Šta je novo?

LG L7 II

Pre svega backup.

- Lgtool pa nazad na 4.1.2 zvanicni rom
- root i custom recovery tog roma
- xda forum pa instalacija nekog 4.4.2 roma
- fix sd koji sam ostavio na predhodnoj strani

Ovo bi bila putanja za L7 II, 4.4.2, root i sd fix.

Pa to jedino ako stavis vec prerootovan 4.4.2 ali ako stavis zvanicni onda gubis root i za sad ne moze da se rootuje takav rom

Jeste, ali imas root pa moze sd fix da se primeni i onda imas 4.4.2 kao i mogucnost upisa na sd card. Bitno je sta je na kraju, kakve veze ima dal je zvanican ili ne, cak su ovi nezvanicni uvek bolji po pitanju baterije, imaju manje bloadtware softvera i slicno.

Pozdrav

evo da napisem kako pravilno apdejtovati ovaj model telefona na 4.4.2 verziju androida,ja sam tako odradio i nemam problema u velikom lagu ( koji ovaj telefon ima jer nije ni pravljen da bude ultra brz)ali je definitivno brze nego na 4.1.2 verziji

prvo odradite bekap svih stvari koje imate na telefonu a koje se nalaze na internoj memoriji ,prebacite ih ili na karticu a ako je nemate na komp ,laptop ,tablet itd
TELEFON NAPUNITE DA BATERIJA BUDE BAR NA 80%

1. Skinete prvo najnoviju verziju programa LG PC Suite,ako je vec imate proverite da li ima noviju verziju ,ako ima apdejtujte

2. Nakacite zatim telefon preko usb kabla i pustite da se instaliraju drajveri (ako vec nisu instalirani),kada se to zavrsi telefon treba da se poveze sa PC Suitom ako nece izvadite usb kabal iz telefona pa ga ponovo prikacite i telefon ce se sigurno povezati

3. Kada se telefon poveze idite na opciju programa da proverite postoji li najnoviji softver za vas telefon
Kada program pokaze da ima kliknite da ga apdejtujete.popkazace vam 2 opcije sa bekapom ili bez bekapa,uvek izaberite sa bekapom,to ce malo potrajati (telefon napunite da bude bar na 80%)
Kada se zavrsi bekap pocinje apdejt
PRI APDEJTU NE DIRAJTE USB KABAL ,TELEFON SE PAR PUTA RESTARTUJE ALI TO JE NORMALNO,POTRAJACE,ALI BEZ OBZIRA NA SVE ,NE DIRAJTE KABAL

4. Kada se telefon updajtuje pokazace vam se na PC suitu da je gotovo,sacekajte zatim da se podigne sistem i otkacite usb kabal

5.Odradite zatim sve sto telefon trazi(da ne pisem sada o tome ,jednostavno je )pratite upustva i ponude na samom telefonu

6.Kada se sve zavrsi odradite hard reset telefona,press Menu - Backup and reset - Factory data reset - Reset phone. It may ask for a password. Then select Erase everything
Kada to odradite telefon ce se restartovati pobrisati sve sta ima da pobrise (POTRAJACE ALI GA NE DIRAJTE)
Kada se sistem podigne ,ponovo ga konfigurisite (pratite upustva),kada se sve zavrsi ulogujte se na LG world i apdejtujte 4 aplikacije koje vam ponudi ,LG on screen ,recnik, i zaboravih zadnje dve koje su :)
To je to ,ovo nije neki telefon iz viseg segmenta pa ne ocekujte neko ogromno poboljsanje ali ga svakako ima
Definitivno je telefon brzi ne mnogo ali brzi,necete imati problema sa nekim aplikacijama sa kojima je bilo ranije,tipa viber,skype ,kamera se nece zakucavati pri pokretanju odredjenih aplikacija itd
Kamera je bolja ,brzi auto fokus kvalitetnije slike,dosta bolji i jaci zvuk,sa mikrofonom nisam ni ranije imao problema pa ne znam da li je to do serije telefona ili ....
Telefon je malo nasminkaniji ,nemate vise ikonicu gps vec ste dobili novu koje ima malo bolja podesevanja zove se lokacija

Toliko od mene nadam se da sam nekome pomogao
Ako nekome nesto nije jasno pitajte

Poslednja izmena:
Ja sam radio preko LG Flash Tool-a i za sad izgelda da radi bolje ali mi je mikrofon opet zastekao, tako da nije do samog sistema (driver-aa) vec do firmware-a

Jel vam se pojavljuje lag pri otkljucavanju telefona? Ili na primer posle refreshovanja vremenske prognoze?
Ako ne, onda ima smisla da radim downgrade softvera, pa ponovni upgrade?

Prilikom otkljucavanja telefona da ali ne stalno i ja mislim da je to zbog budjenja CPU-a iz sleep moda. Meni je najveci lag prilikom otvaranja galerije i to moze da potraje i 3-4sec, cesto pomislim da nisam pogodio ikonu, takodje ume da potraje i otvaranje SMS app a i phone app-a... Razmisljam o povratku na JB ili da probam da ga preflesujem po gornjem uputstvu mada mi je ono kao da mu przim przeno....

To je to, definitivno. Nisam primetio za galeriju, al kad klikem na telefon ili kontakte ume da potraje otvaranje. Samo sto nije uvek isto. Nekad brzo otvori, a nekad ume da potraje. Jedino ostaje da li ima smisla raditi downgrade i upgrade ili samo downgrade?

Ma ja sam poceo da gubim strpljenje sa ovim lagdroidima, prvo sam imao Galaxy Ace pa sad ovaj LII , probao i S3 i sad se polako nosim mislju da uzmem IP5 i resim se lagova....:(

Ma ja sam poceo da gubim strpljenje sa ovim lagdroidima, prvo sam imao Galaxy Ace pa sad ovaj LII , probao i S3 i sad se polako nosim mislju da uzmem IP5 i resim se lagova....:(
Pa sve neki šporeti. Uzmi nexus 5 pa javi jel lagdroid. A i nov je jeftiniji od polovnog ip5.

ma drugi svet veruj mi. znam o čemu pričaš. ti telefoni koje si nabrojao (i još milion drugih) su i slab hardver (aj s3 i nekako još) i malo rama i najbitnije proizvođačev skin sa milion procesa koji guši i usporava taj hardver. sa nexusom em imaš vrhunski hardver em imaš čist android i onda vidiš da nije lagdroid nego lagLG lagsamsung itd. čak i za 150€ ima moto g koja ima skroman hardver ali i čist android i ta kombinacija opet super radi.

Izvinjavam se za off a kakav je ovaj huawei p6??? Jako je simpa na izgled???

Pa kontam da ce o tome pre naci nesto u temi vezanoj za P6...Pitanje je koliko ljudi ovde prati jos neki model...Po specifikaciji (na papiru) je dobar, ali je problem kakav je u praksi...

Pa vidim da je vojkan dobro informisan a ljudi koji poseduju neki telefon cesto nisu objektivni (svaki ciga svoga konja hvali) tako da cesto informacije budu oprecne...

pozdrav ljudi cale ima ovaj telefon i stalo mi se zali na memoriju i gore mu izbacuje u notifikaciji za manjak memorije, od aplikacija sam sve pobrisao sto je moglo fabricko tu mu je samo viber, i skype, da li da mu odradim upgrade na kitkat mozda pomogne? ne znam, inace nema sd karticu mada ne vidim kako bi mu to pomoglo isto slike/video oko 300mb ima, jedino sto mi pada na pamet su mailovi iz aplikacije ali ne znam, da li mozda moze da se sredi ovo nekako bez sd kartice...
isto kada se radi upgrade da li se brise sve ja cu prebaciti sve iz memorije ali ipak pitam vidim posle da pise i factory reset ne znam nek me uputi neko inace se cimam jer mu je to sluzbeni telefon pa zato, inace ovako bi mu odma odradio, za samsung je druga prica mada doduse ovaj moj ima vecu internu memoriju... ili mozda neki custom rom, ja ovamo imam cm11 ali kolko vidim za ovaj lg ne postoji..

Poslednja izmena:
Neka kupi karticu makar 4gb,sve sto si naveo moze da pravi problem ,plus bekap roma takodje i razno cash djubre itd

Mozes mu odraditi apdejt ne brise nista ,ali je preporucljivo posle njega odraditi hard reset
Imas na strani pre ove objasnjeno kako se radi apdejt

Ja sam tako klincu uradio update (po uputstvu sa prethodne strane) i kaze mi sin da mu telefon lepse radi nego dok je bio na JB. Bar su sredili problem sa pucanjem aplikacije za kameru, i ja sam ga malo cackao i koliko mogu da primetim nema seckanja, dosta fluidno radi sada.

Je li ima neko problema sa kamerom na KK... Nije htela da se ukljuci dok nisam resetovao telefon.

EDIT:
Je li probao neko neki custom KK ROM. Ako jeste, dajte neku preporuku pa da vidim kakav je...

Poslednja izmena:
pozdrav ljudi cale ima ovaj telefon i stalo mi se zali na memoriju i gore mu izbacuje u notifikaciji za manjak memorije, od aplikacija sam sve pobrisao sto je moglo fabricko tu mu je samo viber, i skype, da li da mu odradim upgrade na kitkat mozda pomogne? ne znam, inace nema sd karticu mada ne vidim kako bi mu to pomoglo isto slike/video oko 300mb ima, jedino sto mi pada na pamet su mailovi iz aplikacije ali ne znam, da li mozda moze da se sredi ovo nekako bez sd kartice...
isto kada se radi upgrade da li se brise sve ja cu prebaciti sve iz memorije ali ipak pitam vidim posle da pise i factory reset ne znam nek me uputi neko inace se cimam jer mu je to sluzbeni telefon pa zato, inace ovako bi mu odma odradio, za samsung je druga prica mada doduse ovaj moj ima vecu internu memoriju... ili mozda neki custom rom, ja ovamo imam cm11 ali kolko vidim za ovaj lg ne postoji..
Clean Master, ili rucno ciscenje cache-a svih aplikacija koje ga dosta prave.

Poslednja izmena:
Je li ima neko problema sa kamerom na KK... Nije htela da se ukljuci dok nisam resetovao telefon.

EDIT:
Je li probao neko neki custom KK ROM. Ako jeste, dajte neku preporuku pa da vidim kakav je...
Kamera nikada bolja
Hard reset telefona posle updejta na kitkat obavezan
Ovo inace nije telefon pravljen da leti,tako da ako trazite cudo od njega nastavite da ga trazite ;)
Definitivno telefon stabilnije i fluidnije radi ,nema vise pucanja aplikacija ,kamera brze fokusira ne puca,zvuk bolji
Konkretno zeza poslednja verzija vibera koci se ,problem pri ulasku u kameru preko istog ,ubacio par verzija pre zadnje i odlicno se pokazala 4.3.3 ,sa njome nema problema
Mada poslednje verzije vibera zezaju inace i jace telefone
Baterija odlicna,ista kao sto je i bila,nisam primetio neku bitnu razliku
Nisam imao problema sa mikrofonom ni ranije,moguce da je do odredjene serije
U svakom slucaju odlican telefon za te novce :)

Presao sam na 4.4.2 tako sto sam resetovao telefon (hard reset), pa uradio update preko LG tool-a.
Zaboravih da ga ponovo resetujem nakon update-a.
Vec sam instalirao sve aplikacije tako da ga necu resetovati ponovo any time soon.
U svako slucaju, imam poprilican lag pri pokretanju aplikacija sa home screen-a. Viber ne pravi vise probleme, bar ne znacajne. Inace, na fabrickoj verziji androida nisam imao probleme sa viberom dok se nezajebah da ga update-ujem na poslednju verziju. Sistem je nasminkaniji ali nista posebno. Nekako mi deluje nepotpun jer npr nisam u mogucnosti da iskljucim vibraciju prilikom otkljucavanja telefona sa pattern-om.
Baterija je za nijansu bolja ali je to verovatno zbog znacajno manjeg broja aplikacija koje trenutno imam na telefonu.

@kvaka22
Koja ti je verzija Vibera i je li jos uvek nemas problema s njom?

Meni super radi viber 5.0.2 verzija. Kakvih ti problema imas?

Ali zato wake up lag ubija, npr. kada me neko nazove, dok je zakljucan ekran, treba mu nekoliko sekundi dok ukljuci ekran da vidim ko zove. Poprilicno iritirajuce.

Aj opet da pitam jel radio neko downgrade softvera i kako se to radi?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno