Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

Čeka se kovacm da objasni kako dve dijagonale i dve rezolucije nisu fragmentacija u slučaju Apple-a.

Ja se takodje ne opterecujem specifikacijama i vise sam iznenadjen nakaradnom kamerom koja strci i onim sirokim plastikama za antenu :smash: Nedopustivi dizajnerski kompromisi za tako skup proizvod...

Utisak mi je da su se i zadrti jabucari razocarali.

A sta znace u praksi sve te specifikacije?
Ko bi rekao, po tabeli bi ovi telefoni trebali da rade fluidnije i brze od iPhone 5

Ako nista drugo bar ce brat da otplati avionsku kartu kad bude dolazio krajem oktobra svercovanjem 2 komada...neke koristi od novog djubre telefona!!

Slika od Danila Pantelica sve prica,a sto se neki ne slazu to je njihov problem.
Iphone 6 nece nista biti bolji od Nexusa 5,mozda ce kamera biti bolja,ali tatini sinovi i cere ce dati za "azdaju" iphone 6 1000 eura i vise umesto npr za odlican Nexus 5 32 GB 300 eura,bacanje para i time se glumi neki status,status "da ja sam tatina cera ili tatin sin".

Poslednja izmena:
Ja sam se razocarao, volim apple produkte ali nisam fanboj. Meni koji imam sake kao lopate sasvim odgovara 3.5inca iPhone4. iPhone 5/5S sa 4inca je jos ok, da ne kazem taman.
Ali krenuti za konkurencijom u vidu 5.5inca displej, i napraviti cigletinu od telefona... Zaboravili su da budu inovativni ovog puta. :)
Novi iPhone bi se sasvim prodavao bilo 4inca, bilo 5.5inca. Hardver je druga stvar, iOS je fino optimizovan. Dizajn mi se ne svidja, nije po mom ukusu, skroz me podseca na HTC telefone koje ne volim.

@nebo Upravo tako, inace te cene 280e je azdaja nexus 5, a za 4 ni ne znam verovatno su polovni oko 150e

Poslednja izmena:
Koristio sam razne Android telefone, trenutno koristim uporedo Nexus 5 i iPhone 5s, iako Nexus ima bolji hardver, iPhone radi mnogo bolje. Možete da pričate do prekosutra ali to su činjenice.

Poslednja izmena:
Extra mu je i rezolucija... Da i iphone 4s radi brze od mojih htc one i S5 ali je sve to zbog ios-a...

Pa valjda je bitno kako radi telefon, a ne koje specifikacije na papiru ima, zar ne???

To što vi nemate para, nije razlog pljuvanja ovog telefona. Koristio sam razne Android telefone, trenutno koristim uporedo Nexus 5 i iPhone 5s, iako Nexus ima bolji hardver, iPhone radi mnogo bolje. Možete da pričate do prekosutra ali to su činjenice.

Zasto se ovakve stvari ne sankcionisu? Klincima bi trebalo zabraniti pristup forumu na svaki moguci nacin.

Koliko izlazak IP6 može da utiče na cenu IP5s? Do skoro sam bio na 5ici ali zaključanoj, pa bih sad da uzmem 5s, ali ne bih da ga "preplatim"...

Slika od Danila Pantelica sve prica,a sto se neki ne slazu to je njihov problem.
Iphone 6 nece nista biti bolji od Nexusa 5,mozda ce kamera biti bolja,ali tatini sinovi i cere ce dati za "azdaju" iphone 6 1000 eura i vise umesto npr za odlican Nexus 5 32 GB 300 eura,bacanje para i time se glumi neki status,status "da ja sam tatina cera ili tatin sin".

Обојица не можете бити мање у праву... нити један Нексус телефон није могао да парира актуелном iPhone уређају а камоли да правите поређења између 2 године старог Нексуса и новог iPhone. Разлике у квалитету израде, квалитету материјала су поприличне да би се повлачиле такве паралеле.

To što vi nemate para, nije razlog pljuvanja ovog telefona. Koristio sam razne Android telefone, trenutno koristim uporedo Nexus 5 i iPhone 5s, iako Nexus ima bolji hardver, iPhone radi mnogo bolje. Možete da pričate do prekosutra ali to su činjenice.

Полако и без нервирања... нема потребе да вређаш остале чланове форума само што имају другачије мишљење од твог по питању нечега толико небитног као што је телефон. ;)

Zasto se ovakve stvari ne sankcionisu? Klincima bi trebalo zabraniti pristup forumu na svaki moguci nacin.

Онда би требао и овај ”nebo80” да буде санкционисан што спомиње ”татине синове и ћере” у истом контексту. Иста правила за све онда. ;)

@Bezolovni: Naravno da će uticati, strpi se još malo. :)

Djecica dok ne skontaju da megaherci, gigaherci i megapikseli uopste ne uticu toliko na samu funkcionalnost telefona koliko savrseno ispeglan OS i velicina senzora/kvalitet optike uvijek ce biti polemike. Apple iPhone je primjer savrseno ispeglanog OS-a i broj gigaherca, rama, megapiksela tu apsolutno nista ne znaci osim za k*rcenje specifikacijama... Danasnji telefoni su nevjerovatno hardverski jaki, mozda i mnogo jaci nego sto bi trebalo tako da se na kraju sve svodi na sto bolju optimizaciju OS-a i naravno jednu od najbitnijih stavki a to je sam dizajn.

Iphone 6 nece nista biti bolji od Nexusa 5...

Kako radi danas nexus 5? Sta mislis sta ce mu iphone napraviti kada se uporede u prakticnom radu? Sta takodje mislis, kako ce ovaj iphone raditi za 4 godine?

I odakle svima informacija da novi iphone ima 1GB rama?

Iphone 6 nece nista biti bolji od Nexusa 4,mozda ce kamera biti bolja,ali tatini sinovi i cere ce dati za "azdaju" iphone 6 1000 eura i vise umesto npr za odlican Nexus 4 32 GB 300 eura,bacanje para i time se glumi neki status,status "da ja sam tatina cera ili tatin sin".

Jasta, ako kupujes da bi mogao da se hvalis sa listom specifikacija onda ok :)

Kada android bude imao onako dobru tastaturu i ne bude lagovao i seckao, tada ce isti uci u 2007 godinu, godinu prvog iPhone-a.

Jel vi znate kako radi iPhone 4s sa iOS 7? Bolje nego vecina androida. Uostalom kukanje za 1GB nema nikakve osnove jer Apple nije kao ostali proizvodjaci da napusti uredjaje posle 1god. iPhone traje min 3 godine, samim tim ce iOS da radi vrhunski te 3 godine, sa 1 GB ili 5GB. Jedino sto neko ne moze da se hvali sa specifikacijama po geek forumima.

Koristio sam razne Android telefone, trenutno koristim uporedo Nexus 5 i iPhone 5s, iako Nexus ima bolji hardver, iPhone radi mnogo bolje. Možete da pričate do prekosutra ali to su činjenice.

Sto je najjace nema cak ni hardver bolji. A7 shije sve redom i bez optimizacije. ;)

Iphone 6 ne moze 4 puta da bude bolji od Nexusa 5 ni u kom smislu pa da je 4 puta skuplji(minimum).

Mene interesuje ukoliko bi se kupio iP5S da li bi on bez problema izgurao 4-5 godina. Jednostavno nisam neko ko menja telefone svake 2/3 godine. Trenutno nemem smartfon.

Čekaj...polako...da ne ode ovo u prepucavanje Apple vs Android...

1. Hardver je jedna velika NULA bez softvera, koliko god bio moćan. Tačka.
2. Mega pikseli ne znače nužno kvalitetniju fotografiju, ko je fotograf to dobro zna još od poodavno. Isto tačka!
3. Dizajn je individualna stvar, nekome se sviđa, nekome ne. Meni je npr. do sada najlepši iPhone 3 dizajn, ali to sam ja.
4. Cena je relativna stvar, svako daje onoliko para koliko smatra da nešto vredi. Ja ne bih za telefon dao 1K evra nikad, ne znam kakav da je, jer to je samo telefon.

@nebo

Tako se ne formira cena nekog proizvoda, matematika nikada nije tako jednostavna. Neko će dati i 10x više para da bi imao to nešto što niko drugi nema.

Poslednja izmena:
Izgurao bi 80% verovatnoce... Imas i dalje ljude koji koriste iphone 3g i zadovoljni su. Na ceni nece mnogo izgubiti kod nas jedno 50e max, kod polovnih je druga prica

Mene interesuje ukoliko bi se kupio iP5S da li bi on bez problema izgurao 4-5 godina. Jednostavno nisam neko ko menja telefone svake 2/3 godine. Trenutno nemem smartfon.

На жалост не знам да ли постоји телефон тренутно који би могао да ти траје толико... Намерно се праве тако да не трају дуго јер су све компаније оријентисане на профит прво, па тек онда све остало.

iP5S je stigao sa iOS7, gledano po dosadašnjoj praksi, biće zvanično podržan u iOS8, 9 i 10.

Djecica dok ne skontaju da megaherci, gigaherci i megapikseli uopste ne uticu toliko na samu funkcionalnost telefona koliko savrseno ispeglan OS i velicina senzora/kvalitet optike uvijek ce biti polemike. Apple iPhone je primjer savrseno ispeglanog OS-a i broj gigaherca, rama, megapiksela tu apsolutno nista ne znaci osim za k*rcenje specifikacijama... Danasnji telefoni su nevjerovatno hardverski jaki, mozda i mnogo jaci nego sto bi trebalo tako da se na kraju sve svodi na sto bolju optimizaciju OS-a i naravno jednu od najbitnijih stavki a to je sam dizajn.

Pa i veličina je godinama bila savršena zar ne, pa se sad nešto promeni?
Da mi je dinar samo od svakog komentara na 1000 sajtova o savršenim proporcijama ajfona sad bi bio milioner :D

ps. Nisam provokator, i prvi put pišem na Epl temama ;)
Ukratko konkurencija je učinila svoje i epl više ne vodi nego samo prati ...

Ni ja ne bih dao 1000 eura za telefon nikada,to je samo telefon,lepo receno,a i za megapiksele se slazem,i One M8 ima samo 4 MP pa je kamera dosta dobra,nije kao na S5 ali je dobra.I mislim da dizajn One M8 modela tesko da moze biti prevazidjen koliko je dobro napravljen telefon.
Ni ja nisam provokator,odavno ovde nisam pisao ali novi model mora da se komentarise jer nije doneo nista toliko novo i bolje sto konkurencija nema.
Eto po meni tesko da ce iphone 6 biti kvalitetnije odradjen i lepsi od One M8 modela.
Nije vazno da li je Apple,HTC,Samsung,Nokia,svako zeli dobar telefon sa dobrom kamerom,dobrim dizajnom,ali o.k cenom.

Poslednja izmena:
Pa i veličina je godinama bila savršena zar ne, pa se sad nešto promeni?
Da mi je dinar samo od svakog komentara na 1000 sajtova o savršenim proporcijama ajfona sad bi bio milioner :D

ps. Nisam provokator, i prvi put pišem na Epl temama ;)
Ukratko konkurencija je učinila svoje i epl više ne vodi nego samo prati ...
+1 uvek je bilo vrh 4 inca i njegove fenomenalne dimenzije.

На жалост не знам да ли постоји телефон тренутно који би могао да ти траје толико... Намерно се праве тако да не трају дуго јер су све компаније оријентисане на профит прво, па тек онда све остало.

Ja stvarno nisam u fazonu da menjam tako cesto telefone. Ovo isto pitanje bi bilo i da je neki android u pitanju (moji favoriti za sada Z3 ili neki kinez tipa Meizu ili Xiaomi).

Nazad
Vrh Dno