Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije loše ponekad okačiti poruku ako je u pitanju nešto što može obogatiti info same prodaje + postoji interesovanje za dotični predmet . Što više takvih poruka u javno , veća šansa za bolju prodaju . Naravno , ovo ne važi za prodavce koji unapred ide u prevaru .

Pa što veći promet imaš, veće su i šanse da nešto zezneš, meni je to razumljivo. Niko nije savršen. Neumoljiva je statistika. Evo šta se meni dogodilo sa statistikom. Povećali mi u Kanadi osiguranje za kola (no fauult insurance tamo) i kada sam se pobunio zato što sam imao vozačku već 30ak godina bez i jednog udesa oni rekoše: "Gospodine baš zato, posle 30 godina bez udesa mnogo su veće šanse da će vam se nešto dogoditi, svakome se nešto, nekada dogodi, doći će i na vas red".

Mislim da su ti lepo obrazlozili, jer posle 50e ti si u znatno vecoj u opasnosti od infarkta, slabi ti vid, sluh, refleksi... Samim tim i ostali ucesnici u saobracaju ako ti ista od toga otkaze ili zakaze delimicno dok vozis!

Mislim da su ti lepo obrazlozili, jer posle 50e ti si u znatno vecoj u opasnosti od infarkta, slabi ti vid, sluh, refleksi... Samim tim i ostali ucesnici u saobracaju ako ti ista od toga otkaze ili zakaze delimicno dok vozis!
Promašio si razlog, nije zbog godina starosti nego statistički po godinama vozačkog staža. Tamo osuguravajuće kuće (ili njihovi brokeri) traže tehnički pregled svake godine (iako država ne traži to) za vozila starija od 10 godina i doktorsko uverenje za lica starija od 60 godina.

Kad covek pogleda nalog od UjceMika, pomisli proveren prodavac, a ono sasvim drugacije.
Made in Serbia bre :)

Gledajte ovo, mozda gresim ali mi se cini da oba naloga sa 0 ocena dizu cenu.
Iskreno, ne znam zasto se ljudi trude da kupuju na limundu tehniku te vrste, jednostavno, nije mi jasno, da li zaista neko ocekuje da mu neko u Srbiji proda telefon od 200+ eura za manje od 100 eura? Pa evo lupam ovaj drugi sto si stavio, vidis kako i ova sto licitira i ovaj sto prodaje imaju isti fazon za nick: ime.prezime. Vrv su momak i devojka. Opet, ko hoce ozbiljno da kupuje, nek kupi u radnji ili negde gde se kupuje za konacnu cifru, a ne neke licitacije od 10 dinara, prosto, necete dobiti proizvod koji kosta 200 ili 300 eura za par hiljada dinara.

Zbog toga niti prodajem tehniku na sajtovima za licitaciju, niti kupujem, kupujem uvek i samo - dam ponudu, i nosim, i tako i prodajem - ko sta ponudi ili kolko trazim, i pakujem. Sta drugo? Razumem ako su to neke knjige, diskovi, igracke sta znam, sto i ne kosta puno, pa ajde, vise dodje ko kladionica pa koji tiket ubodes vise, koji manje... Ali prodavati nesto reda velicine XXX+ eura na takvim sajtovima je zamajavanje.

Hvala na prijavi, izvršićemo proveru. Aukcije možete prijavti i preko opcije "Prijavi aukciju" - kako bismo brže odreagovali.

Inače, treba imati u vidu da Limundo svakodnevno dobija veliki broj novih članova
i da nije uvek nuđenje člana sa 0 ocena veštačko podizanje cene. :wave:

Izvini, ali ovo što si postavio uopšte i nije neka novost.
Non-stop imaš stvari koje se u isto vreme prodaju i aukcijski na Limundu i sa određenom cenom na KP, što je protivno i pravilima, ali i zdravoj logici, da ne kažem koliko je bezobrazno od strane prodavca.

Iskreno, ne znam zasto se ljudi trude da kupuju na limundu tehniku te vrste, jednostavno, nije mi jasno, da li zaista neko ocekuje da mu neko u Srbiji proda telefon od 200+ eura za manje od 100 eura? Pa evo lupam ovaj drugi sto si stavio, vidis kako i ova sto licitira i ovaj sto prodaje imaju isti fazon za nick: ime.prezime. Vrv su momak i devojka. Opet, ko hoce ozbiljno da kupuje, nek kupi u radnji ili negde gde se kupuje za konacnu cifru, a ne neke licitacije od 10 dinara, prosto, necete dobiti proizvod koji kosta 200 ili 300 eura za par hiljada dinara.

Zbog toga niti prodajem tehniku na sajtovima za licitaciju, niti kupujem, kupujem uvek i samo - dam ponudu, i nosim, i tako i prodajem - ko sta ponudi ili kolko trazim, i pakujem. Sta drugo? Razumem ako su to neke knjige, diskovi, igracke sta znam, sto i ne kosta puno, pa ajde, vise dodje ko kladionica pa koji tiket ubodes vise, koji manje... Ali prodavati nesto reda velicine XXX+ eura na takvim sajtovima je zamajavanje.

Iskreno ni meni nije jasno zasto onda stavljaju aukcije od 10-100 dinara ??? Neka lepo lupi fiksnu cenu pa neka se vrti... Aukcija je aukcija, sto znaci da prodavac treba da bude svestan cinjenice da nesto stavlja na aukciju i da to moze da se izlicitira dosta ispod svoje vrednosti, ako mu to ne odgovara eto mu kupindo, kupujem prodajem pa neka ceka dok mu se ne javi neko zainteresovan, a ne ovako nakrkaju stvari od 10 dinara pa udri sa duplih naloga do besvesti i cene koja ce da zadovolji.

Hvala na prijavi, izvršićemo proveru. Aukcije možete prijavti i preko opcije "Prijavi aukciju" - kako bismo brže odreagovali.

Inače, treba imati u vidu da Limundo svakodnevno dobija veliki broj novih članova

Inace, nisam imao nameru da prijavljujem nikoga jer ni sam nisam siguran o cemu se ovde radi, samo sam hteo da podelim sa clanovima na forumu, nista vise.

Naravno da sam svestan cinjenice da ljudi otvaraju nove naloge, ali mi odavde nemamo uvid ni u sta a vi ste ti koji imate i treba da cesljate non stop, jer vi mozete da vidite gde je taj sa 0 ocena licitirao i sta je licitirao i da lepo uporedite aukcije itd... i da vidite da li se radi o dvojnom nalogu ili ne.

Nisam ni gledao...
Ovo je skroz okay, čovek kupio za 3k dinara, prodaje za 50 evra, da malo zaradi.
Ali ima koliko hoćeš primera gde u isto vreme ide i aukcija i kupindo i kp...

Puni su oglasi Samsung telefona koji su kopije tako da ovaj oglas nije cudan

Pa valjda babice i dedice ne registruju se da bi bas na Limundo prodali nesto..aman bre...

``

Naravno da sam svestan cinjenice da ljudi otvaraju nove naloge, ali mi odavde nemamo uvid ni u sta a vi ste ti koji imate i treba da cesljate non stop, jer vi mozete da vidite gde je taj sa 0 ocena licitirao i sta je licitirao i da lepo uporedite aukcije itd... i da vidite da li se radi o dvojnom nalogu ili ne.

``

Poslednja izmena od urednika:
Kakva crna tajna. Imei.info ja koristim, mada negde procitah da mogu i to da srede. A ima i sndeep.info

Poslednja izmena:
za ovako nesto i nije potreban imei.po blicu se vidi da je kopija

Nista Limundu ne znaci sto je kopija. Kad prijavis aukciju dobijes sledece:

Zahvaljujem vam se na prijavi i pomoći za stvaranje boljeg Limunda!

Ovakvu aukciju i slične možemo zatvoriti na osnovu
zvaničnog zahteva od strane samog proizvođača,
distributera ili pravnog zastupnika. Samo tako odgovorno
i sa sigurnošću možemo tvrditi da je reč o kopiji.
Limundo tim neće aukcije zatvarati dok ne bude siguran
da su one nedozvoljene.

@KMN
U vezi sa navedenom aukcijom - kontaktirali smo predstavnike Samsunga,
međutim, još uvek nismo dobili odgovor da li se radi o plagijatu.

Pisali smo već ovde o razlozima zašto ne zatvaramo aukcije bez njihove potvrde
(i generalno potvrde zastupnika ili distributera), ali ponoviću još jednom.

Dešavalo nam se ranije da dođe do greške, da informacije koje dobijemo od člana
koji prijavi aukciju budu neprecizne i da člana koji prodaje predmet oštetimo
time što smo aukciju zatvorili. Čak se dešavalo i da pravni zastupnici daju protivrečne informacije,
da je neki predmet kopija, a ispostavi se da nije. Ova tema nije ni izbliza toliko jednostavna
i zato želimo da dobijemo zvaničnu potvrdu pre nego što se odlučimo na zatvaranje.

Sta Vam treba zvanicna potvrda kao da to njima smeta uopste?! To je za njih sitnica. Sta mislite, zasto su slike loseg kvaliteta i zasto je sve sarenao napisano na aukciji...mislim,

Poslednja izmena od urednika:
http://goo.gl/ESTnM9

Cini mi se da ce neko da pukne 27k na clone... Izguglo sam taj neki broj i spominje se na sajtovima gde ljudi pitaju jel clone i gde traze kineski rom :)

Resenje je jasno ako nema dokaza originalnosti, racun itd, mutne slike ili nisi siguran da li je original, ne treba kupovat i kraj price
Ja se slazem sa Limundom da nemogu oni biti sudac ako nisu oni proizveli dati uredjaj i imaju licencu za njega da odluce, maticne kompanije su duzne da paze da li iko njihove uredjaje kopira i da zastite svoje kupce u prepoznavanju istih, ako one to ne rade, kupci bi takve kompanije trebalo da zaobilaze u nesigurnoj kupovini

Resenje je jasno ako nema dokaza originalnosti, racun itd, mutne slike ili nisi siguran da li je original, ne treba kupovat i kraj price
Ja se slazem sa Limundom da nemogu oni biti sudac ako nisu oni proizveli dati uredjaj i imaju licencu za njega da odluce, maticne kompanije su duzne da paze da li iko njihove uredjaje kopira i da zastite svoje kupce u prepoznavanju istih, ako one to ne rade, kupci bi takve kompanije trebalo da zaobilaze u nesigurnoj kupovini

ali bre kada se vidi iz aviona pa nisu oni juce rodjeni ajme...aman bre...

Pa ako se bas vidi iz aviona OK, ja licno nemam pojma oko toga, ali kazem verujem da u velikom broju slucaja bas i nije tako jednostavno, jos ako je slika mutna sto prodavac ima prava tako da postavi a kupci ne bi trebali da licitiraju na takvim aukcijama to je druga prica :)

Vidim , javio se Limundo - vac : " Mi bi reagovali , kad ono tamo - problemiiiii "
@Limundo -vac
Jel i dalje potpomažete pevare ujca- Mika i njemu sličnih , skidajući im zasluženo negativne poene / komentare . Što bi se reklo " Nema nam boljitka , sve dok sistem podržava mafiju "

Vidim , javio se Limundo - vac : " Mi bi reagovali , kad ono tamo - problemiiiii "
@Limundo -vac
Jel i dalje potpomažete pevare ujca- Mika i njemu sličnih , skidajući im zasluženo negativne poene / komentare . Što bi se reklo " Nema nam boljitka , sve dok sistem podržava mafiju "

Pazi da ti ne odgovore :)

Vidi ovo . UjceMika 3 negativne , danas dobio . Baš da vidim dal će mu skinu .

um.jpg

Pa ako vrati pare verovatno ce trazit(dogovorit se sa kupcem pre vracanja) od kupca da kontaktira limundo da mu skinu ocenu, tako da verovatno nece on zahtevat isto...

eno ja imam malo smesnu situaciju lik licitira za 4gb nove memorije 4444din kako kaze greskom, i sad stoji 3510, sutra istice, limundo zahtevao da se kupac koji je pogresio javi njima i samo su stornirali do njegove zadnje, on naravno ne zeli da kupi jer je kako kaze zeleo da ponudi 444din :) (mislim muka mi od tih kad krene od 10din da nude te smesne crifre po kojoj NEMA sanse da prodje)
I sta sad, ja sam i sa 3300 i 3500 super zadovoljan ali on nece kupit po toj ceni i sad do sutra cekam da neko ponudi vise, ako ne sta onda?
Kazu da ga ocenim negativno, opet ja tu nista nemam jer ja zelim memoriju da prodam jos stavio aukciji 7 dana, drugoplasirani kaze neinteresuje ga vise jer trazi sad 8gb koji je ponudio 3500 na mojoj aukciji, ja mu nudio 3300 za kupindo i nista

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno