Šta je novo?

FIFA 15 PC IGNITE

• Začetnik teme Začetnik teme rolo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo ovako iskren komentar.
Dugo godina igram PES, svideo mi se FIFA demo i kupio sam, samo da napomenem da nisam igrao protiv "zivog" protivnika do sada.

Udjem u online friendly i prva utakmica 4-3 za mene. Iskreno jako sam razocaran, sa kompom na najteze mi je bilo tesno i rezultatski i svakako a ovo kad sam probao...
Imao sam utisak bukvalno kao sto je neko napisao kao basket da igram. Kontra za kontrom i od 10 kontri 8 su gol sansa da li za mene ili za njega.
Jako nerealno i kao fliper, ludilo kojom brzinom se ulazi u sanse, igre ni nema realno. Jako sam se razocarao, cekam PES jer ovo je idalje izgleda igra za decu, samo sto atraktivnije i samo sto vise golova. 😡

p.s. Graficki stvarno bez premca trenutno

Poslednja izmena:
Igra je drugacija kad naucis da igras odbranu...
U 10 i 9 diviziji primio sam ukupno 4 gola. Igram malo u Mourinho stilu al prolazi.

Poslednja izmena:
Nema sta da uči odbranu.
Igram fifu, od 2011,i ove godine su je zeznuli.
Prebrza je, odbrana visoko stoji, prilikom kretanja sa centra,rezultati su totalno nerealni...
Kod mene je problem, sto nemam alternativu, jer pes tek ne zna, šta i kako da napravi.

Poslednja izmena:
Ne znam, evo odigrao sam jos jednu 2-2 sa milion sansi opet, nekako nemam osecaj uopste da se igra, sve se svodi dodaj sto pre, ako mozes prebaci sve igraci samo da se udje u 16m i to je vec to.
Uopste nemam osecaj da gradim igru, jednostavno prebrzo je sve.

Pa kad ne znate lepo da gradite igru, nego sto pre da date gol. 🙂

Pa kad ne znate lepo da gradite igru, nego sto pre da date gol. 🙂

upravo to, kad naidjes na dobrog igraca onda je dobar i mec, prosto vi niste dovoljno dobri,a ni taj protivnik cim letite gore dole, jednom recju dobri ste za potapanje kupusa haha 😀😀😀

Pa dobro ja ni nisam ocekivao, tek sam presao na FIFU, upravo sam to i ocekivao da me odalami neki lik ali sam se razocarao sa kojom lakocom ulazim u sanse kao "pocetnik" i to mi se ne svidja uopste.
Borat ako oces friendly a i ostali dodajte me, nick je "The_Dzigi" ! 🙂

Poslednja izmena:
Pusti njegove priče.
Sigurno će ti biti malo zanimljivije, kada naviknes na igru.
Ali, ako se brdo starih igrača, na raznim forumima, žali, na brzinu, loše postavljene golmane, loše postavljenu odbranu...
Onda verovatno postoji neki problem.

Jesu malo zeznuli odbranu. Jos ne mogu da provalim da li samo treba da se naviknem ili da se nadam da ce to ispraviti neki patch

Poenta je da igras sigurno (tj ne napadas dok nemas potrebe) postavis i predvidis potez protivnika..i uvek imas backup varijantu. Mnogo mi se svidja nerf headera.

Treba prvo naučiti odbranu, a ove godine je baš komplikovana, pogotovo meni zato što sam preskočio 14. Dok se ne savlada najboje da se igra neka formaciju sa dva DMC-a, 4-5-1, 5-2-1-2.

Bitno je ugasiti automatsko prebacivanje igrača, tj. ostaviti jedino da prebacuje kod centaršuteva, tj. na Air-Balls. Naučite da prebacujete na desni stick. Takođe preporučljivo je da se stavi autoswitching move assistance na low, da se ne dese situacije da se ne snađete prilikom promene igrača i naglo ga pošaljete igrača na na kog je prebačeno u pogrešnom pravcu, što se često dešava da se ispadne iz igre kada se prebaci na igrača preko kojeg leti lob pas, tu početnici jako puno greše i dobijaju puno golova preko lob pasova, jer umesto da trče ka golu sa igračem na koga su prebacili, nastave kretnju prethodnog kontrolisanog igrača i odu u pogrešnu stranu.

Nemojte koristiti automatski contain sa A(xbox kontrolna šema)/X(ps kontrolna šema), jako je lako izbaciti igrača driblinzima iz balansa u ovoj fifi kada se koristi. Bitno je naučiti koristiti jockey contain sa LT(xbox)/L1(ps) i levim stickom kada protivnik dribla. Upalite analog sprint u opcijama ako gamepad sa kojim igrate ima trigere, daleko je lakše ako se tačno dozira brzina igrača.

Naučite da čitate igru protivnika, većina njih (preko 70%) ide na tri-četiri brza pasa uz koji dupli pas i stalno forsira to jedno i isto, protiv tih je najlakše igrati, samo treba skontati sistem koji forsiraju, to se lako osujeti tako da se prebaci na igrača koji može da pokrije unapred sledeću liniju dodavanja, a da se pri tome drži team contain R1 (xbox šema) da tvoj igrač koga si prethodno kontrolisao nastavi da drži njegovog igrača sa loptom.

Inače postoje odbrambeni igrači koji lakše ispadaju iz linije, u statistici igrača proverite work rate igrača, neki igrači vole da idu napred više nego što bi trebalo, kao što je i u stvarnosti, tako da u statistici igrača pod work rate bitno je da defanzivac ima high defansive work rate, i da nema high attacking work rate.

Poslednja izmena:
Nerf hedera i high through ball (ali tu je sada through ball po zemlji koji podjednako iritira).

Odbrana je uzasna, ali trazi privikavanje. Napad se svodi na dostas soliranja i trcanja sa jednim igracem, ili ping pong pasove, sto nas vraca pomalo u "zlatnu" PES eru. Ali sve je bolje od onih golova glavom, isuse...

Stamina se brze trosi, jos jedan plus, udvajanje su oslabili, sto bi trebalo da oslabi high pressure + udvajanje. Contain takodje nema toliku funkciju kao ranije.

Sut je jako, jako cudan, n emogu da ga provalim ali su ga definitivno oslabili. Mislim da su ga patchovali pre neki dan, kao i golmane.

Sad vec posle dosta utakmica mogu reci da mi se misljenje polako ali sigurno menja! Kako sam ja bolji tako i bolji protivnici dolaze i to sve pocinje da lici na fudbal! 😀
Odbrana je genijalna, tera te kao u pravom zivotu da razmisljas i da se ne zaleces kao konj na igraca sa loptom! 😀

Bice ovde svega jos, jos je rano za ocenu...

Potpuno se slazem sa svim,misljenjima
U pocetku pakao, kao ragbi da sam igrao, lik mi posle primljenog gola sa centra pretrcao sve igrace i dao gol, narednih par tekmi rezultati 3:3, 3:1, 5:3, i uopste mi nije prijala brza igra jer ja volim "natenane" a protivnici se samo zalecu ko sivonje sto u odbrani sto u napadu, ispadaju mi igraci ko blesavi, a u napadu nekad ne mogu da iskombinujem 3 pasa jer se zaleti ko sivonja, a moj igrac prima loptu ko da je usporen snimak (matrix) al sad kapiram da je to sve moguce,ispraviti
Jos jedno pitanje usput, da li se i vama cini igrica dosta brzom i odzivnijom kad se igra obicna utakmica u play mode iliti sve osim fut, ko 2 razlicita gameplaya

Meni je navika da primim neki gol u toku utakmice igram takvu fromaciju ofanzivnu sa 3 CB-a u odbrani bez CDM sa 2 CM-a ali gotovo uvek dam bar 3 gola bas zbog te ofanzivne postavke, i ako ima dosta kontri u vecini slucajeva dajem golove iz dobro postavljane i izgradjene akcije, sa tim brojem igraca koje imam na sredini u vecini slucajeva dominiram u posedu lopte.

Jos jedno pitanje usput, da li se i vama cini igrica dosta brzom i odzivnijom kad se igra obicna utakmica u play mode iliti sve osim fut, ko 2 razlicita gameplaya

Da, verovatno je tako zbog laga.

Post sa EA foruma koji otprilike sumira sve gameply probleme nove fife.

After playing plenty of games in divisions (winning all but one so far) I can sadly conclude this is just full blown nonsense.

- Pace. Pacey pace pace pace. I've tackled Aubameyang/Remy/Ibarbo so many times, only for them to somehow get the ball straight back and keep running. Defenders let players run straight past, and if you try to tackle with O, more than likely they'll miss or give away a free kick. I think everyone knows about this pace issue though, so I won't dwell on it too much. Just sprint through with Mertens and bowl over Hummels like I did earlier, getting tackled three times only to get the ball back instantly, and you'll see the issue. Pace is the most important stat yet again, FIFA 13 style.

- Defensive AI. Oh lordy, the defenders in this game play like Ali Dia with a concussion, letting through balls past them, inexplicably falling over and taking ages to get up, getting knocked to the floor by any pacey player... not to mention full-on running away from the ball. I've scored so many awful goals where the ball bounces off defenders around the box, it's just not right. This AI issue extends to midfielders and strikers too. They just run around like headless chickens, stopping runs willy nilly and having no concept of positioning....

- Defending controls. Okay, contain is a bad thing. We all know it takes no skill. But containing in this game full on handicaps you, as it makes no effort to affect the player even if they run straight into them. It's almost completely useless. And the shirt tugging/standing tackles - the AI keep confusing the two, making my defender try a standing tackle from miles away when I wanted them to tug the player. Also, what is it with players going to ground so easily then being jostled? I liked the way, in FIFA 14, you could struggle a smaller player off the ball with a big defender - it's impossible now. Instead your defender will foul them, getting a red or yellow card instantly as well as giving away a penalty.

- Goalkeepers. How EA have managed to muck them up so badly is astounding. Their positioning is all wrong - the stand too far off their line most of the time, react awfully to shots (how many times have you seen a keeper watch a pearoller go in) and parry everything into danger zones. I let in a longshot from Luke Shaw, 35 yards out. It went through my keeper's legs. I also scored a peach of a 40 yard free kick with Guarin, but realised on replay it only went in because the guy's keeper didn't move. All this being said, occasionally they make wonder saves, but it's just so inconsistent.

- Shooting. When 1v1, wait until you are near the keeper and tap a finesse shot. It will always go in. On the other hand, power shots to the far post will miss incredibly often, even with good finishers. Definitely needs tweaking.

So EA have fixed headers, fixed lobbed though balls, but made everything else worse. I win games, but there's no skill on my part. Just through ball it, run up to the keeper and finesse it in. Fun fun fun. Not sure about the longetivity of this game mode unless a few drastic alterations are made. Give it a few weeks, when everyone realises how to exploit through balls and pace, and these forums will explode.

TL;DR: gtfo with your short attention span, read.

Poslednja izmena:
Koliko je realno, par puta sam završio utakmicu sa deset datih golova i to protiv onlajn protivnika, prebrzo je, igrači prolaze kroz defanzivce, mijenjam igrače manuelno ali i dalje je katastrofa i nikako da prebacim na igrača koji meni treba.

I onda sam krenuo igrati zonsku odbranu, držeći LT kada je igrač ispred mene i odjednom sam počeo primati mali broj golova, gotovo 0.

Upravo, moje dosadasnje iskustvo mi govori da igra uopste nije toliko losa koliko ljudi ne znaju da igraju odbranu.
Isto sam i ja pomislio da je sve tako proleces kao kroz sir ali kako sam poceo da igram "pametno" u odbrani stvar se menja iz korena, mnogo mnogo manji broj golova po mecu.

Upravo, moje dosadasnje iskustvo mi govori da igra uopste nije toliko losa koliko ljudi ne znaju da igraju odbranu.
Isto sam i ja pomislio da je sve tako proleces kao kroz sir ali kako sam poceo da igram "pametno" u odbrani stvar se menja iz korena, mnogo mnogo manji broj golova po mecu.
To je to, navikla raja na odbranu iz Fife 14.

Neverzano za gameplay, serveri su za sada najveci problem. Nemoguce je da se igra i trguje na PS4, juce skoro ceo dan a evo i danas je "lepo" pocelo. We are sorry... error...

Ali me zato EA s...o.
Bidovao Teveza za 10000,ma kraju ga nisam ni dobio,a nema ni para.😡

To se meni desavalo, nakon pola dana dodje ti igrac tamo u rubriku "nesvrstani" (u slucaju da si zadnji bidovao prije pada), ili ti se vrate pare kad server dodje u normalu.

blagi off: da li moze preporuka za neki dobar gamepad za pc do 2 soma za fifu naravno

To nije ni u DEMO-u bilo u redi.. znaci ni sad ne radi.. cc.

Nazad
Vrh Dno