Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

Ko hoce pure, uzme nexus. Ko nece preko 5 inca, kupi neki sony compact. Kome je bitna kamera na telefonu, uzme k zoom(posto si rekao za android os samo). Ko hoce bat sto vecu, uzme lenovo itd itd. Tako da nije najbolji u svim klasama, nego je najkompletniji telefon. Sto ja ne sporim uopste. Nego mi se smucilo da dajem 500€ za telefon a da ne radi najbitnija opcija, dialer. I da mi sece u najbitnijem. Onaj je juce na live prezentaciji jedva poslao mail... Usao u mail aplikaciju, kliknuo na new i cekao 5 sekundi. Toliko o "biznis" telefonu.

Mogli su oni da naprave jos bolji N4 ali ovo su takva vremena da od nekih epskih unapredjenja nema nista. Kao sto neki sad kukaju da N4 ne donosi nista primetno bolje u odnosu na N3 tako ce i sledece godine pisati za N5 vs N4.

Da je Android konkurencija u phablet segmentu jaca, da svaki proizvodjac ima po jedan '''Note'' to bi bila drugacija prica, ovako ih bolji uvo da se previse cimaju i ulazu kad ce svejedno imati trenutno najbolji android phablet uz najveci prodaju. Ja ne kazem da je to dobro generalno i da je to normalan potez Samsunga ali tako je.

Razlika nije drasticna u odnosu na N3, ima poboljsanja u svakom slucaju na mnogim poljima ali koji jos to uredjaj danas i posle godinu dana donosi neka primetna poboljsanja? Evo primer G2 vs G3, ok ima poboljsanja ali ono najbitnije su degradirali u odnosu na G2- autonomiju i kvalitet panela (dzaba 2k kad je prikaz ispraniji-panel losiji). Ok i dalje je G3 dobar telefon ali nije ''pun korak napred'' u odnosu na dvojku.

N4 je unapredjenje u odnosu na N3 i to je to, kome odgovara kupice, ostali ce sacekati Note5 ili neki drugi telefon..

Poslednja izmena:
*** ja mislim da ce note biti po ukusu 90% ljudi koji vole velike telefone ili phablete. A to sto ne ulazi u dailer u delicu sekunde bas me zabole. Note je prepun korisnih aplikacija i rad na njemu je ispred bilo kog pure androida. Ko je imao i koristio note zna sta moze da se uradi na njemu dok na drugom ne postoji bilo kakva alternativa.

Meni licno opasno smeta dialer, contacts i msg. Moraju da se vrate osnovama i da sastave sw od pocetka do kraja kako bi trebalo, a ne da odrade samo ono sto prodaje fon. I neko je pomenuo xda. Ne verujem da neko od 50 godina zeli da kupi telefon i da sedi za racunarom i ronja po xda ne bi li nasao odgovarajuce ispravke.

Note je prepun korisnih aplikacija i rad na njemu je ispred bilo kog pure androida. Ko je imao i koristio note zna sta moze da se uradi na njemu dok na drugom ne postoji bilo kakva alternativa.

Hoćeš da kažeš da te note taking aplikacije nisu gimmick koje dosade posle 15 minuta? Dual window totalno neupotrebljiv za bilo šta, i one floating apps koje na demo snimku više upravljaju tobom nego ti njima koliko laguju?
U suštini note je galaxy s serija sa većim ekranom i boljim hardverom, zato je i popularan.

Poslednja izmena:
Muka mi je vise da citam razna proseravanja. Telefon je najbolji trenutno u svim klasama. Konacno je dobio i taj premium materijal tako da je ovo najbolje od samsunga do sada. pojedininci su izgleda ocekivali 4k displej 8gb rama 6000mah bateriju i 41mp kameru i sve to da kosta max 500e

*** sad je u trendu da se hejtuje Samsung. Znalo se ovo, plastika, plastika, sad kad su stavili metal sad ne valja TW pa se ljudi fokusiraju na to.

Sto je najgore Note skoro da i nije kategorija vise, pa G3 ima ekran od 5.5"! O kakvim manjim telefonima mi pricamo?

Poslednja izmena:
Hoćeš da kažeš da te note taking aplikacije nisu gimmick koje dosade posle 15 minuta? Dual window totalno neupotrebljiv za bilo šta, i one floating apps koje na demo snimku više upravljaju tobom nego ti njima koliko laguju?
U suštini note je galaxy s serija sa većim ekranom i boljim hardverom, zato je i popularan.

Naravno da jesu gimmick i mislim da ljudi posle nekog vremena ni ne vade spen. I sam sam dugo koristio sams i znam koliko je sta korisno. I nema sta da se hejtuje, tw nikad nije ni valjao :)

Izgleda sam ja od retkih koji svakodnevno koristi olovku

Ja znam bas dosta ljudi koji kupuju Note zbog Spen-a i bas zbog toga iskljucivo. Znam dvoje koji imaju od Note keca, a kad su videli i N4 rekli su da ce ga uzeti. Jednostavno ni sa jednim uredjajem ne mozes toliko da budes produktivan kao sa Notiskom. Mislim na one koji su u nekom poslu slikanja, beleski itd. Ja npr ne bih toliko koristio Spen, ali napredak je ocigledan.

Toliko se cekalo na OIS, dosao je. Ispeglaniji TW u odnosu na proslu generaciju, dosao je. Koliko toliko. Nije kao Nexus, ali bolje je. Kukalo se na fake metal frame, dosao alu, opet ne valja. Dosao 2k ekran, ej sa 386 ppi na 515 ppi, kako moze da se spominje pentile kad to nece degradirati sliku. Nije to 300 ppi pentile vs RGB nego 500+...

Ako je neko video S5LTE sa 2k ekranom autonomiju i S5 sa 1080p ekranom, gotovo da je ista. Tako da ce Notiska da izdrzi fino iako je 2k ekran.

Znaci notiska kida ? :)

Sacekajmo testove baterija,mislim da nema sanse da prismrdi note 3. Mada su se mozda poigrali sa osvetljenjem kao LG

Mene je samo razocarala dostupnost telefona.

Bilo je prica da ce biti globalno dostupan vec od 15 septembra, medjutim sada su rekli od oktobra. Ne rekose ni pocetkom oktobra, vec samo od oktobra sto moze da se razvuce lagano i na kraj meseca...

Ni N3 nije ko sto je bio. Sa KK su ga masakrilali u odnosu na JB. Tesko da ce biti losiji N4 od toga,moze i mora biti bolji. Pa i S5 je sa losijom baterijom bio bolji od N3. Bar u mojim rukama.

Ni N3 nije ko sto je bio. Sa KK su ga masakrilali u odnosu na JB. Tesko da ce biti losiji N4 od toga,moze i mora biti bolji. Pa i S5 je sa losijom baterijom bio bolji od N3. Bar u mojim rukama.
Bice bolji dok ne dodje neki update i napravi isto sto i N3.

:hair: cena Montblanc flip cover-a je 245$
Montblanc-Galaxy-Note-4-Soft-Grain-Cover.png Montblanc-Galaxy-Note-4-Extreme-Cover.png
ma važi

Poslednja izmena:
Pa šta si očekivao? :) ipak je to ime.

Nikad cuo.

Ja sam pukom slucajnoscu cuo, zato sto je drugar dobio naliv pero i sat posle zavrsetka fakulteta, pa sam se onda informisao. Naleteo sam posle toga jos par puta tako negde na to ime.

Ma svaka roba ima kupca, ima ljudi koji ce i te i one swarowski da kupe.
Takva je to roba, ne odredjuje Samsung koliko ce da kosta ta futrola.

Ne vidim nigde rupu za samozadovoljavanje na toj futroli,jel sam ja slep ili!?!

Ne razumem što mnogi hejtuju home i Capacitive buttons? Ako vam se to ne svidja imate LG HTC i ostale što su se sagli googlu i izbacili iz upotrebe te dugmice samo zato što su ovi iz googla tako rekli. Zato naprimer imamo izduzen HTC One M8. Ako reklamiraju 5.7 incha screen ocu tih 5.7 incha da imam u svakom trenutku a ne samo u full screen apps.

Home button FTW!

NAdam se da nikada nece da izbace to dugme, mrzim soft dugmitje koji kradu ekran, i po meni ogavno izgledaju kada se mob upali.

Nazad
Vrh Dno