Ja sam rekao da JA koristim telefon tako da mi je 16GB dovoljno. Nisam rekao da je svima dovoljno ili da vise nije potrebno. Meni je za sada sa iOS7, dovoljno. Videcu kada izadje jb, kako je sa iOS8, ali mislim da ce i to biti ok. Primo Europe imam instaliran. Muziku na telefonu ne slusam, ne zbog memorije, vec zbog baterije, jer glupo mi je da moram tri puta dnevno da punim telefon zbog muzike. Onda mi je lakse i jednostavnije da kupim neki iPod ili nesto slicno pa da slusam od jutra do sutra. Pritom kad sam kod kuce, muziku slusam na kompu ili stubu. Kada sam u kolima, u kolima. Tako da mi generalno to slucanje muzike na telefonu nikako nije nesto sto je meni potrebno i prihvatljivo. Sto se slikat ice, isti slucaj kao i ti. Dakle slike su tu samo dok ne odu na cloud, a vecinu ne drzim ni tamo, vec na kompu. Programi generalno ne zauzimaju previse, osim nekih izuzetaka poput iGo-a i slicnih. Sve u svemu, imam instalirano apsolutno sve sto mi je potrebno i sa appstore-a i sa cydia-e i imam slobodne memorije vise nego dovoljno. Video klipove isto ne snimam nesto precesto. Ok, ako neko ima potrebu da snima sada neke klipove od dva sata, onda je to limitirajuci faktor. Za moje potrebe i kratke klipove koje snimam opet vise nego dovoljno memorije, naravno da se klip snimi i onda prebaci na komp, ili cloud.
Dakle govorio sam o svojim potrebama i rekao da sam ja imao 16GB od 3G, preko 3GS, 4, 4S, 5 i sada 5S i nikada nisam bio ni blizu da imam problem sa memorijom. To ne znaci da ako hoces da je popunis ne mozes to da uradis relativno lako. Ali ako tako gledas, mozes lako da popunis i 128GB. Daj mi 128GB i ja cu ti je popuniti za pola sata. Dakle prosto zavisi kako kako i za sta koristi telefon. Za moju filozofiju i nacin koriscenja, 16GB je dovoljno i mislim da ce i dalje biti. Kome treba vise, kupi sa vise memorije i problem resen.