Šta je novo?

Ikom - Digitalna tv

Ali Mezzo HD... gledaće ga u proseku 1 promil ljudi, 000,1 promil svog vremena provedenog pred tv-om. Što se mene tiče, isto bi važilo i za šugavi HBO, kad bih hteo da im doplatim tih 100 dinara, što naravno neću. Da su pustili bar Eurosport HD, pa da čovek kaže da se kao nešto trude, ovako se vidi da nas gledaju kao krezavu nepismenu raju.

Čekaj, zar Dorcel HD nije ubačen kai i RTS HD?

Dobro, ja ću verovatno biti među tih 1 promila ljudi koji će gledati Mezzo HD, ali gde su dokumentarni kanali, sport, foxovi?

Možda će tako da nam ih serviraju na kašičicu... na svakih par meseci po par kanala.

Eee, majke im ga spalim... mučiće oni nas ovako još dugo, dugo, izgleda.

Poslednja izmena:
Ja dobio taj flajer, a nisam ni znao. :d

Malopre sam se ispričao sa likom iz kol centra i kaže mi da će uskoro biti još hd kanala, tako da pretpostavljam da će čekati prvo koji mesec da vide kakav im je odziv.

Procedura je takva da postojeći korisnici moraju do 15. u mesecu da pošalju mejl u slobodnoj formi sa zahtevom za uvođenje hd usluge.

Imaće u ponudi i HD dekodere, ali lik nije znao da mi kaže ni marku, a kamoli model, kaže da još nije video uređaj.

Znači, mi postojeći korisnici ćemo morati da čekamo do 1. novembra da bi gledali ove kanale koje trenutno nude.

A valjda će im to krenuti pa će i uvesti još kanala u nadolazećim mesecima.

Sad tek videh, pa pola kanala u osnovnom paketu nisu više dostupni kroz dvb-c, ne znam za analogni?
Od kada je to?

Da li je ikada bila neka akcija za prelaz sa Flat2 na Flat3? Da znam da sacekam....

Sad tek videh, pa pola kanala u osnovnom paketu nisu više dostupni kroz dvb-c, ne znam za analogni? Od kada je to?

Zvao sam ih pre neki dan jer sam primetio istu stvar. Kažu da moram da se pretplatim na osnovni digitalni paket za +100 din, ako hoću da ih opet vidim na dvb-c. Na analognom signalu ih navodno i dalje ima.

TV ionako više ne gledam, pa sam odlučio da uštedim 100 din 🙂

Ma katastrofa, ja razmišljam da otkažem, iz principa. Ej, pa šta su dobili s tim ionako slika krš na pinkovim kanalima čak i preko dvb-c.

Poslednja izmena:
Ma katastrofa, ja razmišljam da otkažem, iz principa. Ej, pa šta su dobili s tim ionako slika krš na pinkovim kanalima čak i preko dvb-c.
Pa ne proizvodi IKOM Pinkov program pa ne može ni da utiče na kvalitet. Takvu sliku kakvu dobijaju od Pinka takvu reprodukuju.

Vi to imate vise jos neki HD kanal u free varijanti osim RTSHD ?
Na kojoj frekvenci ?

Ako nekoga ne mrzi, a preskenirao je tv ili receiver, ne bi bilo loše da napiše frekvencije novoubačenih kanala. Kod mene su custom složeni, pa da izbegnem kompletan scan i ponovnu agoniju sa preslaganjem, a verujem da ima mnogo takvih, pa eto...

Ubacili još dva Skaj + kanala, katastrofa! Shorts Hd, Mezzo, običan i hd, kao i HBO HD, +1, +2, HBO Comedy HD, +1. +2, naravno zaključani, ******!

Stvarno je bezobrazluk da korisnicima Flat 5 paketa traže doplatu za HBO HD,a u ugovoru lepo piše da su uključeni svi tv paketi. Pa jel to znači da će tražiti doplatu i za druge kanale koje budu uvodili a ljudi su i išli na ovaj paket koji uključuje sve da ne bi morali da razmišljaju o dodatnim kanalima. Nije problem u 100 dinara ali to je nepoštovanje Ugovora. Kod njih sam od prvog dana i uvek su bez objašnjenja skidali i dodavali tv kanale a sad se pravdaju uvođenjem novih kanala u paket.

Pa HD se ni ne smatra dodatnim "paketom" kanala, jer sve programe koje reemituju ti možeš da gledaš, samo što su u SD kvalitetu. HD pokušavaju da prodaju kao zasebnu uslugu koja, eto, košta svega 100 RSD/mesečno. Lično smatram da jeste bezveze, al' ionako su najjeftiniji tako da tih 100 kinti ne menja mnogo situaciju.

Meni više smeta to što kablovski modem u ugovoru vrednuju 100€, a onaj kung-fu risiver 300€! :zgran: Isto toliko (300€) vrednuju i CI/CAM modul, a u ugovoru stoji da im tol'ko dođeš čak i u slučaju kvara usled "više sile". Pukne grom, sve pocrka i ti im dođeš 400€. Pričaju kako navodno to nikada nikome ne naplate već samo zamene opremu, al' to u ugovoru piše. Samo što nisu stavili da treba da skinemo gaće. :S: To je stvarno (nepotreban) bezobrazluk. Mogli su da se zaštite i sa "50€ za modem i 150€ za risiver", a ne 100 i 300!!! Ciganija.

Meni više smeta to što kablovski modem u ugovoru vrednuju 100€, a onaj kung-fu risiver 300€! :zgran: Isto toliko (300€) vrednuju i CI/CAM modul, a u ugovoru stoji da im tol'ko dođeš čak i u slučaju kvara usled "više sile". Pukne grom, sve pocrka i ti im dođeš 400€. Pričaju kako navodno to nikada nikome ne naplate već samo zamene opremu, al' to u ugovoru piše. Samo što nisu stavili da treba da skinemo gaće. :S: To je stvarno (nepotreban) bezobrazluk. Mogli su da se zaštite i sa "50€ za modem i 150€ za risiver", a ne 100 i 300!!! Ciganija.

Meni jesu crkli i stari Thomson i Kaon (Kaon sad pre par meseci). Bez problema su dosli, zamenili za novo (mozda polovno, ali ispravno). Tako da sta god pise, nema veze 🙂

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Ma super je sve to, al' što nas teraju da potpisujemo takve drakonske odredbe? Je l' bi bilo OK i da piše da im dođeš 15.000€ ili ceo stan, pa kao "nema veze - u praksi se to ne radi"?

Ma super je sve to, al' što nas teraju da potpisujemo takve drakonske odredbe? Je l' bi bilo OK i da piše da im dođeš 15.000€ ili ceo stan, pa kao "nema veze - u praksi se to ne radi"?
Ma ko te tera, imaš slobodu izbora, idi kod konkurencije, ne kukaj samo, nisu ti prislonili cev u slepoočnicu 🙂

Zar većina ovih tredova i nije samo kuknjava?

Ma ko te tera, imaš slobodu izbora, idi kod konkurencije, ne kukaj samo, nisu ti prislonili cev u slepoočnicu 🙂

Koje konkurencije?

Tamo gde je IKOM, nema SBB-a i drugih i obrnuto. Svaki provajder kablovske televizije ima svoj reon i tu samo on nudi uslugu.

Ja od kablovske imam samo IKOM i nemam kod kog drugog provajdera da pređem, osim na neki IPTV ili D3i, ali ako gledamo čistu kablovsku, izbora praktično i nema... barem ne u krajevima grada u kojima sam ja živeo.

Baš kao da ljudi ovde žive u Švajcarskoj, pa odande škrabaju. Od tog saveta "idi kod drugog ako ti se ne sviđa" mi se ke*a...

Dobro je da se Ikom nekako smilovao sa tom HD ponudom. Realno je da im je HD ponuda u Digitalnoj+ ocajna, pa i za sam pocetak.... Nadam se da ce bar napraviti neku ponudu za neku pay varijantu....

Koje konkurencije?

Tamo gde je IKOM, nema SBB-a i drugih i obrnuto. Svaki provajder kablovske televizije ima svoj reon i tu samo on nudi uslugu.

Ja od kablovske imam samo IKOM i nemam kod kog drugog provajdera da pređem, osim na neki IPTV ili D3i, ali ako gledamo čistu kablovsku, izbora praktično i nema... barem ne u krajevima grada u kojima sam ja živeo.
Onda potpišeš i ćutiš 🙂 Ne kapiram žalbu na uslove: "terete me sa 400 evra ako udari grom". To je što je, ako ti se ne sviđa ne potpisuj i nemaš kablovsku, ako ti se ne sviđa a trpećeš i ćutačeš onda takođe potpišeš. Ali ovo "potpisao sam a sada ću da kukam svima kako su neprofesionalni i tra-la-la" rade deca u srednjoj školi.

Baš kao da ljudi ovde žive u Švajcarskoj, pa odande škrabaju. Od tog saveta "idi kod drugog ako ti se ne sviđa" mi se ke*a...
😀

Dobro je da se Ikom nekako smilovao sa tom HD ponudom. Realno je da im je HD ponuda u Digitalnoj+ ocajna, pa i za sam pocetak.... Nadam se da ce bar napraviti neku ponudu za neku pay varijantu....
Pa i "DIGITALNA +" je pay. 🙂 A i imaju valjda HBO i HBO Comedy u HD varijanti, što je meni OK.

Na taj HBO, vidim, svi koji ga imaju kukaju kako nije ni za šta, a meni deluje baš super. Jedno vreme, pre par godina, kada sam bio iskopao neki internet strim, puštali su svakakve (meni zanimljive) filmove. Ništa specijalno, ali OK. Mislim da to što nude za 500 dinara "DIGITALNA, DIGITALNA PLUS i HBO" i još 100 dinara za HD, uopšte nije loša ponuda. Za 1.650 dinara se dobije baš dosta toga. A ona ponuda Flet 2 za postojeće korisnike nema alternativu (kao Evropa :d).

I koji su im to novi kanali?

Onda potpišeš i ćutiš 🙂 Ne kapiram žalbu na uslove: "terete me sa 400 evra ako udari grom". To je što je, ako ti se ne sviđa ne potpisuj i nemaš kablovsku, ako ti se ne sviđa a trpećeš i ćutačeš onda takođe potpišeš. Ali ovo "potpisao sam a sada ću da kukam svima kako su neprofesionalni i tra-la-la" rade deca u srednjoj školi.

Znači korisnici treba da trpe izdrqavanje provajdera koji se lepo dogovore ko će u kom kraju da drži monopol kako bi svi mogli da imaju ovce za šišanje, zar ne?

Naravno da se treba usprotiviti monopolistima i njihovim glupostima, umesto da se samo guta šta nam se trpa u usta, to rade deca u obdaništu.

Ukoliko ne postoji adekvatna konkurencija koja će doprinostiti borbi za korisnike i poboljšavanje usluga, trenutna situacija im omogućava da rade šta hoće, a dokle god korisnici uglavnom ćute na sve njihove *****izme i samo potpisuju, dotle će im sve to i prolaziti.

I koji su im to novi kanali?
Ako misliš na HD kanale, Shorts, Mezzo, RTS, HBO kanali i neki +18.

Nego, je l' može da se uzme sada u ikomu samo kartica za dekoder, bez modula i ičega? Ako imam svoj Conax modul, neću od njih ništa da zadužujem, osim kartice. Je l' to može il' moram da uzmem barem modul, uz tu karticu, pa da ga lepo spakujem u orman? :/

kako sam cuo, ne moze, jer su im uparene kartice i uredjaji.

Mene interesuje da li postoji ikakva verovatnoca da u jednom trenutku ponude HD verzije Discovery, National grographic, Animal, History... Da se razumemo, posto se ne razumem bas 100% u "materiju" da li je Ikom u opste u mogucnosti da tako nesto izvede???

kako sam cuo, ne moze, jer su im uparene kartice i uredjaji.
Kol'ko je meni poznato, jedino uparivanje koje tu postoji je brend zaštitnog sistema, što je u ovom slučaju Conax. Ako može da se umesto STB-a, uzme (Conax) CAM modul sa istom tom karticom, onda će ta kartica raditi u svakom drugom STB-u ili CAM modulu koji podržava Conax tip zaštite.

Viđao sam po oglasima i Caonax module i risivere koji imaju Conax čitač u sebi i prodavci čak u opisu pišu da rade izmeđuostalog i na Ikomu. Dakle, platiš uslugu - dobiješ, na revers, dekodersku karticu koju po raskidu ugovora moraš da vratiš. Nema potrebe terati ljude da uzimaju opremu koju će držati u ormanu. :wall:

Nazad
Vrh Dno