Šta je novo?

Samsung Galaxy S3 - NEAT ROM

Prva dva si odlicno objasnio, hvala. Problem je ovo za vreme. Mozda gresim ali ja nigde nemam nikakvu vremensku aplikaciju. Na lockscreen-u imam sat, gmail notifikaciju (koliko neprocitanih mailova) i vremensku notifikaciju (pun krug) gde pise temperatura (ponekad pise ponekad ne). Kad kliknem na tu notifikaciju posalje me u gugl search (pretraga weather). Evo instalirao sam accuweather misleci da se automatski povezuje sa tom notifikacijom na lockscreen-u ali jok. Ocigledno da je ta notifikacija verovatno vezana za neku sistemsku aplikaciju tipa google now ili news ali ne znam gde i sta da promenim.

KAD ti se na lockscreen u pojavi vreme,stavi prst na taj deo ekrana i povuci na dole pa ces dobiti opcije

Jedno pitanje za sve korisnike NeatAOSP-a:

Koju tastaturu koristite? Meni je ona standardna Google-ova bzvz jer nikako nmg da naviknem na to što je QWERTY a ne QWERTZ...oduvek i na računaru i na telefonu Z je pored T i nema dalje :) a tako može da bude samo ako stavim hrvatski jezik na srpskom je QWERTY a kad stavim hrvatski onda mi i u prediktivnom unosu nudi hrvatske reči i jekavicu što mi opet ne odgovara :) komplikovano, znam :) jel ima neko neko rešenje koje obuhvata sve moje probleme? Hvala :)

SwiftKey?
Ili još hiljade tastatura na Play Store-u...

SwiftKey?
Ili još hiljade tastatura na Play Store-u...
Znam...mnooogo sam ih isprobao već ali ono što mi kod njih ne odgovara je to sto mi dodaju srpska slova (č, ć, ž...) na tastaturu sa desne strane (na mesta gde ta slova stoje na tastaturi računara recimo) što mi umanji tastere pa ih je teže pogoditi tokom kucanja...zanimaju me tastature tipa samsungove koja pomenute karaktere stavlja na dugi pritisak sličnog slova (dugi pritisak na S otvara mogućnost da se izabere Š itd)...do skoro sam koristio portovanu tastaturu sa xperia z2 telefona ali kad sam zadnji put radio clean install roma i probao da flesnem ponovo tu tastaturu nije htela...non stop je pucala nije bila stabilna...i sad sam u potrazi za nekom novom i nikako da nadjem :(

Ja sam bio zadovoljan sa onom A.I tastaturom. Nisam je dugo koristio ali mislim da je imala opciju da kad stisnes slovo ona izbaci sve i nasa slova

Zasto ne mogu da preuzmem Real Racing 3 i jos neke apps sa google play-a, tj. pise da nije kompatibilan, imam neat rom v8 android 4.4.4 sve radi extra sem navedenog, da li ima neko resenje?

Znam...mnooogo sam ih isprobao već ali ono što mi kod njih ne odgovara je to sto mi dodaju srpska slova (č, ć, ž...) na tastaturu sa desne strane (na mesta gde ta slova stoje na tastaturi računara recimo) što mi umanji tastere pa ih je teže pogoditi tokom kucanja...zanimaju me tastature tipa samsungove koja pomenute karaktere stavlja na dugi pritisak sličnog slova (dugi pritisak na S otvara mogućnost da se izabere Š itd)...do skoro sam koristio portovanu tastaturu sa xperia z2 telefona ali kad sam zadnji put radio clean install roma i probao da flesnem ponovo tu tastaturu nije htela...non stop je pucala nije bila stabilna...i sad sam u potrazi za nekom novom i nikako da nadjem :(
Pa SwiftKey! :D
Ja držim qwertz ali imaš i qwerty uploadfromtaptalk1411296018591.jpg

Koliko sam shvatio,sve je stock.Koliko stabilnije radi od stock rom_a?Da li ima bagova?

radi mnogo brze a meni je i stabilan.Doduse ja pobrisem sva samsungova ****** jer mi ne trebaju. ono sto sam ja testirao,nisam nasao nista da ne radi. Probaj,svako ima drugaciji ukus

Imam bug sa youtube-om (ne znam da li je do ROM-a ili same aplikacije). Odgledam jedan video i onda kad kliknem naredni aplikacija crashuje.

Skinuo sam verziju iz 26_og Avgusta sa xda foruma,da li je to poslednja verzija ?Unapred se izvinjavam sto nisam citao ceo post,kako se instalira?Preko Odina ili mora root?
Moze kratak tutorial ? Uygred,ja sam na stock romu.

Poslednja izmena:
Nasao sam sve za root.Da li moze tutorial za lite instalaciju NeatRoma ? Bez aplikacija koje ce usporiti sistem za par dana.
Iskopiram rom na fon,odem u recovery i pokrenem instalaciju,zar ne ? Sta dalje ?

Ok,kazi mi samo hocu da instaliram verziju 7.9 to je kao stock ? da li mogu da otstikliram ota apdejte,ustvari da li ih ima uopste ? Koliko brze radi nego stock ?

Bolje sačekaj do večeras pa skini verziju 8.0 koju ću da postavim ovde u neatrom temi i na xda

Ta verzija mi se iksreno ne dopada,lici mi na Cyan Mode,a to ne podnosim.Vise volim stock.Samo mi reci molim te,skroz je ista kao i stock,samo naravno sve brze radi,zar ne ?

Kazi mi za verziju 7.9 koju sam skinuo.Ima sve kao stock rom ?

Ima "sve" ... stavi i uzivaj ... pre toga nandroid backup, obavezno i backup efs-a odradi iz samo neat installera

Da rezimiram pre instalacije...treba da instaliram cwm manager,rom moram da kopiram na internu memoriju,trenutno nemam sd karticu...S tim u vezi,kako da uradim full wipe kad rom nije na sd kartici..?

Imaš u PhilZ recoveryju clean to install new ROM, to je dovoljno pre fleša. Inače ne radiš wipe storagea, nema razloga.

Sale da li taj koreanac što se pojavio može da se portuje na internacionalnu verziju?

PhilZ recovery sam skinuo,Pokrenem Odin,ubacim u AP ili PDA,samo flesujem...kopiram na memoriju updateSU,za root,pa onda udjem u recovery i instaliram ROM?
Pitam sve ispocetka,jer jos nemam root.

Pa kako onda ? Izvinjavam se sto pitam gluposti,ali do pre neki dan sam bio na WP_u,pa se sada vratio na android.Nasao sam neki tutorial na jutjubu..bas ovaj kako sam napisao.

Pa kako onda ? Izvinjavam se sto pitam gluposti,ali do pre neki dan sam bio na WP_u,pa se sada vratio na android.Nasao sam neki tutorial na jutjubu..bas ovaj kako sam napisao.

Odgovor je bio kimins, ne tebi.
Skineš auto-root od chain fire i flesujes pc odinom u AP. Restart. Skineš philz poslednji (md5) i isto flesujes pc odinom u AP. Kopiraš rom na sd, recovery, wipe data/clean to install a new rom, instaliras neat, gotovo

Vrh Dno