nije kupljen u srbiji.

Pa kako nije? Isto se radi... Stavljas fake adresu, fake broj, isto sam to radio na Google Play-u. Ne jednom nego 20 puta sam otkljucao.
Opet idemo u offtopic. Nije me mrzelo da kopiram tvoje prerađeno uputstvo kojim se omogućuje kupovina aplikacija sa US Playstore-a:
Kako prebaciti PlayStore na Americki tako da i ostane zakljucan na njega:

- idete na: https://www.google.com/wallet/ pa na sign in sa svojim google accountom
- obrisete kreditnu / debitnu karticu koju vec imate dodanu ( ako tek sad pravite wallet preskocite ovaj korak )
- ponovo dodajte istu karticu ali na Billing address stavite svoje ime a adresu neku americku ( izgooglajte nesto, ja sam stavio neku adresu u NY ), na phone number stavite svoj pravi broj mobilnog.
- sad idete na iconicu zupcanik u gornjem desnom uglu ( settings )
- zamenite home address na onu istu adresu sto ste dodali na billing address za karticu ( nek vas ne zbuni sto ce vam sad pisati da treba da potvrdite identitet - ovo vam nije potrebno za kupovinu aplikacija, to je za neka napredna placanja )
- stavite telefon u Airplane Mode
- posle idete na: https://www.google.com/settings/security?ref=home i iskljucite 2-step verification ( ako ovo ne koristite preskocite ovaj korak )
- Upalite Tunnel Bear na pc-u i namestite nek se konektuje na USA. Ako ga nemate na PC-u skinite ga odavde: https://www.tunnelbear.com/download/ ( posle kad se skine treba napraviti nalog da se moze koristiti )
- sad obrisete cookies, saved passwords, cache i sve ostalo na browseru preko kojeg cete ovo raditi. Ja naprimer po defaultu koristim Chrome ali da brisem cookies, saved password i sve ostalo nepada mi napamet posto imam brdo site login-a vec snimljeno a na svakom mi je drugaciji password tako da bi mi ova akcija predstavljala puno posla pa sam za prvu kupovinu na PlayStoru koristio Operu. Odradio sam clear svega preko CCleanera pa sam je posle pokrenuo.
- idete na: https://play.google.com/store i na sign in. Meni iako mi je bila iskljucena 2-step verifikacija google pitao da potvrdim da sam to ja posto mi je login bio sumnjiv. Mogao sam da potrdim unosenjem mog celog mobilnog broja ili cele sekundarne e-mail adrese. Izaberite sta vam je draze.
- posle kad udjete u playstore kucajte u pretragu aplikaciju koju zelite da kupite posto je rucnom pretragom po aplikacijama necete videti. Ja sam kupio Cryten za 0.99$ taman bio na popustu
- Tunnel Bear sam ostavio ukljucen nekih 20 minuta i gledao sam aplikacije na PlayStore
- na telefonu obavezno prvo uradite Force Stop za PlayStore pa tek posle izadjite i Airplane Mode-a. ( Ovo sam napisao zato sto je meni PS bio aktivan u pozadini i cim sam izasao iz Airplane Mode-a poceo je da skida kupljenu aplikaciju pa sam pretpostavio da nije dobro da se odmah konektujem sa nase IP adrese ali srecom sve je proslo kako valja )
- Sad na telefonu ide connect na Tunnel Bear naravno americki
- clear data na PlayStore-u i pokrenite PS i na idete na accept i trebalo bi da pocne da skida kupljenu aplikaciju.
- kad je skine i instalira mozete slobodno disconnect sa Tunnel Bear-a i ako je sve proslo kako valja imacete americki playstore.

uputstvo za pravljenje iTunes accounta za US ili HR sa Monda je neko stavio u jednom od prethodnih postova u ovoj temi.
Ukratko, izabereš neku besplatnu aplikaciju za kupovinu na App Store, pa opciju za kreiranje Apple ID, kao opciju za kreditnu karticu možeš da izabereš "none", izmišljenu adresu i poštanski broj i to je to.
U odnosu na Play Store nema Airplane moda, nema brisanja cookies-a i keša, nema manevrisanja sa ip adresama preko Tunnel Beara, nema straha da će ti Google u nekom trenutku blokirati acoount i/ili ga ugasiti.
Najbolje probajte pa sami ocenite da li je isto ili ne...

Ne verujem da ce u Telenoru biti da ko bude u redu da dobije telefon iako je rezervisao svoj telefon preko weba.I ne verujem da ce biti tako mala kolicina telefona.
Za Mts koliko vidim na sajtu samo se moze poruciti pouzecem,ne vidim opciju da se preuzme telefon kod njih,jer malo je suludo da se tako skup telefon salje postexpresom.
Najbolje je uzeti verziju od bar 64 GB za one koji hoce telefon i imaju toliko para.Od 64 GB je uz najmanju tarifu od 599 dinara oko 734 eura koliko sam izracunao,sto bas i nije malo.
A jel neko zna da li ce Mts i Telenor davati smao svoju garanciju od 24 meseca ili ce ici uz njihovu i Apple garancija ili samo Apple garanciju ce davati kao ovlasceni operatori?
A Vip ce sigurno da se ukljuci u trku,znaju oni za jadac.
Jel je vecina igara i aplikacija u App storu besplatna,i da li je jednostavan postupak registracije kao sto je za Android sve jednostavno i vecinom besplatno?

Poslednja izmena:
Objasnjeno je u jednom od prethodnih postova. Laka je registracija, samo treba da se pazi da se registruje na neku drzavu gde nema poreza (ako se opredelite za US store). Ima mnogo besplatnih stvari ostali kostaju najcesce dolar dva. Svake nedelje izlazi app of the week koji je besplatan.
A ako zelite legalno npr igo koji kosta 60-75 dolara, mozete serovati petorica nalog i svi uzeti po kopiju ;)

Napraviće marketing u Petak. Biće reda, deliće čaj i kafu, i verovatno će biti zabavna atmosfera. Samo bih hteo da vidim da neko od naših Benchmark membera izadje sa novim primerkom i razbije ga na ulici ispred onih koji čekaju. Pa i to rade u svetu, što da ne kod nas (treba neki član sa puno love btw). :-devil-:

Telenor već rasprodao zalihe pojedinih modela? Toliko o skupoći...

Poslednja izmena:
Inside info mts, nabavna cena za 6-icu malo niza nego mp sa tax-om u USA, al zato za 5s neverovatno niska... Kolicine bojazljivo skromne, nestace brzo prva tura IMHO...

Dobro, doćiće.... a kad toliko kasnimo za ostalima u svetu, što ne ubaciše ubaciše 4s, pa polako da guramo na više.... :)

maloprodajna i in my humble opinion. :)

Jel to znaci da mozemo pred novu godinu ocekivati neke promocije za i5s? Tipa 5-6k manje. :)

Ponoćna iPhone prodaja u Srbiji 30. oktobra

Autor: mondo.rs

Telekom Srbija će od petka, 31. oktobra, ponuditi korisnicima prestižne iPhone uređaje koji će uz mt:s postpejd tarife biti dostupni po ceni već od 1 dinar.

Ovu pogodnost za svoje korisnike, kupovinu iPhona po najpovoljnijim cenama na tržištu, kompanija Telekom Srbija je obezbedila zahvaljujući direktnom ugovoru koji je sa kompanijom Apple potpisan u martu ove godine.

Za one koji nestrpljivo očekuju početak zvanične prodaje iPhone-a u Srbiji, Telekom Srbija će u noći između četvrtka i petka, u minut posle ponoći, otvoriti poslovnice u Beogradu (Terazije 24) i Novom Sadu (Zmaj Jovinoj ulica 4)!

koliko je 5S?
mrzi me da popunjavam onaj upit :p

Edit: Nije me mrzelo. iP5S(16GB),KT500 je 63.600/rsd (dobra cena,toliko je u oglasima 530e)

Poslednja izmena:
Да ли је још неко имао поруку на ајфону да се "Carrier Info Updated" или нешто слично?
Сад више не пише MT:S већ mt:s и гледам по подешавањима да ли се још нешто променило...

Ja sam dobio tu poruku pre otprilike nedelju dana

Nazad
Vrh Dno