Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I sta sad da li prodati po ovoj ceni LTC i cekati da ponovo padne ili zadrzati novcice i cekati dalji rast ?

Danas na FoxBusiness

60f5218fb72e963b16778a7fb65fff72.jpg

"Coinbase's Toshi Node now supports Litecoin!"
Zato LTC raste, mozda uvod sa pripremom uvodjenja LTC na coinbase ili neke berze

LTC ce kao i BTC igrati. Ako jedan krene gore i drugi ce, isto vazi i za pad.
10K je taman cena, meni odgovara ali mislim da ce biti i vec kad krene. Ovi ako nastave tako da hajpuju bitcoin pump ce se brzo desiti.

Znate da je to cista sreca da bitfinex muljatori ne dumpuju ko prosli put... zato i kazem mali trgovci gube u 70-75% slusaceja jer veliki namestaju igru zajedno sa nekim berzama
Kako bila cista sreca?! Pa ljudi samo prate trendove jer ne zele da izgube! Ako svi znaju da ce btc da raste jer je paypall sada na neki nacin u igri, naravno da ce da se promene opklade na long umesto na short! I nema dampa.
Ali bilo je dampa itekako od pojedinih mozgova koji u ocigledan pampa do 450 dampuju ko konji do 420 umesto da sacekaju.
Boles...

Poslednja izmena:
Kako bila cista sreca?! Pa ljudi samo prate trendove jer ne zele da izgube! Ako svi znaju da ce btc da raste jer je paypall sada na neki nacin u igri, naravno da ce da se promene opklade na long umesto na short! I nema dampa.
Ali bilo je dampa itekako od pojedinih mozgova koji u ocigledan pampa do 450 dampuju ko konji do 420 umesto da sacekaju.
Boles...

Pa zato sto njih 48% profitira a 50% ode u minus nema druge, a znamo da berze i veci igraci spadaju vise u grupi koja profitira, samo logika kaze da veci procenat newbi-a i malih igraca gubi, i protiv toga se nemoze, jedino ako neko ne smatra da je velik igra i zna kako da nadmudri masu (znaci manipulacijom druge nema)

sve ovo neko jako veliki savrseno i precizno kontrolise, juce za vreme pumpa na svim berzama skoro sinhronizovano je cena isla gore pa dole

prodato juče na preko 440.

između 395-405 je support. tamo ću i kupiti nazad.

Poslednja izmena od urednika:
Mislim da onaj ko sad konstantno dampuje (potpuno mimo mozga, i jos juce u toku pampa) moze biti samo onaj ko ima ogromne kolicine ukradenih coina (zabole ga) ili je jedan od prvoboraca koji izlazi iz igre.. mislim da Cex.io ne moze ovoliko da utice (bar ne juce idanas )

Poslednja izmena:
Svidja mi se kako Thunder igra...

Ako smem da prokomentarisem, ovako treba igrati. Ne zbog toga sto je zaradio X bitcoina, vec sto je pratio situaciju, maltene realtime odigrao tj "odgovorio" na vest, ulozio, i zaradio.
Da je uzeo poziciju PRE nego sto je izasla vest, iskreno, nazvao bih ga ludim. I verovatno bi plakao za svojih 3 btc.

Zanima me jos samo kako si procenio 442 kao vrh? da li si cekao trziste ili unapred odredio sell limit?

ovo nema nikakve veze sa vestima!

zapravo, to sto paypal planira da dalje radi na integraciji znači samo da će long term biti više pritiska da se novčići prodaju, jer ih trgovci poput bitpay-a keširaju odmah po uplati.

ja sam pričao pre 5 dana da će skočiti na 440+.

Poslednja izmena od urednika:
Svi offtopic postovi su obrisani i izdat je warning.
Flame postovi su obrisani i dat je crveni karton.

Uzdravlje.

@Arrow

Evo ukratko...
Učio sam kod majstora:

David Alcindor
Alessio Rastani
Akil Stokes
Tim West
Brian Beamish

Plan the trade, trade the plan.

Gledam 7am to 10am NY time [13h do 17h GTM+1] i 2am to 04am [08h do 10h GTM+1]
Ovaj drugi time window je London Kill Zone, tu je moguć jači move.

Pratim Keltner Channels i Bollinger Bands 4h
https://www.tradingview.com/x/NF7i9SFh/

Kad BB uđe u KC sledi jača promena, često su vesti okidač.

Volume Profile - sa desne strane
https://www.tradingview.com/x/3RymHbP5/

Neki jedi trader Hoag čeka i pazari tu skroz dole, institucionalni trader-i takođe.
Ovi iz institucija rade po pattern-ima, u downtrend-u short na daily SMA 20.
http://thepatternsite.com/visualcpindex.html

Vidi se po svećama imaju repove taman do sledećeg bar-a.
Gap 440-450 je bio target, market je već bio spreman za move, ti likovi znaju nešto i sigurno će prodavati u profit.
Tamo na 470-480 je bio Point of Control, ako tu procuri, short.

https://www.tradingview.com/x/6VYZuLDx/
OBV i AO kombinacija mi kaže nema više jačih sell-ova.

Prilozi

• sma_20.png
    sma_20.png
    54.1 KB · Pregleda: 107
Poslednja izmena:
To sam i ja primetio i analiziram i dalje zasto je to tako... nije mi jasan motiv skoka ltc.

Nije tesko pogoditi, otvori Excell tabelu, unesi formule sa provizijama menjacnica za BTC/USD i LTC/USD (0.1%, 0.2% BTC-E, Bitfinex) i sve ce ti se samo kazati. Kako cena raste spread izmedju BTC-E i Bitfinex-a se povecava samim tim i prilike za arbitrazu. Da bi otvorio arbitrazu moras da prodas BTC za US$ na Bitfinex-u, pa da prodas US$ za LTC kojim sve to isto radis u obrnutom smeru na BTC-E. Ovaj pritisak da se prvo kupi LTC dize cenu LTC-a na Bitfinex-u sto se preliva na LTC cene na ostalim berzama. Razlog za procentualno brzi rast je manji obim LTC-a od BTC-a, pa brza prodaja vise utice na valutu koje ima manje. Probaj sve ovo da rucno isimuliras u Excell-u bice mnogo jasnije, sa tim da trejderi koji love razliku u ceni izmedju berzi ne rade nista rucno, nema sanse da bilo ko tako brzo reaguje, sve to rade botovi.

vidim opet bounce na 420. ipak, cena se MORA zadrzati IZNAD 430 da bismo pokusali da silne shortove malo ispresiramo.

ako se to desi, target za prodaju mi je iznad 460, i to moze da se desi sledece nedelje.

u suprotnom down, down, down.

mađija

Poslednja izmena:
Mozda postavljam pitanje u pogresnoj temi, da li je moguce prebaciti novac sa Coinbase na Banka intesa internet karticu ili paypal?

Nije tesko pogoditi, otvori Excell tabelu, unesi formule sa provizijama menjacnica za BTC/USD i LTC/USD (0.1%, 0.2% BTC-E, Bitfinex) i sve ce ti se samo kazati. Kako cena raste spread izmedju BTC-E i Bitfinex-a se povecava samim tim i prilike za arbitrazu. Da bi otvorio arbitrazu moras da prodas BTC za US$ na Bitfinex-u, pa da prodas US$ za LTC kojim sve to isto radis u obrnutom smeru na BTC-E. Ovaj pritisak da se prvo kupi LTC dize cenu LTC-a na Bitfinex-u sto se preliva na LTC cene na ostalim berzama. Razlog za procentualno brzi rast je manji obim LTC-a od BTC-a, pa brza prodaja vise utice na valutu koje ima manje. Probaj sve ovo da rucno isimuliras u Excell-u bice mnogo jasnije, sa tim da trejderi koji love razliku u ceni izmedju berzi ne rade nista rucno, nema sanse da bilo ko tako brzo reaguje, sve to rade botovi.

Tog dana kada je pump bio sam 8 sati proveo u kolima, a kada sam stigao u BG do kompa, nisam primetio tu razliku izmedju LTC-a na berzama.
Zacudilo me je jer za LTC nisam cuo ama bas nikakvu vest niti je volume drasticno povecan, samo nisam "odpratio" taj dan ceo.
A iskreno, nadao sam se da je neka pozitivna vest bila za LTC. Tacnije, kako se ispostavilo, dzabe sam se nadao.

Botovima ne verujem. Nekako, iako su must have za trejdovanje, najvise volim rucno sve da uradim. Mada, kako se pokazalo, skloniji sam ja greskama nego oni.
Realno je pitanje, pored tolikih botova, vredi li se ucipiti za jos jednog bota? Hoce li doneti profit?

@Thunderdome

E pa momak, svaka cast. Sa takvim se predznanjem ide u kafanu. :)
Salu na stranu, pristup je ok, plan je realizovan, jasno je da je i faktor srece ucestvovao u lepoj zaradi, but hey, who dare - wins ;) !
Na ovakve signale samo hrabro, profit nece izostati.
Svako ima svoj sistem za trejding, a ovo sve sto si ispratio.... iskreno ja ne bih imao zivaca da sve to sklopim da uradim buy/sell, ja vec na drugu trecu loptu odigram, svrbe me prsti. :) I naravno vise gresim, ali ovo je postalo kao droga, kao kocka.

Poslednja izmena:
Ja sam prodao na $450 i kupio nazad na $405 na bitstamp-u.
Nadam se da short term neće ići puno dole.

btw, bitstamp izgleda baš jadno. u knjigama ima nešto preko 3 M.

izgleda da se iz kine dampuju novčići uveliko mesecima. da l' se radi o novoiskopanima, ili novčićima koji se vraćaju od pampa do 1000 $ - manje je bitno. efekat je isti.

Poslednja izmena:
Problem je i dalje u svežoj lovi koje nema već mesecima, sem par pokušaja pumpa kada smo se ponadali (i ja naravno)..

kada veliki investitor dođe, (a dolazili su- izgleda sada sve ređe), i rokne neku lovu da pokupuje nekoliko hiljda koina npr baš na bitstampu, nadajući se da će to da postakne masu koja će da prati taj skok nekim pumpom..a za pola sata neko se izroka i dampuje duplo više, onda se taj investitor oseća kao žešći magarac, a onaj ko ga je navukao na Bitcoin rekavši mu da je to primamljiva berza sa najvećim oscilacijama (mnogo većim nego I jedna druga, uzbudjiva sa većom prilikom za zaradu) je onda veliki prevarant.

Eto tako otprilike stoje stvari sa bitcoinom nažalost još od nesrećnog Goxa I prevare sa njim. Investitori zagrizu za nešto novo I uzbudljivo, ulože, opeku se, beže, ostali sve ređe dolaze.
Kada investitor pun para I sa moćnom lovom u rukama , ispadne nemoćan pre desetinama hiljada bitcoina koji se odnekud stvore I pregaze njegovu investicju dampom, on može samo da oseti upravo ovo: Bitcoin je prevara I apsolutno valuta bez pokrića (čim je moguće da se neko pojavi sa takvom količinom I jednotstavno UZME njegove teško stečene pare na nikad lakši način).. za investiora je taj bitcoin žalosna misterija - kako ga je taj damper stvorio ? odakle mu toliko coina, kako se oni pojavljuju i od kuda ?
samo da bi uzeli naše dolare !

Okreće se I beži.. tužno ali istinito, neko sa OGROMNOM količinom koina, koga uopšte nije briga za cenu (jer je u priču ušao kad je coin vredeo doalr, ili je pokrao ko zna koliko) sjbava sve ovo što je Bitcoin bio I trudio se da bude. Ovo zaista stavlja sumnju u celu ispravnost cele ove price.. koja ****** će da ulaže pare u njega kada je čak i pamp posle Pejpal vesti (kao najlogičnije moguće posledice tako velike vesti), progutan za jedan dan !

@igysa
Niko nije lud na takav nacin da investira u bitcoin. Taj koji ulaze milione $, njemu je u interesu da kupi sto vise btc-a za te pare koje ulaze. Po meni je ovo vestacko obaranje cene...videli ste i sami pre neko vece kako lako cena ode gore dok kazes sta bi.

Problem je i dalje u svežoj lovi koje nema već mesecima, sem par pokušaja pumpa kada smo se ponadali (i ja naravno)..

kada veliki investitor dođe, (a dolazili su- izgleda sada sve ređe), i rokne neku lovu da pokupuje nekoliko hiljda koina npr baš na bitstampu, nadajući se da će to da postakne masu koja će da prati taj skok nekim pumpom..a za pola sata neko se izroka i dampuje duplo više, onda se taj investitor oseća kao žešći magarac, a onaj ko ga je navukao na Bitcoin rekavši mu da je to primamljiva berza sa najvećim oscilacijama (mnogo većim nego I jedna druga, uzbudjiva sa većom prilikom za zaradu) je onda veliki prevarant.

Eto tako otprilike stoje stvari sa bitcoinom nažalost još od nesrećnog Goxa I prevare sa njim. Investitori zagrizu za nešto novo I uzbudljivo, ulože, opeku se, beže, ostali sve ređe dolaze.
Kada investitor pun para I sa moćnom lovom u rukama , ispadne nemoćan pre desetinama hiljada bitcoina koji se odnekud stvore I pregaze njegovu investicju dampom, on može samo da oseti upravo ovo: Bitcoin je prevara I apsolutno valuta bez pokrića (čim je moguće da se neko pojavi sa takvom količinom I jednotstavno UZME njegove teško stečene pare na nikad lakši način).. za investiora je taj bitcoin žalosna misterija - kako ga je taj damper stvorio ? odakle mu toliko coina, kako se oni pojavljuju i od kuda ?
samo da bi uzeli naše dolare !

Okreće se I beži.. tužno ali istinito, neko sa OGROMNOM količinom koina, koga uopšte nije briga za cenu (jer je u priču ušao kad je coin vredeo doalr, ili je pokrao ko zna koliko) sjbava sve ovo što je Bitcoin bio I trudio se da bude. Ovo zaista stavlja sumnju u celu ispravnost cele ove price.. koja ****** će da ulaže pare u njega kada je čak i pamp posle Pejpal vesti (kao najlogičnije moguće posledice tako velike vesti), progutan za jedan dan !

Posmatrano ovako - BTC ce probiti granicu od 1000$ kroz oko 2,5-3 godine.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno