Šta je novo?

The Last of Us - Naughty Dog

Moram priznati da me je igra samo "uvukla" u taj svet da nisam bio ni svestan koliko sati mi je proletelo. A hteo sam još samo 5 min. Nije mi se tako nešto skoro desilo.

ja cu po prvi put da igram i ima da krenem sa najtezeg, razlog su trofeji, uvek igre igram na normal i nikad nemam zelju da ih prelazim vise puta i uvek mi taj trofej za prelazak na najtezem nivou ostane ne odradjen

Ja sam imao ovu dilemu. Stanem i sad razmisljam, pa reko ajde ako ima 5 nivoa tezine (jel tako? Ili 4?), pa ako krenem sa Normal onda jos 3 puta moram preci igru. Reko ajde Hard, medjutim skontao sam u Options da razlicite tezine iskljucuju odredjene stvari, a ja zaista hocu sve da vidim i sve da osetim, pa sam ipak promenio na Normal. Ako je igra toliko dobra, a cini mi se da jeste, pa onda mi nece biti problem da predjem par puta, jos da ne kazem da sam Fantom i da svakako ne mogu prodavati, nikada.
A i jos nesto, pokusavam da ne skupim sve sitnice na koje naidjem (pretpostavljam da i one donose trofeje) nego ostavljam za sledecu tezinu da ipak ima nesto novo da se radi.
Tako da i tebi to preporucujem, ali ako nemas nameru da igru cuvas onda te razumem.

Moram priznati da me je igra samo "uvukla" u taj svet da nisam bio ni svestan koliko sati mi je proletelo. A hteo sam još samo 5 min. Nije mi se tako nešto skoro desilo.

Apsolutno mi se isto desilo, nisam znao sta ocekivati jer je nikada nisam igrao, i ovo je zaista nesto posebno, prica mi je vrhunska. Dosta vise onih ratnih prica tipa CoD, BF4 itd, stalno to igram, a ovo je jako dobro doslo za promenu.

Do Hard težine ništa nije isključeno (mada u option meniju imaš opciju da sam isključiš Listen). Samo je jednostavno teže, slabiji si tj gubiš više health-a u okršajima i uvek ćeš naći manje delova, municije i td...

Osnovna razlika izmedju Hard i survivor/gorudned je sto se posle Hard pale 2x i 3x damage modifieri, a nalazenje resurasa po svetu postaje skoro nemoguce. To mi je bas previse hardcore za prvi playthrough, a sve ispod Hard je previse lako [bas previse resurasa igra daje]. Hard bez Listen Moda predstavlja ubedljivo najbolju tezinu koja ova igra nudi, i to bi preporucio novajlijama [ajd ok, mozete upaliti Listen Mode ako ste bas pussies :D].

Inace, stigoh do podruma Hotela [hard, no listen], i posle igranja u dosta akcionom maniru, taman sam na savrsenom limitu resurasa all the time. :)

Nisam znao da moze da se iskljuci listen mod. Do jaja :d Po meni nije trebalo uopste ni da ga bude, al dobro.

Ni ND nije gadljiv na pare:

ePb1ZeV.jpg

Evo danas sam igrao TLOU po prvi put, igrao sam jedno 2 sata i sta znam dobra je igra ali za sad nisam preterano odusevljen ni sa jednim delom igre, nadam se da ce se to promeniti kako budem napredovao kroz igru, sto se fps tice probao sam i na 30 i na 60 i mogu reci da je meni ova igra na 30fps potpuno ne igriva.

Nastavi da igras, postaje bolje.
Ako ti je 30fps neigrivo, dobro je sto nisi igrao na ps3.

Slažem se za fps. Mislio sam 30 je bolje zbog filmskog efekta ali stvarno izgleda užasno u poređenju sa 60.

Sta sam vam ja govorio, a vi svi "hocemo taj cinematic feel" bukvalno 30 fps secka uporedjenu sa 60, suprotno mogu tvrditi samo neznalice koji nisi probale ovu igru u 60.

Ali taj izgovor za fimski efekat... skoro jako kao Crytekov izgovor da je 900p dizajnerska odluka a ne zbog tehnickog limita.

Moze i 30, pa mozda i 25fps-a da izgleda "lepo" sa gomilom objektnog motion blura i sjajnom animacijom, ali to i dalje ne znaci da je to nekakav "Cinematic feel".

Šta je sa multijem u ovoj igri, jel to niko živ ne igra ili?
Uđem tamo i traži mi i po 10min partiju, tj. možda i duže, već sam gomilu puta odustao od čekanja?
Šta radim pogrešno?

Evo ja prvi necu da igram MP zbog katastrofalnog UI tj menija, znaci ne znam sta je sa njima *** i u uncharted-u evo sad i ovde sve natrpano, konfuzno, kao da se neko sprdao.

Šta je sa multijem u ovoj igri, jel to niko živ ne igra ili?
Uđem tamo i traži mi i po 10min partiju, tj. možda i duže, već sam gomilu puta odustao od čekanja?
Šta radim pogrešno?

Ima jako puno igraca, ali ND je bio javio da su imali probleme sa serverima i matchmakingom. Proveri opet, mozda su ispravili.

Izasao je patch koji navodno sredjuje matchmaking.

A Angry Joe zna sta je dobra igra :D

Da se upisem i ja da sam odigrao ovu sjajnu igru. Jedinu zamerku koji bi mogao da dodam i koja je ponekad rusila atmosferu je AI neprijatelja koji ne vidi ove moje i bukvalno se sudara sa njima dok mene i njih trazi. AI je u borbi odlican ali ovi momenti su bas upadali u oci. Pored te manje/vece zamerke koju su mozda i mogli da poprave za ovaj remastered release, sve ostalo je odlicno i sveukupno ovo je bas vrhunska igra.

Da se upisem i ja da sam odigrao ovu sjajnu igru. Jedinu zamerku koji bi mogao da dodam i koja je ponekad rusila atmosferu je AI neprijatelja koji ne vidi ove moje i bukvalno se sudara sa njima dok mene i njih trazi. AI je u borbi odlican ali ovi momenti su bas upadali u oci. Pored te manje/vece zamerke koju su mozda i mogli da poprave za ovaj remastered release, sve ostalo je odlicno i sveukupno ovo je bas vrhunska igra.
Taj segment AI-a, gde protivnici ne vide tvoj AI je 99% namerno tako napravljen, jer sta bi bila alternativa? Tvoj AI tako samostalno napusti zaklon i otkrije tvoj polozaj... to bi bilo uzasno frustrirajuce. Ovako detekcija tebe/tvoje ekipe zavisi iskljucivo od tebe-igraca.

Znam da zavisi od mene ali mozda je moglo malo suptilnije, recimo da idu bas uz mene, da dodju tek kada je predjem taj deo, ono pojave se niotkuda, a ovako sami trce po nivoima i sudaraju sa protivnicima dok ovi vicu gde se nalazite. :) Anyway, samo moje misljenje sta mi je najvise i jedino upadalo u oci.

Ne, potpuno se slazem sa tobom, ruzno to izgleda, ali ne vidim alternativu. To sto si rekao su verovatno i probali, ali nije funkcionisalo.

Sve u svemu, nadajmo se da ce AI u ovoj generaciji igara napredovati.

Zavrsio igru, vrlo dobra...Hard tezina mi je bas bila fino balansirana sto se tice municije i stila igranja (malo stealth a malo napucavanje).

Mnogo mi se svidja sto se igra

ne zavrsava rokanjem neke kraljice gde moram da drndam ovo sokocalo sa pecurkama dok ne dobijem zuljeve na palcevima.

U pocetku mi nije bila nesto, neke stvari su bile isforsirane i predstavljanje likova je malo skripalo, ali posle postaje sve OK. Nahvatao finih skrinshotova:d

E sad, da li prelaziti "Left behind" ? Ima li tu nesto sto je bitno za pricu i/ili nagovestava buduca desavanja ?

I ja se slazem s tobom, najvise sto se spoilera tice.

Ja jos Hard nisam igrao, sa Normal sam presao na Survivor i sada polako zavrsavam. Ali da je zeznuto, zeznuto je. Neke scene ponavljam po 10 puta. Nemas nista od municije, negde samo pobegnem jer nemam druge, a negde gde ne mozes pobeci, svaku ponovljenu scenu smisljam novu strategiju i nekako prodje deseti put. Haos.
Najgori je Pitsburg, au brate, chapter je predugacak za Survivor.
Mogu misliti kako je tek na Grounded.

Hard cu posle, onako sa uzivanjem. I taman tada pokupim preostale trofejcice.

Left Behind jos nisam, ali cuo sam da svi preporucuju. Taman se lepo slegne.

Naravno, ja sam LB (pun intended :)) presao odmah posle i sasvim fino se sve uklapa i dopunjava osnovnu pricu, ali nema nista toliko bitno za dalja desavanja jer je radnja pre i u toku desavanje osnovne igre. Sto se tice samog "gameplaya", nesto manje ga ima jer jedan deo price vode ove 2 male dok se zezaju. Svejedno, definitivno treba da se odigra, nema bre smisla preskociti. :)

Zavrsih je i ja. Sjajna igra! Ima par bubica koje su pomenute u par navrata, pa necu da tupim mnogo. :)

Sad se bacam na DLC.

Čekajte...Nex999 ima konzolu i igrao je nešto na njoj?

Šok od informacije da mu se još to sve skupa dopalo ostavljam za kasnije.

:d

I to PS4 ni manje ni vise:d

On that bombshell...

Jedno verovatno glupo pitanje. Kako meni Left Behind pokazuje u glavnom meniju, ali nisam kliktao na njega, jel može da se skine i igra ili se kupuje, ili kako?

Jedno verovatno glupo pitanje. Kako meni Left Behind pokazuje u glavnom meniju, ali nisam kliktao na njega, jel može da se skine i igra ili se kupuje, ili kako?

Ako igraš remastered na ps4 onda ga već imaš, ako ti je za ps3 onda treba da kupiš.

Nazad
Vrh Dno