Šta je novo?

Samsung Galaxy S2 - NEAT ROM

Za cwm i root samo flesuj poslednji philz kernel, ali skini philz na kompu pa ga prebaci na telefon, tacnije na sd karticu.

Pa probaj prvo factory reset... Backupuješ rom, wipe data cache i dalvik, tad bi već trebalo da se upali, onda samo na advanced restore vratiš data particiju i to je to... Ili čak i ponovo flešuješ NEAT, ne verujem da moraš baš na stock iz odina

Najbolje je da ponovo flesuje NeatRom dirty, a jos bolje full wipe da uradi.

Stavio sam KK da isprobam opet, i sad mi pokazuje da je prepuna sistemska particija, iako sam uradio wipe?!!.

Edit: Resio sam ponavljanjem procesa (naravno).

Malo mutno izgleda ceo interfejs, gde to da resim? Pretpostavljam da je neki efekat da deluje s manje krzavih ivica, ali mene nervira, izgleda mi kao da sam corav.

Poslednja izmena:
Nadjoh na nekom Izraelskom forumu gde neki lik komentarise da I9100 AOSP NeatROM v7.0 podrzava bluetooth 4.0 (BLE) tj. povezivanje sa takvim uredjajima tako da pretpostavljam da i 7.4 ima istu funkciju. (BLE nije postojao na verzijama androida pre 4.3)
Koja je procedura da predjem sa CyanogenMod 11 na NeatROM 7.4? Da li smem jednostavno da wipe-ujem sta treba i flesujem kao i svaki drugi rom?

Poslednja izmena:
Kako da smanjim velicinu ikonica, jer sam povecao DPI, s obzirom da je 183 premalo.
Zasto je inace namesteno tako sitno?

Zato što je to default kod slim roma. 240 default za S2.

Ikonice smanjiš preko launcher-a npr nova.

Koja je procedura da predjem sa CyanogenMod 11 na NeatROM 7.4? Da li smem jednostavno da wipe-ujem sta treba i flesujem kao i svaki drugi rom?

CM podrzava BLE. Full wipe obavezno. Wipe data, cache, dalvik cache, format system pa install zip, nadjes rom, pa minimal gapps.

Kako da smanjim velicinu ikonica, jer sam povecao DPI, s obzirom da je 183 premalo.

Kada stavis na 240 bice sve ostrije. Pa podeseno je tako zato sto je tako i na slimkat-u. Trebali su da izbace v7.9 ali vec je izasla v8 pa je ovaj cekao Saleta.

Poslednja izmena:
Problem oko slabog protoka resen sam od sebe posle nekoliko dana zezanja.
Jedno pitanje, imam problem posle resrarta telefona da mi izbacuje problem "unfortunately the process com.android sistemui has stopped". Ne pravi mi problem toliko, kliknem ok i on se upali i radi lepo ali je iritirajuce.
Jos jedno pitanje, instalirao bih 8.0 novi aosp neat, ali da mi ostanu sve aplikacije i ostala podesavanja kao trenutno. Sta treba da uradim?

install rom, install gapps, gotovo
problem sa systemui mozda bude resen, mozda ne. potreban je full wipe ako te nervira

Koliko treba da traje baterija na KitKat, jer imam utisak da traje dosta kraće? Takođe me zanima gde se gasi auto-sync, jer ne želim da mi je stalno upaljen, plus troši dodatno bateriju.

Svega...

Prilozi

• uploadfromtaptalk1410720031976.jpg
    uploadfromtaptalk1410720031976.jpg
    55.9 KB · Pregleda: 130
Medju widgets-ima se nalazi "power switch" sa 4 prekidaca i jedan od njih je da se iskljuci autosinhronizacija.
Nego povezah telefon preko usb-a sa kompjuterom da prebacim nesto na telefon kad ono prenos stade na pola pokusam da probudim telefon - nece, pokusam da ga ugasim - nece. Izgleda se vec iskljucio. Drzao sam nekoliko sekudni power dugme i ukljucio se normalno. Da li je jos nekao imao ovakav problem? U pitanju je Neat 8.0 AOSP.

Nego kad smo vec kod potrosnje baterije, da li ovaj poslednji AOSP rom vama ide u deep sleep? Meni ocigledno - ne. Mislio sam da je do nekog programa, jer je preko noci bio budan sve vreme i trosio na sat otprilike po 1%, pa sam jutros instalirao sve ispocetka uz wipe ali i dalje ostaje budan bez ijednog instaliranog programa...

Poslednja izmena:
Ide

ataretyg.jpg

Iskljuci pocket mode u lockscreen notifications ako je ukljucen

Nego povezah telefon preko usb-a sa kompjuterom da prebacim nesto na telefon kad ono prenos stade na pola pokusam da probudim telefon - nece, pokusam da ga ugasim - nece. Izgleda se vec iskljucio. Drzao sam nekoliko sekudni power dugme i ukljucio se normalno. Da li je jos nekao imao ovakav problem? U pitanju je Neat 8.0 AOSP.

Dobrodosao u svet neresivih kitkat bug-ova i problema. To sto ti se desilo je fuse daemon bug.

Jel moguce da mi problem pravi memorija, tj. interna i externa sd? Kada god povezem telefon sa kompjuterom izlazi poruka da treba da nesto "fix-ujem" za obe memorije.
Kada formatiram internu sd pretpostavljam da ce ostati rom tj. ne mogu nista da zeznem. Upravo kopiram sve bitno na kompjuter pa ce uslediti format obe sd.

Jel moguce da mi problem pravi memorija, tj. interna i externa sd?

Kazem ti opet, to je bug na kitkat rom-ovima. Jedino ako formatiras u exfat a najbolje u ext4 i neces imati problem.

Od ext4 sam odustao kada sam video da win ne mozw da vidi telefona. Takodje pri svakom flesovanju rom-a mora da se uradi fix permissions preko terminala.

Hvala vam na odg, za sada cu da formatiram memorije. Moguce je da mi media scanner pravi probleme (jutros je za media ili tako nesto potrosnja preko noci bila 50%) sto se tice deep sleep-a, jer se za 2 godine nakupilo svega i svacega, bitnih i nebitnih fajlova.
Obrisao obe kartice (opcija iz settings) i kada sam poceo da vracam fajlove opet "fuse daemon bug"...

Poslednja izmena:
Izvukao sam 1:40h screen -on da je ostalo još 30%, kakav je prosek za KK?
Sa JB Neat sam izvlačio 2h i nešto.

Formatiranjem memorija problem sa ne odlaskom u deep sleep resen. Da li nekom radi opcija "Volume rocker wake" odnosno budjenje telefona iz deep sleep-a pritiskom na volume tastere?
Paradoksalno, meni je to radilo ali samo onda kada telefon nije hteo da ide u deep sleep :D

Može li da se ukloni onaj Google search na vrhu ekrana? Nikako da nađem način da ga sklonim.

Formatiranjem memorija problem sa ne odlaskom u deep sleep resen. Da li nekom radi opcija "Volume rocker wake" odnosno budjenje telefona iz deep sleep-a pritiskom na volume tastere?
Paradoksalno, meni je to radilo ali samo onda kada telefon nije hteo da ide u deep sleep :D
radi kod mene

Može li da se ukloni onaj Google search na vrhu ekrana? Nikako da nađem način da ga sklonim.
mislim da ne moze. jedino da promenis launcher

Vrh Dno