Šta je novo?

Civilization: Beyond Earth

Alpha Centauri :Klanjanje

Jedva cekam.

Poceo sam da ucim Python zbog ovog serijala.Zbog Civilization 4 me je ostavila devojka,zbog 5 sam nabacio 10 kila a ovaj nastavak ce da me dokusuri :) Sva sreca da izlazi na zimu inace nebi ni video suncanog dana.Ajte ljudi ko je jos prso zbog ovoga???

Ne znam. Voleo bih da ima bar malo smeka Alphe. Ovde mora neko dobrano da se oznoji, pa da isprogramira AI kao u Alphi, mada onakav AI se jednom pravi.

AI je i u Civ 4 i Civ 5 glup tako da se ne nadam nicem boljem sa Civ:Beyond Earth.Poznavajuci dosadasnju praksu trebace barem 2 godine od pojave igre i 2-3 patch-a da bi igra bila kako treba,do tada cu zameniti moj 1440p monitor sa 4K monitorom :)

Pa znamo iz iskustva sa civ V u kome imam certvorocifren broj sati da ce igra biti dobra tek posle godinu dana i vise dok izbace kvalitetne dlc. Secajte se samo kakav je bio vanila civ V a kakav masterpiece je sad.

U Civ 5 me je razocaralo sto nisu hteli da se potrude i naprave animacije za wonders i victory kao u Civ 4.Nadam se da ce to ispraviti u Beyond Earth

U Civ 5 me je razocaralo sto nisu hteli da se potrude i naprave animacije za wonders i victory kao u Civ 4.Nadam se da ce to ispraviti u Beyond Earth

Meni lici da nece jer prave Beyond Earth na kalupu V. Ali, nista ne bih voleo vise nego da dokazu da nisam upravu.

Sid Meier's Civilization: Beyond Earth - Gameplay Walkthrough

[YOUTUBE]YIri5gWKy4A[/YOUTUBE]

Sve je to lepo,ali Sid Meier izbaci brdo Civilizacija i dlc-ova u poslednjih 7-8 godina.Red je za novi remake za Sid Meier`s Pirates,realno posle 11 godina.

Sve je to lepo ali mislim da necu odmah kupiti igru jer ako je po Civ V prbo ce biti vanila i onda par velikih dlc-a i vise malih koji ce igru tek posle godinu ili vise uciniti dobrom

Sve je to lepo ali mislim da necu odmah kupiti igru jer ako je po Civ V prbo ce biti vanila i onda par velikih dlc-a i vise malih koji ce igru tek posle godinu ili vise uciniti dobrom

Slazem se. Ja planiram kupovinu tek na Steam Summer sale 2015. A mozda tek na winter sale.

[YOUTUBE]hbTfLeBsu8Q[/YOUTUBE]

Bice ovo dobra jesen za space geekove. :)

[YOUTUBE]0vxOhd4qlnA[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Smara me jedino sto cu morati da cekam par godina da se igra dovede u red sa patch-evima i DLC-ovima

Sutra izlazi.Spremte se spremte fanatici Civilizacije

Posle jedne neprospavane noci i 410 poteza, utsak je da je ovo, u sustini, Civilizacija 5 sa izmenjenim tech stablom i tipom price, ali sve ostalo je slicno ili isto. Ne mogu da se otmem tom utisku, mozda zato sto odlicno poznajem Civilizaciju pa mi je sve poznato.

U sustini, mnoga pravila iz Civ4/5 vaze i ovde. Interfejs je potpuno isti, postoje neke novotarije ali to je vec sve vidjeno. Ono sto zbunjuje (sto je i logicno imajuci u vidu promenjen lore) su afiniteti, razvoj kulture i tehnologije. Kroz afinitete (njih tri) je moguc dobiti neke dodatne jedinice ili gradjevine, a u zavisnosti od toga da li zelite da budete 100% covek, harmonican ili blenda zavisice i to da li ce drugi hteti da se druze sa vama.

Tech tree je mnogo konfuzan. Ja sam isao redom i istrazivao jer nemam ideje cemu sta sluzii i kako tamo neki bionicki sokovi uticu na moju poljoprivredu. Ima krdo stvari da se istrazi. Dodatni noviteti su Questovi koji iskacu kada istrazite neku tehnologiju ili napravite bitnu gradjevinu. Tu na licu mesta donosite neke odluke koje uicu na celu drzavu. Pored kvestova, tu je i mnogo bolje (u odnosu na CIV-ove) odradjena spijunaza, na primer mozete poslati nekoliko agenata kod neprijatelja i birati sta ce da rade (kradu kulturu, energiju, tehnologije, hakuju satelite itd.). Ali, morate da se bavite i kontraspijunazom tj. da ih saljete u svoje gradove kako bi izbacili tudje agente napolje.

Kada je igra startovala, bio sam okruzen sa 30 alien jedinica i nisam imao pojma sta smem da im radim. Nisu agresivne ali dok ne dodjete do nekih malo jacih jedinica, nemate apslutno nikakve sanse da ih pobedite. Teske artiljerijske jedinice su zakon i bez njih nemojte ni da pokusavate bilo sta. Princip podizanja satelita za razne namene (tipa solar ili meizma sateliti) - kao da sam pao sa Marsa, nemam pojma cemu sluze (bar u startu nisam imao). Suma sumarum - ima mnooogoooo toga novog, a sve to je posledica toga sto vise nismo u istoriji koju jako dobro znamo, vec u nekom fiktivnom svetu i ne mozemo da se oslonimo na sopstvena znanja ii skustva kako bi pobedili u igri.

I na kraju da se osvrnem na grafiku, koju su lepo ispeglali, resili se gomile bagova koji se vuku jos od CIV3, vrlo je fluidno cak i sa povecim brojem jedinica na mapi, sto kod CIV5 nije slucaj.

Sve u svemu, odioh da odigram jos samo 10 poteza i to je to :)

Kakav je AI?

Meni je truba sto se planeta ne menja u zavisnosti od tvojih projekata i odluka (ovde mislim na podizanje nivoa mora, eroziju tla...). Alpha je imala to.

ima istrazivanje alien artefakata sa explorerom koji vam daju razne bonuse, ima skupljanje pod-ova koji vam daju bonuse, ima dosta dosta resursa koji su u startu totalno nepoznati, kvestovi su isto solidno odradjeni, mada sam ocekivao bar neku malu pricicu vezanu za njih ili za ostatke druge civilizacije koje pronalazite (mislim bilo bi super duper da je nekakva pricica iza toga)

evo ja sam danas lepo zaglavio, zabolela me i glava od monitora :)

Meni je truba sto se planeta ne menja u zavisnosti od tvojih projekata i odluka (ovde mislim na podizanje nivoa mora, eroziju tla...). Alpha je imala to.

Polako. Ako bi sve bilo u osnovnoj igri, morali bi da smisljaju nesto originalno za DLC's. Kao sto religija nije bila u Civ5 do expaznije/DLCa tako ce i ovde da dodaju sve sto su povadili. Ofc for a price.

1. Svidja mi se osecaj novog, igra ima izuzetan potencijal, pogotovo sa novim orbitalnim slojem.

2. Tech web je cool, vise nije linearan i sada1 mora jos vise da se misli na to sta ce se i kada ce se istrazivati. Kada se uzme u obzir da pojedine podtehnologije uticu na status afiniteta, cela prica je dodatno komplikovana. Sam prikaz tehnikalija je malo konfuzan, zahteva dosta zumiranja, ikonice za jedinice/cuda/zgrade se jako tesko razlikuju jedne od drugih.

3. AI je pasivan da ne moze biti pasivniji. Ja u jednom momentu sem par marinaca nisam imao nikakvu vojsku na izuzetno velikoj teritoriji, a oni su mi samo pretili. U sledecem momentu sam uspeo da napravim krdo artiljerije, samo zahvaljujuci jakoj ekonomiji i nisam imao problema da ih sve pokosim. U sustini, AI je grozan.

4. Miasma, novi resurs, se jako jako tesko vidi na mapi. Svidja mi se sto su boje tako mracne kao u SMAC ali neki detalji zahtevaju sredjivanje

5. RUTE SU TAKVO MUCENJE I *******CIJA AAAAAAAAAAAAAA! Ima ih vise po gradu nego u CIV5 i ****te kako smara konstantno podesavanje trgovine. To su trebali bolje da srede

6. Cuda su totalno pogresno balansirana. Znate onu senzaciju u CIV5 kada izgradite neko cudo i onda dobijete cinematik i sve to ima neku tezinu. E pa ovde je to mnjeh, neubedljivi voiceover i neka mrlja za koju nemam ideje sta predstavlja ali je cudo. Ecto pod je totalni OP.

7. Diplomatija je samo c/p iz CIV5, totalno je bedna i nema nikakvog uticaja na bilo sta. Problem je u tome sto alieni ne igraju nikakvu ulogu u celoj prici, znate ono naseljavate planetu sa raznim zivuljkama koje samo u startu imaju neki uticaj na vas razvoj, a diplomatija i drzanje zajedno nije bitno. Totalno su ispustili taj segment vaznosti domorodaca u prici. U sustini diplomatija je gora nego u CIV5, ne znam kako su to uspeli.

8. Lideri frakcija su totalni smor, neubedljivi i deluju bledo.

9. Mogli su definitivno da porade na UI-u neke stvari su totalna nebuloza. Tipa, city preview gde je leva strana preglomazna i prevelikja, a bitne informacije su nekako nestale sa ekrana (nema vise queueu za gradnju u gradu, zasto zaboga?!). Stvari su jos gore kod istrazivanja tehnologija, sve je u nekim ikonicama, nije kao CIV lepo vidis tenk, robota i onda znas o cemu se radi, ne sada je sve plavo/belo i zasita je bedno.

10. Nestao je onaj recap kada se igra zavrsi u kojem ste mogli polako da pregledate svoj razvoj. Sada se igra zavrsi i to je to, main menu i idemo iznova. Totalno cudno.

11. Alieni nemaju nikakvu ulogu u celoj prici i to je totalno nebulozno. Recimo, bilo bi lepo da su ubacili da za neke tehnologije, jedinice i gradjevine moras da sacuvas wild life. Ovako, oni su samo varvari koji nemaju toljage i u startu ih ima jako puno i totalni su OP sve do 100. poteza.

12. Osvajanje gradova je drasticno teze nego u CIV4/5 i zahteva znacajno vise jedinica.

13. Pomorska borba je bedna, bar sada. Tipa, dovedete level4 krstaricu ispred grada ili neke karakondzule i oni vas oneshot-uju. KAKO BRE!?

14. Emancipation victory je ******, uzasno je dosadan i naporan. Potrebno je proslediti jedinice nazad na zemlju u vednosti od 1000 poena, boze koliko je to naporan i repetativan posao.

Poslednja izmena:
Ja sam poceo malo da igram,nisam imao vremena... Cudno mi je jer ne znam sta je wonder,pa ne znam sta da gradim,tj u kom pravcu da biram tehnologiju... U prethodnim civilizacijama,znam iz istorije...a ovde se jos nisam snasao... Ne svidja mi se drvo tehnologije,bar za sad,verovatno zato sto ga ne znam napamet :D I primetio sam,sa scoutom sam pokupio jedno ono polje gde se kao ceka par turnova da pokupi nesto,ali kada sam otisao na sledece takvo,nisam imao opciju build ili kako vec bese, da pokupim i to... a to polje stoji pa stoji, mozda je bag...
Obicne aliene sam napadao, ali onda je dosao dzinovski crv i *** mi mamu :D
Morace ovo da se igra jos 3-4 dana da bi se pohvatalo sve...

Da se ne stekne utisak da je igra losa, nije, uveli su neke nove koncepte i pokusavaju nove stvari i to je sjajno, igra ima strasan potencijal. Samo zahteva jos poliranja i sredjivanja kao i CIV5, uostalom. Ko ga je igrao vanilla zna koliko je bio los, a sada je CIV5: BNW jedna sjajna igra.

Ja sam poceo malo da igram,nisam imao vremena... Cudno mi je jer ne znam sta je wonder,pa ne znam sta da gradim,tj u kom pravcu da biram tehnologiju... U prethodnim civilizacijama,znam iz istorije...a ovde se jos nisam snasao... Ne svidja mi se drvo tehnologije,bar za sad,verovatno zato sto ga ne znam napamet :D I primetio sam,sa scoutom sam pokupio jedno ono polje gde se kao ceka par turnova da pokupi nesto,ali kada sam otisao na sledece takvo,nisam imao opciju build ili kako vec bese, da pokupim i to... a to polje stoji pa stoji, mozda je bag...
Obicne aliene sam napadao, ali onda je dosao dzinovski crv i *** mi mamu :D
Morace ovo da se igra jos 3-4 dana da bi se pohvatalo sve...

Nije bag, moras da vratis explorera u grad da bi ti se napunio alate za iskopavanja (imas dole levo kada oznacis jedinicu informaciju koliko puta za redom mozes da vrsis iskopavanja). Time se sprecava AI da krene redom i pokupi sve. Kasnije u igri, kada istrazis pravu tehnologiju, taj limit ce biti znacajno veci.

Dzinovskog crva ces da ubijes tako sto ga navuces blizu grada i onda ga rokas iz istog.

jel ima neko problem da mu nije slika preko celog ekrana,nego ima crn okvir... bilo mi je tako i na civ5 ali samo dok je loading screen,a sad je stalno... a kad stavim windowed i vratim fullscreen,onda se unormali...

Da se ne stekne utisak da je igra losa, nije, uveli su neke nove koncepte i pokusavaju nove stvari i to je sjajno, igra ima strasan potencijal. Samo zahteva jos poliranja i sredjivanja kao i CIV5, uostalom. Ko ga je igrao vanilla zna koliko je bio los, a sada je CIV5: BNW jedna sjajna igra.

Za neke dve godine ce biti kompletna igra ako je po iskustvu sa CIV V (verovatno ce biti 2 velike ekspanzije i brdo malih dlc-a)...

Nazad
Vrh Dno