Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Ja sam u Rakovici - ista stvar! Zna li neko sta se dogadja? Na sajtu ne pise da su pomenuti kanali prebaceni na digital+ ili nisu azurirali sajt?!?

Nema tu velikih objašnjenja, rešili su ljudi da ograniče besplatno gledanje DIGITALNE TV, pa se zadovoljavaju sa 100din mesečne pretplate, plus 1000din "instalacione takse". Kulovski potez, ali je tako, može im se.

Nema tu velikih objašnjenja, rešili su ljudi da ograniče besplatno gledanje DIGITALNE TV, pa se zadovoljavaju sa 100din mesečne pretplate, plus 1000din "instalacione takse". Kulovski potez, ali je tako, može im se.

Predpostavio sam da su krenuli sa time, i ajde da dajem i tih 100 din, neću propasti zbog toga. Verujem da će posle ovog što su kodirali sve filmske kanale za neko vreme i ostalo zaključati što se tiče digitalne.
Ali sad imam debeo problem sa time, jer ako mi i daju karticu za CI slot šta ću sa drugim televizorom?

Drug koji zivi u stanu iznad mene i ja smo zajedno uveli ikom. Placamo flat 3, tjuner je kod njega jer ima neki krs tv, a moj tv je pustao vecinu digitalnih kanala i to je bilo OK. Sad kada su krenuli sa digital+, pa kodiranjem jos kanala razmisljam sta mi je ciniti. Da li bi kupovina zasebnog tjunera resila problem? Znam da na sbb-u ne moze, jer oni pustaju signal uredjajima sa odredjenim serijskim brojem (tako je bar kod mojih matorih). Zna li se kako je kod ikom-a?

P.S. Uz flat 3 ide digital+, ali su meni svi ti kanali kodirani - ne postoji mogucnost da platim i da ih dobijem - rekli su mi da jedino mogu da uvedem sebi kablovsku. Zato me zanima, da li postoje neki risiveri, razdelnici ili tome slicno, da bi tv mogao da pusta i te kanale - kod druga svi imaju - i digital+ i hbo, cinemax...

Poslednja izmena:
Nemaš rešenje jer ikom ne daje drugu karticu. Što se SBB tiče, ako bi prešli kod njih onda bi mogli da onaj na koga je priključak traži uslugu d3kuća. Dobija se još jedan risiver koji treba da bude vezan mrežnim kablom za glavni. Jedino ne znam da li vam odgovara cena pošto koliko znam kod ikoma je u paketima i održavanje a kod SBB ne. Drugo, SBB nema arena sport kanale.

Nego jel ikom uveo uslugu gledanja programa odloženo (ono što ima SBB 72h unazad)?

Nude Ci karticu da nih imao mogucnost gledanja Pinkovim 100 godina starih kanala ?
Bolje da Flat2 ubrzaju.
Kud se za*bah pa potpisa ugovor na 2 godine, umesto da sam se vratio ADSl-u.

FLAT 2 nece ubrzavati jer im je poenta da ljude guraju u FLAT 3

Verovatno su u njemu nasli najbolju racunicu, zato i daju dodatne pakete uz njega a i akcije prelaska sa FLAT 2 na FLAT 3.

Mislim da se nisi zahebao i da je njihov net kvalitetnii od ADSL-a ali opet to pricam iz mog iskustva, vidim da se ljudi ovde zale na njihov net.

Leglo bi na ovih 20Mbit down-a jedno 2Mbit up ali skroz bi bilo fer i korektno od njih da podignu up na 1.5Mbit, cisto da sve lepo fercera u oba smera :)

U sustini download nisu ni morali da povecavaju. Dovoljno je umesto toga da su digli upload.
Ali da se ne lazemo kad bi to uradili onda bi ljudi prestali da uzimaju upload buster.
Verovatno imaju solidan broj tih koji to uzimaju cim upload ne diraju.

Kapiram da bi ta ekipa koja placa up booster nastavila ipak da ga placa jer nije nista ni 1.5-2Mbit da nam puste, dok 2.5-3Mbit sa busterom 1Mbit bi bilo vec nesto i za njih koji placaju.

Ne moras mene da ubedjujes, ja isto zelim sta i ti, samo pokusavam da reprodukujem njihov nacin razmisljanja a to je kao u svakoj firmi, na prvom mestu $$$ a na drugom korisnici da budu taman toliko zadovoljni da bi im davali ono iz tacke 1 :)

Pazi sa ovim povecanjem meni nisu mnogo ucinili FLAT4, vise su me sad bacili u razmisljanje da se spustim na FLAT3, 20 mbita mi je ok, do sad sam imao 25, posto druge privilegije nemam, upload ne diraju, hd televiziju mogu da sanjam kod njih a ipak 3100 din. nije malo. Ako poredimo za SBB, gde je ikom uvek imao brzi net za manje para sad vise nije tako.

Iz razloga da ne obaraju cene vec povecavaju brzinu oni su sad i u manjim paketima postigli dosta solidne brzine koje u sustini prevazilaze potrebu prosecnog korisnika neta.
Zato mislim da ce krenuti sa postepenim povecanjem uploada i to najverovatnije u jacim paketima ne bi li tako sprecili ljude kao sto si ti da predju na manji paket, ili ne bi li animirali druge da predju na veci.

Tako su i meni. Prosle godine sam uzeo akciju za prelaz sa FLAT 2 na FLAT 3 za 2.000
Ove godine su obnovili ponudu to isto za 2.100 din da ostanem na FLAT 3. Zato sam i ostao u FLAT 3 paketu inace da nije bilo toga vratio bih se na FLAT2
Sad cekam decembar da vidim da li ce opet dati neku ponudu ili da se vracam na FLAT 2

Pa da, vidim sbb za 3000 daje 40/2,5 mbit da ne ulazim u to sta jos imaju u tom paketu, poredim samo internet, znaci ikom bi morao da ide bar na 2mbit. Naravno ne moraju oni nista osudjen sam na njih a od adsl-a su mnogo bolji.

SBB je 2 svetlosne godine ispred Ikoma. Po mnogo cemu.
Na zalost Ikom-ovci, ostacete gde ste.
Najvazine je da ste nam uvalili prastare Thompson modeme,
koji ne vrede ni 20 €, a cenite ih simbolicnih 100 €.

Upload veći za 1mb i mogućnost gledanja na više TV-a - to je sve što vidim da je bolje kod SBB-a. Plus meni se više sviđa IKOM-ova ponuda u Flat3 paketu nego ono što SBB nudi u Silver paketu (a jeftiniji je 200 din).

Lol, pa sbb ima samo 2 hd kanala u silver paketu :)

Toliko ima i IKOM u flat2 paketu

Па добро, ни силвер нема много HD канала. Ово поређење је 15/1 према 25/2 (ма може и Иком да има /2 али уз доплату 900 месечно) а шта са следећим? Голд и Flat 4, цена је ту негде (2.990:3.100) а онда ... 40/2,5 према 25/1, 11 HD канала према 0 код Икома, D3go, кечап, wireless рутер ... Иком нуди 30 минта телефонирања мада колико видим не код нас.

едит: које HD канале има Иком? Које пријемнике даје?

Poslednja izmena:
Rts i Dorcel :eyebrows:

Nemam pojma šta daju, moj TV ima dekoder pa mi je ubačena samo CI kartica

Pardon, flat 3 paket, greška u kucanju.

Dali imate ARENA SPORT paket na SBB-u, to je moje pitanje ostalo me ne zanima !!! Koristim FLAT 3 i prezadovoljan sam !!! Pozdrav !!!

На СББ-у нема Арене нити може да је буде али је то последње што ме занима од програма на телевизији. ;)

SBB je 2 svetlosne godine ispred Ikoma. Po mnogo cemu.
Na zalost Ikom-ovci, ostacete gde ste.
Najvazine je da ste nam uvalili prastare Thompson modeme,
koji ne vrede ni 20 €, a cenite ih simbolicnih 100 €.
Thomson modeme su valjda povukli sve? Sada daju Cisco modeme.

Hoće li oni da se udostoje više i da najzad uvedu i fixni telefon?

Kako funkcionise ona fora da raskines ugovor, pa opet sklopis i dobijes 6 meseci gratis flat 2? Posle koliko puste signal?

Flat 3 sam, fiksni nisam upalio od kad sam ga dobio, a digitalni tuner bar 3 godine...

Digli
3779977884.png

I kod mene, Paviljoni, Flat 3:
3780686845.png

Nazad
Vrh Dno