Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Idi u Savsku, ljubazna zena radi subotom u ovo doba. Sve ce ti objasniti i poslati. Ne pisi koliko vredi jer Kina ne prima ako ima neku vrednost i cekiras da vracas robu (videces gde). Meni je preporuceno pismo bilo oko 370 din sve. Rece mi zena da do 2kg ne bi bila mnogo veca cena. Na sajtu sam ja racunao i ispalo mi negde oko 500 din. Tako da ispade mi jeftinije.

I posle sedam radnih dana status isti:
13.09.2014 11:50:44 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
13.09.2014 13:51:07 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu

Poslao mail carinarnici u BG-u, sa sve sc sajta, izvodom iz banke o plaćenoj robi, statusom pošiljke i za sada bez odgovora.
Poslao mail carinarnici u Nišu, sa sve sc sajta, proizvoda i cene, izvodom iz banke o plaćenoj robi, statusom pošiljke i dobio očekivani, automatski odgovor s obzirom na kadar koji radi tamo.
"Delivery has failed to these recipients or distribution lists:

[email protected]
The recipient's mailbox is full and can't accept messages now. Microsoft Exchange will not try to redeliver this message for you. Please try resending this message later, or contact the recipient directly."

Onda pozvao BG carinu i dobio info od nekog dase koji bi me premlatio da sam mu bio blizu jer sam ga verovatno prekinuo dok je prebacivao vruć burek iz ruke u ruku da je moja pošiljka samo jedna u nizu koja se treba pregledati, kad ti donese postar tad ćeš je dobiti.

Onda okrenuo Nišku carinu i dobio odgovor starijeg čikice da bi mi on rado rekao šta se dešava sa mojom pošiljkom da on nije samo portir koji se vikendom javlja na sva tri broja za informacije jer carina ne radi vikendom.

Više i ne očekujem paket.

Banana država.

Poslednja izmena:
Idi u Savsku, ljubazna zena radi subotom u ovo doba. Sve ce ti objasniti i poslati. Ne pisi koliko vredi jer Kina ne prima ako ima neku vrednost i cekiras da vracas robu (videces gde). Meni je preporuceno pismo bilo oko 370 din sve. Rece mi zena da do 2kg ne bi bila mnogo veca cena. Na sajtu sam ja racunao i ispalo mi negde oko 500 din. Tako da ispade mi jeftinije.

Hvala. Jel znas u Savskoj koji sprat/kancelarija da ne lutam?

Aman, Rabbit, bila je na kojoj stranici nazad, bas kad si ucestvovao ISTA diskusija. Stvarno su neki ljudi bezobrazni, nekolicina nas pokusa da pomogne, ali druge mrzi da procitaju i oko svojih postova, ono sto ih u tom trenutku ne interesuje, i dva dana posle pitaju isto! Ljudi... ako imate manire van foruma, naucite ih i na forumu. Ako ih nemate van njega, ko vas shisha...
EDIT: Carinska deklaracija, tj. potvrda da je primljen paket ocarinjen ili oslobodjen od carine, ili dokaz o kupovini u SRB je neophodan da se nesto vrati, ne znam kako su dali nekome bez toga da posalje nazad. (moze da posalje samo nesto, ako ce mu biti vracen novac, pa nema vracanja artikla opet kroz carinu, ali ako vraca za zamenu.. ***).

Sto se tice podizanja posiljke, verovatno je po zakonu zabranjeno da neko potpise umesto tebe, inace bi postar mogao da potpise i da se svi paketi pogube :D Moze jedino da se ovlasti neko, ali onda mora prvo onaj ko ovlascuje da ode u postu (cini mi se da ovlasceno lice ne mora, dovoljna je samo LK, ali nemojte me drzati za rec, bese pre 3-4 meseca)

Poslednja izmena:
*** sve treba na tacni da ti se servira! Hoćeš i sendvič da ti napravimo da ne ostaneš gladan dok ideš do Savske?
Ama baš svako pitanje koje si postavio već ima svoj odgovor u ovoj temi, dovoljno je da pročitaš zadnjih 100 stranica :)

P.S. oko preuzimanja paketa na pošti, sve zavisi koliki reon pokriva dotična pošta tj. da li službenici mogu da zapamte ljude koji češće dolaze ili ih ima previše. Kod mene nije problem, ja mogu da podignem i pošiljke koje glase na burazera ili kevu jer jedan isti lik radi na paketima, par puta ga počastih za pakete koji su stigli bez naplate pdv-a i sad mi daje pakete i pre početka radnog vremena. Mene više nervira što mi daju preporučene pošiljke bez da traže bilo kakav dokaz tipa lične karte...

Poslednja izmena:
*** sve treba na tacni da ti se servira! Hoćeš i sendvič da ti napravimo da ne ostaneš gladan dok ideš do Savske?
Ama baš svako pitanje koje si postavio već ima svoj odgovor u ovoj temi, dovoljno je da pročitaš zadnjih 100 stranica :)
Pazi, jedno je da je stvarno na zadnjih 100 strana i da treba da trazi, ali ono sto je pitano je pre neki dan odogovreno, i to oko diskusije necega sto je on opet pitao, a sta IMA U PRVOJ PORUCI DISKUSIJE ODGOVORENO.
Sta mislis dokle ce doci ako se to i dalje ponavlja? Zeljko, RR, ja, goxxxy i ostali cemo dici ruke jer neko smatra da vredi vise od ostalih, i da upada 2x iste nedelje/dve sa pitanjima, jer ga mrzi da pogleda PRVI post teme! I onda ce tema postati tipican net... ja sam cuo ovo, Djosa ono, a Mica ceka da joj baba Vanga javi sa onoga sveta da li mora da nosi prase da podmiti da primi paket ili ce joj dati i zlatni novcic jos :D

Dosta vise, ljudi.... pogledajte prvo barem prvi post, i barem procitajte postove OKO vasih, pa onda vec pitajte ako nema. A vremenom ce moderatori stalna pitanja dodavati u prvi post, da se ne bi ponavljala.
Ali Rabbit je stvarno bezobrazan. Mrzelo ga je da procita PRVI post, u kome je SVE sto je pitao bilo odgovoreno. I posle ga je mrzelo da proprati malo koju poruku oko tog istog pitanja, i sada opet pita nesto sto je mogao da procita TOKOM odgovora na prethodno pitanje. F*** it...

par puta ga počastih za pakete koji su stigli bez naplate pdv-a i sad mi daje pakete i pre početka radnog vremena. Mene više nervira što mi daju preporučene pošiljke bez da traže bilo kakav dokaz tipa lične karte...
Pis bre, zbog takvih se posle mrste ako ih ne castimo sto smo porucili :D

Jel imao neko skoro iskustva sa nabavkom kuhinjskih nozeva?I uopste takvih stvari?Nije problem cifra i carinjenje nego da ne bude oruzani list da treba?

Verovatno ne rade vikendom, ne znam zasto ocekujes svakodne apdejtove, meni USPS setao 6 dana po americi paket a od toga 4 dana bio po skladistima, samo vidis stigao, nekoliko dana (radnih) nista, i onda tek promena statusa kad ode od njih...

Pa ocekujem da ne zakuca 5 dana u Kini. Jer koliko shvatam mora do Singapura, pa tek onda kod nas. Nikom nisam video da je toliko trebalo do Singapura.

nije to nista cudno...ume da se vrti po kini nekoliko dana...

I zato što je prošli put bio isti paket i ista roba, ti očekuješ da i sada mora za 4 dana da krene za Srbiju????
Šta sve ovde neće čovek da pročita...

Isti prodavac sto se da zakljuciti. Nisam rekao da mora nego ocekujem da procedura bude slicna. Prosli put nije isla za HK, sad jeste. Da vrlo cudno ocekivati sistematicnost u proceduri.

U konkretnom slučaju i jeste vrlo čudno tako nešto očekivati...

Objasni zasto? Ide totalno drugim putem nego predhodni put. Ne ocekujem da vremenski bude identicno, nego procedura.

Ljudi ma kojom postom isli osim expresnih sluzbi, posiljke mogu da putuju od 10 dana do 3+ meseca, jer sve zavisi od ciste srece kad koji avion ili cak brod ima slobodan prtljag... nema tu pravila ni procedure! osim u nekim deonicama u EU koji idu lokalnom postom

Objasni zasto? Ide totalno drugim putem nego predhodni put. Ne ocekujem da vremenski bude identicno, nego procedura.

Avioni ne lete svakog dana, kineski carinici zadržali kantigent na detaljnijoj inspekciji, došlo do zagušenja, može biti milion razloga i sasvim je to normalno sa kinezima.

Ja paket ocekujem nekoliko dana pre isteka zastite, a i ako tada ne stigne uvek zatrazim produzetak od 15-30 dana. Sve sto stigne pre toga je ekstra. Mada, najcesce stignu mnogo ranije, za 10-15 dana ali to nije razlog da kod sledeceg paketa otvaras dispute odmah. Stavice nas kinezi na crnu listu pa ce se sve cesce vidjati can not deliver to Serbia. ;)

Nisam otvarao dispute jer je vec otvoren. Predhodni deo nije radio, ja odradio svoje, on svoje. Ma razumem ja da ima vremenskih razlika. Sasvim je logicno. Nego mi cudno da je ovo otislo preko HK, a predhodno nije. Samo me to buni.

Drugari dva pitanja:

1. Narucio sam sat 10$ iz HK. Je l' se desava da ovi sa carine kazu nesto tipa nema sanse da je ovo 10$ i procene ga na mnogo vise?

2. Sta raditi u tom slucaju? (jel moze onda da im se nosi print paypal transakcije i print sa ebay stranice gde je proizvod)

Hvala

1. Da.
2. (Da, ali uz uslov da se odbije primanje pošiljke i piše reklamacija koja mora da se plati, a onda čeka i do 60 dana na rešenje - pa ti sam proceni da li/koliko ti se isplati)

Carina na posiljke

@axel

ne tripuj unapred...znaju oni da sad ima satova od nekoliko dolara koji izgledaju kao milion dolara...a i ako se pojavi problem nije neresiv, tako da opusteno...a sad vidim da te ringe tripuje dodatno, ali svejedno, ja se ne bih unapred nervirao ni zbog cega a kamoli zbog sata od 10 dolara...

Poslednja izmena:
OK thx!

BTW, nisam znao da ako odbijem jer su pogresno carinili, da moram 60 dana da cekam na resenje problema.

Oni sa carine su dno dna za skoro sve treba atest cak i ako uvezes za svoju delatnost :(
jednostavno ova drzava unistava male privrednike, ovde samo monstrumi opstaju

Vidim neko je spominjao iHerb.com:

1. Da li suplementi mogu regularno da se porucuju u nasu zemlju, bez problema na carini?
2. Za koliko stize sa iHerb ima li neko iskustva?
3. Ukoliko narucim 3 razlicita proizvoda (ukupno 30$ recimo) u istom mahu da ne bi placao 3x shipping jel ce prestavljati problem na carini?

Unapred hvala na odgovoru!

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno