Šta je novo?

Nokia 1020

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Cestitam Ale a C905 nemoj da prodajes za neku sicu tj nemoj uopste, to je unikatan telefon 🙂 meni je bedak sto sam prodao k810

Poslednja izmena:
Polako ljudi, prvo da stigne 😀 C905 se ne prodaje, kao ni stari K750 🙂

Kako god, ja narucio 1020 😀

Cestitam i jedva cekam slike!

Edit: Ljudi previse ali stvarno PREVISE gledaju i citaju razne testove po sajtovima, tj. velika vecina procita samo naslov i zakljucak.
Citam i ja. ALI sta god procitali NE MOZE NIKAD da se to citanje poredi sa iskustvom IZ RUKE. Sta sve jedan telefon, aparat, tablet, bilo koji tehnicki uredjaj moze da uradi najbolje se vidi iz ruke!
To je kao i sa ukusima, moze neko meni 2 dana da prica kako je neko pice ukusno, jedinstveno, osvezavajuce... mogu ja i slike tog pica da gledam ali dok ga licno ne probam, nista. Sve to treba da se dozivi.

Dakle previse se oslanjamo na neke testove i razne vs. komparacije, svi mi a zasto?? Zato sto je to danas svima dostupno i jedan od najlaksih nacina da se jos vise ne voli ono sto ne volite ili da se jos vise zavoli ono sto volite, a razni sajtovi hvala bogu pucaju kao iz rafala, svaki dan po neki test.

Ovaj sajt, ne bih komentarisao jer je u mojim ocima odavno izgubio kredibilitet.

Poslednja izmena:
Hahahah ne lupaj ima mogu reci najprecizniji wb na auto, pre ces na manual da omasis nego na auto.

Kada je shoot u raw, onda je auto svakako zakon.

@hidrogen.net

Slazem se ali ne moze malo telo i velika snaga 😀
808 je cigletina, cak je i 1020 onako sa grbom pravi Kvazimodo.

Ulazim u postu i podizem pare , dajem tel da vidi sms(postnet) a ona ga uhvatila i okrece ga, kaze Sta je ovo 😀 Ja hteo da umrem od smeha.

Jel ti umeš normalno da komuniciraš ili si i dalje na nivou sedmogodišnjaka, čisto me zanima.

Cestitam i jedva cekam slike!

Edit: Ljudi previse ali stvarno PREVISE gledaju i citaju razne testove po sajtovima, tj. velika vecina procita samo naslov i zakljucak.
Citam i ja. ALI sta god procitali NE MOZE NIKAD da se to citanje poredi sa iskustvom IZ RUKE. Sta sve jedan telefon, aparat, tablet, bilo koji tehnicki uredjaj moze da uradi najbolje se vidi iz ruke!
To je kao i sa ukusima, moze neko meni 2 dana da prica kako je neko pice ukusno, jedinstveno, osvezavajuce... mogu ja i slike tog pica da gledam ali dok ga licno ne probam, nista. Sve to treba da se dozivi.

Dakle previse se oslanjamo na neke testove i razne vs. komparacije, svi mi a zasto?? Zato sto je to danas svima dostupno i jedan od najlaksih nacina da se jos vise ne voli ono sto ne volite ili da se jos vise zavoli ono sto volite, a razni sajtovi hvala bogu pucaju kao iz rafala, svaki dan po neki test.

Ovaj sajt, ne bih komentarisao jer je u mojim ocima odavno izgubio kredibilitet.
Nebih se slozio sa ovim. Testovi za fotoaparate koji se rade u studijskim uslovima kao na onom linku koji sam postavio,skidam kapu. Svi aparati su slikani u indeticnim uslovima od osvetljenja do iso vrednosti. I tu se vidi ko je ko. A to sto ce neko na losijem aparatu napraviti 10 puta bolju sliku od nekog drugog ne govori o mogucnosti istog,vec znanje i umece onog u cijim je rukama.

Ne moras da se slozis to je ok. Studijski testovi su nesto drugo.

Napolje moze mnogo ali zaista mnogo toga da utice na test, moze da naidje oblak i to automatski utice, ako se slika iz ruke sto i jeste slucaj na vecini sajtova, mirnoca ruke moze da bude drugacija, neki mali pokret... sve to utice jer se radi o jako osetljivim stvarima i samo jedan pokret moze da utice, ne kazem da je to slucaj vec da moze da utice. Ali ne bih nastavljao rekao sam sta sam imao.

Kao sto rekoh studijski testovi su jedini koje postujem i ozbiljnost sa kojim se izvode. Ostalo si u pravu i tu se slazem sa tobom 😉. Sve su to limunade i favorizovanje nekog e sad da li iz novcanih razloga ili nekih drugih nebitno je.

Nebih se slozio sa ovim. Testovi za fotoaparate koji se rade u studijskim uslovima kao na onom linku koji sam postavio,skidam kapu. Svi aparati su slikani u indeticnim uslovima od osvetljenja do iso vrednosti. I tu se vidi ko je ko. A to sto ce neko na losijem aparatu napraviti 10 puta bolju sliku od nekog drugog ne govori o mogucnosti istog,vec znanje i umece onog u cijim je rukama.

baš tako, u studijskim uslovima se vidi koji je uređaj tehnički bolji, eliminišu se raznorazni drugi uticaji koji postoje napolju. ostalo je sve umeće/ neumeće čoveka koji slika, tj. koliko može da izvuče iz uređaja.

A deluje ti kao da pametni vode MS?

Pa sto i da ne ukinu? Kao da su imali neku zaradu na L1020

Ja samo kuckam istinu 🙂

Sutra kada ti budes imao firmu a jedan od proizvoda ti ne pravi profit da li ces nastaviti isti da proizvodis ? Mozes jedino u slucaju da imas neke druge ciljeve ,ali u mobilnoj industriji takvih ciljeva je sve manje..

Ajmo sad Figaro ...

Prvo 1020 kao i 808 nije sigurno nesto sto ce da se prodaje kao Cokoladice (Samsung Galaxy) ..
Nokia je npr najveci profit uvek izvlacila upravo iz MId i Low segmenta telefona, jednostavno je tako bilo i ostalo.
Takvi telefoni (1020, 808) su upravo za onih 1% trzista i nisu namenjeni da se prodaju kao zvakice i cokoladice nego da se uzme uredjaj koji ce nesto na sebi (Cameru) imati ubedljivo najbolju i kao takav telefon postaje specifican kupcu - u velikoj meri Entuzijasti.
Nokia je oduvek imala takve modele: N Gage (mobilne igracke konzole), 9xxx (Komunikatori), N Series (Multimedia bazirani) ..
I poreed tih ultra super fantasticnih spravica, Nokia je prodala 250miliona 1100 ej danas uzmes na buvljaku 5 pokvarenih za 300dinara i sklopis bar 3 da rade 😉

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_mobile_phones

Sada je sve u rukama MS-a (ako nesto naprave) to ce biti cudo, bitno da sam ja uzeo poslednjeg Nokia camera monstruma 😛
A to dali su pametni ili ne, nisam dovoljno strucan to da ocenim, znam da je trziste sada i pre 10, 15god potpuno drugacije, a pozicija MS-a je gotovo u G***** po pitanju Mobilnih telefona, posto se Jabke i Roboti maximalno trude da treci igrac ne postoji, tj da ga zbrisu.

U goroj poziciji od MS-a je svakako BlackBerry koji eto vec godinama belezi pad, a opet postoji i nisam primetio da su totalno propali, a svi se oni bore za cak i 1% vise.

Poslednja izmena:
Pa da nisu dupe prodali za velike pare i prihvatili bangavi windows i uzeli android gde bi im bio kraj. Ovako ako izbace nesto sa dual sistemom mozda ga masa i privoli 😉

Od entiuzijasta se ne zivi u mobilnom svetu.. Mozda u nekoj drugoj sferi zivota.

L1020 je odlican kameratelefon za veoma malo potencijalno trziste i to je to..

Pa da nisu dupe prodali za velike pare i prihvatili bangavi windows i uzeli android gde bi im bio kraj.

Gde bi im bio kraj? *** ne mogu smislim vise tu konstantaciju 🙂 Jel vidis da se svi osim Samsunga muce sa Androidom, ne mozes, da oprostis, lupetas tako napamet.. Svi su bre direktori iz fotelje, znaju sta je najbolje, a menadzeri Nokie pali s marsa, nisu znali sta je najbolji potez.. Zasto se ne bi izdvajali malo, kao sto su se i uvek izdvajali? Jel moraju bas svi da furaju Android ne razumem, i Apple bi mogao da predje a..

Hahaha pa racunica je jasna i ne lupam na pamet. Ovi iz MS pukli pare da kupe ime i patente nebi li prodali svoje ****** od sistema koje virtuelno radi "tak fluidno" a nokia uzela pare jer su se sahranili sa symbianom. Statistika je jasna. Ko vlada a ko kaska. I ko se to muci sa androidom nisam bas najbolje svatio

Kakve to veze ima sa androidom. U pitanju su neke druge svari. Kvalitet,dostupnost,cena...

Ma da, a Samsung ih sije po kvalitetu i ceni sta.. Bez nagadjanja iz fotelje sta je najbolje za multimilijarderske firme, bilo bi lepo, nismo na B92 sekciji sa komentarima..

Poslednja izmena:
a to su inače poznati mega igrači iz pre-android ere

Kakve to veze ima sa androidom. U pitanju su neke druge svari. Kvalitet,dostupnost,cena...

JUJUJUJUJU Samsung je simbol kvaliteta, pa Sony i HTC su bar za 50% kvalitetniji uredjaji...
Ako mislis Samsung po kvalitetu displeja i komponenti onda skidam kapu a za sve ostalo ne.. Google bi bez Samsunga bi kao C**a bez Kartonske kucice al da ne idem u off.

A to gde bi im bio kraj da su prihvatili Android to je samo proricanje necega sto se nije moglo desiti, neke firme drze do sebe pa makar i pukle, a nista nije vecno, ni taj Softver ni taj Hardware sve je sklono novim trendovima i stalnim promenama...
Sada imas mnogo malih igraca koji prave Droide i zbog njih pati HTC i Sony, zato sto ih kopiraju i konstantno kradu kupce jel za manje pare imas vizuelno neki Miomi Xiomi MIUI klon...
Nokia je trebala uz Symbian i neki Linux derivat da fura, jeste to bio MeeGo-Maemo ali to je tako pasivno bilo da i nisu mogli vise od dva tri modela da izbace, inace da nije bilo legendardne N8 i N9 ko zna dali bi danasnje Lumie i postojale.
Symbiana je pri kraju naginjao ka OpenSource, kad je vec Android bio na potezu, steta sto se pre njih nisu setili to da urade, nego je Nokia bila gladna bolesno gladna, naplacivali su Symbian licencu SE, Samsungu, Motoroli..
E po tome su se sreli sa MS-om, po pohlepnoj viziji, MS uci na primeru Nokie, gledajte kako se menja Windows, sve vise i vise slusaju korisnike.
Inace ko brani Nokiji da za par godina opet krene u biznis sa Mobilnim telefonima 😉 ozivi Symbian 🙂

Poslednja izmena:
Verovatno bi nokia procvetala da je isla na android. Prosto imaju veliko ime u mobilnoj industriji i veliki broj fanbojeva. Mada i sada im ne ide toliko lose,tako da..

P.s. nije bas poredjenje na mestu,sony i htc na androidu i nokia. Nokia je u mobilnom svetu makar 5 puta vece ime

Poslednja izmena:
Moj gore odgovor je bio vezan za Borisovu izjavu da su htc i sony pukli kao android igraci. Ja sam izjavio da su krivi kvalitet iako su alu imali su pehove htc sa kamerama i dalje ih ima sony isto sa svojim ekranima pregrevanjem i ostalim stvarima koje su najvise uticali na prodaju. Samsung je imao najmanje pehova i naj agresivniji marketing i zato je tu gde je. Drugo sama izrada od alu trazi dosta vise vremena sto je pokazatelj sa note4 koji kasni jer ne moze da ih istanca kao plasticne kalupe itd. Nego ste vi previse usli u taj mracni MS svet pa vam razara um i branite ga povrsnim argumentima...
A ako je vama kvalitet i jedino merilo metalno alu kuciste onda no coment.

Poslednja izmena:
Kad bi kad bi, ali nije.. Ja se nadam da ce Nokia opet ustati na noge, i da opet zahukta malo atmosferu.

Nazad
Vrh Dno