Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 mini

Nisam isprobao... Ako ti je zaista bitno, provericu..?

Kako radi kitkat na miniju??:)

Ne znam, meni je custom ROM 4.2.2 na telefonu, i prilicno sam zadovoljan, tako da nisam davno ni bio zbog S4M na xda... :)

Izasao oficijelni..?

Mislim da jeste, ali sacekacu komentare ostalih :)

i9190 jedna SIM kartica
i9192 dve SIM kartice
i9195 ima LTE
i9197 kombinacija i9192 i i9195

Jeste, izasao je, proverio sam na XDA. :)

Sad ne znam da li da nabacim oficijelni 4.4.2 ili da probam Carbon, koji je kao AOSP znatno priblizniji mom pozeljnom stanju, ali je na njemu kamera sigurno losija nego na oficijelnom, a malo cu sad mozda fotkati preko leta... Kad bi neko Samsung-ov camera.apk sredio da radi na Carbon-u, uff...

A ne mogu da procenim kolika je razlika u kvalitetu slika sa Carbon-a i oficijelnog ROM-a...

Pritom, za oficijelni 4.4.2 jos nema root, tako da mi je trenutno neupotrebljiv. :)

Pazi sve zavisi od source-a... Znaci ako je otvoren i moze da se sredi, ona je verovatno minimalna razlika, jer Samsungov SW radi postprocessing, pa su slike bolje, ali ako nije otvoren, onda su bas losije :)

Pa za 4.4.2 verujem da svakako nije, mislim da su nedavno tek za 4.2.2 otvorili, valjda paralelno sa izlaskom nove verzije...

Kad se vratim s puta, isprobavacu malo. Do tad, ostajem na ovom Lite wannabe ROM-u... :)

Kako da znam dal je telefon originalan, ako ga kupim preko kupujem prodajem? jel postoji neki imei kod samsung-a kao sto ima kod apple i gde ga mogu proveriti?

Da li ima neko S4 mini duos i9192, ako moze malo da ga opise, rad sa 2 sima-a i trajanje baterije i da kaze koliko je zadovoljan sa njim?

Prezadovoljan. Doduse, koristim modifikovani TW ROM, slican Saletovom NEAT-u, zove se Lite ROM, i prilicno je debloatovan. Radi fluidno, baterija je odlicna, imas na temi moje screenshot-ove, rad sa dve kartice je prilicno intuitivan i potpuno razumljiv i za najveceg laika. Ako imas jos neka konkretna pitanja, slobodno pitaj. :)

Koristim od juče ovaj telefon, jer mi je trebao zbog 2 sim kartice.
Prešao sam sa LG L7 II, pa mi ovaj telefon stvarno super izgleda.
Ali ovaj Samsungov bloatware ubija, rado bih pobrisao višak, da znam šta smem da brišem. :)
Ne znam da li smem da instaliram neki drugi ROM zbog garancije (neki knox brojač), ali koji rom bi preporučili za ovaj telefon?

Isto ne znam kako da podesim, da ugasi WIFI kada je na standby, i da koristi mobilni sa prvog sim-a, da ne troši bateriju. Na LG-ju je ovo radilo.

Manje trosi kada si zakacen na wifi nego kad vuce internet sa mreze cisto da znas. Ipak ako i dalje zelis tu opciju onda wifi>advanced>keep wifi during slim> stavi na never

Da, tu opciju sam i bio selektovao, ali mi je viber drzao stalno uključen wifi.

Keza, imas KitKat 4.4.2 ROM, custom, koji ne sjebava brojac. Jesi gledao XDA..?

Proucavao sam XDA, ali koliko sam video ne moze ni root ni rom da se instalira, bez da se postavi knox na 0x1.
Rado bih ga bar rootovao, ali se bojim da ga cackam zbog garancije.

Vidi SilviuMik-ov thread.

Pogledao sam, ali na početku threada piše da se posle instaliranja rom-a povećava knox na 0x1.
Ipak ću malo sačekati, ako nešto ne bude u redu sa telefonom da me ne zezaju zbog toga.
Inače, umesto led notifikacije koristim noled aplikaciju.
Da li neko ima iskustava sa ovom aplikacijom?
Koliko vam traje baterija?
Meni jedva izdrži 1 dan, ali za sada prolazim bez dopunjavanja kroz dan.
Ekran je super, i mislim da je ova rezulucija maksimum, već mi je sve sitno posle lg l7 ii.
Izgleda mi da lg ima veci ekran. :confused:

Ja sam na kraju vratio samsung s4 mini, i uzeo moto g 8gb dual sim :)

Ne svidja mi se sto nema led notifikaciju, slabiji signal mobilne mreze i wifi, brzo mu se potrosi baterija, mali ekran za tu rezoluciju, pregrejava se pri punjenju baterije i ponekad u toku koriscenja, zadnja plastika je nekako tanka i pipava, samsungov softver (bloatware).

Svidja mi se kamera, slot za sd karticu i kompaktnost uredjaja.

Istina, ume da se pregreje, ali to + kakva je pozadina ne znam jer koristim odlicnu silikonsko-plasticnu futrolu, brutalnu na dodir. Signal ne sumnjam da je slabiji od Motorole, ali baterija je odlicna, to ne znam otkud, a ni sa wi-fi signalom i radom uopste nisam imao problema.

Mozda s' ti zapatio i neki falican model... :D

I ja sam mojim prezadovoljan; u capdase silikonu klasicno od prvog dana,nikakvo pregrevanje,slabiji signal,a i baterija je sa cyAnogenom sasvim korektna!

Proday, koliko ti je kamera losija na Cyanogenu u odnosu na stock ROM, jesi isprobavao?

Ne znam, ja sam ga poredio sa LG L7 II koji sam imao pre samsunga. LG je imao bolji signal mobilne mreze i wifi-ja, a i ekran mi je bolji (znaci ovo je moj krajnje subjektivni utisak za ekran).
Cak mi je i softver bolji na LG-ju.
Ako samsung s4 mini poredim sa ovom motorolom moto g, mogu reci da sam izuzetno prijatno iznenadjen, ekran je stvarno odlican, a najlepse je sto je podrska zajednice odlicna, kao u "stara dobra vremena", kada sam imao htc desire :D
U svakom slucaju, zadovoljan sam sto sam vratio samsung, a uzeo moto g.

keza, dobru si odluku doneo!:D Ja sam prezadovoljan ovom motorolicom.
Mada, ruku na srce, odličan je i S4 mini. Kada sam video kako na testu dere ovaj novi S5 mini, nisam mogao da verujem --> link !!!

pozdrav
hoću da kupim devojci s4 mini i ovde sam shvatio da nema LE diodu za obaveštenja koja je veoma korisna.
vidim da postoji ta noled aplikacija i ona sa blicom.
koristi li neko to? je l' to radi kako treba? da li efektno može da zameni LED notifikacije?

hvala

pozdrav
hoću da kupim devojci s4 mini i ovde sam shvatio da nema LE diodu za obaveštenja koja je veoma korisna.
vidim da postoji ta noled aplikacija i ona sa blicom.
koristi li neko to? je l' to radi kako treba? da li efektno može da zameni LED notifikacije?

hvala
Ne može. NoLed ce buditi telefon iz deep sleepa svaki put kad pokazuje na ekranu obaveštenja i to utiče na batetiju.
Ona aplikacija za led flash ne znam kako radi.

Nazad
Vrh Dno