Šta je novo?

Apple event, 16. oktobar

Onda opet nemam razlog da menjam svoju vernu trojku. Sta ce mi a8 kad ga samo koristim za browsing/youtube/casopise/stripove

$2500 za iMac Retina 27... Kad dodje kod nas bice u 3 lepe... Jedino organe da pocnem prodavati...

Sa druge strane, MacMini je jos pristupacniji sada.

$499 umesto $599, novi CPU plus SSD

Izaso mac mini. Eto prodajem masinu iz potpisa. Samo cu grafiku da prebacim na neki rig.....

$2500 za iMac Retina 27... Kad dodje kod nas bice u 3 lepe... Jedino organe da pocnem prodavati...

S obzirom kakav ekran ima, nije skup. Sigurno ce uticati na pojeftininjenje kvalitetnih 4K/5K monitora.

Sa druge strane, MacMini je jos pristupacniji sada.

Ali je jednako djubre kao i pre. 5400 rpm disk, ko nije imao MM ne zna sta je sporo djubre. Kad ubacis SSD, druga prica, ali onda nije $499 vec dosta vise. I zasto Intel grafika? :(

Nisam otpratio event, pa me interesuje...jesu li izbacili Yosemite ili ne?
Na Apple sajtu stoji da je izašao, čak stoji i upgrade, ali kad se ode na App Store nema ga???
Čak ga nema ni na US Apple Store-u?
O čemu se radi?

Onda opet nemam razlog da menjam svoju vernu trojku. Sta ce mi a8 kad ga samo koristim za browsing/youtube/casopise/stripove

Ista prica, jedino sto mi malo sporije radi je Hearthstone koji igram casual, sve se svelo na browsing i youtube.

Sto se tice MacMini-ja, mnogo su cripple-ovali ovu verziju od 500$, kao onaj "jeftini" iMac:

http://www.apple.com/mac-mini/specs/

Ovaj MacMini od 500$ bi ipak trebao da bude jos nize (400$), makar po meni. Sve ostalo je super, neko primeti na redditu da novom iPad-u fali mute dugme???

Nisam otpratio event, pa me interesuje...jesu li izbacili Yosemite ili ne?
Na Apple sajtu stoji da je izašao, čak stoji i upgrade, ali kad se ode na App Store nema ga???
Čak ga nema ni na US Apple Store-u?
O čemu se radi?

Jesu, danas tj sutra kreće update :=)

Cek jel to ipad mini dobio samo touchid za 100$ vise?!

I novu kameru, i 40x brzi cpu, 2.5x gpu, i tanji je za 18% od prethodnika i tako...

To je Air. On je pita za Mini. Mislim da je Mini samo touch id dobio, mada nisam siguran.

Nije tuga i zalost jer je dobio $100 manju cenu, tacnije Mini Retina. Ovaj je 100$ skuplji samo zbog fingerprinta sto je smejurija.

Opet za manje od 300e mini retina je stvarno super.

Apple iPad mini 3: is this the smallest upgrade we’ve ever seen?

Apple gave the new iPad Air 2 a heap of time on stage because of its new 8MP iSight camera, its over the top 6.1mm frame, its new A8X chipset, its TouchID home button and its gold option. And the iPad mini 3 got a couple of quick slides – as if the company didn’t want to talk about it. And after digging a bit deeper into its specs sheet we think we know why – that’s by far the smallest step forward a device has needed a year to take. No A8X chipset, no new display or camera, no new thinner body but hey, you get TouchID (which is yet to prove it’s worth anything on a tablet) and cool golden version now

Novi Nexus 9 ili Tab S 8.4 >>>>>>>>>>>>>>> ovo.

Poslednja izmena:
Najjeftiniji Mac Mini je radio sa 2,5 GHz dual-core Intel Core i5 a sad vidim da ovaj radi sa 1.4 Ghz. Nije mi to bas najjasnije. Isto dual-core Intel Core i5. Da se nisu presli ovi u Apple-u pa 2 zamenili 1(stamparska greska):).

Druga generacija Intelovog chipa. Nize klokovani je ULV varijanta (Haswell) a taj stari sto radi na 2.5 GHz je standardni mobilni model i5 (Ivy Bridge).

Ја сам пробао и са италијанским и америчким store-ом, и није још увек доступан. Исто важи и за енглески.

Druga generacija Intelovog chipa. Nize klokovani je ULV varijanta (Haswell) a taj stari sto radi na 2.5 GHz je standardni mobilni model i5 (Ivy Bridge).

Hvala na objasnjenju. Ja bih ovde mozda zamenio HDD sa SSD-om mada znam da postoji fusiondrive i eventualno povecao RAM. Jedino neznam kakva je ova HD5000 graficka.

Mac Mini ce biti idlicna kupovina. Uzmes osnovni i7 sa 8 GB RAMa, dodas jos 8 ako zatreba, ubacis 840 Evo SSD i teraj :)

Mac Mini ce biti idlicna kupovina. Uzmes osnovni i7 sa 8 GB RAMa, dodas jos 8 ako zatreba, ubacis 840 Evo SSD i teraj :)

300 dolara je doplata sa 2.6GHz Dual-Core Intel Core i5 na 3.0GHz Dual-Core Intel Core i7. Sto mislim da je preskupo...

Po meni ova konfa u sredini je najbolji izbor samo da se stavi ssd.

22.jpg

Yosemite se pojavio na US store ali je trenutno nedostupan... :/

Ali je jednako djubre kao i pre. 5400 rpm disk, ko nije imao MM ne zna sta je sporo djubre. Kad ubacis SSD, druga prica, ali onda nije $499 vec dosta vise. I zasto Intel grafika? :(

oooo daaa...pored 16gb rama i i7 zbog hdda se vuce samo tako.Nikako da odvojim pare za ssd,al na zalost moracu,jer me ovo vucibatinanje bas nervira sve vise...

Bacio pogled 840 pro sa 128 je oko 13k.Moram pazariti pod hitno

Poslednja izmena:
oooo daaa...pored 16gb rama i i7 zbog hdda se vuce samo tako.Nikako da odvojim pare za ssd,al na zalost moracu,jer me ovo vucibatinanje bas nervira sve vise...

Bacio pogled 840 pro sa 128 je oko 13k.Moram pazariti pod hitno

Nikad mi nije bilo jasno zasto su tolike stipse i zasto ubacuju krs diskove u svoje uredjaje. Bukvalno je tako godinama - iMac za kojim sada sedim (2k12) ima 5k4 disk, vuce se ko prebijen; 17" MBP kupljen 2011 je dosao sa ocajnim Hitachi diskom, kad sam stavio SSD progledao sam (a masina debelo placena); sada MacMini, opet ista prica. Pa *** jel to premium ili nije? Ako mi vec uzimate $800, ubacite pisljivi SSD. Ja sam imao jedan MM i bio sam toliko ocajan zbog diska da sam hteo da ga spalim!!!!!

Ja skidam na Macbook 13" Retinu.
Licno hteo sam da uradim upgrade PC-a na iMac, ali nisam iz razloga sto sam kupio Retina i odlucio da cu cekati neki veci ppi. Docekao sam ga, ali nisam siguran da cu moci da ga priustim (mislim mogao bih, ali $2500 jos dok dodje do nas bice cena haos, a bas toliko na komp... hm... tesko)... Ja razumem da mu 5k dize cenu ali brate ima jeftinijih super 4K monitora od onih $3000 sto su rekli u prezentaciji. Razumem i da je ovo vrv najbolji display, ali opet, previse. Mozda kada bi izbacili 21" Retinu.

Nazad
Vrh Dno